Ministry of Home Affairs
Clarification on MHA order allowing Opening of Shops
25 APR 2020 11:34AM by PIB Delhi
Ministry of Home Affairs issued an Order yesterday on amendments in the consolidated revised guidelines on lockdown measures to allow opening of shops. (https://pib.gov.in/PressReleaseIframePage.aspx?PRID=1618049)
This Order implies that:
• In rural areas, all shops, except those in shopping malls are allowed to open.
• In urban areas, all standalone shops, neighborhood shops & shops in residential complexes are allowed to open. Shops in markets/market complexes and shopping malls are not allowed to open.
It is clarified that sale by e-commerce companies will continue to be permitted for essential goods only.
It is further clarified that sale of liquor and other items continues to be prohibited as specified in the National Directives for COVID-19 management.
As specified in the consolidated revised guidelines, these shops will NOT BE PERMITTED TO OPEN in areas, whether rural or urban, which are declared as CONTAINMENT ZONES by respective States/ UTs.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
দুকানশিং হাংদোকপা য়াবগী অয়াবা পীরিবা এম.ঐচ.এ.গী ওর্দরগী মতাংদা শেংদোকচবা অমা
25 APR 2020 11:34AM by PIB Imphal
য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়না দুকানশিং হাংদোকপা য়ানবা, লোকদাউনগী পাম্বৈ অসিগী মতাংদা শেমখিবা কন্সোলিদেতেদ রিভাইস গাইদলাইনশিংদা য়াওরিবা এমেন্দমেন্তশিংগী মতাংদা ওর্দর অমা ঙরাং থোকখ্রে। (https://pib.gov.in/PressReleaseIframePage.aspx?PRID=1618049)
ওর্দর অসিনা হায়রিবা অসি:
• রুরেল এরিয়াশিংদা লৈবা, শোপ্পিং মোলশিংদা লৈবা দুকানশিং নত্তনা দুকান পুম্নমক হাংবা য়াগনি।
• অর্বান এরিয়াশিংদা লৈবা, মথন্তা লৈবা দুকানশিং, য়ুমলোন কৈরোন্নবদা লৈবা দুকানশিং অমসুং রেসিদেন্সিয়েল কমপ্লেক্সশিংদা লৈবা দুকানশিং হাংবা য়াগনি। মার্কেৎ/মার্কেৎ কমপ্লেক্সশিং অমসুং শোপ্পিং মোলশিংদা লৈবা দুকানশিংদি হাংবগী অয়াবা পীদে।
ই-কমর্স কমপনীশিংনা তঙাইফদনা চংবা পোৎলমশিং খক্তগী ওইনা মখা তানা য়োনবা য়াগনি হায়না শেংদোকখ্রে।
কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্তগীদমক্তা ওইবা নেস্নেল দাইরেক্তিবশিংদা অখন্ননা পনখিবা য়ু য়োনবা অমসুং অতৈ অতোপ্পা পোৎলমশিং য়োনবদি মখা তানা থিংখিগনি হায়না মখা তানা শেংদোরক্লি।
কন্সোলিদেতেদ রিভাইস গাইদলাইনশিংদা অখন্ননা পনখিবা অদুগুম্না, হায়রিবা মসিগী দুকানশিং অসি, মশাগী রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা কন্তেনমেন্ত জোনশিং ওইনা লাওথোকখিবা রুরেল নত্ত্রগা অর্বান ওইরবসু হায়রিবা মফমশিং অসিদা দুকানশিং অসি হাংবগী অয়াবা পীদে।