PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
18 APR 2020 6:48PM by PIB Delhi
Coat of arms of India PNG images free downloadhttps://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001ZTPU.jpg
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from field offices, and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
A total of 14,378 confirmed cases are reported for COVID-19 in the country. As many as 1992 persons i.e. is 13.82% of total cases have been cured/discharged after recovery.The implementation of the Action Plan is yielding good results in 23 States/UTs across 47 districts. Kodaggu (Karnataka) is a new district that has been added to this list along with Mahe (Puducherry) that has not reported any fresh cases during the last 28 days. 22 new districts in 12 States have not reported any fresh cases during the last 14 days
For details:
Dr. Harsh Vardhan holds VC with LG Delhi, Health Minister of Delhi, Medical Superintendents of various hospitals in Delhi and health officials of Union and Delhi Government
Union Health Minister has urged hospitals to attend to critical non-COVID-19 patients with equal compassion in a resolute fight against sickness. He said keep sufficient blood stock for transfusion by promoting voluntary blood donors and utilising various services like mobile blood collection vans with the help of Indian Red Cross Society. He said that action would be taken against erring health care personnel if any patient needing immediate attention is turned away from hospitals without treatment.
For details:
All existing Visas granted to Foreigners and all Incoming Passenger Traffic into India through Immigration Check Posts, except certain categories, to remain suspended till 3rd May, 2020
In the wake of continuing COVID-19 outbreak in the country, MHA has decided to extend the suspension of all existing visas granted to foreigners, except to those belonging to diplomatic, official, UN/international organizations, employment and project categories, till 3rd May, 2020.MHA has further directed that all incoming passenger traffic into India through any of the 107 Immigration Check Posts shall remain suspended till 3rd May, 2020. However, no such restriction would apply to vehicles, planes, ships, conveyance, trains etc. carrying any goods and supplies whether essential or non-essential.
For details:
Grant of Consular Services to Foreign Nationals, presently residing in India due to travel restrictions in the context of COVID-19 outbreak, till 3rd May, 2020
MHA, on 28.03.2020, had granted consular services on gratis basis to foreign nationals, presently residing in India due to travel restrictions in the context of COVID-19 outbreak, till 30th April, 2020.After considering the matter, it has been decided to extend the period of providing the following consular services by the Office of Foreigners Regional Registration Officers/ Foreigners Registration Officers to foreign nationals, presently stranded in India.
For details:
Compensation of Rs.10 lakhs to all Postal employees
In the context of COVID -19 situation, it has been decided to extend payment of compensation of Rs.10 lakhs to all Postal employees including GraminDakSevaks(GDS) succumbing to the disease while being on duty. The guidelines will come into effect immediately and continue for the entire period till the crises of COVID-19 is over.
For details:
Committed to help GST taxpayers in COVID-19 situations: CBIC
Since 30th March 2020, CBIC has processed 12,923 refund applications involving claims worth Rs 5,575 Crore, while in the last week itself, CBIC has processed 7,873 claims worth Rs 3854 Crore.CBIC has said that a trade and business friendly measure taken by CBIC vide its Circular No. 133 dated 31.03.2020 to help GST returns filers to facilitate early ITC refunds and to ensure that the wrong ITC claims are not processed in the absence of relevant information, is misconstrued in certain section of social media and other media as troubling the taxpayers in COVID -19 like situation.
For details:
As a relief to MSMEs, I-T refunds worth Rs 5,204 Crore issued in last 10 days
The Central Board of Direct Taxes (CBDT) today said that Income tax refunds to nearly 8.2 lakh small businesses (proprietors, firms, corporate and trusts) worth Rs 5,204 Crore have been issued since 8th April 2020. These income tax refunds would help MSMEs to carry on their business activities without pay cuts and layoffs in Covid-19 pandemic situations.
For details:
Government amends the extant FDI policy for curbing opportunistic takeovers/acquisitions of Indian companies due to the current COVID-19 pandemic
Government has reviewed the extant Foreign Direct Investment policy for curbing opportunistic takeovers/acquisitions of Indian companies due to the current COVID-19 pandemic and amended extant FDI policy as contained in Consolidated FDI Policy, 2017.Now, an entity of a country, which shares land border with India or where the beneficial owner of an investment into India is situated in or is a citizen of any such country, can invest only under the Government route.
For details:
Telephone Conversation between PM and President of Republic of South Africa
Prime Minister ShriNarendraModi had a telephone conversation with H.E. Cyril Ramaphosa, President of the Republic of South Africa.The two leaders exchanged views about the domestic, regional and global challenges posed by the COVID-19 pandemic. Prime Minister assured that India would provide all possible support to South Africa for ensuring supplies of essential medicines during this challenging time.
For details:
Telephone Conversation between PM and President of Egypt
Prime Minister ShriNarendraModi spoke on phone with H.E. Mr. Abdel Fattah El-Sisi, President of Egypt. The leaders discussed the evolving global situation in the wake of the COVID-19 pandemic and exchanged information about the steps being taken by their respective governments to protect their populations. Prime Minister assured the Egyptian President that India would provide all possible support to ensure availability of pharmaceutical supplies during these difficult times.
For details:
Agriculture Minister discusses various business continuity measures to facilitate farming activities during the lockdown
Government defers testing of samples and updating approvals for tractors, tillers, harvesters and 51 agricultural machinery till year-end; license validity of Seed dealers and import permissions extended till September 2020, besides validity of pack-houses, processing units and treatment facilities expiring on 30th June extended by a year
For details:
Procurement operations of Pulses and Oilseeds directly from Farmers at MSP
Government of India through Central Nodal Agencies like NAFED and FCI has been striving to assure better returns for the farmers. Procurement of notified commodities at Minimum Support Price (MSP) from the farmers in several States in the Rabi 2020-21 season has started. Farmers are being given timely marketing support in the time of lockdown. Maximum numbers of farmers are being catered to by observing the guidelines issued to manage the COVID-19 pandemic.
For details:
ShriSantoshGangwar writes to States/UTs to designate Nodal Officers for coordinated efforts for resolving Grievances of Workers in the country
Union Minister of State (I/C) for Labour and Employment has requested various State/UT Governments to designate a nodal officer from Labour Department to coordinate with 20 Control Rooms set up by Union Government for addressing issues of the labour/workers in the country in view of the lockdown announced to combat COVID-19 pandemic.
For details:
Webinar on manufacturing PPEs and other products for Combating COVID-19
Domestic industry needs to gear up their manufacturing capabilities to meet the rising demand of COVID-19 combat products for both Government and non-Government sectors. In this regard a webinar was organised by Society of Indian Defence Manufacturers (SIDM) in collaboration with the DRDO.
For details:
ShriGadkari Calls Upon Industry to Work Upon Import Substitution and Adopting Innovative Technology to Remain Competitive
Minister Interacted with Industry Associations to Discuss Revival of Economic Activity As Lockdown Eases from 20th April in Some Areas. Regarding revival of MSME sector, Minister mentioned that industry should lay special focus towards export enhancement and necessary practices be adopted to reduce Power cost, Logistics cost and Production cost to become competitive in the global market.
For details:
274 flights operated under Lifeline Udan to transport essential medical supplies across the country
‘Lifeline Udan’ flights are being operated by MoCA to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19. 274 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers.175 of these flights have been operated by Air India and Alliance Air. Cargo transported till date is around 463.15 tons. Aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 2,73,275km.
For details:
Indian Railways introduces innovative ideas and registers record landmarks freight movement during COVID-19 lockdown
Annapoorna Trains from North and Jai Kisan Special from South mark the beginning of long distance super heavy fast special Freight trains.Almost 5000 tons and more than 80 rakes long long haul loaded foodgrain trains run fast to connect the nation. More than 3.2 Million Tonnes of food grains have been loaded between 1st April - 16th Aprilthis year, as compared to 1.29 Million Tonnes in the same corresponding period last year.
For details:
To ensure enough availability of foodgrains for Public Distribution system ( PDS), Railways loads food grains double the amount what was done last year
More than 1500 rakes and more than 4.2 Million Tonnes of foodgrains loadedduring the lockdown period from 25th March to 17th April 2020 compared to 2.31 million tonnes last year in same period. Indian Railways making all efforts to ensure that farm products like foodgrains are picked up on time and also to ensure uninterrupted supply chain.
For details:
Sh. Ravi Shankar Prasad instructs postal department to focus on those in urgent need of food items
The Postal Department during this time of Covid-19 crisis, has risen to the occasion in helping people of the country through its vast network of post offices across the country. Sh. Ravi Shankar Prasad has issued instructions to specially focus on helping the downtrodden and needy people in urgent need of food items. The employees of DoP have pooled their savings to distribute food, dry rations and even masks to the needy in slums, migrant labourers and daily wage earners. In last few days, around 1 lakh food / dry ration packets have been distributed.
For details:
50,000 Reusable Face Masks supplied by RCD, Delhi
Masks made by Work from Home during Lockdown Period
For details:
Defence PSUs, OFB ramp up their resources to fight COVID-19 pandemic
Defence Public Sector Undertakings (DPSUs) and Ordnance Factory Board (OFB) have played their part in assisting civilian administration in fight against COVID-19 pandemic. These vital institutions have channelised all their resources, technical knowhow and manpower to help the nation mitigate the deadly virus.
For details:
CSIR-NAL develop Personal Protective Coverall Suit to Combat COVID-19
CSIR constituent Lab in Bengaluru, CSIR-National Aerospace Laboratories (CSIR-NAL), has developed and certified the overall protective coverall suit. The polyproplylene spun laminated multi-layered non-woven fabric based coverall can be used to ensure the safety of Doctors, Nurses, Paramedical staff and Health Care workers working round the clock on COVID-19 mitigation.
For details:
National Fertilizers ltd taking active part in distributing essential items like food and medicines to support government's efforts to fight COVID-19
A leading Fertilizer company, National Fertilizers Ltd.(NFL) under the Union Department of Fertilizers , is taking active part in distributing essential items like food, medicines and masks to support Government in its effort to combat COVID-19.NFL Bathinda unit has provided 3,000 Masks to District Administration, Bathinda to fight Corona Pandemic.
For details:
Tourism Ministry observes World Heritage Day today through a webinar series on ‘DekhoApnaDesh’
Ministry of Tourism celebrated the World Heritage Day 2020 today through a webinar series. Speaking on the occasion Minister of Tourism and Culture (I/C) ShriPrahlad Singh Patel highlighted how our tradition and culture is not only ancient but also invaluable. He further said that in the present crisis where the world and our country also is dealing with COVID-19, it is the values of humanity and warm hospitality of our heritage which define us and makes us what we are.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Maharashtra: The number of Covid-19 cases has reached 3,323 in Maharashtra, the most affected state both in terms of infections and deaths. At least 20 Indian Navy personnel in Mumbai have tested positive for the viral infection. The personnel are part of the INS Angre, a logistics and support facility of the Western Naval Command.
• Gujarat: The number of coronavirus positive cases in Gujarat rose to 1,272 after 176 new cases were reported on Saturday, according to the State Health Department. Ahmedabad reported 142 new COVID-19 cases, taking the total number of cases in the city to 765. In all, 48 people have died of the infection.
• Rajasthan: 98 new coronavirus cases were reported in Rajasthan taking the state tally of affected people to 1229. Among the total people infected as on date, 183 have recovered and 11 have passed away.
• Kerala: State Health Minister K.K.Shylaja has stated that the death of a Malappuram native who was under observation was not of Covid-19; he tested negative on last 3 tests. Yesterday, the state reported only one COVID-19 positive case and 10 patients recovered from the disease.
• Tamil Nadu: 36,000 rapid test kits distributed across TN for use in hotspots. Hyundai ties up with Air Liquide Medical Systems to produce of ICU ventilators in Tamil Nadu & other states. Centre gives nod for plasma therapy in the state. Total +ve cases till now 1323; deaths 15; discharged 283.
• Karnataka: CM conducted review meeting with senior ministers to review Covid-19 situation in the state, and steps to be taken after April 20. Total confirmed cases 371. Today 12 new cases added. Total deaths 13 and 92 people discharged.
• Andhra Pradesh: 31 new cases reported in the last 24 hours; One more death reported from Krishna district taking the toll to 15. Total +ve cases till now 603; discharged 42. Door to door survey and tests being done in Red Zones. Districts leading in +ve cases: Kurnool (129), Guntur (126), Krishna (70), Nellore (67).
• Telangana: One more cop in Hyderabad and an infant without any contact history tests positive in Narayanpet. ‘Hotspot’ Telangana may not go for lockdown relaxations; State to take a final call on Sunday. Total +ve cases till yesterday 766; deaths 18.Arunachal Pradesh CM visits the Banderdewa check gate at the Assam-Arunachal border near Itanagar and reviews measures taken to screen those entering the state.
• Assam: Health Minister HimantaBiswaSarmatweeted that 1 more COVID-19 patient discharged from Silchar Medical College & Hospital; total 12 cured in the state.
• Meghalaya: NIC Meghalaya in collaboration with Artificial Intelligence Resource Division, NIC has developed 'VANI-COVID19', a multilingual Chatbot to address COVID19 related queries for the people of Meghalaya, in English, Khasi&Garo languages.
• Manipur: Education deptt launches electronic format of comic textbooks that can be downloaded from the website - manipureducation.gov.in to help children study at home.
• Mizoram: Chief Minister thanks Karnataka Deputy Chief Minister ShriGovind M Kajrol for providing relief aid to Mizos stranded in Bengaluru.
• Chandigarh: 68,525 cooked food packets have been distributed among the destitutes and needy persons in various parts of the city. 17,000 workers out of 20,000 workers have received their wages for March, 2020 by the respective industries.
• Punjab: PradhanMantriGaribKalyan Ann Yojana was launched in the state by Punjab Food, Civil Supplies & Consumer Affairs Minister. Under this scheme, wheat and pulses would be provided to all beneficiaries of the smart card scheme totally free of cost. The Cabinet Minister has also assured the farmers that every single food grain would be procured.
Fact Check on #Covid19
https://pbs.twimg.com/profile_banners/231033118/1584354869/1500x500

PIB Headquarters
কোভিদ-১৯ গী মতাংদা পি আই বীগী নুমিৎ খুদিংগী বুল্লেতিন
18 APR 2020 6:48PM by PIB Imphal
(প্রেস রিলিজশিং অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা থোকখিবা কোভি-১৯গা মরী লৈনবশিং,ফিল্ড ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, সোসিয়েল মেদিয়াগী থবকশিং অমসুং পি আই বীগী ফেক চেকশিং য়াওরি)
প্রেস ইনফোরমেসন বিউরো
ইনফোরমেসন অমসুং ব্রোর্দকাস্তিং মিনিস্ত্রি
ভারত সরকার
হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিদগী কোভিদ-১৯গী অনৌবা পাউ
লৈবাক অসিদা অপুনবা কোভিদ-১৯ কেস ১৪,৩৭৮ য়ৌরে । অপুনবা কেসকী চাদা ১৩.৮২ হায়বদি মীওই ১৯৯২ অনাবা ফবদগী দিসচার্জ তৌখ্রে । রাজ্য/য়ুতি ২৩গী জিলা ৪৭দা এক্সন প্লানশিং পায়খৎপা অসিগী মহৈ ফংলে । হৌখিবা নুমিৎ ২৮ অসিদা অনৌবা কেস অমতা থেংনদবা জিলাশিংগী মনুংদা করনাতাকাগী কোদাগু অমসুং পুদুচেরিগী মাহে য়াওরে । হৌখিবা নুমিৎ ১৪দা রাজ্য ১২গী অনৌবা জিলা ২২দা অনৌবা কেস অমতা থেংনদ্রে ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615786
দিল্লিগী এল জি, দিল্লিগী হেল্থ মিনিস্তর, দিল্লিগী তোঙান-তোঙানবা হোস্পিতালশিংগী মেদিকেল সুপরিনতেন্দেন্তশিং অমসুং দিল্লি সরকারগী হকশেলগী ওফিসিয়েলশিংগা দোক্তর হর্স ভরধনগা ভি দি পাংথোকখি
কোভিদ-১৯ অনাবা নত্তবা অরুবা অনাবা মীওইশিং লায়েংনবা য়ুনিয়ন হেল্থ মিনিস্তরনা হোস্পিতালশিংদা তকশিল্লি । মহাক্না হায়খি লেম্না ঈ দান তৌবা পুক্নিং থৌগৎতুনা ঈ মরাং কাইনা থমগদবনি অমসুং ইন্দিয়ান রেদ ক্রোর সোসাইতিগী মতেংগা লোয়ননা মোবাইল ব্লদ কল্লেক্সন ভেনশিংগী থবকশিং শীজিন্নগদবনি । খুদক্কী দরকার ওইবা অনাবশিং করিগুম্বা লায়েংদনবা হোস্পিতালশিংনা থাদোরক্লবদি হকশেলগী মীওইশিংদা থবক লৌখৎকদবনি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615491
ফোরেন্নরশিংদা পীখিবা অমসুং ইমিগ্রেসন চেক পোস্তশিং ফাওদুনা ভারত্ত লাকখিবা পেসেঞ্জরশিংগী হৌজিক চৎনরিবা ভিসাশিং, অকক্নবা কাংলুপ খর নত্তনা, ২০২০গী মে ৩ ফাওবা সস্পেন্দ তৌদুনা থম্লে
লৈবাক অসিদা কোভিদ-১৯গী হৌজিক ওইরিবা ফিবম অসি য়েংলগা, দিপ্লোমেতিক, ওফিসিয়েলশিং, য়ু এন, মালেমগী লুপশিংগা মরি লৈনবশিং নত্তনা ফোরেন্নরশিংদা পীখিবা ভিসা পুম্নমক ২০২০গী মে ৩ ফাওবা সস্পেন্দ তৌদুনা থম্লে । ইমিগ্রেসন চেক পোস্ত ১০৭ ফাওদুনা ভারত্তা লাকখিবা মীওই খুদিংমক্কী ভিসা ২০২০গী মে ৩ ফাওবা সস্পেন্দ তৌদুনা থম্লে হায়না হোম এফেয়ারস মিনিস্ত্রিনা হায়রি । অদুবু হায়রিবা অথিংবা অসি তঙাইফদবা নৎত্রগা চুম্নগী মখল খুদিংমক্কী পোৎচৈশিং পুরিবা গারিশিং, প্লেনশিং , জহাজশিং অমসুং ত্রেনশিং য়াওরোই ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615500
কোভিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা ২০২০গী মে ৩ ফাওবা চৎথোক-চৎশিন অথিংবা থমখিবদগী হৌজিক ভারত্ত লৈরিবা মপান লৈবাক্কী মীওইশিং কন্সুলারগী থবকশিংগী খুদোংচাবা লৌনবগী অয়াবা পীরে
হোম এফেয়ারস মিনিস্ত্রিনা ২০২০গী মার্চ ২৮দা, কোভিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা ২০২০গী মে ৩ ফাওবা চৎথোক-চৎশিন অথিংবা থমখিবদগী হৌজিক ভারত্ত লৈরিবা মপান লৈবাক্কী মীওইশিং কন্সুলারগী থবকশিংগী খুদোংচাবা লৌনবগী অয়াবা পীরে । ৱাফম অসি খন্নরবা মতুংদা, ফোরেন্নর রিজনেল রিজিস্ত্রেসন ওফিসার/ফোরেন্নর রেজিস্ত্রেসন ওফিসারশিংনা হৌজিক ভারত্ত পন্দুনা লৈরিবা ফোরেন্নরশিংদা কন্সুলারগী থবকশিংগী খুদোংচাবা লৌনবগী অয়াবা পীখিবনি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615496
পোস্তেলগী ইমপ্লোয়িজ খুদিংমক্ত লুপা লাখ ১০গী কম্পেন্সেসন পীগনি
কোভিদ-১৯গী ফিবম অসিদা মথৌ পাংথোকপা মতমদা লৈখদবা মতমদা গ্রামিন গ্রামিন সেবকশিং য়াওনা পোস্তেলগী থবক তৌবা মীওই খুদিংমক লুপা লাখ ১০গী কম্পেন্সেসন পীরগনি । মসিগী চৎন-কাংলোন অসি খুদক্তগী চৎনবা হৌরগনি অমসুং কোভিদ-১৯গী অৱাবা লোইদ্রি ফাওবা চৎনগনি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615633
কোভিদ-১৯গী ফিবম অসিদা তেক্স থীরবশিং মতেং পাংনবা থাজবা পীরি : সি বি আই সি
২০২০গী মার্চ ৩০দগী , সি বি আই সিনা লুপা ক্রোর ৫,৫৭৫গী রিফন্দ এপ্লিকেসন ১২,৯২৩গী থবক লোইশিনখ্রে, মমাংগী চয়োলদা সি বি আই সিনা লুপা ক্রোর ৩৮৫৪গী ক্লেম ৭,৮৭৩গী থবক লোইশিনখি । ২০২০গী মার্চ ৩১দা সি বি আই সিনা থোকখিবা সর্কুলার অমদা মতম চানা আই তি সি রিফন্দশিং পাংথোকপা য়ানবা জি এস তি রিতর্ন ফাইল তৌরিবশিং মতেং পাংগনি অমসুং মরি লৈনবা ই-পাউ ফংদনা লান্না আই তি সি ক্লেম তৌরকপশিং থবক পায়খৎলোই হায়না খঙহনখি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615508
এম এস এম ইশিংগী খুদোংচাবা অমা ওইনা , হৌখিবা নুমিৎ ১০দা লুপা ক্রোর ৫,২০৪গী আই-তি রিফন্দ তৌখি
ঙসি সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ দাইরেক্ত তেক্সেস(সি বি দি তি)না হায়খি ২০২০গী এপ্রিল ৮দগী চাওরাক্না ললোন-ইতিক লাখ ৮.২ রোমগী লুপা ক্রোর ৫,২০৪গী আই-তি রিফন্দ তৌখি । হায়রিবা ইনকম তেক্স রিফন্দশিং অসিনা এম এস এম ইশিংনা কোভিদ-১৯ লাইচৎকী ফিবম অসিদসা তোলোব ককথবা অমসুং পীদবা তৌদনা মখোয়গী ললোন-ইতিক্কী থবকশিং পাংথোকপদা মতেং পাংলগনি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615506
কোভিদ-১৯ লাইচৎ অসিগী খুদোংচাবা লৌদুনা ভারতকী কম্পেনিশিং লৌশিনবা থিংনবা সরকারনা এফ দি আই পোলিসি শেমদোক্লে
কোভিদ-১৯ লাইচৎ অসিগী খুদোংচাবা লৌদুনা ভারতকী কম্পেনিশিং লৌশিনবা থিংনবা সরকারনা এফ দি আই পোলিসি শেমদোক্লে অমসুং কন্সোলিদিদেৎ এফ দি আই পোলিসি, ২০১৭গী মতুংইন্না এফ দি আই পোলিসি শাংদোক্লে । হৌজিক লৈবাক অমগী এন্তাইতি অমা ওইনা, ভারতকা ঙমখৈ পুনবা নৎত্রগা ভারত্ত শেন থাদরকপা অমগী মপু নৎত্রগা লৈবাক অমগী মীওই অমা সরকারগী খুৎথাংদা শেন থাদবা য়াগনি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615711
প্রধান মন্ত্রী অমসুং খা অফ্রিকাগী প্রসিদেন্তগী মরক্ত তেলিফোন্দা ৱারি শানখি
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা খা অফ্রিকাগী প্রসিদেন্ত সাইরিল রামাফোসাগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখি । কোভিদ-১৯ লাইচৎনা লৈবাক মনুং, লমদম অসিগী অমসুং মালেমগী শিংনবশিংগী মতাংদা লুচিংবা অনিনা মখোয়গী ওইবা ৱাফমশিং ফোংদোক্নখি । মসিগী অৱাবা তারবা মতম অসিদা তঙাইফদবা হিদাকশিং পীদুনা ভারতনা খা অফ্রিকাগী পাংবা য়াবা মতেং পাংগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা থাজবা পীখি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615492
প্রধান মন্ত্রী অমসুং ইজিবকী প্রসিদেন্তগী মরক্ত তেলিফোন্দা ৱারি শানখি
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইজিবকী প্রসিদেন্ত অবদেল ফাতাহ ই-সিসিগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখি । কোভিদ-১৯ লাইচৎ শন্দোরকপদগী মালেমগী ওইরিবা ফিবম অমসুং মখোয়গী মীয়াম ঙাকথোক্নবা মখোয়গী সরকারশিংনা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা ই-পাউ পীথোক-পীশিন তৌননবা লুচিংবা অনিনা ৱারি শানখি । মসিগী অৱাবা তারবা মতম অসিদা তঙাইফদবা হিদাকশিং পীদুনা ভারতনা ইজিবকী পাংবা য়াবা মতেং পাংগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা থাজবা পীখি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615485
অথিংবা মনুংদা লৌউ-শিংউগী থবকশিং কান্নবা পীনবা তোঙান-তোঙানবা ললোন-ইতিক্কী থবকশিং মখা চৎথনবা এগ্রিকলচর মিনিস্তরনা ৱা খন্নখি
সেম্পলশিং তেস্ত তৌবা অমসুং ত্রেক্তরশিং, ত্রিল্লরশিং, হারভেস্তরশিং অমসুং লৌউ-শিংউগী মেছিন ৫১ চহি লোইদ্রি ফাওবা অয়াবা পীবা সরকারনা মতম থেংথরে; সিদ দিল্লরশিংগী লাইসেন্সকী মতম অমসুং ইমপোর্তকী পরমিসন মতম ২০২০গী সেপ্তেম্বর ফাওবা শাংদোক্লে , মসিগী মথক্ত পেক-হাওসশিং, প্রোসেসিং য়ুনিতশিং অমসুং ত্রিদমেন্ত ফেকসিলিতিশিং জুন ৩০দা মতম লোইবা অদু চহি অমা শাংদোক্লে ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615490
এম এস পিদা লৌমীশিংদগী হকথেংননা হৱাইশিং অমসুং থাউ থোকপা মরুশিং লৈরে
ভারত সরকারগী নাফেদ অমসুং এস সি আইগী খুৎথাংদা লৌমীশিংগী শেন্দোং হেন্না ফংবা থবক পায়খৎলি । রবি ২০২০-২১দা রাজ্যশিংগী লৌমীশিংদগী এম এস পিদা পোৎলমশিং লৈনবা নোতিস থোক্লে । অথিংবা মনুংদা লৌমীশিংনা পোৎথোকশিং য়োনবদা মতেং পাংলি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615776
লৈবাক অসিগী শিন্মীশিংগী অৱাবশিং কোকহন্নবা অপুনবা থবকশিং পায়খৎনবা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগী নোদেল ওফিসারশিংদা সন্তোস গঙ্গৱারনা ইখ্রে
কোভিদ-১৯ লাইচৎ লাকপদগী অথিংবা থমখিবদগী অৱাবা নংলবা শিন্মীশিংগী য়াইফনবা থবকশিং পায়খৎনবা কেন্দ্র সরকারনা লিংখৎখিবা কন্ত্রোল রুম ২০গা মতেং পাংনদুনা লৈবাক অসিগী শিন্মীশিংগী অৱাবশিং কোকহন্নবা অপুনবা থবকশিং পায়খৎনবা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগী নোদেল ওফিসারশিংদা লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্ত মিনিস্তর সন্তোস গঙ্গৱারনা ইখ্রে ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615657
কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা পি পি ইশিং অমসুং অতৈ পোৎলমশিং শানবা ৱেবিনার
সরকার অমসুং সরকারগী নত্তবা সেক্তরশিংদা কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা পোৎলমশিং দরকার ওইবা হেনগৎলক্লিবা অসি ফংহনবা ঙম্নবা লৈবাক অসিগী ইন্দস্ত্রিশিংনা মখোয়না পোৎ শাবা ঙম্বগী শক্তি অদু হেনগৎহনবা দরকার ওইরে । মসিগী মতাংদা দি আর দি ওনা শীন্দুনা সোসাইতি ওফ ইন্দিয়ান দিফেন্স মেনুফেকচরস(এস আই দি এম)না শীন্দুনা ৱেবিনার অমা পাংথোকখি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615437
চাংদম্না ঙম্নবা মপান্দগী পুশিল্লকপগী মহুৎশীন্নবা অমসুং অনৌবা তেক্নোলোজি শীজিন্ননবা থবক পায়খৎনবা গাদকারিনা ইন্দস্ত্রিদা তকশিল্লি
এপ্রিল ২০দগী হিরম খরদা অথিংবা কোমথোক্লবা মতুংদা শেন-থুমগী ফিবম অমুক ফগৎলক্নবা মিনিস্তরনা ইন্দস্ত্রিগী এসোসিয়েসনশিংগা ৱা তানখি । এম এস এম ই সেক্তর অমুক হিঙ্গৎহনবগী মতাংদা মিনিস্তরনা হায়খি মপান্দা থাদোকপা হেনগৎহন্নবা ইন্দস্ত্রিনা অখন্নবা মীৎয়েং চংগদবনি অমসুং মালেমগী কৈথেলদা চাংদম্না ঙম্নবা মৈ মমল, পুথোক-পুশিনগী মমল অমসুং শাবদা চংবা শেনফম হন্থহন্নবা দরকার ওইবা থবকশিং পায়খৎকদবনি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615415
লৈবাক শীনবা থুংনা তঙাইফদবা হিদাকশিং পুথোক-পুশিন তৌনবা লাইফলাইন উরানগী মখাদা ফ্লাইত ২৭৪ শীজিন্নরি
কোভিদ-১৯ থেংননবা শোক্নরিবা লাল অসিদা মতেং পাংনবা লাইফলাইন উরানগী মখাদা ফ্লাইত ২৭৪ মথৌ পাংথোকখি । মসিগী মনুংদা ১৫৪না এয়র ইন্দিয়া অমসুং এল্লাইয়ন্স এয়রগীনি । ঙসি ফাওবদা তন ৪৬৩.১৫ গী কার্গো পুখি । ঙসি ফাওবদা লাইফলাইন উরান ফ্লাইতশিং কিলোমিতর লাখ ২.৭৩ হেন্না পাইখ্রে ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615637
ভারত রেলৱেজনা অনৌবা থবকশিং হৌদোক্লে অমসুং কোভিদ-১৯ অথিংবা মনুংদা রেকোর্দ ওইনা পোৎ-চৈ পুথোক-পুশিন তৌখি
অৱাংলোমগী অন্নাপুরনা ত্রেনশিং অমসুং খা মাইকৈগী জয় কিষান স্পিসিয়েল অসি লমশাং চেনবা পোৎ য়াম্না পুবা য়াম্না য়াংবা অখন্নবা ফ্রেত ত্রেনশিং থবক হৌবনি । লৈবাক শীনবা থুংনা ত্রেনশিং অসিনা য়াংনা চেন্দুনা মহৈ-মরোং তন ৫০০০ অমসুং রেকস ৮০ হেন্না পুথোক-পুশিন তৌখি । চহি অসিগী এপ্রিল ১৬ ফাওবদা চানবা মহৈ-মরোং মিল্লিয়ন তন ৩.২ হেন্না পুখি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615417
পি দি এসকী খুৎথাংদা চানবা চেং ফংহনবা ঙম্নবা রেলৱেজনা মমাং চহিদগী পুখিবা মহৈ-মরোংগী চাংদগী শরুক অনি হেনগৎলে
অথিংবা মনুংদা ২০২০গী মার্চ ২৫দগী এপ্রিল ১৭ ফাওবদা রেলৱেজনা রেকস ১৫০০ হেন্না অমসুং মিল্লিয়ন তন ৪.২গী মহৈ-মরোংশিং পুখি । মহৈ-মরোংশিং মতম চানা লৌখৎপা অমসুং ফংহন্নবদা ভারত রেলৱেজনা মরুওইবা থবকশিং পাংথোক্লি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615740
চানবা দরকার ওইরবশিংগী পুক্নিং চংনবা রবি সনকার প্রসাদনা পোস্তেল দিপার্তমেন্তদা তকশিল্লি
কোভিদ-১৯গী অৱাবা তারবা মতম অসিদা পোস্তেল দিপার্তমেন্তনা মসিগী লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা নেতৱার্কশিংগী খুৎথাদা লৈবাক অসিগী মীয়াম মতেং পাংলি । চানবা দরকার ওইরবা লায়রবশিং অমসুং তোল্লবশিংগী পুক্নিং চংনবা রবি সনকার প্রসাদনা তকশিল্লি । স্লমশিংদা লৈরিবা লায়রবশিং, মপানগী শিন্মীশিং অমসুং নোংমগী শুরগা হিংলিবা শিন্মীশিংগী চানবা অমসুং মাক্স লৈনবা পোস্তেল দিপার্তমেন্তগী মীওইশিংনা মখোয়না তুংশিঞ্জবা শেনফম পুথোক্লি । হৌখিবা নুমিৎ খর অসিদা , চানবা পেকেত লাখ ১ রোম য়েন্থোকখি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615752
অথিংবা মনুংদা য়ুমদগী শাবা অমুক হন্না শীজিন্নবা য়াবা মাক্স ৫০,০০০ আর সি দি, দিল্লিনা ফংহনখি
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615409
কোভি-১৯ লাইচৎ থেংননবা দিফেন্স পি এস য়ুশিং, ও এফ বিনা মখোয়গী লৈজবা মচাক-মথুমশিং হেনগৎহল্লে
কোভিদ-১৯ লাইচৎ লান্থেংনবদা দিফেন্স পব্লিক সেক্তর অন্দরতেক্কিংস অমসুং ওর্দিনান্স ফেক্তরি বোর্দনা লৈঙাক্ত মতেং পাংদুনা মখোয়গী থৌদাং লৌরি । হায়রিবা মরুওইবা ইন্সতিতুৎশিং অসিনা মখোয়গী লৈজবশিং, তেক্নিকেলগী লৌশিং অমসুং মীওইশিং লৈবাক অসিনা শাথিরবা ভাইরস অসি থেংন্নবা মতেং পাংলি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615596
কোভিদ-১৯ থেংননবা সি এস আই আর-এন এ এলনা পরসোনেল প্রোতেক্তিব কভরৱাল সুইত পুথোক্লে
বেঙ্গালুরুদা লৈবা সি এস আই আরগী লেব সি এস আই আর-নেসনেল এরোস্পেস লেবোরোতোরিনা পরসোনেল প্রোতেক্তিব কভরৱাল সুইত পুথোক্লে । পোলিপ্রোপাইলিন স্পুন থাবা মরো কয়াগী পরসোনেল প্রোতেক্তিব কভরৱাল সুইত অসি দোক্তরশিং, নর্সশিং, পেরামেদিকেল স্তাফশিং অমসুং হকশেলগী মীওইশিংনা কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা শীজিন্ননবদা অশোই-অঙাম থোক্লরোইদবনি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615625
কোভিদ-১৯ থেংনবদা সরকারগী মতেং পাংবা ওইনা নেসনেল ফরতিলাইজর লিমিতেৎনা চানবা অমসুং হিদাক য়াওনা তঙাইফদবা পোৎলমশিং য়েন্থোকপদা শরুক য়ারি
মাংজিল থারিবা হারগী কম্পেনি, নেসনেল ফরতিলাইজর লিমিতেৎনা ফরতিলাইজর দিপার্তমেন্তগী মখাদা কোভিদ-১৯ থেংনবদা সরকারগী মতেং পাংবা ওইনা চানবা, মাক্স অমসুং হিদাক য়াওনা তঙাইফদবা পোৎলমশিং য়েন্থোকপদা শরুক য়ারি । এন এফ এল বথিন্দা য়ুনিতনা কোরোনা লাইচৎ থেংননবা বথিন্দা জিলাগী ওফিসিয়েলশিংদা মাক্স ৩,০০০ পীখি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615747
ৱেবিনার সেরিজ “দেখো অপনা দেস” গী খুৎথাংদা ঙসি তুরিজম মিনিস্ত্রিনা ৱাল্ড হেরিতেচ দে পাংথোকখি
ৱেবিনার সেরিজ অমগী খুৎথাংদা তুরিজম মিনিস্ত্রিনা ৱাল্ড হেরিতেচ দে ২০২০ পাংথোকখি । থৌরম অদুদা তুরিজম অমসুং কলচর মিনিস্তর (ইন-চার্জ) প্রাহলাদ সিংহ পতেলনা হায়খি ভারতকী চৎনবী অমসুং কলচর অসি য়াম্না লিরবা খক নত্তনা মমল নাইদ্রবা অমনি । হৌজিক মালেম অমসুং ভারতনা থেংনরিবা কোভিদ-১৯গী অৱাবা অসি ঐখোয়গী লৈবাক্না মীওইবগী খুন্নাইগী খন্দুনা অমসুং মী অমবু তরাম্না ওকপগী ঐখোয়গী কলচরগা লোয়ননা থেংনরি অমসুং মসিনা ঐখোয়গী মশক তাক্লি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615762
পি আই বী ফিল্ড ওফিসশিংগী ফংবা পাউ
• মহারাস্ত্রা : রাজ্য অসিগী অপুনবা কোভিদ-১৯ কেস ৩,৩২৩ য়ৌরে । মুম্বাইদা ভারত নেভিগী মীওই ২০ পোজিতিব ওইরে ।
• গুজরাত : ঙসি অনৌবা কেস ১৭৬ থেংনদুনা গুজরাতকী পোজিতিব কেস পুন্না ১,২৭২ য়ৌরে । হৌজিক ফাওবদা মীওই ৪৮ লৈখিদ্রে ।
• রাজাস্থান : ঙসি অনৌবা কেস ৯৮ থেংনদুনা রাজাস্থানগী পোজিতিব কেস পুন্না ১,২২৯ য়ৌরে । হৌজিক ফাওবদা মীওই ১১ লৈখিদ্রে অমসুং মীওই ১৮৩ অনাবা ফরে ।
• কেরলা : ঙরাং রাজ্য অসিদা পোজিতিব ওইবা কেস অমখক থেংনখি অমসুং লায়না অসিদগী মীওই ১০ অনাবা ফরে ।
• তামিলনাদু : রাজ্য অসিদা প্লাসমা থেরাপি পাংথোকপা কেন্দ্রনা অয়াবা পীরে । হৌজিক ফাওবদা পোজিতিব কেস ১৩২৩; শিখিবা ১৫; দিসচার্জ তৌখিবা ২৮৩ নি।
• করনাতাকা : ঙসি অনৌবা কেস ১২ থেংনদুনা রাজ্য অসিগী অপুনবা কেস ৩৭১ য়ৌরে । পুন্না মীওই ১৩ লৈখিদ্রে অমসুং মীওই ৯২ দিসচার্জ তৌখ্রে ।
• অন্ধ্র প্রদেস : হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩১ থেংনখি অমসুং কৃষ্ণ জিলাদা মীওই অমা শিদুনা শিখিবা মশিং ১৫ য়ৌরে । হৌজিক ফাওবদা অপুনবা কেস ৬০৩; দিসচার্জ তৌখিবা ৪২নি ।
• তেলাঙ্গনা : রাজ্য অসিদা ঙরাং ফাওবদা অপুনবা কস ৭৬৬ লৈখি,মীওই ১৮ শিখি। হায়দ্রবাত্ত পুলিস অমা অমসুং নারায়ানপেত্তা অঙাং অমা পোজিতিব ওইখি ।
• অরুনাচল প্রদেস : রাজ্য অসিগী সি এমনা অসাম-অরুনাচল প্রদেস ঙমখৈগী চেক পোস্তকী ফিবম য়েংশিনখি ।
• অসাম : সিলচর মেদিকেল কোলেজ হোস্পিতালদগী কোভিদ-১৯ অনাবা অমা মখা তানা দিসচার্জ তৌরে হায়না হেল্থ মিনিস্তর হিমানতানা তুইত তৌখি । রাজ্য অসিগী মীওই ১২ অনাবা ফরে ।
• মেঘলায়া : রাজ্য অসিগী মীয়ামনা কোভিদ-১৯গী মরমদা হংলকপা ৱাহংশিং ইংলিস, খাসি অমসুং গারো লোনশিংদা পাউখুম পীনবা এন আই সিনা ‘ভানি-কোভিদ-১৯’ চাতবোত অমা শেম্লে ।
• মনিপুর : অঙাংশিং য়ুমদা লাইরিক পানবা ইলেকত্রোনিক ফোরমেতকী কোমিক তেক্সবুকশিং ইজুকেসন দিপার্তমেন্তনা পুথোক্লে, ৱেবসাইত manipureducation.gov.in দগী লৌধবা য়াগনি ।
• মিজোরম : বেঙ্গালুরুদা পন্দুনা লৈরিবা মিজোশিংদা মতেং পাংবগীদমক সি এমনা করনাতাকাগী দিপুতি সি এম গোবিন্দ এম কাজরোল থাগৎখি ।
• চান্দিগর : সহর অসিগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা লায়রবশিংদা চানবা পেকেত ৮৬,৫২৫ য়েন্থোকখ্রে । শিন্মী ২০,০০০গী মনুংদা শিন্মী ১৭,০০০ মখোয়গী ২০২০ মার্চগী খুৎশুমল ফংলে ।
• পঞ্জাব : রাজ্য অসিদা প্রধান মন্ত্রী গরিব কলয়ান অন্ন য়োজনা হৌদোক্লে । স্কিম অসিগী মখাদা লায়রবশিংদা লেম্না চেং ফংহনগনি । লৌমীশিংগী মহৈ-মরোং খুদিংমক লোইনা লৈগনি হায়না সরকারনা থাজবা পীখি ।
Fact Check on #Covid19