ভাৰতীয় নিৰ্বাচন আয়োগ
ক’ভিড-১৯ৰ সাহায্য পুঁজিলৈ মুখ্য নিৰ্বাচন আয়ুক্ত আৰু নিৰ্বাচন আয়ুক্তই এবছৰলৈ মূল বেতনৰ ত্ৰিছ শতাংশ আগবঢ়াব
13 APR 2020 12:18PM by PIB Guwahati
সম্প্ৰতি সমগ্ৰ বিশ্বৰ লগতে ভাৰতবৰ্ষও ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ সৈতে যুঁজিবলগীয়া হৈছে৷ এই সংকটৰ সময়ত চৰকাৰে অন্যান্য সংস্থাৰ সৈতে ঐক্যবদ্ধ হৈ মহামাৰীৰ সংক্ৰমণ ৰোধ কৰিবলৈ যৎপৰোনাস্তি প্ৰয়াস অব্যাহত ৰাখিছে আৰু জনস্বাস্থ্য তথা অৰ্থনীতিৰ ওপৰত ইয়াৰ প্ৰভাৱ হ্ৰাস কৰিবলৈ বিভিন্ন প্ৰতিৰোধমূলক ব্যৱস্থা হাতত লৈছে৷ এই ব্যৱস্থাসমূহ কাৰ্য়ৰূপায়নৰ বাবে চৰকাৰক এতিয়া বৃহৎ পৰিমাণৰ ধনৰ প্ৰয়োজন হৈছে, যাৰ বাবে সকলো স্তৰৰ জনসাধাৰণে নিজৰ নিজৰ সাধ্য অনুসৰি অনুদান আগবঢ়াই চৰকাক সহায় কৰিছে৷
ইয়াৰ অংশস্বৰূপে দেশৰ মুখ্য নিৰ্বাচন আয়ুক্ত শ্ৰী সুনীল আৰোৰা আৰু নিৰ্বাচন আয়ুক্ত শ্ৰী অশোক লাভাছা আৰু শ্ৰী সুনীল চন্দ্ৰই ১ এপ্ৰিল,২০২০ৰ পৰা কাৰ্যকৰী অহা এবছৰলৈ নিৰ্বাচন আয়োগৰ পৰা মূল বেতনৰ ত্ৰিছ শতাংশ স্বেচ্ছাই ত্যাগ কৰিব৷ এইদৰে তেওঁলোকে ক’ভিড-১৯ সাহায্য পুঁজিলৈ সহায়ৰ হাত আগবঢ়োৱাৰ সিদ্ধান্ত লৈছে৷

Election Commission
CEC & ECs to contribute to Covid Funding in the form of voluntary reduction of thirty per cent of their basic salary from ECI for one year
13 APR 2020 12:18PM by PIB Delhi
At present, the country, as the rest of the world, is grappling with COVID-19 pandemic. It is evident that Government along with other agencies is engaged in the mammoth task of controlling the spread of this pandemic and taking various measures to manage and minimize its impact on public health and the national economy. The numerous steps being taken by the Government and Civil Society organisations require vast resources for which contribution from all sources, including reducing the burden of salaries on the exchequer, might be helpful.
In view of the foregoing, Commission has decided to contribute in the form of voluntary reduction of thirty per cent in the basic salary paid by the Election Commission of India to Chief Election Commissioner Sh Sunil Arora and Election Commissioners Sh Ashok Lavasa and Sh Sushil Chandra for a period of one year commencing 1st April, 2020.