PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
04 JUL 2020 6:27PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
- কোবিদ-১৯ কেস মশীংদগী নাবা ফখ্রবা মশীংনা ১,৫৮,৭৯৩ হেনখ্রে।
- অনাবশিংগী মরক্তা রিকোবরী রেৎ ৬০.৮১% য়ৌরে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা, কোবিদ-১৯ অনাবা মীওই ১৪,৩৩৫ নাবা ফখ্রে, মসিনা অপুনবা ফিগরদা ৩,৯৪,২২৬ য়ৌরে।
- হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা সেম্পল ২,৪২,৩৮৩ তেস্ত তৌখ্রে, অপুনবা তেস্ত তৌখ্রবা মশীং ৯৫৪০১৩২ য়ৌখ্রে, লেব ১০৮৭না তেস্ত তৌবগী থবক পায়খৎলি।
- লাইচৎ অসিনা মীওইবগী পুন্সি অমদি মালেম পুম্বগী শেন্মিৎলোন মাঙ তাকহল্লিবসিদা, বুদ্ধগী পাউজেলনা লমজীং ওইরি, হায়না রাস্ত্রপতিনা হায়খ্রে
- প্রধান মন্ত্রীনা হায়রি, মালেম অসিনা তোপ-তোপ্পা শিংনবা অমা মাইয়োক্নরি, ভগবান বুদ্ধগী ৱাখল্লোন্না তুংকোইনা চৎপা য়াবা লৌশিং কয়া পীরি।
- প্রধান মন্ত্রীনা আত্মনির্ভর ভারত ইনোবেসন চেলেঞ্জ হৌদোকখ্রে।
- এন.ই.ই.তি. অমসুং জে.ই.ই. মেন্স অমসুং এদভান্স পরিখাগী অনৌবা মতম লেপখ্রে।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়দগী ফংবা কোবিদ-১৯গী পাউঃ এক্তিব ওইবা মশিংদগী চাওরাক্না কেস লাখ ১.৬ হেন্না ফগৎপা ঙমখ্র; সেম্পল লাখ ৯৫ তেস্ত তৌখ্রে
কোবিদ-১০গী কেসশিং অসি মখা তানা তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্লি। ভারত সরকারগা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগা লোয়ননা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা, কন্তেন্মেন্ত অমসুং মেনেজমেন্ত তৌনবা খুৎশম্ননা থবক পায়খৎমিন্নবগী মহৈনা হৌজিক ফাওবদা এক্তিব ওইবা মশিংদগী কেস ১,৫৮,৭৯৩ হেন্না ফগৎপা ঙমখ্রে। মসিগী ফল ওইনা ফগৎলকপগী কেস মশিং অসি চাদা ৬০.৮১ হেনখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কোবিদ-১৯না নাবা অপুনবা মীওই ১৪,৩৩৫ ফগৎপা ঙমখিদুনা ফগৎখিবা অপুনবা মশিং অসি ৩,৯৪,২২৬ য়ৌখ্রে। হৌজিক্কী ওইনা, এক্তিব ওইবা কেস মশিং অসি ২,৩৫,৪৩৩নি অমদি নিংথিজনা লাইয়েং চত্থরি।লৈবাক অসিদা তেস্তিং তৌনবগী নেৎৱার্ক অসি পাক-শন্দোরক্নবা হোৎনবশিং অসিনা মখোয়গী মশিংশিং অসি নোংম-নোংমগী হেনগৎলক্লি। সরকারগী সেক্তরদা ৭৮০ অমসুং লন্নাইগী লেব ৩০৭ য়াওনা লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌনবা লেব ১০৮৭ লৈ। হৌখিবা পুং ২৪সিদা সেম্পল ২,৪২,৩৮৩ তেস্ত তৌখ্রে তেস্ত তৌখিবা অপুনবা মশিং অসি ৯৫,৪০,১৩২দা ইনখৎখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1636423
লাইচৎ অসিনা মীওইবগী পুন্সি অমদি মালেম পুম্বগী শেন্মিৎলোন মাঙ তাকহল্লিবসিদা, বুদ্ধগী পাউজেলনা লমজীং ওইরি, হায়না রাস্ত্রপতিনা হায়খ্রে
লাইচৎ অসিনা মীওইবগী পুন্সি অমদি মালেম পুম্বগী শেন্মিৎলোন মাঙ তাকহল্লিবসিদা, বুদ্ধগী পাউজেলনা লমজীং ওইরি, হায়না ভারতকী রাস্ত্রপতি, শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা হায়খ্রে। লোর্দ বুদ্ধনা মীয়ামদা করাম চাউবা, নুংশিনদবা, হিংসা, মীহৌ চাউবা অমদি নুংঙাইবা লম্বীগী মায়োক্তা লৈবা ৱাফমশিং থাদোক্নবা তাক্লমখি‍। অদুবু মসিগী ওন্ন-তৈনবদা মীওইবা খুন্নাইনা খন্থবা তৌদনা হান্নগুম হিংসাগী থবক চত্থরি অমদি মহৌশাগী ফীভম কায়থরক্লি‍। ঐখোয় পুম্নমক্না খঙই মদুদি কোরোনাভাইরস শন্দোকপগী চাং হন্থরক্লবা মতমদা ঐখোয়গী মাঙদা কা হেন্না শাথিরবা অইং অশা হোংলকপগী অচৌবা শীংনবা অমা তাদুনা লৈরি। ৱাফমশিং অসি ইন্তরনেসনেল বুদ্ধিস্ত কনফিদরেসননা পাঙথোকপা ধর্ম চক্র নুমিৎকী থৌরমগা মরী লৈননা রাস্ত্রপতি ভবনদা ঙসি (জুলাই ৪, ২০২০) পাঙথোকখিবা ভর্চুএল থৌরম অমদা রাস্ত্রপতিনা ফোঙদোকখিবনি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1636335
ধর্ম চক্র নুমিৎ থৌরমদা পি.এম.না ৱা ঙাংখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা লোর্দ বুদ্ধনা তাক্লমবা ৱাফমশিং অমদি খুন্নাই অমদি লৈবাক কয়া নুংঙাই য়াইফনা লৈনবগী পাম্বৈ তাকপা লম্বী নীপানগী মতাংদা ৱাফমশিং থমখি‍। বুদ্ধিজম্না মীওইবা, নুপী, লায়রববু ইকায়খুম্ননবা, ইং চীকপা অমদি অহিংসাগী মতাংদা তাক্লমবা ৱাফমশিং অমদি তাক্লম্লিবা ৱাফমশিংসিনা তুং কোইনা লৈগদবা মালেমগী মতাংদা করি হায়রিবনো হায়বগী মতাংদসু ৱাফম কয়া থমখি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খিবদা লোর্দ বুদ্ধনা নীংজবা অমদি পান্দমগী মতাংদা ৱাফম কয়া হায়রম্মী অমদি অনি অসিগী মরক্তা লৈনবা মরীবু উরম্মী‍। মহাক্না ২১শুবা চহীচা অসিগীদমক্তা নীংজবশিং অমদি নীংজরিবশিং অসি নহা ওইবগী ইফুত্তগী হৌরকপনি হায়বা ৱাফম থমখি‍। হৈ শিংলবা নহাশিংনা মালেমগী সমস্যাশিংগী পাম্বৈ থিরিবা খ্বাইদগী চাউবা স্তার্ত-অপ ইকোসিস্তেম ভারত্তা লৈ হায়না মহাক্না হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খিবদা মালেম অসিনা ঙসি অচৌবা শীংনবা অমা মায়োক্নরি, মসিগী তুং কোইবা পাম্বৈদি লোর্দ বুদ্ধগী ৱাখল্লোনদগী লাকপা ঙমগনি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1636320
ধর্ম্ম চক্র নুমিৎকী থৌরমদা পি.এম.না ৱা ঙাংখিবা ৱারোল
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1636324
ধনবন্ত্রী রথঃ কোবিদকা মরী লৈনদবা হেলথ কেয়রগী সর্বিস অহেমদবাদকী য়ুম্থোং খুদিংদা ফংহনবা
অহেমদবাদ ম্যুনিসিপাল কাউন্সিলনা তোপ-তোপ্পা খুদম অমা ধনবন্ত্রী রথকী মখাদা পীরদুনা মোবাইল ভেন অমদা কোবিদকা মরী লৈনদবা তঙাইফদবা হকশেলগী পোৎলমশিং য়ুম্থোক খুদিংদা ফংহনখ্রে। শহর অসিগী অকোইবদা লৈরিবা হোস্পিতাল অয়াম্বা কোবিদ-১৯ লাইয়েংনবা ওন্থোকখিবনা হোস্পিতালদা চত্তুনা লাইয়েংবদা খুদোংচাদ্রবা দাইবিতিস, ব্লদ প্রসর, থমোইগী লাইনানচিংবগী হেলথ কেয়র সর্বিসশিং পীনবগীদমক খোংথাং কয়া লৌখৎলি। মোবাইল 'ধনবন্ত্রী রথ' অসিদা অয়ুশকী দোক্ত্র অমা, পেরামেদিক অমসুং সর্শিং স্তাফ অমা য়াওরি, মখোয়গা লোইননা, এম.এম.সি.গী অর্বান হেলথ সেন্তরগী মেদিকেল ওফিসরসু য়াওরি। মসিগী ভেন অসিনা তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা চত্তুনা ওপিদিগী খুদোংচাবা পীরি অমসুং অহেমদবাদ শহরদা লৈবা য়ুম্থোং খুদিংদা কন্সলতেতিব সর্বিস পীরি। মোবাইল মেদিকেল ভেন অসিদা অয়ুর্বেদ অমসুং হোমিওপেথিগী হিদাক, ভাইতামিন সপ্লিমেন্ত, তেস্ত তৌনবা খুৎলাই, ওক্সিমিতর য়াওনা তঙাইফদবা হিদাক লাংথকশিং পুরি। মসিগী মথক্তা ধনবন্ত্রীনা হোস্পিতালদা চত্তবা য়াদ্রবা তঙাইফদ্রবশিংবু মশক খঙদোক্তুনা হোস্পিতাল য়ৌনবা হোৎনবদা মতেং পাংলি। ধনবন্ত্রী রথ ১২০না শহর অসিগী মফম কয়াদা ও.পি.দি. লাখ ৪.২৭ হেন্না কান্নবা পীখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1636359
মেঘালয়দা আসা ৬৭০০না সর্বিলেন্স অমসুং অৱেয়রনেস মপাঙ্গল কনখৎহনখ্রে
মেঘালয়দা এন্দেক্স কেস হেক লাকপা তাবগা, আসা অমসুং আসা ফেসিলিতেতরশিংনা এক্তিব কেস সর্চ তীম অমা ওইনা কন্তেন্মেন্ত এরিয়াশিং মশক খঙদোক্নবা ত্রেন তৌখি। মেঘালয়গী ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংনা লাইনা অসিবু লাকশিন্নবা হোৎনবদা অচৌবা থৌদাং লৌরি। রাজ্য অসিনা লাইচৎ অসিগা লান্থেংনবা মতমদা আসাশিংগী মথৌনা উৎপা ঙমখ্রে। লেবেল খুদিংমক্তা, আসা ৬৭০০না কোবিদ বিলেজ হেলথ এৱেইয়রনেস এন্দ এক্তিব কেস সর্চ তীম শেমদুনা কন্তেন্মেন্ত এরিয়া খংদোকনবা ত্রেন তৌখি। তীম অসিনা খুনাইগী থাক্তা, খুৎ চাম্বা, মাস্ক উপ্পপা, ফিজিকেল দিস্তেন্স ঙাকপগী মতাংদা লৌশিং পীখি। এক্তিব কেস সর্চকী মতেংনা মতম চানা তেস্ত তৌবা অমসুং লাইয়েংবগী খুদোংচাবা ফংহনখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1636402
প্রধান মন্ত্রীনা অত্মানির্ভর ভারত ইন্নোবেসন চেলেঞ্জ হৌদোকখ্রে
মীয়াম্না হান্নদগী শিজিন্নদুনা লাক্লবা ভারতকী খ্বাইদগী ফবা এপশিং খঙদোক্নবা অমসুং মখোয় মশাগী কাংলুপশিংদা ফগৎহনবা য়াবা মালেমগী থাক য়ৌবা ঙমগদবা এপশিং মশক খঙদোক্নবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অত্মানির্ভর ভারত ইন্নোবেসন চেলেঞ্জ হৌদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি “মালেম শীনবা থুংনা পাম্নগদবা এপশিং ভারত্তা শানবা ঙসি তেক অমসুং স্তার্দ-অপ কাংলুপশিংদা ইখৌ লাংবা লৈরে। মখোয়গী অনৌবা ৱাখল্লোনশিং অমসুং পোৎথোকশিং পুক্নিং থৌগৎনবা @GoI_MeitY অমসুং @AIMtoInnovate না অত্মানির্ভর ভারত ইন্নোবেসন চেলেঞ্জ হৌদোক্লে। করিগুম্বা নহাক্কী শেমগৎলিবা এপ অমা লৈরবা নৎত্রগা নহাক এপ শানবা পান্দম লৈরবা অমসুং অসিগুম্বা পোৎথোকশিং শানবগী লৌশিং লৈরবদি মসিগী চাংদম্নবা অসি অদোমগীদমক্নি। তেক্নোলোজিগা শম্নরিবা ঐগী মরুপশিংদা শরুক য়ানবা ঐনা তকশিল্লি”
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1636420
অত্মানির্ভর ভারত এপ ইনোবেসন চেলেঞ্জ শরুক য়ানবা তেক্নোলোজীগী মীওইশিংদা প্রধান মন্ত্রীনা তকশিল্লি
অত্মানির্ভর ভারত এপ ইনোবেসন চেলেঞ্জ শরুক য়ানবা তেক্নোলোজীগী মীওইশিংদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা তকশিল্লি। লিঙ্কইনদা থাগৎখিবা পোস্ত অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি , ভারত্তা অফবা তেক্নোলোজী অমসুং স্তার্দ-অপকী ফিবম অমা লৈরে অমসুং নহারোলশিংনা হিরম কয়াদা তেক্নোলোজীগী অফবা খুদোংচাবা কয়া ফংহল্লে। নৌবা এপশিং পুথোক্নবা অমসুং লৈবাক অসিগী এপশিং ফগৎহন্নবা তেক্নোলোজী অমসুং স্তার্ত-অপশিংগী মীওইশিংগী মরক্তা খৌরাংবা কয়া লৈরে , অমরোমদা লৈবাক অসিনা অত্মানির্ভর ভারত অমা শেমগৎনবা থবক পায়খৎলি। মসি ঐখোয়গী কৈথেলদা পাম্নগদবা অমসুং মালেমগী কৈথেলদা চাংদম্নবা ঙমগদবা এপশিং পুথোক্নবগী মাইকৈ তাক্নবা অফবা খুদোংচাবা অমনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1636428
মৈতী-নিতিনা প্রধান মন্ত্রীগী দিজিতেল ইন্দিয়া-আত্মনির্ভর ভারতকী মঙলান মংফাওননবা দিজিতেল ইন্দিয়া আত্মনির্ভর ভারত এপ ইনোবেসন চেলেঞ্জ হৌদোকখ্রে
ইন্দিয়াগী এপশিংদা মতেং পাংনবা অমসুং মপাঙ্গল লৈনবগীদমক মৈতীনা অতল ইনোবেসন মিসন –নিতি আয়োগকা খুৎশম্নদুনা দিজিতেল ইন্দিয়া আত্মনির্ভর ভারত এপ ইনোবেসন চেলেঞ্জ অমা ইন্দিয়াগী ওন্ত্রপ্রিনরস অমসুং স্তার্ত অপশিংগীদমক হৌদোকখ্রে। মসিনা প্রধান মন্ত্রীনা আত্মনির্ভর ভারত অমা শেমগৎনবা হোৎনবদা দিজিতেল তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নদুনা দিজিতেল ইন্দিয়াগী মঙলানন্দু মংফাওনবা ঙমহল্লগনি। হায়রিবসি ত্রেক ২দা মথৌ তৌগনিঃ হান্নদগী লৈরবা এপশিং প্রোমোৎ তৌবা অমসুং অনৌবা এপ শাগৎপা।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1636407
য়ুনিয়ন ঐচ.আর.দি. মিনিস্তরনা এন.ই.ই.তি. অমসুং জে.ই.ই. মেন্স অমসুং এদভান্সকী অনৌবা পরিক্ষাগী মতমশিং লাউথোক্লে
ঙসি হুমেন রিছোর্স দিবলপমেন্তগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর রমেস পোখ্রিয়াল ‘নিশঙ্ক’না ওনলাইনগী খুৎথাংদা এন.ই.ই.তি. অমসুং জে.ই.ই. মেন্স অমসুং এদভান্সকী অনৌবা পরিক্ষাগী মতমশিং লাউথোক্লে । মিনিস্তরনা হায়খি মহৈরোয়শিং অশোই-অঙাম থোক্তনবা অমসুং মিনিস্ত্রিগী পাউতাক মতুংইন্না অফবা মগুন লৈবা লাইরিক-লাইসু তম্বীবগী থবক পাংথোক্নবা , নেসনেল তেস্তিং এজেন্সিনা জে.ই.ই. অমসুং এন.ই.ই.তি. পরিক্ষা য়ৈথোক্নবা ৱারেপ লৌখিবনি । জে.ই.ই. মেন পরিক্ষা ২০২০গী সেপ্তেম্বর ১-৬গী মনুংদা অমসুং জে.ই.ই. এদভান্স পরিক্ষানা ২০২০গী সেপ্তেম্বর ২৭দা পাংথোক্লগনি । এন.ই.ই.তি. পরিক্ষানা ২০২০গী সেপ্তেম্বর ১৩দা পাংথোক্লগনি ।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1636289
লৈবাক অসিনা য়াম্না য়াংনা এক্সপোর্তকী থবক অমুক হৌরকপদা পিয়ুস গোয়লনা এক্সপোর্তরশিংগী থবকশিং থাগৎলি
মীফম অদুদা মিনিস্তরনা হায়খি কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা শেনবা চহি অসিগী অহানবা থা অনি খুদোংচাদবা কয়া থেংনরবা মতুংদা, অনলোক লাকপদগী শেন-থুমগী থবকশিং অমুক পাংথোকপা হৌরে । জুন ২০২০গী দেতা মতুংইন্না মপান্দা থাদোকপগী থবক হেনগৎতুনা মমাং চহিগা চাংদম্নবদা চাদা ৮৮ য়ৌরে । তেল্লবা মতম অসিদা অসিগুম্বা মাইপাকপা অসি পুরকপগীদমক এক্সপোর্তরশিং থাগৎলি । হৌজিক লৈবাক অসিগী মফম কয়া লাইচৎ শন্দোকলিবা অমসুং অথিংবশিং লৈরিঙৈদা মাইপাকপা পুরকপা ওইবনা হেন্না থাগৎনিংঙাই ওইরিবনি । মপান লৈবাকশিংগী কৈথেল অয়াম্বা অসিগুম্না অমুক হন্না ললোন-ইতিক পাংথোকপা ঙমদ্রি । মপান্দগী পোৎ পুশিল্লকপদা য়াম্না থিন্থরিবা অসি অফবা খুদম অমনি । মিনিস্তরনা হায়খি অনলোক ২.০ লাকপদগী তুংদা ফিবম কয়া মখা তানা ফগৎলক্লগনি । অত্মানির্ভর ভারতনা মশা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ভারত অমা শেমগৎনবা , মী খুদিংমক থৌনা লৈবা, মপাঙ্গল কনবা ভারত অমা শেমগৎনবা পান্দম থম্লি ।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1636250
ভারত সরকারগী এগ্রিকলচর, কো-ওপরেসন এন্দ ফারমর্স ৱেলফিয়রনা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ মনুংসিদা লৌউবশিং অমসুং লৌউবগী থবকশিংবু ফিল্দগী থাক্তা পাংথোকহন্নবা খোংথাং কয়া অমা পায়খৎখ্রে
ভারত সরকারগী এগ্রিকলচর, কো-ওপরেসন এন্দ ফারমর্স ৱেলফিয়রনা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ মনুংসিদা লৌউবশিং অমসুং লৌউবগী থবকশিংবু ফিল্দগী থাক্তা পাংথোকহন্নবা খোংথাং কয়া অমা পায়খৎখ্রে। খরিফকী মহৈ-মরোং থাবা লমশিংগী পাক চাউবা য়াম্না হেনগৎলক্লি। মমাং চহীগী মান্নবা মতমদা কালেনগী চেং থাবগী লমগী পাক চাওবা ঐচ.এ. লাখ ৪৯.২৩ ওইবদা হন্দক্তি চাউরাকপা ঐচ.এ. লাখ ৬৮.০৮দা থারি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1636289
কোবিদ-১৯গী মতুংদা লাক্কদবা মতমশিংদা অৱাং নোংপোক লমদম্না শেন্মিৎলোন্দা মপাঙ্গল লৈরবা লমদম অমা ওইরক্তুনা ভারতকী লুচিংবা ওইদুনা হৌরক্কনি
কেন্দ্রগী মন্ত্রীএ দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ঙসি হায়খ্রে মদুদি কোবিদ-১৯গী মতুংদা লাক্কদবা মতমশিংদা অৱাং নোংপোক লমদম্না মখোয়দা লৈজরিবা মহৌশাগী পোত্থোকশিং অমসুং হ্যুমেন স্কিলশিংগী মতেংনা শেন্মিৎলোন্দা মপাঙ্গল লৈরবা লমদম অমা ওইরক্তুনা ভারতকী লুচিংবা ওইদুনা হৌরক্কনি। মহাক্বনা হায়খি, অৱাং নোংপোক লমদমগী নুপীগী শক্তি অসিনা কোরোনা লাইচৎ লাকশিন্নবা হোৎনবদা শেন্মিৎলোনগী ওইবা অচৌবা থৌদাং লৌরি। মাহক্না হায়খি, লাইচৎ অসিগা লান্থেংনবদা নুপীশিংনা মতীং ফুদোকখি, অমসুং অৱাং নোংপোক লমদম্না কোরোনা নিংথীনা ঙাক শেন্নবা হোৎনবদা নুপীশিংনা মতেং চাউনা পাংখি। অৱাং নোংপোক্তা লৈবা কম্ম্যুনিতি রিসোর্স অমসুং মেনেজমেন্ত প্রোগ্রামগা মরি লৈননা সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংগা ৱেবিনারগী খুথাংদা উন্নখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক , https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1636426
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
- মহারাস্ত্রাঃ ভারতকী কোবিদ-১৯ কেসনা অহানবা ওইনা নোংমদা ২০,০০০ য়ৌরকপা মতমদা মহারাস্ত্রদা অনৌবা কেস ৬,৩৬৪ লাক্তুনা রাজ্য অসিগী অনৌবা কেস মশীং অসি ১,৯২,৯৯০ য়ৌহনখি। কোবিদ-১৯দগী নাবা ফরবা মীওই লাখ ১.০৪ য়ৌরকপগা লোইননা এক্তিব কেস মশীং ৭৯,৯১১ য়ৌরে। মুম্বাই অনৌবা কেস ১৩৯২ হাপচিল্লকখ্রে। মুম্বাইদা কোরোনা ভাইরস কেস মশীং অসি য়াম্না হন্থবা তারবসু, মুম্বাই মেত্রোপোলিতান রিজনগী সেতিলাইৎ সিতী ওইরিবা থানে, কল্যান-দোম্বিবিলি, মিরা-ভায়ন্দরনা হৌজিক অনৌবা হোৎস্পোৎ ওইরক্লি।
- গুজরাৎঃ পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ৬৮৭ লাকপগা লোইননা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা কেস ৩৪৬৮৬ য়ৌরে। রাজ্য অসিদা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা ১৮ লৈখিদবগা লোইননা অপুনবা লৈখিদবা মশীং ১,৯০৬ শুখ্রে। অহেমদবাদ ম্যুনিসিপাল কোরপোরেসন, এম.এম.সি.না মাইক্রো-কন্তেন্মেন্ত জোন ২৬ অমগা অনৌবা কেস লাকপদগী হাপচিনখ্রে। মফমশিং অসিদা এম.এম.সি.গী হকশেলগী বিভাগনা য়ুম্থোং খুদিংগী সর্বিলেন্স চত্থখ্রে।
- রাজস্থানঃ ঙসি অঙনবা অয়ুক ফাওবদা অনৌবা কেস ২০৪ লাকপগা লোইননা মীওই ৩ লৈখিদ্রে মসিনা রাজ্য অসিগী অপুনবা মশীং ১৯২৫৬ য়ৌখ্রে। এক্তিব কেসনা ৩৪৬১নি, অপুনবা লৈখিদ্রবা মশীংনা ৪৪৩ ওইরি। রাজ্য অসিদা অপুনবা তেস্ত লাখ ৮.৭০ তৌখ্রে।
- মধ্য প্রদেশঃ অনৌবা কেস ১৯১ লাক্তুনা অপুনবা কেস মশীং ১৪,২৯৭ য়ৌখ্রে। রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস মশীং ২,৬৫৫ য়ৌখ্রে। নাবা ফখ্রবা মশীংনা ১১০৪৯নি।
- ছতিশগরঃ অনৌবা পোজিতিব কেস ৪০ লাকপগা লোইননা মসিনা অপুনবা কোবিদ-১৯ কেস মশীং ৩০৬৫ শুখ্রে। রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস মশীং ৬৩৭ লৈরি।
- গোৱাঃ ইরাই নুমিত্তা অনৌবা কেস ৯৫ কোবিদ-১৯না নারে হায়বা খঙবা ঙমখ্রে। মসিগা লোইননা রাজ্য অসিদা লৈরিবা অপুনবা অনাবসি ১৪৮২ য়ৌরে। রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস ৭৩৪ লৈরি।
- চন্দিগরঃ হৌজিক হৌজিক কোবিদ-১৯না ওইহল্লক্লিবা ফিবম অমসুং য়ু.তি. চন্দিগরগী সরকারগী মহৈলোইশঙশিংদা তম্লিবা মহৈরোইশিংগী মমা-মপাগী শেলথুমগী ফিবম অসি য়েংলগা, এজুকেসন দিপার্তমেন্ত চন্দিগর এদমিনিস্ত্রেসন্না একাদেমিক সেসন ২০২০-২১গী এপ্রিল ২০২০দগী সেপ্তেম্বর ২০২০ ফাওবগী ক্লাস ৯ অমসুং ১০দা তম্লিবা মহৈরোইশিংগী চহীগী অমসুং থাগী ফন্দশিং কোকপীনবা ৱারেপ লৌখ্রে। সরকারগী মহৈলোইশঙশিংদা তম্লিবা ক্লাস ৯ অমসুং ১০গী মহৈরোই ২৪৫০০ রোমনা ৱারেপ অসিদগী কান্নবা ফংলগনি।
- পঞ্জাবঃ পঞ্জাবকী মুখ্য মন্ত্রীনা কোবিদ-১৯ রেপিদ এন্তিজেন তেস্তিংগী পাইলোৎ প্রোজেক্ত লাক্লিবা চয়োল অসিদগী হৌবদা অয়াবা পীখ্রে। তেস্ত ১০০০ হেন্না কোনশিনগদবা পাইলোৎ রেপিদ এন্তিজেন প্রোজেক্ত অসিনা মাই পাক্না লোইশিনখিবগা, অসিগুম্বা তেস্ত অসি ইন্দস্ত্রীশিং হাংলকপা মতমদা থবক শুনবগীদমক রাজ্য অসিদা লাকপা অমসুং লৌবুক শুনবগীদমক লাকপা মাইগ্রেন্তশিংদা চত্থগনি।
- হরিয়ানাঃ উপ্প মুখ্য মন্ত্রীনা হায়খ্রে মদুদি, লৈবাক শীনবা থুংনা চত্থবা অনলোক-২গী মনুংদা, ইন্দস্ত্রিএল অমসুং কম্মরসিএলগী ওইবা থবক থৌরমশিং হান্নগী ফিবমদা হঞ্জিল্লক্লি অমসুং লম্বী, মেত্রো পাকথোকহনবা অমসুং রিজনেল রেপিদ ত্রাঞ্জিৎ কোরিদোর সিস্তেমগী চাউখৎ থৌরাংশিংসু রাজ্য অসিদা তাংকক তাংকক নাইনা পায়খৎপা হৌরগনি।
- হিমাচল প্রদেশঃ মুখ্য মন্ত্রীনা কাউন্সিল ওব সাইন্তিফিক এন্দ ইন্দস্ত্রিএল রিসর্স- ইন্সতিত্যুৎ ওব হিমালয়ন বাইও রিসোর্স তেক্নোলোজী, পলম্পুরগী ভিদিও কনফরেন্সকী খুথাংদা পাঙথোকখিবা ৩৮শুবা ফাউন্দরশিংগী চয়োল থৌরমদা ৱা ঙাংবদা হায়খ্রে মফুদি ইন্সতিত্যুৎ অসিনা কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌনবা হোৎনবদা মরুওইবা থৌদাং লৌরি অমসুং তন্দা, চম্বা অমসুং হমিরপুর মেদিকেল কোলেজদা খুৎলাই অমসুং লোজিস্তিক্সকী ওইবা মতেংশিং পীরি। মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি, মীয়ামগীদমক ইন্সতিত্যুৎ অসিনা অল্কোহোল য়াওদবা হেন্দ সেনিতাইজরশিং অমসুং হর্বেল সোপশিং শাবীরি।
- কেরলাঃ কোনুং ওইরিবা থিরুবনন্তপুরমদা অহেনবা মফম কয়া কন্তেন্মেন্ত জোন্নি হায়না লাউথোক্লকপগা লোইননা অৱাংবা থাক্তা চেকশিন্নবা লাউথোকখ্রে। আর্ম্দ রিজর্ব কেম্পতা পোজিতিব ওইবা অমা য়াওরকপগা লোইননা পুলিসমেন ২২ গবর্ন্মেন্ত সেক্রেতরিএৎ মপান্দা ক্বারেন্তিন তৌদুনা লৈহনখ্রে। কোচিগী ইন্দিরা গান্ধী কো-ওপরেতিব হোস্পিতালদা লাইয়েংবা লাক্লম্বা মীওই অমা পোজিতিব ওইরকপদগী স্তাফ ১৫ ক্বারেন্তিন তৌদুনা থমখ্রে। নই দিল্লীদা রাজ্য অসিগী মপান্দা কোরোনানা মরম ওইদুনা মীওই ১ লৈখিদ্রে,মসিগা লোইননা লৈখিদ্রবা মলায়ালি ১৩ শুখ্রে। ঙরাং কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ২১১ লাকপগা লোইননা মসিনা নোংমদা লাকপা খ্বাইদগী য়াম্বা মশীং ওইরে। মীওই ২০৯৮ লাইনা অসিদগী লাইয়েংদুনা লৈরিবগা লোইননা অনাবা মীওই ১৭৭০০১ রাজ্য অসিদা তোঙান-তোঙানবা হোস্পিতালশিংদা লাইনা অসিদগী লাইয়েংলি।
- তমিল নাদুঃ পুদুচেরীদা, প্রাইবেৎ মেদিকেল কোলেজশিংনা কোবিদ-কেয়র সেন্তর লিংখৎপদা অয়াবা পীখিদ্রে; ফিবম অসিবু লাকশিন্নবগীদমক হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী দিরেক্তরনা ল্যুতেনেন্ত গবর্নর কিরন বেদি অমসুং মুখ্য মন্ত্রী ভি নরায়নসামিগী মতেং নিজখ্রে। পুদুচেরীদা অমা লৈখিদ্রে অমসুং অনৌবা কেস ৮০ লাকখ্রে, মসিনা অপুনবা কেস মশীং ৯০৪ শুহনখ্রে অমসুং য়ু.তি.তমিলনাদুদা নোংমদা লাকপা খ্বাইদগী য়াম্বা কেস ওইনা ৪,৩৪৩ লাকখ্রে অমসুং ৫৭ লৈখিদ্রে, ২০২৭না অসিদা লৈখিদ্রবভা অপুনবা মশীং ১৪ শুহনখ্রে। জিপমরগী কেম্পস্তা হকশেলগী ওফিসিএলশিং য়াওনা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইবা মীওই ২০ লাকপগা লোইননা দিস্ত্রিক কল্লেক্তরনা কুপনা থিজিন্নবা খঙহনখ্রে। তমিল নাদু ঙরাং কোবিদ কেস ১০২৭২১ শুদুনা লাখ অমা লানখিবগা লোইননা ভারতকী রাজ্যশিংগী মনুংদা খ্বাইদগী ফিবম শোকপা অনীশুবা রাজ্য ওইরে। ঙরাং অনৌবা কেস ৪৩২৯, রিকোবরী ২৩৫৭ অমসুং ৬৪ লৈখিদ্রে। অপুনবা এক্তিব কেস মশীং অসি ৪২,৯৫৫, লৈখিদ্রবাঃ ১৩৮৫, দিসচার্জঃ ৫৮৩৭৮, চেনইদা লৈবা এক্তিব কেস মশীং ২৩৫৮১
- করনাতাকাঃ রাজ্য অসিনা হোম আইসোলেসনগী ওইবা অমসুং লৈতবশিংগী হকচাং ফুম্বগী মতাংদা অকুপ্পা চৎন-কাংলোন অমা ফোংখ্রে। বুথ লেবেলদা তাস্ক ফোর্স কম্মিতী অমা শেম্লগনি অমসুং মসিনা কোবিদ মেনেজমেন্ততা স্ত্রকচরেল অমসুং ফংসনেল ওইবা মতেং পীরগনি। হোস্পিতালশিংদা ফমুং পীনবগীদমক সেন্ত্রেলাইজ সিস্তেম অমা শেমখ্রে অমসুং মসিবু য়েংশিন্নবগীদমক নোদাল ওফিসর অমা হাপখ্রে। শহরদা এম্বুলেন্স ৪০০ থাফখ্রে, ৱার্দ অমমমদা ২ পীগদৌরি। হোম আইসোলেসন অমসুং লৈতবা মীশিংগী মথৌ মঙম পাঙথোকপগী মতাং দা পীরিবা চৎন-কাংলোনশিং থুগাইবশিংদা অকনবা থবক লৌখৎনবা মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে। রাজ্য পুম্বদা লোকদাউন লাউথোকখ্রে, ইমর্জেন্সী সর্বিস খক্তমক অয়াবা পীখ্রে। ঙরাং অনৌবা কোবিদ কেস ১৬৯৪, দিসচার্জ ৪৭১ অমসুং ২১ লৈখিদ্রে। অপুনবা পোজিতব কেসঃ ১৯৭১০, এক্তিব কেসঃ ১০৬০৮, লৈখিদ্রবাঃ ২৯৩।
- অন্ধ্র প্রদেশঃ পুং ৪-৬গী মমাং লৈখিদ্রবা মীওই অমনা কোবিদ-১৯ শন্দোক্তে হায়রদুনা স্পিসিএল চীফফ সেক্রেতরী (হেলথ) কে.এস. জাৱাহর রেদ্দীনা মীয়ামদা কোবিদনা মরম ওইদুনা লৈখিদ্রবা মী অমগী মথৌ মঙম পাঙথোকপদা অয়েৎপী পীবীদনবা খঙহনখ্রে। ইন্দিয়ন রেদ ক্রোস সোসাই, শ্রীকাকুলম্না কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা লৈখিদ্রবা মীওইশিংগী অরোইবা মথৌ মঙম প্রোতোকোল ঙাকপগা লোইননা পাংথোকপদা মতেং পাংখ্রে। মুস্লিম এন.জি.ও. অমনা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা লৈখিদ্রবা মীওই অমগী অরোইবা মথৌ পাংথোকপদা চৎখিবা হৌন-লোনচৎনা পুক্নিং থৌগৎলদুনা দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তর জে জিবাস্না হায়খি, জিল্লা অসিদা মসিগা চপ মান্নবা থবক পায়খৎলে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা সেম্পল ২৪,৯৬২ তেস্ত তৌরবা মতুংদা অনৌবা কেস ৭৬৫, দিসচার্জ তৌখিবা ৩১১, অমসুং লৈখিদ্রবা ১২ রিপোর্ত তৌরকখ্রে। কেস ৭৬৫গী মনুংদগী ৩২না ইন্তর স্তেত কেসনি অমসুং তরুক্না মপান্দগীনি। অপুনবা কেসঃ ১৭,৬৯৯, এক্তিব কেসঃ ৯৪৭৩, দিসচার্জঃ ৮০০৮, লৈখিদ্রবাঃ ২১৮।
- তেলঙ্গানাঃ হোম আইসোলেসনগী থৌরাং মতীক চানা পায়খৎলি। হৌজিক ফাওবদা রাজ্য অসিগী পোজিতিব ওইরবা মীওই ১২০০০না হোম আইসোলেসন তৌদুনা লৈরি অমসুং মখোয়গী মনুংদগী তংখাই অমা নাবা ফখ্রে। ঙরাং ফাওবদা লৈখিবা অপুনবা কেসঃ ২০৪৬২, এক্তিব কেসঃ ৯৯৮৪, লৈখিদ্রবাঃ ২৮৩ অমসুং দিসচার্জঃ ১০১৯৫
- অরুনাচল প্রদেশঃ ইতানগরদা পোজিতিব কেস মশীং হেনগৎলিবসি য়েংদুনা অরুনাচল প্রদেশ সরকারনা ইতানগরগী কেপিতেল রিজন্দা জুলাই ৫, নিংথৌকাবাগী অয়ুক পুং ৫দগী হৌদুনা জুলাই ১২গী পুং নুমিদাং পুং ৫ফাওবা লোকদাউন লাউথোকখ্রে। ইতানগরদা মীদিয়াগী মীওইশিংদা ৱা ঙাংলদুনা চীফ সেক্রেতরী নরেশ কুমারনা হায়খি, অকুপ্পা মরোল য়াওবা এস.ও.পি. অমা অথুবদা ফোংলগনি। অরুনাচল প্রদেশতা শগোলশেল নুমিত্তা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না হাইগৎপা ওইনা অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ৩৭ লাকখি, মসিনা অপুনবা কনফার্ম কেস ২৫২ শুহনখ্রে। মসিগী মনুংদগী১৭৬না এক্তিব কেসনি, ৭৫না মমাংদা ফখ্রে।
- মিজোরমঃ মিজোরমদা ঙসি রিকোবর্দ তৌখ্রবা অনাবা ৩ দিসচার্জ তৌখ্রে। হৌজিক রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস ৩২ লৈরি, ১৩০ নাবা ফখ্রে।
ফেক্তচেক

PIB Backgrounder
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
04 JUL 2020 6:27PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on Covid-19 from Ministry of Health and Family Welfare: Nearly 1.6 lakh more recovered cases than the active ones; Recovery rate is 60.81%; More than 95 lakh samples tested
The number of the recovered COVID-19 cases continues to increase steadily. There are 1,58,793 recovered cases more than the active COVID-19 cases, as on date. As a result of this, the recovery rate has further increased to 60.81%.During the last 24 hours, a total of 14,335 COVID-19 patients have been cured, taking the cumulative figure to 3,94,226.Presently, there are 2,35,433 active cases and all are under medical supervision.The efforts to expand the testing labs network in the country have led to their numbers increasing very day. There are as many as 1087 labs in the country, including 780 labs in the government sector and 307 private labs.During the last 24 hours 2,42,383 samples have been tested, pushing the cumulative number of tests to 95,40,132.
For details:
As the pandemic ravages human lives and economies across the globe, the Buddha’s message serves like a beacon, says the President
The President of India, Shri Ram NathKovind said that as the pandemic ravages human lives and economies across the globe, the Buddha’s message serves like a beacon. Lord Buddha advised people to shun greed, hatred, violence, jealousy and many other vices to find happiness. Contrast this message with the hankering of an unrepentant mankind indulging in the same old violence and degradation of nature. We all know that the moment the virulence of Coronavirus slows down, we have a far more serious challenge of climate change before us. The President was speaking at a virtual event organized by the International Buddhist Confederation on the occasion of the Dharma Chakra Diwas at RashtrapatiBhavan today
For details:
PM addresses on the occasion of Dharma Chakra Day
Prime Minister talked about the teaching of Lord Buddha and about the eight-fold path which shows the way towards the well-being of many societies and nations. He noted that Buddhism teaches respect for people, women, poor, for peace and non-violence and these teachings are the means to a sustainable planet.Prime Minister said that Lord Buddha spoke about hope and purpose and saw a strong link between the two. He spoke about how he is hopeful about the 21st century, and this hope springs from the youth. He underlined that India has one of the largest start-up ecosystems where bright young minds are finding solutions to global problems.Prime Minister said that the world today is fighting extraordinary challenges, lasting solutions to which can come from the ideals of Lord Buddha.
For details:
Text of PM's address on the occasion of Dharma Chakra Day
For details:
DhanvantriRath: Taking Non-COVID healthcare services to peoples’ doorsteps in Ahmedabad
A unique and innovative example has been set by the Ahmedabad Municipal Corporation (AMC), through the DhanvantriRath, a mobile van, providing non-COVID essential healthcare services to the doorsteps of the people in the city. Many of the large hospitals in the city have been dedicated for COVID-19 treatment, hence various measures have been taken to ensure that non-COVID essential services related to diabetes, blood pressure, heart ailment etc., are also provisioned to people who cannot visit the hospitals as many of them were not operating the OPDs. Mobile ‘DhanvantriRath’ have an Ayush Doctor, paramedic and nursing staff along with local Medical Officer from Urban Health Centre of AMC. These vans have been visiting various areas and providing OPD services for non-COVID essential services and field medical consultations to people all over Ahmedabad City at their doorsteps. The mobile medical vans carry all essential medicines including ayurvedic& homeopathic medicines, vitamin supplements, basic testing equipment along with pulse Oxymeter. In addition to healthcare services reaching the people who cannot access hospital OPD services for various reasons, DhanvantriRath has helped identify those who need further clinical treatment or an IPD admission, and ensured that they reach the hospital in a timely manner.120 DhanvantriRaths across the city have successfully conducted over 4.27 lakh OPDs consultations, so far.
For details:
6700 ASHAs in Meghalaya strengthened the Surveillance and Awareness Drives
As soon as the index case was reported in Meghalaya, ASHAs and ASHA facilitators were trained to become an integral part of the Active Case Search Team in the identified Containment Areas. The frontline workers of Meghalaya have been instrumental in containing spread of this disease. The State’s fight against COVID-19 has demonstrated the strong embeddedness of ASHAs within the communities. At all levels, about 6700 ASHAs were made part of COVID Village Health Awareness and Active Case Search teams in the Containment Areas. The teams raised community awareness about preventive measures against COVID-19 such as hand washing, wearing masks/face covers, maintaining physical distance etc. Through active case search they have also facilitated timely access to testing and treatment.
For details:
PM launches Aatmanirbhar Bharat Innovation Challenge
The Prime Minister, Shri NarendraModi has launched Aatmanirbhar Bharat Innovation Challenge, to identify the best Indian Apps that are already being used by citizens and have the potential to scale and become world class Apps in their respective categories.“Today there is immense enthusiasm among the tech & start-up community to create world class Made in India Apps. To facilitate their ideas and products @GoI_MeitY and @AIMtoInnovate are launching the Aatmanirbhar Bharat App Innovation Challenge.This challenge is for you if you have such a working product or if you feel you have the vision and expertise to create such products. I urge all my friends in the tech community to participate”, the Prime Minister said.
For details:
PM urges tech community to participate in Aatmanirbhar Bharat App Innovation Challenge
Prime Minister Shri NarendraModi has urged the tech community to participate in the Aatmanirbhar Bharat App Innovation Challenge.In a post published on LinkedIn, Prime Minister mentioned about the vibrant tech and start up ecosystem in India and how the youngsters have excelled in providing tech solutions across sectors. He said that there is a lot of enthusiasm among the start-up and tech ecosystem to innovate, develop and promote homegrown apps, adding that while the nation is working towards creating an Aatmanirbhar Bharat, it is a good opportunity to give direction and momentum to evolve apps which can satisfy our market as well as compete with the world.
For details:
Meity-NITI launches Digital India AatmaNirbhar Bharat App Innovation Challenge to realise PM's vision of Digital India – AatmaNirbhar Bharat
With an objective to support and build a strong ecosystem for Indian Apps, MeitY in partnership with Atal Innovation Mission – NitiAayog launched Digital India AatmaNirbhar Bharat App Innovation Challenge for Indian tech entrepreneurs and Startups. This is to help realise the vision of Prime Minister for building a Digital India and using Digital Technologies for building an AatmaNirbhar Bharat. This shall run in 2 tracks: Promotion of Existing Apps and Development of New Apps.
For details:
HRD Minister announces fresh examination dates of NEET and JEE Mains & Advance
Human Resource Development Minister Shri Ramesh Pokhriyal 'Nishank' has announced through online medium the fresh examination dates of NEET and JEE Mains & Advance. The Minister informed that keeping in mind the safety of students and to ensure quality education on the advise of Ministry of HRD, the National Testing Agency has decided to postpone JEE and NEET examinations. He further informed that JEE Main examination will now be held between 1st-6th Sept, 2020 and JEE Advance exam will be held on 27th September, 2020. He added that the NEET examination will be held on 13th September, 2020.
For details:
Shri PiyushGoyal lauds the efforts of Exporters as the country makes fast recovery in Exports
Addressing the EPCs yesterday, Shri Goyal said that the Exports, after setbacks in first two months of this financial year, due to Covid-19, are recovering fast, as the Unlock process gains and the Economic activity makes a revival. He said that the data of June, 2020 will reflect the gains, with the merchandise export figures touching almost 88% of the corresponding period last year. He lauded the role of exporters for attaining the feat in such a short time. The Minister said that their hardwork, self-confidence and determination really paid off. He said that the achievement is all the more laudable because many of the areas in the country are still under containment zones and having restrictions. Most of the markets abroad have not been able to make such a remarkable comeback, he added. Shri PiyushGoyal said that as the Unlock 2.0 has come with more permissions, it is expected that things will further improve in the future.
For details:
Department of Agriculture, Cooperation and Farmers Welfare takes several measures to facilitate farmers and farming activities at field level during COVID 19 pandemic
Department of Agriculture, Cooperation and Farmers Welfare, Government of India is taking several measures to facilitate the farmers and farming activities at field level during COVID 19 pandemic. There has been noteworthy progress of sowing area coverage under Kharif crops. About 68.08 lakh ha area coverage under summer rice as compared to 49.23 lakh ha. during the corresponding period of last year.
For details:
N-E Region will take a lead for India to emerge as an economic power house inthe Post-COVID era: DrJitendra Singh
Union Minister Dr Jitendra Singh today said that North-Eastern Region will take a lead for India to emerge as an economic power with the support of its huge natural and human skill resources in the Post-COVID era. He said that women power (Matrashakti) of the N-E region is taking a lead in all spheres of economic activity due to successful management of Corona Pandemic. He said that women have excelled in the fight against Pandemic and helped North-Eastern Region to emerge as a Model of Corona Management. He was interacting with various Self Help Groups associated with North Eastern Region Community Resource and Management Program through a Webinar.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Maharashtra: On a day when India's Covid 19 count soared by over 20,000 for the first time, Maharashtra reported 6,364 new cases taking the state tally to 1,92,990. With more than 1.04 lakh patients cured, the total number of active cases is 79,911. Mumbai City reported 1,392 cases. Even as the number of Corona virus cases in Mumbai has stabilized, the satellite cities of Mumbai Metropolitan Region - Thane, Kalyan-Dombivili, Mira-Bhayandar have become new Covid hot spots.
• Gujarat: Gujarat recorded 687 new coronavirus positive cases during the last 24 hours, taking the overall tally to 34,686. Also, 18 patients have lost their lives due to COVID-19 taking the total death toll in the state to 1,906. Ahmedabad Municipal Corporation, AMC has added 26 new areas of the city in Micro-Containment Zones after detection of new cases. The Health Department of AMC has launched intense door to door surveillance and mass screening in these areas.
• Rajasthan: 204 new cases and 3 deaths have been reported today morning, which takes the total count of coronavirus positive patients to 19,256.
• There are 3,461 active cases in the state presently, while the state death toll is 443. The state has carried out over 8.70 lakh tests so far.
• Madhya Pradesh: 191 new COVID-19 cases have been identified, which takes the state tally of coronavirus positive cases to 14,297. While there are 2655 active cases in the state presently, 11049 people have recovered till date.
• Chhattisgarh: 40 new COVID-19 positive cases were confirmed in Chhattisgarh taking the state total to 3,065. The active cases number 637.
• Goa: 95 positive cases have been identified on Friday, which takes the state tally of COVID-19 to 1,482. Active cases are 734.
• Chandigarh: In view of present situation due to COVID-19 and the economic background of the parents of students studying in Govt. Schools of U.T., Chandigarh, the Education Department Chandigarh Administration has decided to waive off Annual and Monthly funds of class 9th and 10th students studying in Govt. Schools for the first six months of academic session 2020-21 i.e. from April-2020 to September-2020 as a one-time measure. Around 24500 students of class 9th and 10th studying in Govt. Schools will benefit from this decision.
• Punjab: Chief Minister gave the go-ahead for launching a pilot project for Covid-19 rapid antigen testing from the coming week. On successful completion of the pilot rapid antigen project, which will cover a minimum of 1000 tests, such testing would be done on the migrants coming back to the state in the wake of reopening of industries and for work in the paddy fields.
• Haryana: Deputy Chief Minister said that during the nationwide Unlock-2 , industrial and commercial activities are heading towards normalcy and strengthening of roads, Metro expansion and Regional Rapid Transit Corridor System development plans will be carried forward rapidly in a phased manner in the state.
• Himachal Pradesh: Chief Minister, while addressing the Council of Scientific & Industrial Research- Institute of Himalayan Bio-Resource Technology, Palampur on its 38th Founders’ Week function through Video Conference, said that the Institute has been playing pivotal role in undertaking COVID-19 tests, besides providing all necessary instruments and logistic support for test of COVID-19 to Tanda, Chamba and Hamirpur Medical Colleges of the State. He further said the Institute also succeeded in preparing alcohol free hand sanitizer and herbal soap for the consumers.
• Kerala: High alert has been sounded in capital Thiruvananthapuram, with more areas being declared as containment zones to limit the further spread of Covid-19. 22 policemen at the Armed Reserve camp have been quarantined following one of them testing positive while on duty outside the Government Secretariat. 15 staff at the Indira Gandhi Co-operative hospital in Kochi have been placed under quarantine, after a man who had sought treatment two days ago tested positive. One more Keralite died of Covid in New Delhi today, taking the toll of Malayali deaths in Delhi to 13. As many as 211 new cases of Covid-19 were confirmed in Kerala yesterday, the highest number of cases to be reported on a single day. 2,098 patients are still under treatment for the infection and a total of 1,77,001 people are placed under observation in various districts.
• Tamil Nadu: In Puducherry, private medical colleges resist setting up of Covid care centres; Director of Health and Family Welfare sought the assistance of Lt Governor KiranBedi and CM V Narayanasamy to resolve the issue. One death and 80 fresh cases of Covid-19 reported in Puducherry, taking the total number of cases to 904 and death toll to 14 in the UT. After 20 positive cases of Covid-19 were reported in JIPMER campus including health officials, District Collector has ordered a detailed inquiry. Tamil Nadu becomes India's second worst-affected state in India, with total number of Covid cases crossing 1lakh mark to reach 102721 yesterday. 4329 new cases, 2357 recoveries & 64 deaths reported yesterday. Total Active cases: 42955, Deaths: 1385, Discharges: 58378, Active cases in Chennai: 23581.
• Karnataka: State releases detailed guidelines for home isolation of asymptomatic cases and funeral of dead bodies. Booth level task force committees to be formed and this will be the basic structural and functional unit for covid management. A centralised system being created for allocation of beds in hospitals and a nodal officer has been appointed to oversee it. 400 ambulances will be deployed in city, dedicating 2 for each ward. Strict legal action will be taken against those who violate home isolation guidelines and funeral guidelines, Minister said. Complete lockdown in the entire state today, only emergency services will be available. 1694 new cases, 471 discharges & 21 deaths reported yesterday; 994 cases in Bangalore city. Total positive cases: 19710, Active cases: 10,608 Deaths: 293.
• Andhra Pradesh:Saying that Covid-19 does not spread from a person who has been dead for at least 4-6 hours, Special Chief Secretary (Health) KS Jawahar Reddy appeals to the public not to hinder the cremation of Covid victims. Volunteers of the Indian Red Cross Society in Srikakulam have come forward to assist officials in conducting cremation of the persons who died of Covid-19, as per the protocol. Inspired by the Muslim NGO in Tamil Nadu which took the initiative to conduct the last rites of Covid-19 victims in a respectful manner, District Collector J Nivas said, the same has been replicated in the district. 765 new cases, 311 discharged and 12 deaths reported during last 24 hours after testing 24,962 samples. Of the 765 cases, 32 are inter-state cases and six from abroad. Total cases: 17,699, Active cases: 9473, Deaths: 218, Discharges: 8008.
• Telangana: Home isolation strategy working effectively in the State. So far, around 12,000 positive patients in the State took the ‘home isolation’ route to fight Covid-19 and almost half of them have recovered. Total cases reported yesterday: 20462, Active cases: 9984 Deaths: 283, Disharged: 10195.
• Arunachal Pradesh: In view of increasing cases of COVID-19 in Itanagar, Arunachal Pradesh government declared Lockdown from Monday 6th July (5am) to 12th July 5pm in Itanagar Capital Region.While addressing the media persons in Itanagar today Chief Secretary Naresh Kumar said that details of SoP will be released soon. Arunachal Pradesh on Thursday saw single day highest spike, registered 37 new Covid-19 cases, and yesterday state has recorded 20 fresh Covid-19 positive cases, taking its total number of confirmed cases to 252, of which 176 are active cases and 75 have already recovered with one casualty so far.
• Mizoram: Three more Covid-19 patients recovered in Mizoram. Now Active cases stand at 32 in the state while 130 patients have recovered so far.