Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
ICMR’s sero-surveillance study reveals only 0.73% of the sample population infected with COVID-19
11 JUN 2020 6:48PM by PIB Delhi
The sero-surveillance study conducted by ICMR has revealed that 0.73% of the population surveyed showed evidence of past exposure to SARS-CoV-2. This was stated by Dr. Balram Bhargava, Director General of ICMR, during the media briefing, here today.
ICMR conducted the first sero-survey for COVID19 in May 2020 in collaboration with state health departments, NCDC and WHO India. The study was conducted in 83 districts covering 28,595 households and 26,400 individuals. The study has two parts out of which the primary task of estimating the fraction of population who has been infected with SARS-CoV-2 in general population has been completed. The second objective of estimating fraction of population who has been infected with SARS-CoV-2 in containment zones of hotspot cities is in the process of completion.
The study also clearly points out that the measures taken during the lockdown have been successful in keeping the transmission low and in preventing rapid spread of COVID-19. ICMR has calculated that compared to rural areas, risk of spread is 1.09 times higher in urban areas and 1.89 times higher in urban slums. The infection fatality rate is very low at 0.08%. This only means that a large portion of the population must continue following COVID appropriate behaviour suggested by from time to time.
During the last 24 hours, a total of 5,823 COVID-19 patients have been cured. Thus, so far, a total of 1,41,028 patients have been cured of COVID-19. The recovery rate amongst COVID-19 patients is 49.21%. India currently has 1,37,448 active cases which are all under active medical supervision. At present, the number of patients recovered exceeds the number of active patients
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
সেম্পল পোপুলেসনগী চাদা ০.৭৩ খক কোবিদ-১৯না নাহল্লে হায়না আই.সি.এম.আরগী সেরো-সর্ভিলিয়েন্সনা থিজিনবদগী খঙলে
11 JUN 2020 6:48PM by PIB Imphal
আই.সি.এম.আরনা পাংথোকপা সেরো-সর্ভিলিয়েন্সকী মতুংইন্না সর্ভে তৌখিবা অপুনবা মীশিংগী চাদা ০.৭৩ সারস-কোরোনাভাইরস-২না নাহনবগী খুদম ফংলে হায়রি । ৱাফম অসি ঙসি আই.সি.এম.আরগী দিরেক্তর জেনরেল দোক্তর বালরাম বারগাবানা মেদিয়াদা ফোংদোকখিবনি ।
রাজ্যগী হেল্থ দিপার্তমেন্তশিং, এন.সি.দি.সি অমসুং দব্লিউ.ঐচ.ও ইন্দিয়াগী মতেংগা লোয়ননা ২০২০গী মে থাদা আই.সি.এম.আরনা কোবিদ-১৯গী অহানবা সেরো-সর্ভিলেন্স পাংথোকখি । থিজিনবা অদু জিলা ৮৩গী য়ুমথোং ২৮,৫৯৫ অমসুং মীওই ২৬,৪০০দা পাংথোকখি । থিজিনবা অদুদা হোৎস্পোত সহরশিংগী লাইচৎ লৈবা মফমশিংগী অপুনবা মীশিংগী শরুক মচেৎ অমা সারস-কোরোনাভাইরস-২না কয়া য়াম্না শোকহনবগে হায়বা য়েংখি ।
লোকদাউন মনুংদা পায়খৎলিবা থবকশিং অদুনা লায়না শন্দোকপা তপথহনবা অমসুং কোবিদ-১৯ য়াংনা শন্দোরকপা থিংবা ঙম্মি হায়বা ময়েক শেংনা থিজিনবা অদুদগী খঙবা ঙমখি । আই.সি.এম.আরনা খুঙ্গংগী লমশিংগা চাংদম্নখি, লাইচৎ শন্দোকপগী খুদোংথিবা অসি সহরগী মফমশিংনা শরুক ১.০৯ হেনখি অমসুং সহরগী স্লমশিংনা শরুক ১.৮৯ হেনখি । লায়না অসিনা শিহনবগী চাদা ০.০৮ ওইরি । অপুনবা মীশিংগী য়াম্লবা শরুক মতম মতমগী মতুংইন্না কোবিদকী দরকার ওইবা লিচৎ-শাজৎ ঙাক্না চৎপা দরকার ওইরি ।
হৌখিবা পুং২৪দা কোবিদ-১৯ অনাবা মীওই ৫,৮২৩ অনাবা ফরে । অসুম্না, অপুনবা ওইনা অনাবা মীওই ১,৪১,০২৮ কোবিদ-১৯দগী ফরে । কোবিদ-১ নারবা মীওইশিংগী মরক্তা অনাবা ফবগী চাং চাদা ৪৯.২১ওইরি । হৌজিক এক্তিব কেস ১,৩৭,৪৪৮ লৈরি অমসুং পুম্নমক মেদিকেলগী চেকশিন-থৌরাং মখাদা লায়েংলি । হৌজিক অনাবা মীওইশিংগী মশিংদগী অনাবা ফরবা মীওইশিংগী মশিংনা হেল্লে ।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং, চৎন-কাংলোনশিং অমসুং চেকশিনৱাশিংগী অচুম্বা অমসুং অনৌবা পাউগীদমক চাংনাইনা https://www.mohfw.gov.in দা চংবীয়ু ।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা ৱাহং অমা হেক্ত হংনিংবা লৈরবদি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী হেল্পলাইন নম্বর : +৯১-১১-২৩৯৭৮০৪৬ নৎত্রগা ১০৭৫(তোল ফ্রি)দা কোল তৌবীয়ু । কোবিদ-১৯গী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগী হেল্পলাইন নম্বরশিং https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf দা ফংগনি ।