কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
দি.পি.আই.আই.তি. কন্ত্রোল রুমনা ইন্দস্ত্রীগী ইসুশিং মোনিতর তৌবদা অমসুং লোকদাউন মনুংদা স্তেকহোল্দরশিংনা মায়োক্নরিবা অৱাবশিং কোকহনবদা মরু ওইবা থৌদাং লৌরি;
ক্বারীশিংগী ৮৯%দি ৱারোইশিন পুরকখ্রে/লোইশিনখ্রে;
মন্ত্রী, সেক্রেতরী অমসুং সেনিয়র ওফিসরশিংনা চাং নাইনা মোনিতর তৌবা অমসুং য়েংশিনবনা য়াম্না য়াংনা ৱারোইশিন পুরকপদা মতেং পাংখ্রে;
তেলিফোন নম্বরনা ০১১২৩০৬২৪৮৭ অমসুং ইমেলনা controlroom-dpiit@gov.inনি
30 APR 2020 2:04PM by PIB Imphal
কমর্স অমসুং ইন্দসত্রীগী মন্ত্রালয়গী মখাদা দিপার্তমেন্ত ফোর প্রমোসন ওফ ইন্দসত্রী এন্দ ইন্তর্নেল ত্রেদ (দি.পি.আই.আই.তি.)না ইন্দসত্রী অমসুং ত্রেদকা মরী লৈনবা ইসুশিং মোনিতর তৌনবা কন্ত্রোল রুম অমা ২৬.৩.২০২০দগী মথৌ পাংথোকপা হৌনবা থমখ্রে অমসুং অসিগুম্বা থবকশিংগী মতাংদা মরী লৈনবা রাজ্য সরকার, জিলা অমসুং পুলিস ওথোরিতীশিং অমসুং মরী লৈনবা এজেন্সীশিংগা থবক পাইখৎমিন্নবনি কন্ত্রোল রুম্না মোনিতর তৌরিবশিং অদুদি
ক. ইন্তর্নেল ত্রেদ, মেন্যুফেকচরিং, দিলিবরী & ইসেন্সিয়েল কমোদিতীশিংগী লোজিস্তিকশিংগা মরী লৈনবা ইসুশিং অমসুং
খ. অরৈবা সপ্লাই চেন ইসু খুদিংমক কোকহন্নবা লোকদাউন মনুংদা স্তেকহোলদরশিংনা মায়োক্নরিবা অৱাবশিং
এপ্রিল ২৮, ২০২০ ফাওবদা রজিস্তর তৌখিবা অপুনবা ক্বারী ১৯৬২গী মনুংদা ১৭৩৯দি ৱারোইশিন পুরকপা/লোইশিনবা। ২২৩ অমদি হৌজিক হৌজিক ৱারোইশিন পুরক্নবা হোৎনরি। রজিস্তর তৌখিবা ক্বারী ১৯৬২গী মনুংদা ক্বারী ১০০০দি রাজ্য/য়ু.তি. মঙা মিং ওইনা পল্লবদা দিল্লী, মহারাস্ত্রা, উত্তর প্রদেশ, হরিয়ানা অমসুং গুজরাত, হায়রিবশিং অসিদগী লাকখিবনি।
ক্বারীশিং লোইশিনখিবগী মোনিতর অমসুং ত্রেকিং তৌনবা অমসুং দিপার্তমেন্ততা লৈরিবা সেনিয়র ওফিসরশিংদা খঙহন্নবগীদমক্তা নুংতিগী এম.আই.এস. রিপোর্ৎশিং থাগৎনবা থৱায়-য়াওরবা তীম অমা থমখ্রে। তীম অসিনা শোকহল্লবা মীয়ামদা কোল তৌদুনা মরু ওইবা ক্বারীশিং কুপ্না ত্রক তৌরি অমসুং মরী লৈনবা এজেন্সীদা থবক লৌখৎপা মতমদা মখোয়দগী পীরকপা ইনপুৎশিং লৌখৎলি। ইসুশিংগী ৱারোইশিন পুরকপদা য়াওরিবা এজেন্সীশিংগী থবক নীংথিনা তৌবগী মতাংদা এসেসমেন্ত তৌবদসু মতেং পাংঙি। প্রোফেস্নেলশিংগী তীম অসিনা সেনিয়র ওফিসরশিংদা মখোয়না খুৎ থিংজিনবনা কয়াম কান্নবগে হায়বগী মতাংদা খঙহল্লি অমসুং মসিনা ৱাকৎশিং অদুগী ৱারোইশিন পুরকপগী ফিভমগী মতাংদা মীয়ামদা খঙহল্লি।
ক্বারিশিং অসি তেলিফোন কোল অমসুং ইমেলগী খুথাংদা কন্ত্রোল রুমদা ফংঙি। মান্যুফেকচরিং, ত্রান্স‌পোর্তর, দিস্ত্রিব্যুতর, হোলসেলর নত্ত্রগা ই-কমর্স কমপনীশিংনা ত্রান্সপোর্তেশন অমসুং পোৎলমশিং য়েন্থোকপদা নত্ত্রগা রিসোর্সশিং থাদোকপা মতমদা গ্রাউন্দ লেভেলদা মায়োক্নরিবা অৱাবশিং অদু দিপার্তমেন্ততা মখাদা পীরিবা তেলিফোন নম্বর/ইমেলদা পাউ পীবা য়াগনি:-
তেলিফোন: + ৯১ ১১২৩০৬২৪৮৭

Ministry of Commerce & Industry
DPIIT Control Room playing a pivotal role in monitoring the issues of Industry and Trade, and solving the difficulties faced by various stakeholders during the lockdown period;
89% of queries have been resolved/settled;
Regular Monitoring and review by the Minister, Secretary and senior Officers has helped in expeditious resolution;
Telephone number is 01123062487 and email is controlroom-dpiit@gov.in
30 APR 2020 2:04PM by PIB Delhi
Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT), under the Ministry of Commerce and Industry, had set-up a Control Room w.e.f 26.3.2020 to monitor the issues of Industry and Trade and take up such matters with the concerned State Government, District and Police Authorities and other concerned agencies. The Control Room monitors the
1. issues of internal trade, manufacturing, delivery & logistics of essential commodities and
2. difficulties faced by various stakeholders during the lockdown period to resolve any supply chain issues.
Out of the total number of 1962 queries registered till 28th April 2020, 1739 have been resolved/settled. 223 are currently under resolution. Out of 1962 queries registered, more than 1000 queries were received from five States/UTs viz., Delhi, Maharashtra, Uttar Pradesh, Haryana and Gujarat.
A dedicated team has been put in place to monitor and tracking the disposal of queries and to generate daily MIS reports for information of senior officers in the Department. The team also closely tracks the important queries by calling up the affected people and obtains their inputs while taking up the matter with the concerned agency. This also helps in making an assessment about the efficacy of various agencies involved in resolution of issues. This team of professionals helps senior officers to know the impact of their interventions and thus keeps everyone apprised of the status of resolution of grievances.
The queries are being received in the control room through telephone calls as well as email. Any manufacturing, transporter, distributor, wholesaler or e-commerce companies facing ground level difficulties in transportation and distribution of goods or mobilization of resources can inform to the Department at the following telephone number/ email:-
Telephone: + 91 11 23062487