গৃহ মন্ত্ৰালয়
গৃহ মন্ত্ৰালয়ে দোকান খোলাৰ অনুমতি প্ৰদান কৰা সন্দৰ্ভত স্পষ্টীকৰণ
25 APR 2020 11:34AM by PIB Guwahati
গৃহ মন্ত্ৰালয়ে লকডাউনৰ বাবে বন্ধ হৈ থকা দোকান-পোহাৰবোৰ খোলাৰ বাবে অনুমতি প্ৰদান কৰিবৰ বাবে লকডাউনৰ উপায় সন্দৰ্ভত এক নিৰ্দেশনা জাৰি কৰিছিল।
(https://pib.gov.in/PressReleaseIframePage.aspx?PRID=1618049)
এই নিৰ্দেশনাটোত উল্লেখ আছে যে -
গ্ৰামীণ এলেকাবোৰত, শ্বপিং মলৰ ভিতৰত থকা দোকানবোৰৰ বাদে আন দোকান-পোহাৰ খুলিব পাৰিব।
• নগৰ এলেকাবোৰত, সকলো গুমটি সদৃশ পৃথকে থকা দোকান, আবাসিক এলেকাত থকা দোকানবোৰ খুলিব পাৰিব। বজাৰ বা বজাৰ পৰিসৰৰ ভিতৰত থকা দোকানবোৰ খোলাৰ অনুমতি দিয়া হোৱা নাই।
এই কথা স্পষ্ট কৰি দিয়া হৈছে যে ই-কমাৰ্চ কোম্পানীবোৰক অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰী বিক্ৰী চলাই থকাৰ অনুমতি দিয়া হৈছে।
লগতে এই কথাও স্পষ্ট কৰি দিয়া হয় যে সুৰাৰ বিক্ৰী আৰু অন্যান্য সামগ্ৰীৰ বিক্ৰীও ক’ভিড-১৯ ৰ ব্যৱস্থাপনাৰ বাবে দেশজোৰা লকডাউনৰ সময়ছোৱাত বন্ধ থাকিব।
পুনঃ জাৰি কৰা সামগ্ৰিক নিৰ্দেশাৱলীত উল্লেখ কৰা হৈছে যে ৰাজ্য চৰকাৰ বা কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ চৰকাৰে সংক্ৰমিত এলেকা হিচাপে ঘোষণা কৰা ঠাইত এই দোকানসমূহ খুলিবলৈ দিয়া নহ’ব, সেয়া গ্ৰামাঞ্চলতেই হওঁক অথবা নগৰাঞ্চলতেই হওঁক।

Ministry of Home Affairs
Clarification on MHA order allowing Opening of Shops
25 APR 2020 11:34AM by PIB Delhi
Ministry of Home Affairs issued an Order yesterday on amendments in the consolidated revised guidelines on lockdown measures to allow opening of shops. (https://pib.gov.in/PressReleaseIframePage.aspx?PRID=1618049)
This Order implies that:
• In rural areas, all shops, except those in shopping malls are allowed to open.
• In urban areas, all standalone shops, neighborhood shops & shops in residential complexes are allowed to open. Shops in markets/market complexes and shopping malls are not allowed to open.
It is clarified that sale by e-commerce companies will continue to be permitted for essential goods only.
It is further clarified that sale of liquor and other items continues to be prohibited as specified in the National Directives for COVID-19 management.
As specified in the consolidated revised guidelines, these shops will NOT BE PERMITTED TO OPEN in areas, whether rural or urban, which are declared as CONTAINMENT ZONES by respective States/ UTs.