PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
11 JUN 2020 7:15PM by PIB Imphal
• কোবিদ-১৯গী অনাবা ১৪১০২৮না ফগৎলকপদগী লৈবাক অসিগী রিকোবরী রেৎ অসি ৪৯.২১%দা হেনগৎখ্রে
• আই.সি.এম.আর.গী স্তদীনা সর্বে তৌখিবা মীওইশিংগী মনুংদা ০.৭৩%দি মমাংদা সারস-কোভ-২দা এক্সপোস তৌখিবগী মওং উবা ফংই
• প্রধান মন্ত্রীনা হায়খিবদা ইরাং খুদিংমক্না ঐখোয়দা খুদোংচাবা অমা পীদুনা অনৌবা মাইয়োন অমা ওন্দুনা মরোমদোম লেপচবা ভারত শেম্নবা হোৎনগদবনি হায়খি
• ই.পি.এফ.ও.না সি.এস.সি.গা পুন্দুনা পেন্সনর্শিংনা দিজিতেল জীবন প্রমান পীনবা ফেসিলিতী পীগনি
• ইন্দিয়ন রেৱেজনা রাজ্যগী লৈঙাক্লোইশিংদা কোবিদ কেয়র সেন্তর পীনবা শেম শাখ্রে
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী কোবিদ-১৯গী অপদেৎ; আই.সি.এম.আর.গী সেরো-সর্বেলিএন্স স্তদীনা সেম্পল পোপুলেসন ০.৭৩% খক কোবিদ-১৯না নাই তাকখ্রে
আই.সি.এম.আর.দা চত্থখিবা সেরো-সর্বেলিএন্স স্তদীদা সর্বে তৌখিবা মীওইশিংগী ০.৭৩%দি মমাংদা সারস-কোভ-২ নাখ্রে তাকখ্রে। মসি আই.সি.এম.আর.গী দাইরেক্তর দাক্তর বলরাম ভারগবানা মীদিয়াদা ৱা ঙাংবদা হায়খিবনি। স্তদী অসিনা লোকদাউন মউংদা পায়খৎখিবা খোংথাংশিং অসিনা কোবিদ-১৯ য়াম্না থুনা শন্দোরকপা থইংখি হায়খি। আই.সি.এম.আর.না শহরদা লায়না শন্দোকপগী চাং অসি খুঙ্গংগী মফমদগী শরুক ১.০৯ হেল্লি অমসুং অর্বান স্লমশিংনা অমুক শরুক ১.৮৯ হেল্লি। লায়না শন্দোরকপদগী শিবগী চাং য়াম্না নেম্না ০.০৮%দা লৈ। মসিনা হায়বদি লমদমসিগী মীয়াম অয়াম্বনা মতম মতমগী ওইনা হায়রকপা কোবিদকী চেকশিন থৌরাংশিং নিংথিনা ইনগদবনি।
মমাংগী পুং ২৪দা অপুনবা কোবিদ-১৯গী অনাবা ৫৮২৩ নাবা ফখ্রে। মসিনা হৌজিক ফাওবদা মীওই ১৪১০২৮ কোবিদ-১৯নাবদগী ফরে। কোবিদ-১৯ অনাবগী রকোবরী রেৎ অসি ৪৯.২১%নি। ভারত্তা হৌজিক হৌজিক এক্তিব কেস ১৩৭৪৪৮ লৈ অমসুং মখোয় লোইনমক এক্তিব মেদিকেল সুপর্বিজন তৌদুনা লৈরি। হৌজিক ফাওবদা নাবা ফবা অনাবা মশিংনা এক্তিব ওইবা মশিংদগী হেল্লি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1630922
দাক্তর হর্শ বর্ধন্না মহারাস্ত্রাদা কোবিদ-১৯ শেন্ননবা শেম শাবগী চাং ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা য়েংশিনখ্রে
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দাক্তর হর্শ বর্ধন্না ঙসি অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা মহারাস্ত্রাগী হকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজেশ তোপে, হারাস্ত্রাগী মেদিকেল ইদুকেসন মন্ত্রী শ্রী অমিৎ দেশমুখ অমসুং রাজ্যসিগী কোবিদ-১৯না শোকহল্লবা জিলাশিংগী দি.এম.শিংগা মীফম অমা ফমখ্রে। দাক্তর হর্শ বর্ধন্না কন্তেক্ত ত্রেসিং তৌনবা, আই.সি.য়ু. বেদতা দেন্তিলেতর হাপ্তুনা লোজিস্তিক ফগৎহনবনচিংবা ফগৎহন্নবা হ্যুমেন রিসোর্স হেনগৎহনবা তঙাই ফদবগী হীরমশিং পুথোকখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1630917
পি.এম.না ইন্দিয়ন চেম্বর ওফ কম্মর্স (আই.সি.সি.)গী চহীগী প্লেনরী সেসন ২০২০দা ৱা ঙাংখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইন্দিয়ন চেম্বর ওফ কম্মর্সকী ৯৫শুবা চহীগী প্লেনরী সেসন্দা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা ৱা ঙাংখ্রে। কোবিদ-১৯গী মাইয়োক্তা থেংরইবা লান অসিগী মতাংদা পল্লদুনা ভারতনা মালেমগা লোয়ননা থৌনা ফনা লান থেংনরি হায়খি। লৈবাক অসিনা কৌজেংনা লান্দারকপা, লেন তাবা, থাওগী গুহা মৈ চাকপা, তপনা য়ুহা হাবগী পরিং অমসুঙ্গ সাইক্লোন অনিগী অতোপ্পা খুদোংচাদবা ক্যা অমসু থেংনরি অদুবু ময়ামশিং অসি লৈবাক মীয়াম পুন্না অমত্তা ওইনা থেনরি হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খিবদা অসিগুম্বা মতম অসিনা ভারত অসি ৱাখল চেৎপা লৈবাক অমা ওইহল্লে। মহাক্না ৱাখল চেৎপা, নিংহন্নবা লৈতবা অমসুং লৈবাক অসিনা অমত্তা ওইবগী পাঙ্গল অসিনা ইরাং খুদিংমক থেংনা ঙমহল্লি হায়খি। ইরাং অমনা খুদোংচাবা অমা পীদুনা ভারতপু মরোমদোম লেপ্পা ঙম্বা লৈবাক অমা (আত্মানির্ভর ভারত) ওইহন্নবা মাইওন অমা লৌবা য়াই হায়না মহাক্না মখা তাখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1630859
প্রধান মন্ত্রী অমসুং ইজরেলগী প্রধান মন্ত্রী বেঞ্জামিন নেতানয়াহুগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ইজরেলগী প্রধান মন্ত্রী বেঞ্জামিন নেতানয়াহুগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে। তিকা থাবা, লায়েংবা অমসুং লাইওং খঙদোকপগী লমদা রিছর্স অমসুং দিবলপমেন্তগী থবকশিং য়াউনা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মতাংদা ভারত অমসুং ইজরেল মতেং পীনবা হেনগৎহন্নবা লুচিংবা অনিনা খন্নখি। হৌজিক লৈবাক অনিগী মরক্তা অখঙ-অহৈশিং পীথোক-পীশিন তৌনরিবা অসি মখা চৎথবা হায়না মখোয়না য়ানখি অমসুং অসিগুম্বা মতেং পাংনবা অসিদগী ফংলবা কান্নবশিং পাক-শান্না মীওইবা খুন্নাইগী য়াইফনবা শীজিন্নবা হায়না য়ানখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক :https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1630762
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং কম্বোদিয়াগী প্রধান মন্ত্রী হিজ এক্সিলেন্সী সমদেক অক্কা মোহা সেনা পাদৈ তেকো হুন সেনগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং কম্বোদিয়াগী প্রধান মন্ত্রী হিজ এক্সিলেন্সী সমদেক অক্কা মোহা সেনা পাদৈ তেকো হুন সেনগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে। মখোয় অনিনা কোবিদ-১৯ লায়চৎকী মতাংদা ৱা খন্নখি। মখোয়না হৌজিক লৈবাক অসিদা পন্দুনা লৈরিবা মীওইশিংবু ময়ুমদা পুনবা থবকশিং অসিদা মতেং পাংনবগী মতাংদা য়ানখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1630734
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা স্তেৎ ওথোরিতীশিংদা কোবিদ কেয়র সেন্তর পীনবা শেম শাবা লোইখ্রে
এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.গী গাইদলাইনগী মতুং ইন্না রাজ্য সরকান খরনা ইন্দিয়ন রেলৱেজদা রেক্বিজিসন থাখ্রে। রেলৱেজনা কোচশিং অসি রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কোচ অমদা অনাবা ১৬ থম্বা য়াবা কোচ ১০ খাক্তুনা লৈরিবনি। কোবিদ কেয়র সেন্তর ওইনা শিজিন্ননবা অপুনবা কোচ ৫২৩১ অসি শেমদোকখ্রবনি। য়ু.পি.না স্তেসন ২৪ ফাইনেলাইস তৌখ্রবনি। তেলঙ্গানানা কোচশিং অসি সেকন্দ্রাবাদ, কাচিগুদা অমসুং অদিলাবাদ স্তেসন ৩দা থম্নবা হায়খ্রে। দিল্লীদা কোচ ১০মক শাকুর্বস্তিগী মফমদা থমখ্রবনি। ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ভারতনা কোবিদকা থেংনরিবা লান অসিদা হীরম খুদিংদা মতেং পাংলি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1630912
আরোগ্যা সেতু এপ নিংথিনা শিজিন্নৌঃ এম.ও.এস. ধোত্রেনা দিস্ত্রিক্ত কলেক্তরশিংদা হায়খ্রে
ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি., ঐচ.আর.দি. অমসুং কম্ম্যুনিকেসনগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী সঞ্জয় ধোত্রেনা ভারত সরকারগী ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়গী আরোগ্য সেতু এপকী তীম অমসুং দি.সি.শিং অমসুং মহারাস্ত্রাগী এন.আই.সি.গী দি.আই.ও.শিং য়াওনা ভিদীও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা মীফম অমা ফমখ্রে। মীফম অদুগী পান্দমদি রাজ্যগী তোঙান তোঙানবা থাক্তা লৈরিবা ওফিসারশিংদা আরোগ্য সেতু এপকী মরমদা খংহনবা অমসুং মখোয়দগী মসিগী মতাংদা ওইবা ফিল্দগী থাক্কী ইনপুৎশিং লৌবনি। মীফম অদুদা আরোগ্য সেতু এপকী খুত্থাংদা ফংখিবা দেতা এনালাইতিক তৌবশিং অদুনা রাজ্য অসিদা লায়না অসি শন্দোরকপগী দাইনামিকশিং নিংথিনা খংবা ঙমখিবগী ৱাফমশিং পুথোক্লকখি। মসিগী দেতাশিং অসিবু মতম চানা অমসুং চুম্না শিজিন্নখিবদগী হোৎ-স্পোৎ য়াম্না থুনা মশক খংদোকপা অমসুং য়াৎথোক্লবা কাংলোন অমগা লোয়ননা তঙাই ফদবা হেলথ ইনফ্রাস্ত্রকচর শিজিন্নবা ঙমখ্রিবনি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1630734
দাক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা কোবিদ-১৯গী মরক অসিদা দি.এ.আর.পি.জি.দা ৱর্ক ফ্রোম হোমগী গাইদলাইন অথুবা মতমদা শেম্নবা হায়খ্রে
পর্সনেল, পি.জি. অমসুং পেন্সনগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী দাক্তর জিতেন্দ্র সিংহ্না হৌজিক চত্থরিবা দি.এ.আর.পি.জি.গী থবক য়েংশিনবগা লোয়ননা য়ুমদগী থবক তৌবগী পোলিসীগী গাইদলাইন অসি বিভাগ অসিনা অথুবা মতমদা লোইশিন্নবা খংহনখ্রে। মরী লৈনবা মন্ত্রালয়/বিভাগশিংগা হীরম অসিগী মতাংদা তানদুনা তঙাই ফদবা থৌরাংশিংদা মরু ওইবা পীনবা হায়খ্রে। দবল্যু.এফ.ঐচ.কী গাইদলাইন মতম চানা পীবনা প্রধান মন্ত্রীনা ‘দো গজ দুরি’ অমসুং সোসিএল দিস্তেন্সিং ইল্লু হায়রিবা খোল্লাওশিং অসি ইন্না চতনবা কেন্দ্রগী সেক্রেতরিএৎকী থৌমীশিংদা কান্নবা কয়া অমা পীগনি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1630699
ই.পি.এফ.ও.না সি.এস.সি. নেৎৱর্কশিংদা পেন্সনর্শিংগী জীবন প্রমান তৌনবা হায়খ্রে
ই.পি.এস. পেন্সনর্শিংগী য়ুম্থোংদা সর্বিস পীবগী কান্নবগী তঙাই ফদবশিং অদুবু মশক খংলদুনা ই.পি.এফ.ও.না কম্মন সর্বিস সেন্তর (সি.এস.সি.)গা খুৎশম্নদুনা দিজিতেল জীবন প্রমানগী ফেসিলিতী পীনবা পুনখ্রে। কম্মন সর্বিস সেন্তরগী লাখ ৩.৬৫গী নেৎৱর্কপু শিজিন্নরদুনা ই.পি.এফ.ও.না পেন্সনর লাখ ৬৫দা মখোয়গী ময়ুমগী অনকপদা দিজিতেল জীবন প্রমানগী ফেসিলিতী ফংহনখ্রে।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1630888
এম.ও.এস. সি. অমসুং এফ. শ্রী মান্দাভিয়ানা এন.আই.পি.ই.আর.এস.কী দাইরেক্তরশিংগা মীফম ফমখ্রে
মোহালি, রাইবরেলি, হাজিপুর অমসুং গৌহাতিগী নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ ফার্মাস্যুতিকেলস ইদুকেন অমসুং রিসর্চ (এন.আই.পি.ই.আর.এস.)কী দাইরেক্তরশিংগী মীফম অমা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী এম.ও.এস. শ্রী মনশুখ মান্দাভিয়াগী লুচিং মখাদা মখোয়গী রিসর্চ অমসুং অনৌবা পুথোকপগী থবকশিং অমসুং মখোয়না কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসি থেংননবা লৈবাক অসিদা পাংখিবা মতেংশিংগী মতাংদা হঙ্গৎনা য়েংবগী মীফম অমা পাংথোকখ্রে। মন্ত্রীনা এন.আই.পি.ই.আর.এস.না শেন্থোক লৈনবা লৈবাক্কী থাক্তা ফার্মাগী পোত্থোকশিং তেস্ত তৌনবা তেস্তিং লেব অমা লিংখৎনবসু হায়খি। সরকারগী অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তরগী ফার্মাস্যুতিকেল কম্পেনীশিংনা এন.আই.পি.ই.আর.এস.তা মখোয়গী তেস্তিং লেবপু কম্মর্সিএল বেসিস্তা শিজিন্নরি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1630881
কেন্দ্রগী ঐচ.আর.দি. মন্ত্রীনা ভর্চুএল ওইনা হাইয়র এদজুকেসনেল ইন্সতিত্যুসনশিংগী "ইন্দিয়া রেঙ্কিং ২০২০" ঙসি নই দিল্লীদা ফোংখ্রে
হ্যুমেন রিসোর্স দিবেলপমেন্তকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী রমেশ পোখ্রিয়াল 'নিশঙ্ক'না ঙসি তোঙান-তোঙানবা কাঙলুপশিংদা হাইয়র এদজুকেসনগী ইন্সতিত্যুৎশিংগী ওইনা মপুং ওইবা কাঙলুপ মঙাদা মখোয়গী পরফোর্মেন্সতা য়ুম্ফম ওইরগা "ইন্দিয়া রেঙ্কিং ২০২০ ফোংখ্রে। মন্ত্রী অসিনা ইন্দিয়া রেঙ্কিং ২০২০ অসি কাঙলুপ ১০দা ভর্চুএল ওইনা ঐচ.আর.দি.গী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী সঞ্জয় সিংহ ধোত্রেগী য়াওনা ফোংখ্রে। এদিসনেল সেক্রেতরী (হাইয়র এদজুকেসন) শ্রী রাকেশ রঞ্জন, এম.ঐচ.আর.দি.; য়ু.জি.সি.গী চেয়রমেন প্রোফেসর দি.পি. সিংহ; এ.আই.সি.তি.সি.গী চেয়রমেন অনিল সহাসরাবুধে; এন.বি.এ.গী চেয়রমেন প্রোফেসর কে.কে. অগরৱাল; এন.বি.এ.গী মেম্বর সেক্রেতরী দা. অনিল কুমার নাসা, অমসুং হাইয়র এদজুকেসন ইন্সতিত্যুসনশিংগী মীহুৎশিংনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুথাংদা ফোংবগী থৌরম অদুবু শরুক য়াখি। মসিনা ভারত্তা হাইয়র এদজুকেসনগী ইন্সতিত্যুসনশিংগী ইন্দিয়া রেঙ্কিং মথং মনাও নাইনা ফোংলকপগী মঙাশুবা খুৎফোংনি। ২০২০দা, রেঙ্কিং মাপলগী মথক্তা "দেন্তেল" হায়বা মমিং অমসু ইহান হানবা ওইনা হাপচিন্দুনা কাঙলুপ/সব্জেক্তশিংগী মমিং ১০ শুহনখ্রে।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1630867
আই.দি.ৱাই. ২০২০গীদমক দি.দি. ভারতিদা কমন যোগ প্রোতোকোল
আয়ুশ মন্ত্রালয়না প্রসার ভারতিগা খুৎশম্নদুনা জুন ১১, ২০২০দগী হৌদুনা নুংতিগী ওইনা দি.দি. ভারতিদা কমন যোগ প্রোতোকোল শন্দোক্নবা শেম শারি। সি.ৱাই.পি. সেসনশিং অসি নুংতিগী অয়ুক পুং ৮দগী ৮.৩০ ফাওবা শন্দোক্কনি। সেসন অসি মথং মথং ওইনা মন্ত্রালয়গী সোসিএল মীদিয়া হেন্দলশিংদসু য়েংবা য়াগনি। পুংখায় অমগী সেসন অসিদা কমন যোগ প্রোতোকোলগী মরু ওইবা কাংলোনশিং তাক্কনি। শন্দোক্লিবা অসিনা কমন যোগ প্রোতোকোলবু ওদিও-ভিজুয়েলগী খুত্থাংদা লাপ্না তাক্তুনা মীয়ামদা খংহন্নবগী পান্দম থম্লি। কমন যোগ প্রোতোকোলশিং মাংজৌননা খংবা অসিনা মীয়াম্না আই.দি.ৱাই. ২০২০দা শরুক য়ানবগীদমক শেম শাদুনা লৈবা ঙমহনগনি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1630710
শেল য়াম্না চংদবা অনৌবা নোবেল কোরোনাভাইরস তেস্ত পুথোকখ্রে
ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিসর্স (আই.সি.এম.আর.)না নোবেল কোরোনাভাইরস তেস্তিংগীদমক্তা রিভর্স ত্রান্সক্রিপসন পোলীমরেজ চেন রিএক্সন (আর.তি.-ক্যু.পি.সি.আর.) খক্তং তৌগদবনি হায়খ্রে। সেন্তর ফোর সেলুলর এন্দ মোলেক্যুলর বাইওলোজী (সি.সি.এম.বি.)না এস.এ.আর.এস.-কোব-২ তেস্তিং তৌনবা অনৌবা শেল চংদবা লো-তেক তেস্ত অমা পুথোকখ্রে। তেস্ত অসি রিভর্স ত্রান্সক্রিপসন নেস্তেদ পি.সি.আর. (আর.তি.-এন.পি.সি.আর.) কৌই।
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1630875
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• চন্দীগরঃ চন্দীগর, য়ু.তি.গী এমিনিস্ত্রেতরনা রাজ্যগী ঙমখৈ হাংদোকপা অমসুং মীওইশিংনা শোরোক, ত্রেন অমসুং ফ্লাইত্তা চত্থোক চৎশিন তৌবসিনা লায়নাসি লেপ্পা লৈতনা শন্দোরক্কনি হায়খ্রে। মহাক্না প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী হেলথতা য়ুম্লোন্নবা রাজ্যশিংগা তান্নদুনা ত্রাই-সিতী অসিদা লাক্লিবা মীওইশিংবু নিংথিনা স্ক্রীন তৌবা য়ানবা কাংলোন অমা শেম্নবা খংহনখ্রে।
• পঞ্জাবঃ কোবিদ-১৯গী ই-পাউ অহেনবশিং অসি কাংলোন নায়না হন্থহন্নবা হায়দুনা রাজ্য সরকারগী হেলথ অমসুং মেদিকেল ইদুকেসনগী এদবাইজর ওইরিবা প্রোফেসর কে.কে. তলৱারগী পাউতাক্কী মখাদা রাজ্য সরকারনা কাংলোন অমা শেমখ্রে। কাংলোনসিগী মতুং ইন্না লোকদাউন মনুংদা, মার্চ ২৭ অমসুং জুন ৪গী মরক্তা, রাজ্য সরকারনা ওনলাইন সেসন ১৯ শিনখি। সেসনশিং অদু কোবিদ কেয়র সর্বিস্তা য়াওবা কোবিদ-১৯না ময়ায় ওইরপ্না নাবা মীওইশিংবু য়েংশিল্লিবা মেদিকেল স্পেসিএলিস্ত অমসুং এনেস্থেতিস্তশিং, মেদিকেল কোলেজগী ফেকলতীশিং অমসুং কোবিদ-১৯না কন্না নারবশিংবু য়েংশিল্লিবা মরু ওইবা অখং-অহৈশিং য়াওনা মেদিকেল প্রোফেস্নেল ১৯১৪না শরুক য়াদুনা পাংথোকখিবনি।
• হরয়ানাঃ হরয়ানা স্পোর্ত অমসুং য়ুথ এফিয়ার্স্কী মন্ত্রীনা হায়খিবদা রাজ্যসিগী মীয়াম্না খুদোংথিবা থোক্লকপা খুদিংগী থৌনা ফনা থেংরিবা অসিনা হরয়ানাগী চাউখৎপগী খোংজেল অসি হান্নবা তপথখিদ্রি অমসুং তুংদসু তপথরোই হায়খি। রাজ্য সরকারনা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ মনুংদা মীয়ামগী য়েংদুনা ৱারেপ কয়া অমা লৌখি অমসুং মসিগী মনুংদা লুপা কোতি ১২০০গী শেলথুমগী পেকেজ অমা অমসুং লৈত লায়রশিংবু তেংবাংনবা হরয়ানা কোরোনা রিলীফ ফন্দ শেমখিবসু য়াওরি।
• কেরলাঃ কেরলাদা লাই খুরুম্বা মীওই অমত্তনা সাবারিমলা লাইশংদা থাগী ওইবা পুজা অমত্তা তৌহল্লোই; নিংথৌকাবা নুমিত্তগী হৌগদবা চহীগী কুমহৈশু পাংথোক্লরোই। হকশেল মন্ত্রী কে. শাইলাজানা থিরুবন্থাপুরম মেদিকেল কোলেজ হোস্পিতালগী আইসোলেসন ৱার্দতা কোবিদ-১৯গী অনাবা অনিনা থৱাই থাজখিবা থৌদোক অদুগা মরী লৈনবা হোস্পিতালগী মীওইশিংবু য়ানিংদবা ফোংদোকখ্রে। থৌদোকসিগী মতাংদা হেলথ দিপার্তমেন্তকী এদিস্নেল প্রিন্সিপাল সেক্রেতরীদা রিপোর্ত অমা পীখৎলক্নবা হায়খ্রে। লন্নাইগী হোস্পিতালগী মেনেজমেন্তশিংনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা পয়াংথোকখিবা মীফমদা কোবিদকা মরী লৈনবা কেসশিং লায়েংনবা মপুং ফানা মতেং পাংগনি হায়খি। রাজ্যসিগী মপান্দা কেরলাইৎ ৫ অমসুং কোবিদ-১৯ নাবদগী লৈখিদ্রে। মীওই অহুম্না গল্ফতা অমসুং অনিনা মুম্বাইদা লৈখিদবনি।
• তমিল নাদুঃ পুদুচেরীদা মীওই অমসু কোবিদ-১৯ নাদুনা লৈখিদ্রে, অনৌবা কেস ১২ লাক্তুনা পুন্না ১৫৭ ওইখ্রে। সুপ্রিম কোর্ত্না তমিল নাদুদা লৈবা সরকারনা চলায়বা শেলতর-হোম অমদা অঙাং ৩৫ কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইখিবা অদু য়েংশিনখ্রে; রাজ্য সরকারদগী স্তেতস রিপোর্ত কৌখ্রে। সি.এম.না সরকারনা কোবিদতগী লৈখিদবশিং লোৎশিল্লগা করিমত্তা কান্নবা নত্তে হায়খ্রে অমসুং লৈখিদবশিংগী মতাংদা শেংনা লৈরি হায়খি। সরকারগী ওফিসশিং অনিশুবা থাংজশিংদা মহিক হাৎনবা হিদাক কাপথোক্নবগীদমক ছুতি ওইগনি। ঙরাং অনৌবা কেস ১৯২৭, নাবা ফগৎপা ১০০৮ অমসুং লৈখিদবা ১৯ লৈখি। চেন্নৈদগী ওইনা কেস ১৩৯০। অপুনবা কেসঃ ৩৬৮৪১, এক্তিব কেসঃ ১৭১৭৯, লৈখিদবাঃ৩২৬, চেন্নৈগী এক্তিব কেসঃ ১৩০৮৫।
• করনাতকাঃ রাজ্য সরকারনা প্রি-প্রাইমারী অমসুং লাৱর প্রাইমারীদগীনা ৫শুবা স্তেন্দর্দকী মহৈরোইশিং ফাওবগী ওইনা লাইব ভর্চুৱেল ক্লাস তৌবা থিংখ্রে; রাজ্য সরকারনা নিমহান্সকী দাক্তরশিংগী ৱাফমদা য়ুম্ফম ওইদুনা ৱারেপ অসি লৌবনি। ওতোরিক্সো অমসুং কেব দ্রাইভর্শিংগী কোবিদ-১৯গী তেংবাং ওইনা ত্রান্সপোর্ত দিপার্তমেন্ততা লুপা কোতি ৪০ থাদখ্রে। গৃহ মন্ত্রালয়দগী অয়াবা ফংলবা মতুংদা রেসিদেন্সিএল স্কুল অমসুং কোলেজশিং য়াইফ য়ুম্বাল বিভাগনা হাংদোক্লগনি। ঙরাংগী ওইনা অনৌবা কেস ১২০, দিসচার্জ তৌখিবা ২৫৭ অমসুং মীওই ৩ লৈখিদে। অপুনবা কেস মশিং ৬০৪১, এক্তিব কেস ৩১০৮, লৈখিদবা মশিং ৬৯ অমসুং ফগৎলবা ২৮৬২।
• আন্ধ্র প্রদেশঃ কুৱেত্তা পন্দুনা লৈবা তেলেগু মচা ১১৪ ভিশাখপ্তনম এয়রপোর্ত্তা থুংখ্রে। মীওই কয়া অমনা য়ুমদা পুথোকপিয়ু হায়রিবা অসিনা সি.এম.না কেন্দ্র সরকারদা ফ্লাইৎ মশিং হেনগৎহন্নবা হায়জখ্রে। নুমিৎ হুম্নি য়েংলবা মতুংদা দর্শন্না তিরুমালা লায়শং হাংদোকখ্রে। অয়ুক্কী পুং ৮দগী হৌগদবা স্লোৎকীদমক্তা তি.তি.দি.না লাই খুরুম্নিংবশিংগী ওনলাইন্দা তিকেৎ ৩০০০ অমসুং ওফলাইন্দা তিকেৎ ৩০০০ হেন্না থাখ্রে। হৌখিবা পুং ২৫দা সেম্পল ১১৬০২ তেস্ত তৌবদা অনৌবা কেস ১৩৫, দিসচার্জ তৌখিবা ৬৫ অমসুং মীওই ২ লৈখিদে। অপুনবা কেসঃ ৪২৬১, এক্তিবঃ ১৬৪১, ফগৎলবাঃ ২৫৪০, লৈখিদবাঃ ৮০। অতোপ্পা রাজ্যশিংদগী হল্লকপা পোজিতিব ওইবা মশিং অসি ৯৭১নি, মসিদা পুং ২৪গী মনুংদা ৫৬৪ এক্তিব ওইরি, ৩১ দিসচার্জ তৌখ্রে। মপান লমদগী হল্লকপগী ওইনা কেস ১৯৭কী মনুংদা ১৭৬ এক্তিব ওইরি।
• তেলঙ্গানাঃ গান্ধী হোস্পিতাল মেদিকোস্না প্রোতেস্ত মখা তানা চত্থরি; মেদিকোসনা হোস্পিতালগী কেম্পস মনুংদা প্রোতেস্ত তৌখি; গান্ধী হোস্পিতালগী কোবিদ-ইন-পেসেন্ত ৱার্দতা মখোয়গী তৌফম থোকপা মথৌ অমত্তা তৌখিদে। ইন্দস্ত্রী অমসুং আই.তি. মন্ত্রী কে.তি. রাওনা হায়খিবদা কেবিনেৎনা লন্নাইগী ওইনা কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌবগী মতাংদা খন্নরি। জুন ১১ ফাওবদা ওইবা অপুনবা কেস- ৪১১১। হৌজিক ফাওবদা মাইগ্রেন্ত অমসুং মীরমদগী হল্লকপা মীওই ৪৪৮ পোজিতিব ওইখ্রে।
• মহারাস্ত্রাঃ রাজ্যসিদা য়ুমশকৈশা নুমিত্তা অনৌবা কেস ৩২৫৪ লাক্তুনা অপুনবা কেস মশিং ৯৪০৪১ য়ৌখ্রে। রাজ্যসিদা এক্তিব কেস ৪৬০৭৪ লৈবদা অনাবা ৪৪৫১৭তি নাবা ফখ্রে। য়ুমশকৈশা নুমিত্তা মীওই ১৪৯ লৈখিদবা অসিনা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না লৈখিদবা ওইরে। নুমিৎশিমক্তদা হোৎস্পোৎ ওইরিবা মুম্বাইদা অনৌবা কেস ১৫৬৭ অমসুং লৈখিদবা মশিং ৯৭ ওইখি। রাজ্যসিদা কেস মশিং অসি য়াম্না হেনগৎলবসু ফগৎপগী চাংসু য়াম্না হেনগৎলি অমসুং শিবগী চাংসু লৈবাক্কী ওইরিবা চাংচৎকা মান্নরি। ধারাবি, মাহিম অমসুং মুম্বাইগী দাদরদা ফগৎপগী চাং হেনগৎপা অসিনা সরকারদা ৱাখল খরা নুংঙাইহল্লি।
• গুজরাতঃ য়ুমশকৈশা নুমিত্তা জিলা ২১দগী অনৌবা কেস ৫১০ লাকখিবদগী রাজ্যসিগী কোবিদ-১৯গী অপুনবা কেস মশিং ২১৫৫৪ য়ৌখ্রে। নুমিৎশিদা অনাবা ৩৭০ নাবা ফখি অমসুং মসিনা দিসচার্জ তৌখিবা অপুনবা মশিং ১৪৭৪৩ য়ৌহনখ্রে। হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেস ৫৪৬৪ লৈরি।
• রাজস্থানঃ ঙসিগী অয়ুক্তা কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ৫১ লাকপদগী রাজ্যসিগী অপুনবা কেস মশিং ১১৩৬৮ য়ৌরে। ঙসি ফাওবদা মীওই ৮৫০২ নাবা ফখ্রে। হকশেল মন্ত্রী দাক্তর রঘু শর্মনা হায়খিবদা হৌখিবা নুমিৎ ৮নিদা কোবিদকী কেস য়াম্না থুনা হেনগৎলক্লি অমসুং নোংমদা চাংচৎকী ওইনা কেস মশিং ২৬৮ হেনগৎলি।
• মধ্য প্রদেশঃ য়ুমশকৈশা নুমিত্তা রাজ্যসিদা অনৌবা কেস ২০০ লাকপদগী অপুনবা কেস মশিং ১০০৪৯ য়ৌখ্রে অমসুং অনাবা ৪২৭ লৈখিদ্রে। নৌনা নারক্লিবশিং অসি ইন্দোর, ভোপালগুম্বা হোৎস্পোৎশিংদগীনি অমসুং রাতলাম জিলানা মতুং ইল্লি। মীওই ৬৮৯২না নাবা ফগৎলে অমসুং এক্তিব কেস ২৭৩০ লৈরি। হৌজিক ফাওবদা সেম্পল লাখ ২গা লিশিং ২৮ তেস্ত তৌখ্রে। রাজ্যসিগী রিকোবরী রেৎ অসি ৬৮.৬%তা হেনগত্তুনা লৈবাক অসিগী ওইনা রাজস্থানগী মথংদা অনিশুবদা লোইরি।
• ছতিসগরঃ য়ুমশকৈশা নুমিত্তা রাজ্যসিদা অনৌবা কোবিদ-১৯গী কেস ১১৪ লাক্তুনা অপুনবা মশিং ১৩৫৯ য়ৌখ্রে। এক্তিব কেস -৯৫৮, অনাবা ৪০২ নাবা ফখ্রে অমসুং রাজ্যসিদা মীওই ৬ লৈখিদ্রে।
• গোৱাঃ য়ুমশকৈশা নুমিত্তা অনৌবা কোবিদ-১৯গী কেস ২৮ লাক্তুনা অপুনবা মশিং ৩৮৭ য়ৌখ্রে। হৌজিক ফাওবদা রাজ্যসিদা এক্তিব কেস ৩২০ লইরি।
ফেক্ত চেক
Description: Image

PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
11 JUN 2020 7:15PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on Covid-19 from the Ministry of Health and Family Welfare; ICMR’s sero-surveillance study reveals only 0.73% of the sample population infected with COVID-19
The sero-surveillance study conducted by ICMR has revealed that 0.73% of the population surveyed showed evidence of past exposure to SARS-CoV-2. This was stated by Dr. Balram Bhargava, Director General of ICMR, during the media briefing, here today. The study also clearly points out that the measures taken during the lockdown have been successful in keeping the transmission low and in preventing rapid spread of COVID-19. ICMR has calculated that compared to rural areas, risk of spread is 1.09 times higher in urban areas and 1.89 times higher in urban slums. The infection fatality rate is very low at 0.08%. This only means that a large portion of the population must continue following COVID appropriate behaviour suggested by from time to time.
During the last 24 hours, a total of 5,823 COVID-19 patients have been cured. Thus, so far, a total of 1,41,028 patients have been cured of COVID-19. The recovery rate amongst COVID-19 patients is 49.21%. India currently has 1,37,448 active cases which are all under active medical supervision. At present, the number of patients recovered exceeds the number of active patients
For details
Dr. Harsh Vardhan reviews preparedness for Covid-19 management in Maharashtra through video conferencing
Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health and Family Welfare held a high level meeting today (via Video Conferencing) with Shri Rajesh Tope, Health Minister of Maharashtra, Shri Amit Deshmukh, Medical Education Minister of Maharashtra and DMs of COVID-19 affected districts of Maharashtra. Dr Harsh Vardhan highlighted the need for strengthening human resource for contact tracing; logistics enhancement like including ICU beds with ventilators, beds with facility available for oxygen supplementation etc; ensuring transport for healthcare workers; and strengthening Behaviour Change Communication (BCC) activities to reduce community resistance and counselling of high risk contacts.
For details
PM addresses Indian Chamber of Commerce (ICC) Annual Plenary Session 2020
Prime Minister Shri Narendra Modi delivered the inaugural address of the 95th annual plenary session of the Indian Chamber of Commerce (ICC) through video conferencing here today. Referring to the war against the COVID-19 Pandemic Prime Minister said India is putting up a brave front along with the entire world. He said the country is also facing various other problems arising out of disasters like locust attacks, hailstorms, Oil Rig Fires, series of mini earthquakes and two cyclones, but that the nation is fighting these problems in unison. Prime Minister said that such difficult times have made India more resolute. He said that determination, will power and unity are the strength of the nation which makes the country to fight all the crises. He said that any crisis provides us with an opportunity to turn it into a turning point to build a self- reliant India (AatmaNirbhar Bharat).
For details
ICC के 95 वें वार्षिक सत्र के उद्घाटन के अवसर पर प्रधानमंत्री के संबोधन का मूल पाठ
For details
Telephone conversation between Prime Minister and His Excellency Benjamin Netanyahu, Prime Minister of Israel
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on phone with His Excellency Benjamin Netanyahu, Prime Minister of Israel. The leaders discussed the potential areas in which India and Israel could expand their cooperation in the context of the COVID-19 pandemic, including research and development efforts in the fields of vaccines, therapeutics and diagnostics. They agreed to maintain the ongoing exchanges between expert teams of both countries, and also concurred that the fruits of such collaboration should be made available for the wider benefit of humanity.
For details
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. Samdech Akka Moha Sena Padei Techo Hun Sen, Prime Minister of Cambodia
Prime Minister Shri Narendra Modi had a phone call today with H.E. Samdech Akka Moha Sena Padei Techo Hun Sen, Prime Minister of Cambodia. The two leaders discussed the Covid-19 pandemic. They agreed to continue the ongoing cooperation for helping each other’s expatriates and facilitating their evacuation.
For details
Indian Railways geared up to provide COVID Care Centers to State Authorities.
As per guidelines of MoHFW, a few State Governments have sent the requisition to Indian Railways. Railways have allocated these coaches to the State/UTs. Trains with unit composition of 10 coaches, with patient capacity of 16 per coach have been made ready. A total of 5231 coaches were modified to be used as Covid Care Center. UP has finalised 24 stations. Telangana has asked for coaches to be stationed in 3 locations- Secunderabad, Kachiguda and Adilabad. In Delhi, 10 coaches are stationed at 1 Shakurbasti location .Indian Railways makes 360 degree attempt to supplement Government of India’s efforts against COVID
For details
Use Aarogya Setu Effectively: MoS Dhotre Asks District Collectors
Under the directions of the Union Minister of State for Electronics & IT, HRD and Communications, Shri Sanjay Dhotre an interaction between the Aarogya Setu App team of the Ministry of Electronics and IT (MeitY) Govt. of India, and all districts collectors and DIOs of NIC in the state of Maharashtra was organized through video conference. The objective of this interaction was to augment the awareness of the field level officials of the state regarding the different facets of the Aarogya Setu App and also to invite field-level inputs from them. It was well brought out during the conference that the data analytics available through the Aarogya Setu platform is quite useful in having both macro- and microscopic understanding of the transmission dynamics of the disease in the state. Effective and timely use of these data can be of very crucial help in pre-empting the development of hotspots and also in allocation and timely augmentation of required health infrastructure in a planned and targeted manner.
For details
Dr. Jitendra Singh advises DARPG to expedite Work From Home Guidelines in the wake of COVID-19.
Union Minister of State for Personnel, PG and Pensions Dr. Jitendra Singh has reviewed the on-going activities of DARPG and advised that the work from home policy guidelines should be expeditiously firmed up by the Department. He advised that necessary consultations with Line Ministries/ Departments in this regard may be completed on a priority basis. Dr. Jitendra Singh said that timely issue of the WFH guidelines would benefit employees of the Central Secretariat in adhering to the Prime Minister’s call for “Do Gaz Doori” and social distancing.
For details
EPFO leverages CSC network to conduct Jeevan Pramaan for pensioners
In recognition of need to bring service delivery closer to the door steps of EPS pensioners, especially during the challenging times of COVID -19 Pandemic, EPFO has proactively partnered with Common Service Centre (CSC) to provide facility to submit Digital Jeevan Pramaan. By leveraging the last mile network of over 3.65 lakh Common Services Centers, EPFO provides its 65 lakh pensioners facility to submit Digital Jeevan Pramaan closer to their residence. EPS pensioners are required to submit Jeevan Pramaan /Life certificate each year to continue to draw pension.
For details
MoS C&F Shri Mandaviya holds review meeting with directors of NIPERs
A meeting of the Directors of National Institute of Pharmaceuticals Education and Research (NIPERs) –Mohali, Raebareli, Hajipur and Guwahati through video conferencing was held under the chairmanship of Shri Mansukh Mandaviya, MoS Chemicals and Fertilizers today to review their performance in research & innovation activities, especially with regard to the ways in which NIPERs have and can contribute in country’s fight against COVID-19 pandemic. The Minister suggested also that all NIPERs should try to establish the National level testing labs for the pharma products as a source of revenue generations. Government and Private Sector Pharmaceutical Companies and Agencies can approach NIPERs for use of the Testing Lab on commercial basis.
For details
HRD Minister virtually releases “India Rankings 2020” for Higher Educational Institutions
Union Minister of Human Resource Development, Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’, today released “India Rankings 2020” of Institutions of Higher Education in various categories on the basis of their performance on five broad categories of parameters. The Minister released India Rankings 2020 virtually in 10 categories. Shri Pokhriyal said that the Ministry of HRD has taken this important initiative of creating a National Institutional Ranking Framework, which is being used for past five years for ranking of institutions of higher education in different categories and domains of knowledge. Shri Nishank said that in order to provide facility of online practicing in the difficult time of COVID-19, NTA recently launched National Test Abhyas app for JEE and NEET students and around 65 lakhs students have already downloaded the app for practicing online test.
For details
Anti-microbial multilayer face mask to annihilate pathogenic microorganisms
As of now there is no vaccine or drug available to combat novel coronavirus. Mask, physical distancing and frequent handwashing are the only ways that can save lives. The World Health Organisation has also given recommendations on the kind of mask that is most suitable for protection against coronavirus. But wearing mask for a long time may cause suffocation and proper handling of mask is tricky too. To address a few of such issues, a team at the School of Biomedical Engineering, Indian Institute of Technology (IIT-BHU), have developed an anti-microbial five-layered face mask. This face mask can annihilate pathogenic microorganisms that are stuck to its outer surface and thereby limit the spread of secondary infections.
For details
Common Yoga Protocol Sessions on DD Bharati for IDY 2020
The Ministry of AYUSH in association with Prasar Bharati is organizing a daily telecast of the Common Yoga Protocol on DD Bharati from the11th of June 2020. The CYP sessions will be telecasted daily in the morning from 08:00 a.m. to 08:30 a.m. The sessions will also be simultaneously available on the social media handles of the Ministry. This half an hour session will cover all the major aspects of the Common Yoga Protocol. This telecast is being organized with an objective to familiarize the masses with the Common Yoga Protocol by providing them an audio-visual demonstration of the same through the distance mode. Prior acquaintance with the Common Yoga Protocol will help the people to be fully prepared and ready for active participation in IDY 2020.
For details
SER manufactures 1,15,081 face masks & 9,001 litres of hand sanitizer to combat covid-19 pandemic
In view of increasing COVID-19 pandemic, South Eastern Railway (SER) has come forward to produce reusable Face Masks and Hand Sanitiser in its four divisions viz. Kharagpur, Adra, Ranchi and Chakradharpur, as well as at its Kharagpur Workshop. In-house production of Personal Protective Equipment (PPE) Kits e going on at Kharagpur Workshop and Kharagpur Divisional Unit of SER for supporting the Doctors, Nurses and other Healthcare personnel for treating the COVID-19 infected persons. SER’s in-house production will not only ensure timely supply of the masks, sanitiser and PPEs to the frontline staff and Healthcare personnel, it will also result in substantial cost savings.
For details
New low-cost novel coronavirus test developed
The Indian Council of Medical Research (ICMR) has recommended only reverse transcription polymerase chain reaction (RT-qPCR) test for novel coronavirus testing. Researchers at the Centre for Cellular and Molecular Biology (CCMB) have developed a new low-cost and low-tech required test for SARS-CoV-2 testing. This test is known as reverse transcription nested PCR (RT-nPCR) test. This test does not require real-time quantitative RT-qPCR.
For details
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Chandigarh: The Administrator, UT, Chandigarh stated that with the opening of state borders and movement of persons through roads, trains and flights, the spread of infection could increase substantially. He directed Principal Secretary Health to coordinate with the neighbouring states, so that a common strategy could be formed to screen the persons coming from outside into the tri-city.
• Punjab: To disseminate the plethora of the information about #COVID_19 in a structured manner, a strategy was evolved by the State Government with the guidance of Professor K.K. Talwar, the Advisor to the State Government on Health and Medical Education. Working on the stratagem, 19 online sessions were organized by the State Government during the lockdown period falling between 27th March to 4th June. The sessions were held with 1914 medical professionals involved in COVID care services including medical specialists and anaesthetists looking after mild to moderately sick COVID-19 patients; and with faculty of Medical Colleges and other critical career experts looking after critical COVID-19 patients.
• Haryana: Haryana Sports and Youth Affairs Minister said that the people of the state have bravely faced every calamity due to which Haryana’s progress has neither stalled in the past not will it slow down in the future. The State Government has taken various decisions in the public interest during the COVID-19 pandemic which includes a financial package of Rs. 1200 crore and the creation of Haryana Corona Relief Fund to help the needy.
• Kerala: In Kerala, devotees will not be allowed for the monthly poojas in Sabarimala temple; annual festival which was scheduled to begin from Monday also cancelled. Health Minister K K Shailaja reprimanded the hospital authorities in connection with two Covid-19 patients committing suicide at isolation wards in Thiruvananthapuram medical college hospital. Health Department Additional Principal Secretary has been directed to submit a report immediately in this regard. Private hospital managements in the state in a video conference with Health Minister offered full cooperation in the treatment of Covid cases. Five more Keralites died of COVID-19 outside the state today. Three of them succumbed to the virus in the Gulf and two in Mumbai.
• Tamil Nadu: One more Covid-19 death in Puducherry, 12 fresh cases as tally rises to 157. Supreme Court takes note of 35 children testing positive for Covid-19 in a government-run shelter home in Tamil Nadu; seeks status report from the state government. CM says that the government did not benefit by hiding Covid deaths, and was being transparent with all details. State govt. offices to remain shut on second Saturdays for disinfection and fumigation. 1927 new cases, 1008 recoveries & 19 deaths reported yesterday. 1390 cases from Chennai. Total cases: 36841, Active cases: 17179, Deaths: 326, Active cases in Chennai: 13085.
• Karnataka: State government decided to ban live virtual classes for pre-primary and lower primary up to 5th standard students; the State has taken this decision based on suggestions from doctors of NIMHANS. State government released 40cr to the transport department towards Covid-19 relief for autorickshaw and cab drivers. Social Welfare Department to reopen its residential schools and colleges after getting permission from the Ministry of Home Affairs. 120 new cases, 257 discharges & three deaths reported yesterday. Total positive cases: 6041, Active cases: 3108, Deaths: 69, Recovered: 2862.
• Andhra Pradesh: 114 Telugu people stranded in Kuwait arrived in Visakhapatnam airport. CM urges Centre for more flights to bring stranded people home from abroad as many appeals for evacuation. Darshan commences at Tirumala temple after three days of trial run. TTD put 3,000 tickets online and a little over 3,000 offline for devotees for slots beginning 8 AM. 135 new cases, 65 discharged and two deaths reported during last 24 hours after testing 11,602 samples. Total cases: 4261. Active: 1641, Recovered: 2540, Deaths: 80. Returnees from other states who tested positive is 971, with 564 of them active and 31 discharged in the last 24 hours, while 176 of the 197 cases from abroad remain active.
• Telangana: Gandhi Hospital medicos continue protests; medicos organised protests inside the hospital campus and boycotted their elective and regular duties at all the Covid in patient wards at Gandhi Hospital. Telangana Cabinet to decide on private testing for Covid-19 says Industries and IT Minister KT Rama Rao. Total cases as of 11th June 4111; as on date 448 migrants and foreign returnees tested positive.
• Maharashtra: The state reported 3254 new cases on Wednesday, taking the state tally of positive cases to 94,041. While there are 46,074 active cases in the state, 44,517 patients have recovered from the infection. Also, 149 deaths were also reported on Wednesday, which happens to be the highest toll in a single day in the state so far. Hotspot Mumbai reported 1567 new cases and 97 deaths on Wednesday. Though the number of Covid-19 cases has shown a rising trend in the state, the recovery rate has also improved and the death rate has almost equalled the National Average at the same time. The improved recovery rate of the state and the improved situation in the hotspots like Dharavi, Mahim and Dadar in Mumbai has given some relief to the state government.
• Gujarat: The total number of COVID-19 patients has gone up to 21,554 with the addition of 510 new cases from 21 districts on Wednesday. As many as 370 patients have also recovered in the state on Wednesday, taking the number of people discharged so far from hospitals to 14,743.Presently, there are 5,464 active cases.
• Rajasthan: With 51 new COVID-19 cases reported today till morning hours, the state tally of coronavirus cases has reached 11,368. Recovery of total 8502 patients has also been reported till date. Health Minister Dr. Raghu Sharma said that COVID cases have increased rapidly in the last 8 days and the average of 268 cases has increased daily.
• Madhya Pradesh: With the report of 200 new cases from the state on Wednesday, the tally of coronavirus patients rose to 10,049; while 427 patients have died so far. Most of these new infections have been reported from hotspots Indore and Bhopal, followed by Ratlam district. 6892 people have recovered from the infection so far while the number of active cases is 2,730. More than 2 lakh 28 thousand samples have been tested in the state till now. The coronavirus recovery rate in Madhya Pradesh has gone up to 68.6 per cent, which is the second best in the country after Rajasthan.
• Chhattisgarh – 114 new coronavirus positive cases have been reported from the state on Wednesday, taking the state tally of COVID-19 cases to 1,359. The number of active cases is 958, while 402 patients have recovered and 6 deaths have happened in the state so far.
• Goa – 28 COVID-19 positive cases have been identified on Wednesday, which took the state tally of coronavirus cases to 387. The number of active cases in the state stands at 320.
FACT CHECK
Description: Image