PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
18 JUN 2020 6:20PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯গী অনাবা ৭৩৯০ নাবা ফখিদুনা অপুনবা মশিং ১,৯৪,৩২৪ য়ৌখ্রে অমসুং রিকোবরী রেৎ ৫২.৯৬% য়ৌখ্রে
• হৌজিক এক্তিব কেস ১,৬০,৩৮৪ লায়েংলি
• দাক্তর হর্শ বর্ধন্না লৈবাক্কী অরাপ্পা অমসুং মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌনবা ভারতকী অহানবা মোবাইল লেব লমথাখ্রে
• প্রধান মন্ত্রীনা ভারতনা কোবিদ-১৯গী ইরাংদগী লান্থোকপা ঙমগনি অমসুং লৈবাক অসিনা ইরাং অসিবু খুদোংচাবদা ওন্থোক্কনি হায়খ্রে
• সি.এস.আই.আর.- সি.দি.আর.আই.গী কেন্দিদেৎ দ্রগ য়ুমিফেনোবিরনা কোবিদ-১৯ লাইয়েংনবগী ক্লিনিকেল ত্রাইএলগী ফেস ৩ পায়খৎনবা দি.সি.জি.আই.গী অয়াবা ফংলে
• প্রধান মন্ত্রীনা য়ুমদা হল্লক্লিবা শিন্মীশিংগী অনৌবা পুন্সি অমা পীনবা মীয়ামগী ওইবা চাউরবা থবক পীবগী স্কিম “গরীব কলয়ান রোজগার অভিয়ান” হৌদোক্লগনি
কোবিদ-১৯গী অপদেৎশিং; নাবা ফগৎলকপগী চাং ৫২%দা হেনগৎলে; দা. হর্শ বর্ধন্না ভারতকী অহানবা মোবাইল আই-লেব (লৌনগনবা লাইনাগী লাইওং খঙদোক্নবা লেব) হৌদোকখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা, কোবিদ নারবা মীওই ৭৩৯০ নাবা ফখ্রে। হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯ নারম্বা অনাবা পুন্না ১,৯৪,৩২৪ ফখ্রে। নাবা ফবগী চাংসু ৫২.৯৬% য়ৌরে। হৌজিক-হৌজিক্কী ওইনা, এক্তিব কেস ১,৬০,৩৮৪ মেদিকেল সুপরবিজনগী মখাদা য়েংশিল্লি। সরকারগী লেব মশীং ৬৯৯দা হেনগৎখ্রে অমসুং প্রাইবেৎ লেবনা ২৫দা৪ হেনগৎখ্রে (অপুনবা ৯৫৩)। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা, সেম্পল ১,৬৫,৪১২ তেস্ত তৌখি। অপুনবা তেস্ত তৌখ্রবা সেম্পল মশীং ৬২,৪৯,৬৬৮নি। হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. হর্শ বর্ধন্না কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌনবগী অরোইবা তাংকক্কী ওইনা ভারতকী অহানবা মোবাইল আই-লেব (লৌনগনবা লাইনাগী লাইওং খঙদোক্নবা লেব) হৌদোকখ্রে। হায়রিবসি লৈবাক অসিগী অথাপ্পা, মনুং হঞ্জিনবা অমসুং লম্বী-থোংগী ফিবম চাদবা মফমশিংদা থমগনি অমসুং মসিনা সি.জি.ঐচ.এস.কী চাংদা নোংমদা কোবিদ-১৯ আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্ত ২৫, নোংমদা এলিসা তেস্ত ৩০০, অহেনবা তি.বি. ঐচ.আই.ভি.নচিংবগী তেস্তসু তৌবা ঙমই।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1632320
কমর্সিএল মাইনিংগীদমক কোয়লাগী ব্লোকশিং নিলাম লাউবা প্রধান মন্ত্রীনা হৌদোকখ্রে
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা কমর্সিএল মাইনিংগীদমক কোয়লা ব্লোক ৪১ নিলাম লাউবগী থবক ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোকখ্রে । নিলাম লাউনবগী থৌরাং অসি অত্মানির্ভর ভারত অভিয়ানগী মখাদা ভারত সরকারনা পরিং নাইনা লাউথোকখিবশিং অদুগী শরুক অমনি । কোয়লা মন্ত্রলয়না এফ.আই.সি.সি.আইগা লোয়ননা হায়রিবা কোয়লাগী মাইনশিং নিলাম লাউবগী থবকশিং হৌদোকপনি । কোয়লাগী খনিশিং য়েন্থোক্নবা তাঙ্কক অনি লৈবা ইলেকত্রোনিক্কী নিলাম লাউবগী থবক অমা চৎনরে । থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি ভারতনা কোবিদ-১৯ লাইচৎ মাইথিবা পীবা ঙমগনি অমসুং মসিগী অৱাবা অসিদগী লৈবাক অসিনা খুদোংচাবা অমা লৌহৌগনি । মসিগী অৱাবা অসিনা অত্মানির্ভর ভারত হায়বদি মশা-মরোমদোম হিংজবা ঙম্নবগী পারা অমা ভারতনা তমহৌরে । মসিনা ভারতনা লৈবাক অসিগী লন-থুমশিং শেমগৎচবদগী লৈবাক অসিনা মপান লৈবাকশিংদগী পুশিল্লকপগী মখা পোন্দ্রে । মসিনা তাক্লিবদি হৌজিক ঐখোয়না মপান লৈবাকশিংদগী পুশিল্লক্লিবা অসি খ্বাইদগী চাউনা মপান্দা য়োনবা ঙম্বা লৈবাক অমা ওইরক্লগনি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1632309
কমর্সিএল মাইনিংগীদমক কোয়লাগী ব্লোকশিং নিলাম লাউবগী ভর্চুৱেলগী থৌরমদা পি.এম.না ৱা ঙাংখিবগী ইংলিশকী ৱারোল
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1632288
ভারতকী খুঙ্গংদা হিংনবা লম্বীশিং হেন্না ফংহন্নবা জুন ২০দা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা গরীব কল্যান রোজগার অভিয়ান হৌদোক্কনি
অতোপ্পা রাজ্যশিংদগী হল্লকপা শিন্মীশিং অমসুং খুঙ্গংগী মীয়ামদা হিংনবা খুদোংচাবশিং পীনবা য়াম্না চাউবা খুঙ্গংগী মীয়াম থবক শুনবা স্কিম “গরীব কল্যান রোজগার অভিয়ান” হৌদোক্নবা ভারত সরকারনা ৱারেপ লৌরে। বিহারগী চীফ মিনিস্তর অমসুং দিপুতি চীফ মিনিস্তর য়াওনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা জুন ২০, ২০২০গী অয়ুক পুং ১১দা অভিয়ান অসি প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হৌদোক্কনি। অভিয়ান অসি বিহারগী খাগারিয়া জিলাগী বেলদৌর ব্লোক্কী মনুংদা লৈবা তেলিহার খুঙ্গংদা হৌদোক্কনি। থৌরম অদুদা অতোপ্পা রাজ্য মঙাগী চীফ মিনিস্তরশিং অমসুং মরী লৈনবা মিনিস্ত্রিশিংগী য়ুনিয়ন মিনিস্তরশিং ভর্চুয়েল ওইনা শরুক য়াগনি। কোবিদ-১৯ লাইচৎ শন্দোরকপা অসিদা থাপ্নবা লৈনবা কাংলোনশিং ঙাক্নবা কম্মন সর্বিস সেন্তরশিং অমসুং কৃসি বিগ্যান কেন্দ্রশিংগী খুৎথাংদা রাজ্য ৬কী জিলা ১১৬কী খুঙ্গংশিং থৌরম অসি শরুক য়াগনি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1632231
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুন ২০, ২০২০দা হৌদোক্কদবা গরীব কলয়ান রোজগার অভিয়ানগী কর্তেন রেজর প্রেস কনফরেন্স অমা পাংথোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোক্কদবা গরীব কলয়ান রোজগার অভিয়ানগী কর্তেন রেজর প্রেস কনফরেন্স অমা পাংথোকখ্রে। প্রেস কনফরেন্স অদুদা ৱা ঙাংবদা শেলথুমগী মন্ত্রী শ্রীমতি নিরমলা সিতারামন্না লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা শিন্মীশিং, নুপা অমসুং নুপী অনিমক, কোবিদ-১০গী লোকদাউন অসিনা মরম ওইদুনা মশিং য়াম্না ময়ুমদা হন্নরি। ভারত সরকারনা রাজ্য সরকারশিংগা খুৎশম্নদুনা শিন্মী মশিং য়াম্না হল্লকপা জিলাশিং মশক খংদোকলি অমসুং রাজ্য ৬, বিহার, উত্তর প্রদেশ, মধ্য প্রদেশ, রাজস্থান, ঝারখন্দ অমসুং ওরিশা, অসিগী জিলা ১১৬তা মশিং য়াম্লবা শিন্মীশিং হল্লকখ্রে। মখোয়শিং অসিগী হৈজবীশিং অসি রাজ্য সরকারগা মতেং পাংনদুনা খংদোক্লি অমসুং থবক অমা নত্ত্রগা অমদা য়াম্না হৈবা মীওইশিংসু য়াওরি। মসিদা য়ুমফম ওইরগা অমসুং লাক্কদৌরিবা থা ৪ অসিদা মখোয়গী খুদোংচাদবশিং হন্থহনবা ঙম্নবা হায়দুনা ভারত সরকারনা চাউরবা খুঙ্গংগী মীয়ামগী থবক্কী স্কিম “গরীব কলয়ান রোজগার অভিয়ান” কৌবা খোংথাং অমা হৌদোক্নবা ৱারেপ লৌখ্রে অমসুং মসিনা য়ুমদা হল্লক্লবা শিন্মীশিংবু মপাঙ্গল হাপ্তুনা হিংনবা লম্বী অমা ফংনবা খুদোংচাবা পীগনি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1632350
দিল্লীদা কোবিদকী ফীভম লাকশিন্নবা লৌখৎপা য়াম্লবা খোংথাংশিং য়েংনশিন্ননবা মীফম কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা চিয়র লৌদুনা মথং-মনাও নাইনা নৌনা পাঙথোকখ্রে
নোংমাইজিং অমসুং নিংথৌকাবা নুমিৎ, জুন ১৪-১৫দা মথং-মনাও নাইনা পাঙথোকখিবা মীফম অমদা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা লৌখিবা ৱারেপশিংগী মতুং ইন্না, দিল্লীদা কোবিদ-১৯গী ফীভম লাকশিন্ননবা খুদক্তা সেম্পল তেস্ত তৌবগী চাং শরুক অনি হেনগৎহনখ্রে। জুন ১৫-১৬তা অপুনবা সেম্পল ১৬,৬১৮ তেস্ত তৌনবা খোমগৎখি। জুন ১৪ ফাওবদা নোংমগী খোমগৎপা সেম্পল অসি ৪,০০০-৪,৫০০গী মরক্তা লৈরম্মি। আই.সি.এম.আর.না এপ্রুব তৌবা অনৌবা প্রোতোকলগী মতুং ইন্না কেন্দ্রগী হোম পুবা মন্ত্রীনা লৌখিবা ৱারেপশিংগী মনুংদা খোংথাং অমা ওইনা, অনৌবা রেপিদ এন্তি এজেন্ত মেথোলোজিগী মতুং ইন্না জুন ১৮দী চৎনবা হৌদুনা কোবিদ-১৯গী তেস্ত তৌরগনি। তেক্নিক অসি হেন্না য়াংগনি অমসুং হোংগনি। কিৎশিং সপ্লাই তৌবগী খুদোংচাবা অসি দিল্লীদা পীগনি অমসুং সেম্পলশিং খোমগৎনবা অমসুং তেস্ত তৌনবা দিল্লীদা সেন্তর ১৬৯ লিংখৎখ্রে।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1632196
সি.এস.আই.আর.- সি.দি.আর.আই.গী কেন্দিদেৎ দ্রগ য়ুমিফেনোবিরনা কোবিদ-১৯ লাইয়েংনবগী ক্লিনিকেল ত্রাইএলগী ফেস ৩ পায়খৎনবা দি.সি.জি.আই.গী অয়াবা ফংলে
সি.এস.আই.আর.গী শরুক অমা ওইরিবা লেব সি.এস.আই.আর- সেন্ত্রেল দ্রগ রিসর্স ইন্সতিত্যুৎ (সি.দি.আর.আই.) লখনৌনা এন্তিভাইরেল দ্রগ য়ুমিফেনোবিরগী কান্নবগী চাং, শীজিন্নবদা কায়দবা অমসুং খাঙবা ঙম্বগী চাং য়েংনবা ফেজ ৩গী রেন্দম্নাইজ, দব্বল ব্লাইন্দ, প্লাসেবো কন্তোল্দ ত্রাইএল তৌনবা অয়াবা ফংলে। ফেজ ৩গী ক্লিনিকেল ত্রাইএল অসি কিং জিওর্জ মেদিকেল য়ুনিবর্সিতী (কে.জি.এম.য়ু.), দা. রাম মনোহর লোহিয়া ইন্সতিত্যুৎ ওব মেদিকেল সাইন্সেস (আর.এম.এল.আই.এম.এস.) অমসুং ইরা'স লখনৌ মেদিকেল কোলেজ অমসুং হোস্পিতাল, লখনৌদা পাঙথোক্কনি। মসিগী হিদাক অসিদা অশোই অঙাম য়াওদবগী চাং য়াম্না ৱাংই, অমসুং মীওইবগী সেলদা ভাইরস চঙবা থিংদুনা অমসুং ইম্যুন সিস্তেমদা মরোল অমা হাপকত্তুনা মথৌ তৌই। য়ুমিফেনোবির অসি ইনফ্লুএঞ্জা লাইয়েংবদা মরু ওইনা শীজিন্নৈ অমসুং মসি চাইনা অমসুং রসিয়াদা ফংই, অমসুং কোবিদ-১৯ অনাবশিংদা শীজিন্নবদা কান্নবগীদমক খঙনবা হেল্লক্লি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1632338
ই.আর.এস. অসান্সোল দিবিজন্না ওতোমেতিক বেগ সেনিতাইজর মেছিন পুথোকখ্রে
ইস্তর্ন রেলৱেগী কোবিদ-১৯ শন্দোকপা থিংবগী খোংজং অমা ওইনা অসান্সোলগী ই.আর.দা ওতোমেতিক বেগ সেনিতাইজর মেছিন পুথোকখ্রে। মসিগী সেনিতাইজর মেছিন অসিদা স্প্রে কন্তেনর য়াওবা নুংশিৎ কাম্নবা পম্প অমা অমসুং ফোগ তাইপ সেনিতাইজিং তৌনবা নোজল অমা য়াওই।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1632190
কেন্দ্রগী রোদ ত্রান্সপোর্ত মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকরিনা চহী মঙাগী মনুংদা ভারত অসি ইলেক্ত্রিক বেহিকল পুথোকপগী ময়োন অমা ওইরগনি হায়খ্রে।
চহি ৫গী মনুংদা ভারত ইলেকত্রিক গারিশিং শাফম অমা ওইরগনি হায়বগী থাজবা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ অমসুং এম.এস.এম.ইগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর নিতিন গাদকরিনা ফোঙদোকখ্রে । মহাক্না হায়খয়ি মসিগী সেক্তর অসিদা পাংবা য়াবা মতেং পাংনবা সরকারনা হোৎনরি অমসুং ইলেকত্রিক গারিশিংদা খ্বাইদগী পীকপা জি এস তি চাদা ১২ লৌরি । “কোবিদ-১৯ মতুংদা ভারতকী ইলেকত্রিক গারিগী লাল্লোং” হায়বা হিরমদা ঙসি ৱেবিনার অমদা মিনিস্তরনা হায়খি ইলেকত্রিক গারি শাবদা থেংনরিবা অৱাবশিং মহাক খঙলে অদুবু গারি মশিং য়াম্না য়োন্নবা থবকশিং পায়খৎলগনি । মালেম অসিনা হৌজিক চাইনাগা ললোন-ইতিক পাংথোকপা পামদ্রে, মসি ভারতকী ইন্দস্ত্রিনা ললোন-ইতিক হেনগৎহন্নবা য়াম্না ফবা খুদোংচাবা অমনি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1632345
এন.আর.দি.সি.না ইন্দিয়ন নেভীনা পুথোকখিবা নব রক্সক পি.পি.ই. শুইৎ শাবগী মরী লৈনবা ৱাফমশিং অদুগী লাইসেন্স অদু এম.এস.এম.ই. মঙাদা পীখ্রে
সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী নেস্নেল রিসর্চ দিবেলপমেন্ত কোরপোরেসন, দি.এস.আই.আর.গী ইন্তর্প্রাইস অমা ওইরিবা, অসিনা নব রক্সন হায়না মিংথোনবা পি.পি. শুইৎ অমা শাবগী অকুপ্পা ৱারোলশিং শেম শাবগী লাইসেন্স অদু হৌজিক তঙাই ফদবা লৈরিবশিং অসি থেংনবা ঙম্নবা হায়দুনা এম.এস.এম.ই. মঙাদা পীখ্রে। মখোয়না চহী অমদা পি.পি.ই. মিলিয়ন ১০ হেন্না শাবা ঙম্নবা শেম শাবা হৌখ্রে। নব রক্সক পি.পি.ই. শাবগী অকুপ্পা ৱারোল অসি আই.এন.ঐচ.এস. অস্বিনি হোস্পিতাল (মুম্বাই)গী ইনোবেসন সেল ওফ দি ইন্সতিত্যুৎ ওফ নেভেল মেদিসিন্দা শেমখিবনি। পি.পি.ই. অসি ইনমাস, দি.আর.দি.ও.দা তেস্ত তৌখি। মসি শেল য়াম্না চংদনা শাবা য়াই মরমদি মসিনা শানবা অয়াম্বা শেনফম থাদ্রদসু য়াই অমসুং মসি ফি নিংথিনা তুবা হৈবা মেনুফেকচরিং য়ুনিৎনসু শাবা ঙমগনি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1632335
দাক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা ইন্তর্নেস্নেল সিবিল সর্বেন্তশিংগী ওইবা গুদ গবরনেন্স প্রেক্তিস ইন এ পেন্দেমিক হায়বা হীরমশিগী মতাংদা ইন্তর্নেস্নেল ৱর্কশোপ অমা শঙ্গাখ্রে
কেন্দ্রগী মন্ত্রী দাক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা ঙসি “খংবা, পাখৎপা নত্তবা” অসিনা কোবিদ-১৯গী মালেমগী লায়চৎ অসি থেংননবা মরু ওইবা খুৎলায়নি অমসুং মতাংসিদা মালেমগা খুৎশম্ননা চৎমিন্নবগী তঙাই ফদবা লৈ হায়খি। এক্সতরনেল এফিয়ার্স মন্ত্রালয়গী ইন্দিয়ন তেক্নিকেল এন্দ ইকোনোমিক কো-ওপরেসন অমসুং নেস্নেল সেন্তর ফোর গুদ গবরনেন্স, দিপার্তমেন্ত ওফ এদমিনিস্ত্রেতিব রিফোর্ম অমসুং পব্লিক গ্রাইবেন্সনা পুন্না শিনবা ৱেবিনার অমগী খুত্থাংদা দাক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা ইন্তর্নেস্নেল ৱর্কশোপ অমা হৌদোকপা মতুংদা ৱাফমসি হায়খিবনি। লৈবাক অসিনা কোবিদ-১৯ মায়থিবা পীগে হায়রবদি শেন্মিৎলোন অমুক হিংগৎহনবা অমসুং কো-ওপরেতিব ফেদেরেলিজম কনখৎহনবা মথৌ তায় হায়খি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1632335
এস.ই.আর.বি.না তেংবাংবা স্তদীনা ব্রেন্দা রেস্পিরেতরী সেন্তর কোল্লাপ্স তৌবনা কোবিদ-১৯গী অনাবশিংদা হেন্না শোকচিনহল্লি হায়বা উৎখ্রে
সি.এস.আই.আর.-ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ কেমিকেল বাইওলোজী (আই.আই.সি.বি.), কোল্কতানা সারস-কোভ-২গী ন্যুরো ইনবেসিব পোতেন্সিএল য়েংথোকখ্রে অমসুং ভাইরস অসিনা ব্রেনগী রেস্পিরেতরী সেন্তরদা শোকহনবা য়াই অমসুং কোবিদ-১৯গী অনাবনা মী লৈতবা য়াওবগী মতাংদা য়েংশিন্নবা সেন্ত্রেল নর্বস সীস্তেমগী রেস্পিরেতরী সেন্তর য়েংশিনবদা মিৎয়েং চংফম থোকই হায়খ্রে।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1632341
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী লাকপা ইনপুৎশিং
• চান্দিগরঃ চান্দিগর এদমিনিস্ত্রেসনগী য়াইফ য়ুম্বাল বিভাগনা ন্যুত্রিসন ৱীনিং ফুদ অমসুং বেসন পঞ্জিরিগী মওংদা বেনিফিসরী চাউরাকপা ২২৫৮৬ (থা ৬তগী চহী ৬ ফাওবগী মনুংদা লৈবা অঙাংশিং, মীরোনবী নুপী, খোম পীথক্লিবী মমাশিং অমসুং ইনখৎলক্লিবা নুপীমচাশিং)কী য়ুম্থোং খুদিংদা তেক হোম রেসন য়েন্থোকখ্রে। মসিগী মথক্তা ন্যুত্রিসিয়স দ্রাই রেসন, লফোয় অমসুং শঙ্গোমসু অঙ্গনৱাদি সেন্তর ৫৩গী বেনিফিসরীশিংদসু য়েন্থোকখ্রে। শহর অসিগী তোঙানবা মফমশিংদা লৈবা স্লমগী মফমশিং শেমগৎলিবা মফমশিংদা লৈবা চাউরাকপা বেনিফিসরী ৩৫০দসু তেক হোম রেসন অসি য়েন্থোকখি।
• পঞ্জাবঃ কোরোনাভাইরস শন্দোকপবু মখা তানা থিংনবা হোৎনবা ওইনা পঞ্জাব সরকারগী রেবেন্যু বিভাগনা তোঙান তোঙনবা বিভাগশিং অমসুং দিপ্যুতী কম্মিসনরশিংদা লুপা কোতি ৩০০ কায়থখ্রে। দিপ্যুতী কম্মিসনরশিংদা থাদখিবা লুপা কোতি ১০০গে মনুংদা লুপা কোতি ৯৮তি মাইগ্রেন্ত শিনমীশিংবু ময়ুমদা থাবদা, দ্রাই সেসন য়েন্থোকপদা অমসুং ক্বারেন্তাইন সেন্তরশিংদা থাদখ্রে।
• হিমাচল প্রদেশঃ মুখ্য মন্ত্রীনা রাজ্যসিনা কোরোনাগী লায়চৎ অসি মায় পাক্না লান্থেংনরি অমসুং অতোপ্পা রাজ্যশিংগা চাংদম্নবদা রাজ্যসিগী ফিভম অসি য়াম্না ফরে হায়না হায়খি। রাজ্যসিদা কোবিদ-১৯গী মশিং য়াম্না হেনগৎলিবসিদি অতোপ্পা মফমদা পন্দুনা লৈরুবা মীওই লাখ ২মুক হল্লকপদগীনি হায়খি। প্রধান মন্ত্রী জন ধন য়োজনাগী মখাদা রাজ্যসিগী মতিক চাবা নুপীশিংগী একাউন্ততা চহীসিগী এপ্রিল, মে অমসুং জুনগী ওইনা থাগী লুপা ৫০০ হাপখ্রে। থবক শুবা মীওইশিংগী মতেং ওইনা মীওই লাখ ১.৩৭গীসু থাগী ওইনা লুপা ২০০০ থা অনিগী পীখ্রে অমসুং ঐচ.পি. বিলদিংশ অমসুং অতোপ্পা কন্সত্রক্সন ৱর্কর ৱেলফিয়ার বোর্দকী রেজিস্তর তৌরবা শিন্মীশিংগী একাউন্ততা অহেনবা লুপা ২০০০ হাপ্নবা সরকারনা ৱারেপ অমা লৌখ্রে।
• মহারাস্ত্রাঃ য়ুমশকৈশা নুমিত্তা অনৌবা মীওই ৩৩০৭না কোবিদ-১৯গী পোজিতিব ওইদুনা রাজ্যসিগী অপুনবা মশিং ১১৬৭৫২ য়ৌখ্রে অমসুং মসিগী মনুংদা এক্তিব কেস অসি ৫১৯২১নি। মীওই ১১৪ লৈখিদবদগী অপুনবা লৈখিদবা মীওই ৫৬৫১ শুবগী রিপোর্ত লাকখি। খ্বাইদগী নৌবা রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা অনাবা ৫৯১৬৬ নাবা ফখ্রে।
• গুজরাতঃ রাজ্যসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ৫২০ অমসুং মীওই ২৭ লৈখিদবগী রিপোর্ত লাকখি। রাজ্যগী অপুনবা মশিং অসি নাবা ফরবা ১৭৪৩৮ অমসুং লৈখিদবা ১৫৬১ য়াওদুনা ২৫১৪৮ ওইরি।
• রাজস্থানঃ ঙসি অয়ুক্তা অনৌবা পোজিতিব কেস ৮৪ লাক্তুনা অপুনবা কোবিদ-১৯গী মশিং ১৩৬২৬ য়ৌরে। য়ুমশকৈশা নুমিৎকী নুমিদাং ফাওবদা অনৌবা কেস ৩২৬ লাকখি। অদুবু মীওই ১০৫৮২ নাবা ফদুনা রাজ্যসিনা লৈবাক অসিগী ওইনা রিকোবরী রেৎ খ্বাইদগী ৱাংলি। অনৌবা কেসশিং অসি ভারতপুর জিলাদগী লাকখি অমসুং জয়পুরনা মতুং ইনখি।
• মধ্য প্রদেশঃ রাজ্যসিদা য়ুমশকৈশা নুমিৎকী নুংথিল ফাওবদা অনৌবা কেস ১৬১ লাক্তুনা অপুনবা কেস ১১২৪৪ য়ৌখ্রে। অনৌবা কেস অয়াম্বসি ভোপাল (৪৯) অমসুং কোবিদ-১৯গী হোৎস্পোৎ ওইরিবা ইন্দোর (৪৪)দগীনি।
• ছতিসগরঃ য়ুমশকৈশা নুমিত্তা অনৌবা কোরোভাইরস কেস ৭১ মশক খংখি অমসুং মসিদগী অপুনবা কেস মশিং ১৮৬৪ য়ৌখ্রে। মসিগী মনুংদা এক্তিব কেস ৭৫৬ ওইরি।
• গোৱা: য়ুমশকৈশা নুমিত্তা অনৌবা কেস ২৭ অমসুং নাবা ফবা ১১ মশক খংখি। কোবিদ-১৯গী অপুনবা কেস মশিং ৬৫৬ ওইরি, মসিগী মনুংদা এক্তিব কেস ৫৬০ লৈরি। সি.এম. প্রমোদ সাৱন্তনা ঙমখৈগী মফমশিং অমসুং কন্তেনমেন্ত জোনশিংদা তেস্ত মশিং য়াম্না তৌরি হায়না হায়খি। অদুবু অনাবা ৮-১০ খক্তমক সিম্পতোমেতিক ওই। রাজ্যসিনা কোবিদ হোস্পিতাল নত্ত্রগা কোবিদ কেয়র সেন্তরদা চৎকদবা অনাবশিংগী থাক খায়দোকখ্রে।
• কেরলাঃ রাজ্যসিদা কোবিদতগী লৈখিদবা মীওই ১গী রিপোর্ত লাকপদগী অপুনবা মশিং ২১ য়ৌখ্রে। চহী ২৮ শুরবা এক্সাইস বিভাগকী দ্রাইবর ওইরম্বা অসি কন্নুরদা লৈবা সরকারগী মেদিকেল কোলেজদা লায়েংদুনা লৈরকপনি। মহাক্কী নারকফম হৌজিক য়াম্না কন্না থিগৎলি। কোচিদা লৈবা সিবিল পুলিস ওফিসার অমসু কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরে। ওফিসার অদু হোম ক্বারেন্তাইন তৌবা মীওইশিংবু ক্বারেন্তাইনগী কাংলোনশিং ইল্লিবরা য়েংশিন্নবা য়ুম য়ুমদা চৎনবা থবক শিন্নবনি। ওপোজিসনগী লুচিংবা রামেশ চেন্নিথালানা রাজ্য সরকারনা বন্দে ভারতকী মিসনগী মীওইশিংনা কোবিদ-১৯ নেগেতিব সর্তিফিকেৎ পায়দবা য়ারোই হায়বসিনা মীওইশিং অদু হেন্না অৱাবা পীরগনি হায়খ্রে। অমরোমদা অতোপ্পা রাজ্যদা লৈবা কেরলাইৎ ২ লৈখিদ্রে। ঙরাং অনৌবা কেস ৭৫ লাকখি অমসুং মীওই ৯০ নাবা ফখি। রাজ্য শিনবা থুংনা অনাবা ১৩৫১ লায়েংলি।
• তমিল নাদুঃ কোবিদ-১৯ শন্দোকপা থিংনবা হায়দুনা য়ু.তি. পুদুচেরীগী করাইকালগী ঙমখৈদা তমিল নাদুদগী মীওইশিং চংলকপা থিংনবা অকনবা চেকশিং থৌরাং লৌখৎখ্রে। তি.এন. সরকারগী স্তাফশিংনা মার্চ ২৫দ্গী মে৭ ফাওবা থবক কারক্তবশিং ওন-দ্যুতী হায়রগনি। হয়েংদগী চেন্নই অমসুং থংনবা জিলাশিংদা নুমি ১২নিগী অকনবা লোকদাউন থম্লগনি। ঙরাং অনৌবা কেস ২১৭৪, নাবা ফরবা ৮৪২ অমসুং লৈখিদবা ৪৮গী পাউ লাকখি। চেন্নইদগী এক্তিব কেস ১২৭৬নি। অপুনবা কেস-৫০১৯৩, এক্তিব কেস-২১৯৯০, লৈখিদবা-৫৭৬, দিসচার্জ তৌরবা-২৭৬২৪ অমসুং চেন্নইগী এক্তিব কেস-১৬০৬৭নি।
• করনাতকাঃ কোবিদ-১৯গী মতাংদা খংমিন্নবা হেনগৎনবা রাজ্যনা ‘মাস্ককী নুমিৎ’ পালন তৌখ্রে। রাজ্য সরকারনা হাই কোর্ততা হৌজিক ফাওবদা শ্রামিক ত্রেন ২৬৭না মাইগ্রেন্ত শিন্মী ৩৭৯১৯৫ ময়ুমদা থিনখ্রে হায়খ্রে। ঙরাং অনৌবা কেস ২০৪, দিসচার্জ তৌখিবা ৩৪৮ অমসুং মীওই ৮ লৈখিদবগী রিপোর্ত লাকখি। অপুনবা পোজিতিব কেস-৭৭৩৪, এক্তিব কেস-২৮২৪, লৈখিদবা-১০২ অমসুং দিসচার্জ তৌখিবা-৪৮০৪নি।
• আন্ধ্র প্রদেশঃ হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ১৩৯২৩ তেস্ত তৌবদা অনৌবা কেস ২৯৯ লাকখি অমসুং মীওই ২ লৈখিদে। অপুনবা কেস-৫৮৫৪, এক্তিব কেস-২৭৭৯, নাবা ফরবা-২৯৮৩, লৈখিদবা-৯২নি। অপুনবা ইন্তর-স্তেৎ কেসকী মশিং ১৩৫৩ ওইবগী মনুংদা ৬১১ এক্তিব ওইরি অমসুং মমাংগী পুং ২৪দা মীওই ৫১ দিসচার্জ তৌখ্রে। মপান লমদগী লাকপা কেস ২৮৯গী মনুংদা ২৪২দি এক্তিব ওইরি।
• তেলঙ্গানাঃ তেলঙ্গানাদা লৈবা লন্নাইগী হোস্পিতালশিংনা কোবিদ-১৯গী অনাবশিং মখোয়গী হোস্পিতালশিংদা লায়েংবগী সরকারনা লেপখিবা মমলগী মতাংদা পেতিসন তৌগনি হায়খ্রে; গান্ধী হোস্পিতালগী মোর্গকী মমাংদা থোক্লিবা ইরাং অসিগী মনুংদা হোস্পিতাল চলায়রিবা মীওইশিংনা মমাংদা থোকখিবা থৌদোক অমুক হন্না থোকহন্দনবা হোৎনরি। ইকুই কুইদবগী মতমগী মনুংদা অনিশুবা ওইনা মোর্গ অসিদগী কোবিদ-১৯দগী লৈখিদবা মীওই অমা ওন্ননা অতোপ্পা ইমুং অমদা শিন্নখিবনি। হৌজিক ফাওবগী অপুনবা কেস-৫৬৭৫, এক্তিব কেস-২৪১২ অমসুং নাবা ফরনা-৩০৭১নি।
• অসমঃ রাজ্যসিদা অনৌবা কোবিদ-১৯ পোজিতিব কেস ৮২ লাকখি। অপুনবা কেস ৪৭৭৭। এক্তিব কেস- ২১১১, নাবা ফরবা ২৬৫৮ অমসুং লৈখিদবা ৯নি।
• মনিপুরঃ রাজ্যসিনা কোবিদ-১৯গী সেম্পল তেস্ত তৌবসি আর.তি.-পি.সি.আর. ৫ অমসুং ত্রুনেৎ মেছিন ৩গা লোয়ননা হান্নদগী হেনগৎখ্রে।
• মিজোরমঃ রাজ্যসিগী কোলাশিব জিলাগী কোবিদ-১৯গী অনাবা ৯ অনিরক ওইনা নেগেতিব ওইরে। মখোয় হয়েং জোরাম মেদিকেল কোলজদগী দিসচার্জ তৌরবা য়ারি হায়না রাজ্যগী হকশেল মন্ত্রীনা হায়খ্রে।
• নাগালেন্দঃ দিমাপুর-কোহিমাগী বসকী সর্বিস অসি ওদ-ইবন রুলগী মখা পোন্না হৌখ্রে। অপিকপা কারনা মীওই ৩ ফাওবা অমসুং অচৌবা কারনা মীওই ৫ ফাওবা পুবা য়াগনি। অসমগী জোর্হাৎ জিলাদগী সান্তিস্তকী তিম অমা দিমাপুরদা লৈবা বি.এস.এল.-এ লেবকী তেক্নিকেল তিমদা ত্রেনিং পীনবা থুংখ্রে। লোংলেন অমসুং ত্বেনসাংদা ত্রুনেৎ মেছিন খিনখ্রে।

PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
18 JUN 2020 6:20PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on Covid-19 from the Ministry of Health and Family Welfare: Recovery Rate improves to 52.96%; Dr. Harsh Vardhan launches India’s First Mobile I-LAB (Infectious Disease Diagnostic Lab)
During the last 24 hrs, 7390 COVID-19 patients were cured. A total of 1,94,324patients, so far, have been cured of COVID-19. The recovery rate rises to 52.96%. Currently, 1,60,384 active cases are under medical supervision.The number of government labs has been increased to 699 and private labs has been increased to 254 (A total of 953). In the last 24 hours, 1,65,412 samples were tested. The total number of samples tested thus far is 62,49,668.
Union Minister of Health & Family Welfare Dr. Harsh Vardhan launched India’s first mobile I-Lab (Infectious disease diagnostic lab) for COVID-19 testing for last mile testing access. It will be deployed in remote, interior and inaccessible parts of the country and have capability to perform 25 COVID-19 RT-PCR tests/Day, 300 ELISA tests/day, additional tests for TB, HIV etc. as per CGHS rates.
For details:
PM launches Auction process of Coal blocks for Commercial mining
Prime Minister Shri NarendraModi launched the auction process of 41 coal blocks for commercial mining through video conference today. It was part of the series of announcements made by the Government of India, under the AatmaNirbhar Bharat Abhiyan. A two stage electronic auction process is being adopted for allocation of the coal mines.Speaking on the occasion, Shri NarendraModi said that India will overcome the COVID -19 Pandemic and the nation will turn this crisis into an opportunity. He said that this crisis has taught India the lesson of becoming AatmaNirbhar, i.e. Self-Reliant. He said an AatmaNirbhar Bharat means reducing dependency on imports, and saving foreign currency on imports. It entails that India develop resources domestically so that the country does not have to rely on imports.
For details:
English rendering of PM's address at virtual launch of auctioning of Coal Mines for Commercial Mining
For details:
PM Modi to launch GaribKalyanRojgarAbhiyaan on 20th June to boost livelihood opportunities in Rural India
Government of India has decided to launch a massive rural public works scheme ‘GaribKalyanRojgarAbhiyaan’to empower and provide livelihood opportunities to the returnee migrant workers and rural citizens. PM Modi will launch this Abhiyaan on 20th June, 2020 at 11 am through Video-Conference in presence of the Chief Minister and Deputy Chief Minister of Bihar. The Abhiyaan will be launched from Village – Telihar, Block- Beldaur of Khagaria District of Bihar. Chief Ministers of other five States and Union Ministers of concerned Ministries will also participate in the virtual launch. This campaign of 125 days, which will work in mission mode, will involve intensified and focused implementation of 25 different types of works to provide employment to the migrant workers on one hand and create infrastructure in the rural regions of the country on the other hand, with a resource envelope of Rs. 50,000 crore.A total of 116 Districts with more than 25,000 returnee migrant workers across six States, namely Bihar, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Rajasthan, Jharkhand and Odisha have been chosen for the campaign which includes 27 Aspirational Districts
For details
Curtain Raiser Press Conference held on GaribKalyanRojgarAbhiyaan to be launched by Prime Minister Shri NarendraModi on 20th June 2020
Curtain Raiser Press Conference was held today on the GaribKalyanRojgarAbhiyaan to be launched by Prime Minister Shri NarendraModi. Addressing the Press Conference, Finance Minister Smt. NirmalaSitharaman said that workers from all over the country, both men and women, after COVID lockdown have returned to their villages in large numbers. Government of India together with the State Governments have mapped the districts where these migrant workers have largely returned and it is seen that approximately 116 districts spread over 6 states namely Bihar, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Rajasthan, Jharkhand and Odisha have received substantial numbers of returnees.Smt. NirmalaSitharaman said that the Government of India together with the concerned State Governments has carried out mapping of skill sets of these migrant workers and majority of them have been found to be skilled in some kind of work. Based on this and to mitigate their difficulties during next 4 months, Government of India has decided to launch a massive rural public works scheme ‘GaribKalyanRojgarAbhiyaan’ to empower and provide livelihood opportunities to the returnee migrant workers and rural citizens.
For details
Slew of steps taken to tackle the COVID situation in Delhi pursuant to series of review meetings chaired by the Union Home Minister Shri Amit Shah recently,
In pursuance of decisions taken by the Union Home Minister Shri Amit Shah during a series of meetings held on June 14th-15th, to handle the COVID-19 situation in Delhi, sample testing has been doubled immediately. A total of 16,618 test samples were collected on June 15th-16th. Daily collection of samples varied between 4,000-4,500 till 14th June. Door-to-door health survey of residents has been undertaken in 242 Containment Zones of Delhi. The report of high level Expert Committee headed by Dr. V.K Paul on rates to be charged by testing laboratories has been received in the Ministry of Health & Family Welfare and the same has been sent to Delhi Government for further necessary action. Committee has fixed rate per test at Rs 2,400. A total of 169 centers have been set up in Delhi for collection & testing of samples.
For details
CSIR-CDRI’s candidate drug Umifenovir secures DCGI approval for Phase III Clinical Trial against COVID-19
CSIR constituent lab CSIR-Central Drug Research Institute(CDRI) Lucknow, has received permission for carrying out Phase III randomised, Double blind, Placebo controlled trial of efficacy, safety and tolerability of antiviral drug Umifenovir. The Phase III Clinical Trials will be carried out at King George's Medical University (KGMU), Dr. Ram ManoharLohia Institute of Medical Sciences (RMLIMS) and ERA's Lucknow Medical College & Hospital, Lucknow.This drug has a good safety profile and acts by preventing entry of virus into human cells and also by priming the immune system. Umifenovir is mainly used for treatment of influenza and is available in China and Russia, and has recently come into prominence due to its potential use for Covid19 patients.
For details
ER’S ASANSOL Division develops automatic bag sanitiser machine
As a part of Eastern Railway’s(ER) endeavour to resist spread of COVID-19, an Automatic Bag Sanitiser Machine has been developed in ER’s Asansol Division.The automatic bag sanitizer machine has a air blower pump with spray container and nozzle for fog type sanitizing.
For details
Union Road Transport Minister Shri NitinGadkari says, India will be a manufacturing hub for electric vehicles within five years
Union Minister for Road Transport& Highways and MSMEs Shri NitinGadkari has expressed confidence that in the next five years, India will become a manufacturing hub for electric vehicles. He said, the Government is trying to extend best possible concessions to this sector, and has lowered the GST on electrical vehicles to 12 per cent.Addressing a webinar on ‘India's Electric Vehicle Roadmap post-COVID-19’ today, the Minister said, he was aware of the issues facing the EV sector, but was also sure of the things to change as the sales volumes increase. He said, the world is no more interested in doing business with China, which is a very good opportunity for Indian industry to pick up the shift in business.
For details
NRDC Licenses NavRakshak PPE Suit Manufacturing Know-how to Five MSMEs Developed by Indian Navy
National Research Development Corporation (NRDC), an enterprise of DSIR, Ministry of Science and Technology, has licensed the manufacturing know-how of a PPE Suit being named as NavRakshak to five MSME clients to meet the ongoing country wide demand of quality PPE kits. These manufacturers put together are planning to mass produce more than 10 million PPEs per year.The manufacturing know-how of NavRakshak PPE has been developed at the Innovation Cell of the Institute of Naval Medicine, INHS Asvini Hospital (Mumbai). The PPE has been tested and certified at the INMAS, DRDO which is one of the nine NABL accredited labs authorised by Ministry of Textile currently in India for PPE prototype sample testing as per the prevailing ISO standards and Ministry of Health & Family Welfare/Ministry of Textile guidelines and has been found to meet the synthetic blood penetration resistance criteria for both the fabric, suit, and seam. It is cost effective as it does not require any major capital investment and can be adopted even by gown manufacturing units using basic stitching expertise.
For details
Dr. Jitendra Singh inaugurates an International Workshop on Good Governance Practices in a Pandemic for International Civil Servants
Union Minister Dr. Jitendra Singh today said that “Awareness not Anxiety” is key to fight the global pandemic of COVID-19 and international collaboration is the need of the hour. He was speaking after inaugurating an international workshop through a webinar, jointly organized by Indian Technical and Economic Cooperation, Ministry of External Affairs and National Centre for Good Governance, Department of Administrative Reforms and Public Grievances.Dr. Singh reiterated that the roadmap ahead for Nations in winning the battle against the COVID-19 pandemic lies in restarting the economy and strengthening cooperative federalism. He said that the thrust is for stronger institutions, stronger e-Governance models, digitally empowered citizens and improved healthcare.
For details
SERB supported study shows that collapse of respiratory center in the brain may cause breakdown of COVID-19 patients
The team of researchers at CSIR-Indian Institute of Chemical Biology (IICB), Kolkata has explored the neuro-invasive potential of SARS-CoV-2 and suggested that the virus may infect respiratory centre of the brain and attention should be focused on the respiratory centre of the central nervous system to search for mortality due to COVID 19.
For details
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Chandigarh: Department of Social Welfare, Chandigarh Administration, distributed Take Home Ration in the form of Nutritious Weaning Food and BesanPanjiri, at the doorstep of approx. 22,586 beneficiaries i.e., Children between the age of 06 months to 06 years, Pregnant Women, Nursing Mothers and Adolescent Girls. In addition to the Nutritious dry ration, eggs, bananas and milk were also distributed to the beneficiaries of 53 Anganwadi Centres. Take Home Ration was also distributed to approximately 350 beneficiaries of the Slum Areas and Construction Sites at various locations in the city.
• Punjab: In a bid to further check the spread of Coronavirus, the Revenue Department of the Punjab Government has allocated Rs. 300 Cr. to the various departments and Deputy Commissioners. Out of Rs.100 crore allocated to the Deputy Commissioners, Rs.98 Cr. has been spent on sending the migrant workers to their home states, distributing dry rations, and on Quarantine facilities.
• Himachal Pradesh; The Chief Minister said that the State has been effectively fighting the Corona pandemic and therefore the situation was far better than most of the neighbouring states. He said that the sharp rise in the number of COVID-19 cases was due to the return of about two lakh people stranded in different parts of the country. These people were being kept in quarantine and people need not to panic. He further said that under Pradhan Mantri Jan DhanYojanaRs. 500 per month have been transferred into the accounts of 5.90 lakh eligible women of the State for the month April, May and June this year. He said that 1.37 lakh workers were provided Rs. 2000 per month for the period of two months as assistance and now the Government has decided to provide another Rs. 2000 in the accounts of registered workers of H.P. Buildings and Other Construction Workers Welfare Board.
• Maharashtra; 3307 new patients have been identified as COVID-19 positive on Wednesday, thereby taking the state tally of coronavirus positive patients to 1,16,752, out of which, 51,921 are active cases. 114 deaths have also been reported, which takes the COVID-19 fatality count in the state to 5651. Also, 59,166 patients have been cured in the state so far, as per latest report.
• Gujarat: In last 24 hours, 520 positive cases of COVID-19 and 27 deaths have been reported in the state. State tally stands at 25,148 including 17,438 cured and discharged and 1561 deaths.
• Rajasthan: 84 positive cases have been reported today morning, which takes the state tally of COVID-19 cases to 13,626. Also, 326 new cases were reported till Wednesday night. However, 10,582 patients have been cured till date in the state recording highest recovery rate. Most of the new cases have been reported today, are from Bharatpur district, followed by Jaipur district.
• Madhya Pradesh: 161 new cases have been reported on Wednesday evening in the state, which took the total cases to 11,244. Most of the new cases have been reported from Bhopal (49) followed by COVID-19 hotspot Indore (44).
• Chhattisgarh: 71 new coronavirus cases have been identified in the state on Wednesday, which takes the state tally of COVID-19 to 1864, out of which, 756 are active cases.
• Goa: 27 new cases have been identified and 11 recoveries took place in the state on Wednesday. The total number of COVID-19 cases now stand at 656, out of which, 560 are active cases. CM PramodSawant said that a lot of testing is being conducted in the border areas and all containment zones. But only 8-10 patients are symptomatic. Goa has categorised the patients for going to COVID hospitals or COVID care centres.
• Kerala: State reported one more Covid death today taking the toll to 21. The deceased, a 28-year-old- driver with the Excise Department, was under treatment at the Govt. Medical College Kannur. Attempts are on to trace the source of his infection. A Civil Police Officer in Kochi has been tested Covid positive. The officer was assigned to visit the houses of the home-quarantined people and ensure that they are following the quarantine protocol. Opposition Leader Ramesh Chennithala said the insistence of state govt. on Covid negative certificate for Vande Bharat will only land expats in more crisis. Meanwhile, two more Keralites succumbed to the COVID-19 outside the state. Yesterday there were 90 recoveries and 75 new cases. As many as 1,351 patients are still under treatment in different hospitals across the State.
• Tamil Nadu:Karaikal of Puducherry UT intensifies border vigil to stop trespassers from Tamil Nadu to curb Covid-19 spread. State to treat absence of TN govt staff between March 25 to May 7 as on-duty. Intense lockdown for 12 days to be enforced in Chennai and parts of neighbouring districts, from tomorrow. 2174 new cases, 842 recoveries & 48 deaths reported yesterday. 1276 cases from Chennai. Total cases: 50193, Active cases: 21990, Deaths: 576, Discharged: 27624, Active cases in Chennai: 16067.
• Karnataka: State observes 'Mask Day' today to raise Covid-19 awareness. State govt has informed High Court that so far 267 Shramik Trains have taken 3,79,195 migrant workers back to their native places. 204 new cases, 348 discharges & eight deaths reported yesterday. Total positive cases: 7734, Active cases: 2824, Deaths: 102, Discharges: 4804.
• Andhra Pradesh: 299 new cases after testing 13,923 samples with two deaths reported during last 24 hours, 77 discharged. Total cases: 5854, Active: 2779, Recovered: 2983, Deaths: 92. Total number of inter-state cases is 1353, with 611 of them active and 51 discharged in the last 24 hours, while 242 of the 289 cases from abroad remain active.
• Telangana: Private hospitals in Telangana say they will petition the state government over the upper limit fixed by it regarding the treatment of a Covid-19 patient in their hospitals; As chaos reigns supreme outside the Gandhi hospital mortuary, the hospital administration is struggling to set things in order at the morgue to avoid goof-ups like the one that happened on Thursday when the morgue staff released the body of a Covid19 victim to a wrong family -- the second such incident in the recent past; Total cases till now 5675; Active cases 2,412; Recovered 3071.
• Assam: 82 new COVID19 positive cases in Assam. Total cases stands at 4777, active cases 2111, recovered 2658 and deaths 9.
• Manipur: Manipur State has enhanced testing of COVID19 samples with 5 RT PCR machines and 3 TRUENAT machines. Cumulative number of tests done in the State till date stands at 29,865.
• Mizoram: 9 COVID19 patients from Kolasib district in Mizoram have tested negative twice.They are expected to be discharged from Zoram Medical College tomorrow, says State Health Minister.
• Nagaland:Dimapur-Kohima taxi service in Nagaland resumed under odd even rule. Small cars to carry upto 3 passengers while big vehicles may carry upto 5 people. Scientists from Jorhat district, Assam arrived to train technical team of BSL-2 Lab in Dimapur. TRUENAT machines installed at Longleng&Tuensang.