PIB Headquarters
নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি আই বীগী কোভিদ-১৯ বুল্লেতিন
17 APR 2020 6:38PM by PIB Imphal
(প্রেস রিলিজশিং অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা থোকখিবা কোভি-১৯গা মরী লৈনবশিং,ফিল্ড ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, সোসিয়েল মেদিয়াগী থবকশিং অমসুং পি আই বীগী ফেক চেকশিং য়াওরি)
হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিদগী কোভিদ-১৯গী অনৌবা পাউ
লৈবাক অসিদা কোভিদ-১৯গী অনৌবা কেস ১০০৭ থেংনরে অমসুং ঙরাংদগী মীওই ২৩ শিরে লোয়ননা লৈবাক অসিদা অপুনবা কেস ১৩,৩৮৭ য়ৌরে । অনাবা ফরবা মতুংদা মীওই ১৭৪৯ ময়ুমদা হনখ্রে । অথিংবা মমাংদা ভারতকী রেত শরুক অনি হেনগৎপদা নুমিৎ হুমনি চংখি । হৌখিবা নুমিৎ তরেৎনি অসিদা শরুক অনি হেগৎপদা নুমিৎ ৬.২ চংখি । অথিংবা মমাংদা ভারত্তা নুমিৎ ৩নিদা শরুক অনি হেনগৎখিব অদু হৌখিবা নুমিৎ তরেৎতা নুমিৎ ৬.২ ওইরে অথিংবা মমাংদা ভারত্তা নুমিৎ ৩নিদা শরুক অনি হেনগৎখিব অদু হৌখিবা নুমিৎ তরেৎতা নুমিৎ ৬.https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615405
কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা পায়খৎলিবা থবকশিং জি ও এমনা অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে
গ্রুপ ওফ মিনিস্তরনা কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা পায়খৎলিবা থবকশিং অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে । কোভিদ-১৯ শন্দোকপা থিংনবা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা পায়খৎলিবা থবকশিং জি ও এমনা খন্নখি । হোস্পিতালশিংদা পি পি ইশিং, ভেন্তিলেতরশিং অমসুং অতৈ খুৎলায়শিং ফংহনবগী মতাংদা কুপ্না খন্নখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615392
শেন-থুমগী ফিবম ফগৎনবা অমসুং লায়রবশিং শেন য়ৌহন্নবা থৌরাংশিং আর বি আইনা লাউথোক্লে ; কোভিদ-১৯ থেংননবা রাজ্যশিংনা অহেনবা শেন পুবা য়ারে
ঙসি আর বি আইগী রাজ্যপাল শক্তিকান্ত দাসনা লৈবাক্কী শেন-থুম ফগৎনবা থৌরাং ৯ লাউথোক্লে । আর বি আইগী রাজ্যপালনা হায়খি লাউথোক্লিবা অসিনা কোভিদ-১৯ থেংননবা বেঙ্কিংনা খুদোংচাবা হেন্না পীবা ঙমহনগনি । লাইচৎ অসিনা শিংনরকপা খুদিংমক থেংননবা সেন্ত্রেল বেঙ্ক অসিনা মসিগী খুৎলায়শিং শীজিন্নগনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615349
ঙসি আর বি আইনা লাউথোকখিবা থৌরাংশিং প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎলি; পি এমনা হায়রি লিকুইদিদি অমসুং ক্রেদিৎ ফংহনবা ফগৎলগনি
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615327
মপান লমগী শিন্মীশিংদা লৈফম অমসুং চানবা ফংহন্নবা কেবিনেত সেক্রেতরিনা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংদা খঙহনখ্রে
মপান লমগী শিন্মীশিংদা লৈফম অমসুং চানবা ফংহন্নবা থবক পায়খৎনবা এম ঐচ এনা পীরিবা কাংলোনশিং ইন্নবা কেবিনেত সেক্রেতরিনা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংদা খঙহনখ্রে । ফিবম অসি য়েংলগা থবক পায়খৎনবা খুদক্ত দি সিশিংদা খঙহন্নবা রাজ্যশিংদা তকশিনখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615085
কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা অথিংবা থম্লিবা অসিদগী উমংগী পোৎথোকশিং, উ থাবা, এন বি এফ সিশিং, কো ওপেরেতিব ক্রেদিৎ সোসাইতিশিং অমসুং খুঙ্গংদা শেমগৎ-শাগৎপগী থবকশিং কোমথোক্নবা এম ঐচ এনা ওর্দর থোক্লে
কোভিদ-১৯গী অথিংবা মনুংদা অকক্নবা থবক খর কোমথোক্নবা হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা ওর্দর অমা থোক্লে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615255
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা আই এম এফকী ইন্তরনেসনেল মনিতরি এন্দ ফাইনান্সসিয়েল কম্মিতিগী প্লেনারি মীফমদা শ্রীমতি নিরমালা সিতারমন শরুক য়াখি
ফাইনান্স মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমালা সিতারমন ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা আই এম এফকী ইন্তরনেসনেল মনিতরি এন্দ ফাইনান্সসিয়েল কম্মিতিগী প্লেনারি মীফমদা শরুক য়াখি । কোভিদ-১৯ থেংননবা লৈবাকশিংনা পায়খৎলিবা থবকশিং কম্মিতিগী মেম্বর লৈবাকশিংনা খন্নখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615113
প্রধান মন্ত্রী গরিব কলয়ান য়োজনাগী মখাদা পি এম য়ু ৱাইগী বেনিফিসরশিংদা লেম্না এল পি জি সিলিন্দর ক্রোর ১.৫১ হেন্না য়েন্থোকখ্রে
থা অসিদা প্রধান মন্ত্রী গরিব কলয়ান য়োজনাগী মখাদা পি এম য়ু ৱাইগী বেনিফিসরশিংদা লেম্না এল পি জি সিলিন্দর ক্রোর ১.৫১ হেন্না য়েন্থোকখ্রে । ২০২০গী এপ্রিলদগী জুন ফাওবদা য়োজনা অসিগী বেনিফিসরি ক্রোর ৮ হেনবদা এল পি জি সিলিন্দর অহুম লেম্না পীগনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615103
পি এম অমসুং ভুতানগী পি এমগী মরক্ত তেলিফোনদা ৱারি শানখ্রে
পি এম মোদী অমসুং ভুতানগী পি এম দোক্তর লোতে সেরিং অনিগী মরক্ত তেলিফোনদা ৱারি শানখ্রে । লুচিংবা অনিনা কোভিদ-১৯ লাকপদা মখোয়গী লৈবাকশিংগী পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা ৱা খন্নখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615126
পি এম অমসুং জোরদানগী নিংথৌ অনিগী মরক্ত তেলিফোনদা ৱারি শানখি
ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং জোরদানগী নিংথৌ অবদুলা সেকেন্দ অনিগী মরক্ত তেলিফোনদা ৱারি শানখি । কোভিদ-১৯ লাইচৎ লাকপদগী মালেমগী লৈবাকশিংনা থেংনরিবা অৱাবশিং লুচিংবা অনিনা খন্নখি । লুচিংবা অনিনা কোভিদ-১৯ লাকপদা মখোয়গী লৈবাকশিংগী পায়খৎলিবা থবকশিং অমসুং লৈবাক অনিগী মরক্ত মতেং পাংনবগী মতাংদা ৱা খন্নখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615122
অথিংবা মনুংদা মহৈ-মরোং পুথোক-পুশিন তৌনবা মোবাইল এপ্প “কিষান রাথ” এগ্রিকলচর মিনিস্তরনা হৌদোকলে
ঙসি এগ্রিকলচর মিনিস্তর নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা এন আই সিনা পুথোকপা অথিংবা মনুংদা মহৈ-মরোং পুথোক-পুশিন তৌনবা মোবাইল এপ্প “কিষান রাথ” হৌদোকলে । মসিনা লৌমীশিংনা মখোয়গী পোৎথোকশিং রাজ্য মনুংদা, রাজ্যশিংগী মরক্ত, রাজ্যশিংগী মন্দিশিংগী মরক্ত , রেলৱে স্তেসনশিংদা পুবা , ৱেয়রহাওসশিংদা পুবা মতেং পাংগনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615352
অথিংবা মনুংদা তন ৪১৮গী মেদিকেলগী পোৎলমশিং পুনবা লাইফলাইন উরান ফ্লাইত ২৪৭ মথৌ পাংথোকখি
লাইফলাইন উরানগী মখাদা ফ্লাইত ২৪৭ মথৌ পাংথোকখি । মসিগী মনুংদা ১৫৪না এয়র ইন্দিয়া অমসুং এল্লাইয়ন্স এয়রগীনি । ঙসি ফাওবদা তন ৪১৮গী কার্গো পুখি । ঙসি ফাওবদা লাইফলাইন উরান ফ্লাইতশিং কিলোমিতর লাখ ২.৪৫ পাইখ্রে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615089
অথিংবা মনুংদা এফ সি আইনা শরুক অনি হেন্না চানবা মহৈ-মরোংশিং পুথোক-পুশিন তৌখি
অথিংবা মনুংদা এফ সি আইনা ত্রেন লোদ ১৩৩৫ শীজিন্নদুনা চানবা মহৈ-মরোং এম এম তি ৩.৭৪ হোনখি । মসি নোংমদা এল এম তি ০.৮ পুরম্বা অদুদগী শরুক অনি হেল্লবনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615088
পি এম জি কে ৱাইগী মখাদা নুমিৎ ১৫দা ই পি এফ ওনা কোভিদ-১৯গী ক্লেম লাখ ৩.৩১ ফংহনখি
নুমিৎ ১৫দা ই পি এফ ওনা ক্লেম লাখ ৩.৩১গী লুপা ক্রোর ৯৪৬.৪৯ য়েন্থোকখি । মসিগী মথক্ত পি এফ ত্রস্তনা লুপা ক্রোর ২৮৪ য়েন্থোকখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615037
কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা আর্মদ ফোর্সেস মেদিকেল সর্বিসেসনা পায়খৎলিবা থবকশিং দিফেন্স মিনিস্তর রাজনাথ সিংহনা অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে
ঙসি দিফেন্স মিনিস্তর রাজনাথ সিংহনা কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা অমসুং মখোয়না মীয়ামদা মতেং পাংনবা আর্মদ ফোর্সেস মেদিকেল সর্বিসেসনা পায়খৎলিবা থবকশিং অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে । ক্বারেনতাইন সেন্তরশিং, হোস্পিতালশিং অমসুং হকশেলগী অতৈ থবকশিংদা লান্মীনা মীয়ামগী পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা দিফেন্স মিনিস্তরদা পাউদমখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615330
কোভি-১৯ হাৎনবা থবকশিংদা শীজিন্ননবা দি আর দি ওন অনৌবা পোৎথোক অনি পুথোক্লে
কোভিদ-১৯ থেংননবা দি আর দি ওনা মসিগী হৌজিক লৈরিবা তেক্নোলোজিশিং অমসুং থবকশিংদগী অনৌবা পাম্বৈ কয়া পুথোক্লি । ঙসি দি আর দি ওনা লাইচৎ মনুংদা মীয়ামগী মফমশিংদা থবক পাংথোকপদা মতেং ওইনবা অনৌবা পোৎথোক অনি পুথোক্লে ।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1615331
সোফৱায়র তেক্নোলোজি পার্কস ওফ ইন্দিয়াগী সেন্তরশিংদা থবক তৌরিবা আই তি কম্পেনশিংদা থা ৪গী ভারা লৌররোই
সোফৱায়র তেক্নোলোজি পার্কস ওফ ইন্দিয়াগী সেন্তরশিংদা থবক তৌরিবা আই তি য়ুনিতশিংনা ভারা পীবদা কোমথোক্না অচৌবা ৱারেপ অমা সরকারনা লৌরে । হায়রিবা য়ুনিতশিং অসি তেক এম এস এম ইশিং নৎত্রগা স্তার্দঅপশিংনি । হায়রিবা য়ুনিতশিংদা থা মরি হায়বদি ২০২০ মার্চ ১দগী ২০২০গী জুন ৩০ ফাওবগী ভারা কোমথোক্কনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615052
রুরেল দিবলপমেন্ত মিনিস্ত্রিগী স্কিমশিং নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে
মিনিস্তরনা হায়খি পি এম এ ৱাই(জি)গী বেনিফিসরি লাখ ৪০ রোম অনিশুবা ইন্সতোলমেন্ত ফংখ্রে অমসুং মখোয়গী হাওসিং য়ুনিতশিং লোইশিন্নবা অহুমশুবা ইন্সতোলমেন্তগী ফন্দ পীরগনি । এম জি এন আর ই জি এসকী ওইনা রাজ্যশিংদা লুপা ক্রোর ৭৩০০ থাদোকখ্রে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615079
দি দি অমসুং এ আই আরনা লাইরিক-লাইশুগী থৌরমশিং শন্দোকলি
অথিংবা মনুংদা ভারত সরকারগী ব্রোদকাস্তরশিংনা মহৈরোয়শিং মতেং পাংলি । রাজ্য সরকারশিংগা খুৎশম্নদুনা লৈবাক অসিদা তি ভি, রেদিও অমসুং য়ুতুব চেন্নেলশিংদা দি দি অমসুং এ আই আরনা লাইরিক-লাইশুগী থৌরমশিং শন্দোকলি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615204
অথিংব মনুংদা রোদ ত্রান্সপোর্ত সেক্তরনা মীচম মীয়াম মতেং পাংলি
কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা অথিংবা থমলিবা মনুং অসিদা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রিনা লম্বীদা লৈবা মীওইশিং মতেং পাংলি । মমাং থাগী ২৪দা প্রধান মন্ত্রীনা হেক লাউথোকখিবগা শিন্মীশিং অমসুং মীচম মীয়াম মতেং পাংনবা তকশিনখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615393
পুং ২গী মনুংদা চি্ত্রা জেনেলেম্প-এননা কোভিদ-১৯গী তেস্তকী ফল পীবা ঙম্লে
ভাইরেল নিউক্লিক এসিদ(আর তি-লেম্প)গী রিভর্স ত্রান্সক্রিপতেচ লুপ-—দিয়েতদ এমপ্লিকেসন শীজিন্নদুনা কোভিদ-১৯ তেস্ত তৌবা অসি মালেমগী ওইনা অহানবা নৎত্রবদু মসি মালেমগী অহানবা খরগী মরক্ত য়াওরে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615204
পি আই বী ফিল্ড ওফিসশিংগী ফংবা পাউ
• অরুনাচল প্রদেস : ইতানগরদা লৈরিবা অনাবশিং মখোয়গী ময়ুমদা হনখিনবা থৌরাং পায়খৎলে হায়না সি এমনা হায়খি ।
• অসাম : লৈবাক্কী মফম কয়াদা পন্দুনা লৈরিবা মীওইশিংগী হেল্প লাইন নম্বরদা ইমুং লাখ ৪ হেনবনা কোল তৌরকখি ।
• মেঘলায়া : কোভিদ-১৯না মরম ওইদুনা সিল্লোংগী আর্মি রিক্রুদমেন্ত রেল্লি ২০২০গী ওক্তোবর ৫-৮ ফাওবদা য়ৈথোকলে ।
• মনিপুর : তমেংলোংদা নুংথিল পুং ১:৩০দগী পুং ৪:৩০ ফাওবা দুকানশিং হাংবা দি সিনা অয়াবা পীরে ।
• নাগালেন্দ : সেম্পল ১৪০গী মনুংদা ১০০ নেগেতিব ওইরে অমসুং ৪০গী ফল ঙাইরি।
• ত্রিপুরা : অথিংবা মনুংদা মীওই ২৫,০২৫দা লুপা ক্রোর ২.৮৫গী মতেং পাংলগনি ।
• কেরলা : ঙরাং অনৌবা কেস ৭ থেংনখি অমসুং মীওই ২৭ অনাবা ফখি । হৌজিক অনৌবা কেস ৩৯৪; অনাবা ফবা ২৪৫; একতিব কেস ১৪৭ লৈরি ।
• তামিলনাদু : অথিংবা কোমথোক্নবা রাজ্য অসিগী কম্মিতি অমা লিংখৎলে । অপুনবা কেস ১২৬৭; শিখিবা ১৫; অনাবা ফবা ১৮০ শুরে ।
• করনাতাকা : ঙসি অনৌবা কেস ৩৮ থেংনখি। অপুনবা কেস ৩৫৩; শিখিবা ১৩; দিসচার্জ তৌখিবা ৮২ শুরে ।
• অন্ধ্র প্রদেস : হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩৮ থেংনদুনা হৌজিক অপুনবা কেস ৫৭২ য়ৌরে । দিসচার্জ তৌখিবা ৩৫ অমসুং শিখিবা ১৪ শুরে ।
• তেলাঙ্গানা : রাজ্য অসিগী মীওই অমা কোভিদনা মরম ওইদুনা সাউদি অরাবিয়াদা শিরে । ঙসি সেম্পল ৬০০গী ফল ফংলবা য়ারি।
• মহারাস্ত্রা : ঙসি অনৌবা কেস ৩৪ থেংনদুনা হৌজিক রাজ্য অসিগী অপুনবা কস ৩,২৩৬ য়ৌরে । মুম্বাইগী মীওই ১৬৬ য়াওনা অপুনবা মীওই ২৯৭ অনাবা ফরে । রাজ্য অসিদা মীওই ১৯৪ শিরে অমসুং মসি লৈবাক অসিগী অপুনবা শিবগী চাদা ৪০ রোম্নি।
• গুজরাত : অনৌবা কেস ৯২ থেংনদুনা রাজ্য অসিগী অপুনবা কেস ১,০২১ য়ৌরে । গুজরাতকী অশিবা মশিং ৩৮ য়ৌরে ।
• রাজাস্থান : ঙসি অনৌবা কেস ৩৪ থেংনদুনা রাজ্য অসিগী অপুনবা কেস ১১৬৯ য়ৌরে । রাজ্য অসিদা হৌজিক ফাওবদা মীওই ১৬ শিরে ।
• মৈধ্য প্রদেস : অনৌবা মীওই ২২৬ পোজিতিব ওইদুনা রাজ্য অসিগী অপুনবা কেস ১১৬৪ য়ৌরে । রাজ্য অসিগী জিলা ৫২গী মনুংদা জিলা ২৬দা ভাইরস অসি শন্দোকলে ।
• চান্দিগর : অরোগ্য সেতু মোবাইল এপ্প লৌথনবা সরকারনা মীয়ামদা খঙহনখি । স্কুলশিংগী মিদ দে মিলগী চাকশিং লায়রবশিংদা পীজনবা থবক পায়খৎলে ।
পঞ্জাব : মীয়াম্না অথিংবা মনুংদা মতেং লৌনবা অখন্নবা হেল্পলাইন নম্বর ১৮০০ ১৮০ ৪১০৪ পঞ্জাব সরকারনা হাংদোকলে ।
Fact Check on #Covid19

PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
17 APR 2020 6:38PM by PIB Delhi
Coat of arms of India PNG images free downloadhttps://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001ZTPU.jpg
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from field offices, social media activities and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
An increase of 1007 new cases and 23 new deaths has been reported since yesterday, with a total of 13,387 confirmed cases for COVID-19 in the country. As many as 1749 persons have been cured/discharged after recovery. Before the lockdown, India’s doubling rate was about 3 days. For the past seven days, the doubling rate is 6.2 days. a total of 1919 facilities having 1,73,746 isolation beds and total ICU beds 21,806 are available.
For details:
GoM reviews current status, and actions for management of COVID-19
The Group of Ministers had detailed deliberation on containment and management of COVID-19. The GoM also discussed the actions taken so far, current status of social distancing measures as a preventive strategy and the stringent actions taken by the Centre as well as the States to contain the spread of COVID-19. Several other measures about strengthening capacity of states including devoting adequate resources for creating dedicated COVID-19 hospitals, equipping the medical institutes with PPEs, ventilators and other essential equipment etc., were also discussed in details.
For details:
RBI announces measures to preserve financial stability and help put money in the hands of the needy and disadvantaged; States and UTs allowed to borrow more to manage COVID-19
Governor, Reserve Bank of India ShriShaktikanta Das today announced a set of nine measures to revive the struggling domestic economy. This follows the earlier set of measures announced by RBI on March 27, 2020. The RBI Governor said that the additional measures are aimed to maintain adequate liquidity in the system and its constituents in the face of COVID-19 related dislocations, facilitate and incentivize bank credit flows, ease financial stress, and enable the normal functioning of markets. The Governor said that the central bank will use all its instruments to address the daunting challenges posed by the epidemic.
For details:
PM lauds measures announced by RBI today; will enhance liquidity and improve credit supply, says PM
For details:
Cabinet Secretary writes to all States/ UTs to ensure Safety, Shelter and Food Security of Migrant Labourers
Government of India has been giving a great deal of importance to the welfare of migrant labourers and stranded persons during the implementation of lock down measures for containment of COVID-19 in the country.Cabinet Secretary has written to all States/UTs to ensure effective implementation of detailed guidelines issued by MHA for ensuring safety, shelter and food security of migrant labourers.The Communication urges States to direct all District Collectors to immediately undertake a review of the situation.
For details:
MHA issues order to exempt certain activities regarding Minor Forest Produce, Plantations, NBFCs, Cooperative Credit Societies and Construction in Rural Areas from Lockdown Restrictions to fight COVID-19
Ministry of Home Affairs (MHA) has issued an order to exempt certain activities under the consolidated revised guidelines to all Ministries/Departments, regarding the Nationwide lockdown to fight COVID-19.
For details:
Smt. NirmalaSitharaman attends the Plenary Meeting of the International Monetary and Financial Committee (IMFC) of the IMF through video-conference
Minister of Finance & Corporate Affairs Smt. NirmalaSitharaman attended through video-conference the Plenary Meeting of the International Monetary and Financial Committee, the Ministerial-level committee of the International Monetary Fund (IMF).
The discussions at the meeting were based on IMF Managing Director’s Global Policy Agenda titled, “Exceptional Times – Exceptional Action”. The members of the IMFC updated the committee on the actions and measures taken by member countries to combat COVID-19, and also remarked on IMF’s crisis-response package to address global liquidity and members’ financing needs.
For details:
Over 1.51 Crore free LPG cylinders distributed so far to the PMUY beneficiaries under the PradhanMantriGaribKalyanYojana
More than 1.51 Crore free LPG cylinders have been distributed so far to the PMUY beneficiaries under the PradhanMantriGaribKalyanYojana in this month. Under the PMKGY, several relief measures have been announced by the central Government for the welfare of poor, and one of the important component of the Yojana is to provide 3 LPG cylinders (14.2 kg) free to over 8 crore beneficiaries of the PradhanMantriUjjawalaYojana(PMUY) over the period of April to June 2020.
For details:
Telephone Conversation between PM and Prime Minister of Bhutan
Prime Minister ShriNarendraModi spoke on phone with H.E. Dr. LotayTshering, Prime Minister (Lyonchhen) of the Kingdom of Bhutan.The two Prime Ministers discussed the regional situation in the wake of the COVID-19 pandemic, and updated each other about the steps being taken by their governments to control its effects.
For details:
Telephone Conversation between PM and King of Hashemite Kingdom of Jordan
Prime Minister ShriNarendraModi had a telephone conversation today with His Majesty King Abdullah II of the Hashemite Kingdom of Jordan.The two leaders discussed the challenges posed to the world by the COVID-19 pandemic, and the steps being taken in their respective countries to limit its impact. They agreed to support each other’s efforts to the maximum possible extent, by sharing information and best practices and by facilitating needed supplies.
For details:
Agriculture Minister launches “KisanRath”Mobile App to facilitate transportation of foodgrains and perishables during lockdown
Minister of Agriculture & Farmers’ Welfare, ShriNarendra Singh Tomar launched a farmer friendly mobile application today, developed by the National Informatics Centre, to facilitate farmers & traders in searching transport vehicles for Primary and Secondary transportation for movement of Agriculture & Horticulture produce. Primary transportation would include movement from Farm to Mandis, FPO Collection Centre and Warehouses etc. Secondary Transportation would include movement from Mandis to Intra-state & Inter-state mandis, Processing units, Railway station, Warehouses and Wholesalers etc.
For details:
247 Lifeline Udan flights operated during lockdown to transport 418 tons of medical supplies across the country
247 flights have been operated under Lifeline Udan by ir India, Alliance Air, IAF and private carriers. 154 of these flights have been operated by ir India and Alliance Air. Cargo transported till date is more than 418 tons. Aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is more than 2.45 lakh kms.
For details:
FCI moved more than double of its average food grains across the country during the lockdown
FCI has been able to move a record 3.74 Million Metric Tonnes (MMT) food grains stocks using 1335 train loads from the surplus states during the lockdown period at an average of 1.7 Lakh Metric Tonnes (LMT) per day. This is more than double its normal average movement of about 0.8 LMT per day. During the same period, a quantity of 3.34 MMT stocks was unloaded in the consuming states to cater to the needs of beneficiaries under the Targeted Public Distribution System (PDS).
For details:
As Part of PMGKY Package EPFO Settles 3.31 Lakh COVID-19 Claims in 15 Days
In just 15 days, Employees' Provident Fund Organization has processed 3.31 lakh claims disbursing an amount of Rs. 946.49 crores. In addition, Rs. 284 crorehave been distributed by the exempted PF Trusts under this scheme, notable among them being TCS.Under this provision, non-refundable withdrawal to the extent of the basic wages and dearness allowances for three months or up to 75% of the amount standing to member's credit in the EPF account, whichever is less, is admissible. The member can apply for lesser amount also.
For details:
RakshaMantri reviews work of Armed Forces Medical Services to contain COVID-19
RakshaMantriShriRajnath Singh today reviewed the functioning of Armed Forces Medical Services (AFMS) and their assistance to civilian authorities to contain spread of COVID-19. RakshaMantri was briefed about various actions taken in terms of issuing advisories to Armed Forces personnel, providing assistance to civilian authorities in respect of quarantine facilities, provisioning of hospitals and healthcare in the prevailing situation.
For details:
DRDO Introduces two new products to enable COVID-19 disinfection process
Defence Research and Development Organisation in its continuous quest to contribute towards fight against COVID-19, has been developing several solutions from its existing arsenal of technologies and experience. These consist of innovations and quickly configuring the products for present requirements. Today DRDO introduced two products which can enhance the operations at public places during the pandemic.
For details
4 Months’ Rental Waiver given to the IT Companies Operating from Software Technology Parks of India (STPI) Centers
The Government has taken a major decision to provide relief from payment of rental to the small IT units operating out of the Software Technology Parks of India (STPI). Most of these units are either Tech MSMEs or startups. Ministry of Electronics and Information Technology has decided to provide rental waiver to these units housed in STPI premises in the country from 01.03.2020 till 30.06.2020 i.e. for 4 months period as of now.
For details:
ShriNarendra Singh Tomar conducts detailed review meeting of all flagship schemes of Ministry of Rural Development
ShriTomar advised that around 40 lakh beneficiaries of PMAY(G) who have received second and third instalment of funds must be assisted for quick completion of their housing units. Rs.7300 crores released to States and UTs under MGNREGS to liquidate pending dues of FY 2019-2020 and wage dues for the first fortnight of 2020-2021.
For details:
DD and AIR broadcast Educational content/Virtual Classes
India's Public Broadcaster has been helping students with their studies amidst ongoing lockdown. In collaboration with various State Government institutions, Doordarshan and All India Radio are broadcasting virtual classes and other educational content through their regional channels across the country on TV, Radio and YouTube.
For details:
Road Transport sector helping the common man during the lock-down period
Ministry of Road Transport and Highways has taken up the social responsibility of helping people on the roads during the nationwide lockdown due to COVID-19. Soon after the announcement by the Prime Minister on the 24th last month, field units of the Ministry across the length and breadth of the country were urged to extend necessary help to their workers/ labours and the common people.
For details:
ChitraGeneLAMP-N makes confirmatory tests results of COVID 19 possible in 2 hours
The confirmatory diagnostic test, which detects the N Gene of SARS- COV2 using reverse transcriptase loop-mediated amplification of viral nucleic acid (RT-LAMP), will be one of the world’s first few if not the first of its kinds in the world.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Arunachal Pradesh: CM says arrangements will be made for patients stranded in capital Itanagar to reach their home districts within the state.
• Assam: Helpline number for people stranded in other parts of the country registered calls from more than 4 lakh families, informs Assam Health Minister HimantaBiswaSarma.
• Meghalaya: The Army Recruitment Rally at Shillong postponed to 5th-8th October, 2020 due to COVID19 outbreak.
• Manipur: Deputy Commissioner permits opening of shops for essential items in Tamenglong district from 1:30 pm till 4:30pm.
• Nagaland: 100 out of 140 samples of persons connected to first COVID-19 case are negative. Results of 40 are awaited.
• Tripura:Rs. 2.85 crore is provisioned for providing financial support to 25,025 people for 19 days during lockdown.
• Kerala: Chief Election Officer says by-polls in Kuttanad&Chavara assembly constituencies in the State may not be held due to lockdown. SreeChitra Institute, Tvm, develops Rapid test kits; ICMR approval awaited. 7 new cases & 27 recoveries yesterday. Total cases now 394; recoveries 245; active cases 147.
• Tamil Nadu 32 patients cured & discharged from MGM Govt Hospital, Trichy. State gets 24,000 rapid test kits. Road maintenance likely to resume in rural areas. State setsup committee to work out exit strategy. Total cases 1267; deaths 15; discharged 180.
• Karnataka: Today, 38 new cases confirmed; maximum cases reported from Mysore 12, Mandya 3, Bellari 7, Bangalore 9, Dakshin Kannada 1, Chikkaballapur 3, Bidar 1 &Vijayapura 2. Total deaths reached 13. 82 people discharged. Total confirmed cases 353; deaths 13; discharged 82.
• Andhra Pradesh: 38 new cases in the last 24 hours; total rise to 572. Total cured & discharged 35; deaths 14. State purchases 1 lakh Rapid Test Kits from South Korea. Extensive testing being done containment zones. Maximum cases from Guntur (126), Kurnool (126), Nellore (64), Krishna (52).
• Telangana: A man from Nizamabad town dies of Covid in Saudi Arabia. 5 more cases reported in Suryapet. Around 600 sample test results expecting today. State seeks ICMR nod to use plasma therapy for Covid treatment.
• Maharashtra: The tally of positive cases in Maharashtra has now increased to 3,236, with 34 more cases reported till this afternoon. Yesterday, Maharashtra became the first state to cross the 3,000 mark. Even as the number of people testing positive is increasing in the state, the number of people recovering is also steadily rising. A total of 295 people, including 166 from Mumbai alone have recovered and discharged. However, the state has also reported 194 deaths, accounting for almost 40% of all deaths in the country.
• Gujarat: On Friday morning, Gujarat crossed 1,000 positive cases with 92 new cases recorded, taking the state tally to 1,021. Among the new cases, 45 are from Ahmedabad, 14 from Surat and 9 from Vadodara among others. The death toll in Gujarat is 38. Meanwhile, the state government has sought permission from Indian Council of Medical Research (ICMR) to start Convalescent Plasma therapy clinical trials for Covid-19 patients in the state.
• Rajasthan: With 34 fresh positive cases reported today, the Covid 19 positive tally in Rajasthan has now reached 1,169. Of the new cases, as many as 18 were from Jodhpur. 16 deaths have occurred in the state so far.
• Madhya Pradesh: With 226 persons testing positive, the number of coronavirus positive cases in Madhya Pradesh has risen to 1,164. The virus has now expanded its footprint to 26 out of 52 districts of the state. Indore has reported the highest 707 positive cases in the state with 163 new cases being reported in the last 24 hours.
• Chandigarh: The UT Administrator stressed on the need for universal downloading of the AarogyaSetu App by all Government Officials and the public in general. Mid-day meal facilities in UT schools have also been activated for preparing food packets to be distributed to the needy persons.
• Punjab: To effectively address and resolve medical and stress-related issues during lockdown, the Government of Punjab has launched a special helpline 1800 180 4104 for citizens to connect with a network of senior doctors over tele-conference and get medical advice.
Fact Check on #Covid19
https://pbs.twimg.com/profile_banners/231033118/1584354869/1500x500
Daily Social Media Report (PIB) for 17.4.2020
Twitter