PIB Headquarters
নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি আই বীগী কোভিদ-১৯ বুল্লেতিন
07 APR 2020 6:39PM by PIB Imphal
হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিদগী কোভিদ-১৯গী অনৌবা পাউ
হৌজিক ফাওবদা কোভিদ-১৯গী কেস ৪৪২১ লৈরে অমসুং মীওই ১১৭ শিরে । অনাবা ফরবা মতুংদা মীওই ৩২৬ ময়ুমদা হনখ্রে । রাজ্য ১৭তা কেস ১০২৩ তাব্লিগি জামাতকী থৌদোক্কা মরি লৈনৈ । কোভিদ-১৯ নারবা অনাবশিংদা খুদোংচাবা ফংহন্নবা মতিক চারবা কোভি-১৯গী কৎথোক্লবা হোস্পিতালশিংশিং মশক খঙদোক্নবা তোঙান-তোঙানবা মখলগী কোভি-১৯গী কেসশিংগী মখল অহুমগী খুদোংচাবশিং লিংখৎলগনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1612010
প্রধান মন্ত্রী অমসুং শ্বিদেনগী প্রধান মন্ত্রী তেলিফোনদা ৱারি শানখি
ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা শ্বিদেনগী প্রধান মন্ত্রী স্তেফান লোফভেনগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখি । লুচিংবা অনিনা কোভিদ-১৯ লাইচৎকী মতাংদা অমসুং মখোয়গী লৈবাকশিংদা লাইচৎ অসিনা হকশেল অমসুং শেন-থুমদা পীরিবা চৈথেং লাকশিন্নবা লৌখৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা ৱা খন্নখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611979
প্রধান মন্ত্রী অমসুং ওমানগী প্রধান মন্ত্রী তেলিফোনদা ৱারি শানখি
ঙসি পি এম নরেন্দ্র মোদীনা তেলিফোনদা ওমানগী সুলতান হাইথাম বিন তারিককা লোয়ন্না তেলিফোন্দা ৱারি শানখি । লুচিংবা অনিনা কোভিদ-১৯ লাইচৎকী মতাংদা অমসুং মখোয়গী লৈবাকশিংদা লাইচৎ অসিনা হকশেল অমসুং শেন-থুমদা পীরিবা চৈথেং লাকশিন্নবা লৌখৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা ৱা খন্নখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611996
জোরহাত, লেঙপুই, দিমাপুর, ইম্ফাল অমসুং অৱাং-নোংপোক্কী লমদমশিংদা লাইফলাইন উরান ফ্লাইতশিংনা হিদাক-লাংথকশিং য়ৌহনখি
হৌজিক ফাওবদা লৈবাক্কী মনুংহুঞ্জিনবা অমসুং চিংগী মফমশিং য়াওনা ভারতকী মফম কয়াদা মেদিকেল কার্গোশিং পুনবা কার্গো ফ্লাইত ১৫২ থবক তৌরি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611981
কোভিদ-১৯ অমসুং তুংদা লাকপা শিংনবশিং থেংননবা ঐচ আর দি মিনিস্ত্রিনা “সামাধান” হৌদোক্লে
ঐচ আর দি মিনিস্ত্রিগী ইন্নোবেসন সেল অমসুং ওল ইন্দিয়া কাউন্সিল ফোর তেক্নিকেল ইজুকেসননা ফোর্জ এন্দ ইন্নোবেসনকুরিসকা খুৎশম্নদুনা মহৈরোইশিংনা অনৌবা পুথোকপা ঙম্বগী হৈশিংবা চাংয়েং তৌনবা অচৌবা ওনলাইনগী শিংনবা “সামাধান” হৌদোক্লে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611994
পি এম বি জে পীগী মখাদা ফারমাসিস্তশিংনা তঙাইফদবা থবকশিং অমসুং হিদাক-লাংথকশিং থোংজিলদা ফংহল্লি
প্রধান মন্ত্রী জন ঔসাদি কেন্দগী “শ্বাস্থ কে সিপাহি” হায়রগা খঙনবা ফারমাসিস্তশিংনা অনাবশিং অমসুং অহলশিংদা তঙাইফদবা থবকশিং অমসুং হিদাক-লাংথকশিং থোংজিলদা ফংহল্লি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611971
পরসোনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস অমসুং পেন্সন্সনা কোভিদ-১৯গী পায়খৎলিবা থবকশিং অমুক হন্না য়েংশিন্নবা মীফম এম ও এস(পি পি)না চেয়র লৌখি
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা দোনর(ইন-চার্জ), এম ও এস পি এম ও, পরসোনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জি অমসুং স্পেসকী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর জিতেন্দ্রনা দি ও পি তি, দি এ আর পি জি অমসুং দি ও পি পি দব্লিউ অমুক হন্না য়েংশিনখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611960
পি এম অমসুং বাহরেনগী নিংথৌগী মরক্ত তেলিফেোনদা ৱারি শানখি
পি এম নরেন্দ্র মোদী অমসুং বাহরেনগী নিংথৌ হামাদ বিন ইসা অল খালিফা ঙসি তেলিফোনদা ৱারি শানখি । হৌজিক থেংনরিবা কোভিদ-১৯গী হকশেলগী অৱাবা অমসুং মতুং তারকপদা মসিনা পোৎচৈ পুথোক-পুশিন অমসুং ফাইনান্সিয়েল মার্কেতশিংদা শোকহনগদবা অদুগী মতাংদা পি এম মোদী অমসুং বাহরেনগী নিংথৌ ৱা খন্নখি
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611797
মালেমগী হকশেলগী নুমিদৎতা প্রধান মন্ত্রীগী পাউজেল
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611922
নেসনেল পার্কশিং/সেঙ্কচুরিশিং/তাইগর রিজার্বশিংদা কোভিদ-১৯ থেংননবা চেকশিনৱা পীখি
নেসনেল পার্কশিং/সেঙ্কচুরিশিং/তাইগর রিজার্বশিংদা কোভিদ-১৯ থেংননবা চেকশিনৱা
লৈবাক অসিদা কোভিদ-১৯ শন্দোরকলিবা অমসুং হন্দক নিউ য়োর্কতা কৈ অমা কোভিদ-১৯ নাখিবা অদু য়েংলগা নেসনেল পার্কশিং/সেঙ্কচুরিশিং/তাইগর রিজার্বশিংদা লৈরিবা শাশিংদা কোভিদ-১৯ শন্দোরকপা থিংনবা ইনভাইরোনমেন্ত , ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেত চেঞ্জ মিনিস্ত্রিনা চেকশিনৱা পীখ্রে । নেসনেল পার্কশিং/সেঙ্কচুরিশিং/তাইগর রিজার্বশিংদা লৈরিবা শাশিংদা মীওইবদগী ভাইরস শন্দোরকপা অমসুং শাশিংদগী মীওইবদা শন্দোরকপা য়াবগী ওইথোকপা লৈ ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611748
নিউ য়োর্কতা কৈ অমা কোভিদ-১৯ পোজিতিব ওইখিবা অসি য়েংলগা চেকশিন্না লৈনবা ভারতকী জুশিংদা সেন্ত্রেল জু ওথোরিতিনা পাউতাক পীরি
লৈবাক অসিদা লৈরিবা জুশিং চেকশিন্না লৈনবা, শাশিং নুমিৎচুপ্পা য়েংশিন্নবা, শাশিং য়েংনবা সি সি তি ভি শীজিন্ননবা , পি পি ই য়াওদনা জু শেন্নবশিং মনাক নক্না চঙহন্দনবা, শাশিং ক্বারেনতাইন তৌনবা অমসুং শাশিং পীজবা মতমতদা মনাক নক্নবা সেন্ত্রেল জু ওথোরিতিনা পাউতাক পীরি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611748
লৈবাক অসিদা কোভিদ-১৯গী ফিবম অমসুং অথিংবা মরক্ত জহাজগী থবকশিং মথৌ ফজনা পাংথোক্নবা সিপ্পিং মিনিস্ত্রিনা মরুওইবা থৌদাং লৌরি
২০২০গী এপ্রিলদগী মার্চ ফাওবদা অচৌবা হিথাংফমশিংদা পোৎ পুথোক পুশিন তৌবা চাদা ০.৮২ হেনগৎলে । হিথাংফমশিংদা মীওই/ক্রিউ ৪৬,০০০ থরমেল স্কেন তৌখি । হিথাংফম শীজিন্নবশিংদগী মখল অমতগী ফিশিং লৌররোই । মরুওইবা হিথাংফমশিংদা লৈরিবা হোস্পিতালশিং কোভিদ-১৯গী থৌরাং তৌরি । দি জি , সিপ্পিংনা সেনিতাইজেসন , সেফতি সরতিফিগেতশিং, সিপ্পিং লাইনশিংগী থবক পায়খৎলি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611899
কোভিদ-১৯ : স্মার্দ সিতিশিংদা সহরগী সরকারশিংনা দোক্তরশিংদা থবক তৌমিন্নরি
কোভিদ-১৯ ওইগনি হায়না চিংনবা মীওইশিং থিনবা স্মার্দ সিতিশিংনা দিস্ত্রিক এদমিনিস্ত্রেসন, দিস্ত্রিক পুলিস অমসুং সিতি এদমিনিস্ত্রেসনগা পুন্না থবক পায়খৎলি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611925
পি পি ই পুথোক্নবা ভারত রেলৱেজনা খোঙজেল য়াংনা থবক পায়খৎলি
মিসনগী মওংদা পি পি ই পুথোক্নবা ভারত রেলৱেজনা খোঙজেল য়াংনা থবক পায়খৎলি । হন্দক দি আর দি ওগী লেব অমনা জাগাধারি ৱার্কসোপতা পুথোক্নবা অয়াবা পীরে । অয়াবা পীরবা দিজাইন অমসুং মচাকশিং অসি হৌজিক তোঙান-তোঙানবা জোনশিংদা লৈবা ৱার্কসোপশিংদা পি পি ইশিং পুথোক্লগনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611894
কোভিদ-১৯গী অথিংবা মরক্ত মার্চ ২৪দগী লৈবাক শীনবা থুংনা এফ সি আইনা চেং লাখ মেত্রিক তন ১৮.৫৪গী রেকস ৬৬২ হোনখি
নেসনেল ফুদ সেকুরিতি এক্ত(নফসা)গী বেনিফিসরিশিংদা মথং থা অহুমদা মীওই অমদা চেং কেজি ৫ লেম্না ফংহন্নবা পি এম গরিব কলয়ান অনন য়োজনা থবক ওইনা পায়খৎনবা এফ সি আইনা লৈবাক শীনবা থুংনা চেং য়ৌহনখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611780
কোভিদ-১৯ থেংননবা মীয়ামদা মতেং পাংবদা এক্স-সর্বিসমেনশিংনা মখোয়গী থৌদাং পাংথোক্লি
লৈবাক অসিদা মখাতানা কোরোনাভাইরস থেংনরিবা অসিদা , লান্মী, নেভি অমসুং এয়র ফোর্সকী এক্স-সর্বিসমেনশিংনা লৈঙাক্ত মতেং পাংলি অমসুং কৎথোকপগা লোয়ন্না মখোয়গী থবক মীয়ামদা ফংহল্লি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611880
ভাইস প্রসিদেন্তনা হায়রি অথিংবা লৌথোক্লবা মতুংদা শেন-থুমদগী হকশেলগী থবকশিংনা হেন্না পায়খৎকনি
কোরোনাভাইরস লাইচৎ লাকপদগী লৈবাক অসিদা নুমিৎ ২১ অথিংবা থমলকখিবা অদু এপ্রিল ১৪দা লৌথোক্লবা মতুংদা মরি লৈনবশিংনা শেন-থুমদগী হকশেলগী থবকশিংনা হেন্না পায়খৎকনি হায়না ভারতকী ভাইস প্রসিদেন্ত এম ভেনকিয়া নাইদুনা হায়রি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611881
য়ুনিয়ন পৱার মিনিস্তরনা হায়রি মৈ মুৎথৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা হায়বদা মীয়াম্না ইনখি
কোভিদ-১৯গী মায়োক্ত শোক্নরিবা লাল অসিদা লৈবাক অসিনা শৌগৎপা উৎপা ওইনা নোংমাইজিংদা মৈ মুৎথৎনবা অমসুং থাউমৈ অমা থান্নবা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়জবদা মশিং য়াম্না শরুক য়াখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611712
পি আই বি ফিল্ড ওফিসশিংগী ফংবা ই-পাউশিং
অৱাং-নোংপোক লমদম
• কোভিদ-১৯ থেংননবা অরুনাচল প্রদেসতা এস ঐচ জিশিংনা মাক্স য়াওনা তঙাইফদবা পোৎলমশিং ফংহনখি ।
• অসামদা কোভিদ-১৯গী মতাংদা ৱাকাই ঙাংবগী ধিংদগী এ আই য়ু দি এফকী এম এল এ, অমিমুল ইস্লাম ফারে ।
• অথিংবা মনুংদা রাজ্যগী মপানদা পন্দুনা লৈরিবা মীওই অমমমগী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা সি এমগী কোভিদ-১৯ রিলিফ ফন্দগী লুপা ২০০০ হাপখ্রে হায়না মনিপুরগী সি এমনা তুইত তৌখি ।
• মেঘলায়াদা লানাই হোস্পিতালশিংনা কোভিদকী নৎতবা অনাবশিং লায়েংলগনি । সরকারনা লায়েংমল পুথোক্কনি ।
• হকচাং ঙমদবা মীওই খুদিংমক মতম অমদা হেক্ত লায়েংনবা মিজোরম হেল্থ দিপার্তমেন্তনা দোক্তরশিংদা হায়রি ।
• নাগালেন্দ সরকারনা হায়রি নিজামুদ্দিন মার্কাজকী চিংনবশিং মশক খঙদোক্নবা হোৎনরি । থৌরম অদুদা শরুক য়ারুবশিং স্তেৎ কন্ত্রোল রুমদা লাক্নবা হায়রি ।
• সিক্কিমদা মীওই ১০৭ লৈবা ক্বারেনতাইন সেন্তর ১২ লৈরি অমসুং আইসোলেসন সেন্তর ৪ লৈরি ।
• তোঙান-তোঙানবা লুপশিংনা ত্রিপুরাদা লায়রবশিংদা মতেং পাংলি ।
নোংচুপ লমদম
• ঙসি রাজাস্থানদা নৌনা মীওই ২৪ কোভিদ-১৯ পোজিতিপ ওইরে । রাজ্য অসিগী অপুনবা পোজিতিপ কেস ৩২৫ য়ৌরে । খ্বাইদগী য়াম্না জোধপুরদা মীওই ৯ পোজিতিপ ওইখি ।
• গুজরাত্ত কোভিদ-১৯ পোজিতিপ ওইবা মীওই ১৯ হেনগৎতুনা হৌজিক কেস ১৬৫ য়ৌর । অনৌবা কেসশিং অসিগী মনুংদা অহমেদবাত্তগী ১৩ লাকখি ।
• ভোপালদা কোভিদ-১৯ অনৌবা কেস ১২ থেংবদগী মৈধ্য প্রদেসকী অপুনবা কেস ২৬৮ য়ৌরে । অনৌবা কেসশিং অসিগী মরক্ত পুলিসকী মীওই অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংগী মীওই ৭ অমসুং হেল্থ দিপার্তমেন্তগী মীওই ৫ য়াওরি ।
• নুমিৎ হুম্নিদা য়ুমথোং খুদিং চংদুনা থিজিনবা লোইরে হায়না গৱা সরকারনা লাউথোকলি । রাজ্য অদুদা লাইহৌ হৌবা মীওইশিং অমসুং মপানদা চৎলুবগী ৱারি-ৱাখোংশিং ইনুমেরেতর ৭০০০না থিদোকখি ।
• মহারাস্ত্রা পুলিসনা পালগর জিলাগী ৱাদাদা কেমিকেল ফেক্তরি অমা রেদ চৎথখি অমসুং এফ দি এগী অয়াবা য়াওদনা হেন্দ সিনিতাইজর শানবা মচাকশিং অমসুং শারম্বা হেন্দ সিনিতাইজর ফাগৎখি ।
খা থংবা লমদম
• কেরলা : রাজ্য অসিদা এপ্রিল ১৪গী মতুংদা অথিংবা থমখিবগনি হায়না হকশেল মন্ত্রীনা হায়খি । ধারাবীগী অহানবা কোভিদনা নাবা মীওইগা লৈমিন্নবা কেরলামচা মুম্বাই পুলিসনা মশক খঙদোক্লে , মখোয় খুদিংমক দিল্লি তি জি মীফম শরুক য়াখি । ঙসি য়ু এসতা কেরলা মচা অমা কোভিদনা শিরে ।
• তামিলনাদু : রাজ্য অসিনা লৌমীশিংগীদমক তোল ফ্রি নম্বর, লেম্না কোল্ড স্তোরেজ, মোবাইল সোপশিং, শেন্থং ফারমার প্রদুসর কম্পেনিশিংদা পীরি ।
• অন্ধ্র প্রদেস : ঙসি কোভিদনা মীওই ৪ শিহনখি । ভেন্তিলেতর ৯০০ লৈরে । অরোগ্যাসি হেল্থ কিয়ার প্রোগ্রামগী মখাদা লনাই হোস্পিতালশিংনা কোভিদ কেসশিং লায়েংনবা সরকারনা খঙহল্লে; লায়েংমল লুপা ১৬,০০০দগী লুপা লাখ ২.১৬ ফাওবা ওইগনি ।
• তেলঙ্গানা : হৌজিক ফাওবদা পোজিতপ ওইবা মীওই ৩৭৫ য়ৌরে , একতিপ কেসনা ৩১৭ নি । অথিংবা অসি এপ্রিল ৩০ ফাওবা শাংদোক্নবা ভিদিও কনফরেনসকী খুৎথাংদা তেলঙ্গানা হায় কোর্ত ফমখি । অথিংবা চৎনহন্নবা পুলিসনা এনালিতিক্স সোফৱায়র অমসুং দ্রোন কেমারাশিংগা লোয়ননা ওতোমেতেদ নম্বর প্লেত রিকগনিসন সিস্তেম শীজিন্নখি ।
Fact Check on #Covid19

PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
07 APR 2020 6:39PM by PIB Delhi
Coat of arms of India PNG images free downloadhttps://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001ZTPU.jpg
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
As of now, 4421 confirmed Covid-19 cases and 117 deaths have been reported in the country. 326 persons have been cured/discharged after recovery.Three types of facilities shall be set up for various categories of COVID-19 cases as a mechanism for triaging and decisions making for identification of the appropriate COVID-19 dedicated facility for providing care to COVID-19 patients
For more details,
Telephone Conversation between PM and Prime Minister of Sweden
Prime Minister ShriNarendraModi had a telephone conversation today with H.E. Stefan Lofven, Prime Minister of Sweden.The two leaders discussed the ongoing COVID-19 pandemic, and the steps being taken in their respective countries for controlling its health and economic impacts.
For more details,
PM's message on World Health Day
For more details,
Telephone Conversation between PM and Sultan of Oman
Prime Minister ShriNarendraModi spoke on telephone today with His Majesty Haitham bin Tarik, Sultan of Oman. The two leaders discussed the health and economic challenges posed by the ongoing COVID-19 pandemic, and the steps being taken by their respective countries to respond to them.
For more details,
Telephone Conversation between PM and King of the Kingdom of Bahrain
Prime Minister ShriNarendraModi had a telephone conversation with His Majesty Hamad Bin Isa Al Khalifa, King of the Kingdom of Bahrain. The two leaders discussed the ongoing COVID-19 health crisis and its consequences, including on logistics chains and financial markets.
For more details,
Advisory regarding containing and management of COVID-19 in National Parks/Sanctuaries/Tiger Reserves
In view of the spread of COVID 19 in the country and a recent news report on a Tiger being infected with the COVID 19 in New York, Ministry of Environment, Forest and Climate Change has issued an advisoryregarding containing and management of COVID-19 in National Parks/Sanctuaries/Tiger Reserves as it is felt that there are possibilities of spread of the virus amongst animals in National Parks/Sanctuaries/Tiger Reserves and also transmission of the virus from humans to animals and vice-versa.
For more details,
Central Zoo Authority advises zoos in India to remain on high alert in view of a Tiger found COVID 19 positive in New York.
Central Zoo Authority has advised Zoos in the country to remain on highest alertness, watch animals on 24X7 basis, using CCTV for any abnormal behavior/symptoms, keepers/handlers not to be allowed in the vicinity without safety gear preferably PPE, isolate & quarantine sick animals, and have least contact while providing feed to animals.
For more details,
Ministry of Shipping plays a pro-active role towards ensuring smooth shipping operations in COVID-19 situation and lockdown in the country
Total traffic handled at Major Ports from April to March 2020 shows 0.82% growth in tonnage. Over 46,000 crew/passenger thermal- scanned at ports. Penalties, demurrage, charges, fee, rentals levied by the Major ports waived off on any port user.Hospitals across the Major Port Trusts are prepared for Covid-19.
DG, Shipping provides reliefs concerning Seafarers, Waivers, Shipping Lines, Sanitization, Safety certificates.
For more details,
Lifeline UDAN flights carry medical supplies to Jorhat, Lengpui, Dimapur, Imphal and other NE regions
152 cargo flights have been operated till date across the country to transport medical cargo to various parts of India including remote and hilly areas.
For more details,
COVID-19: City governments collaborate with medical practitioners in Smart Cities
Smart Cities are ensuring collaborated efforts of District Administration, District Police and City Administration to monitor the suspected cases of COVID-19.
For more details,
Indian Railways in a race against time to make In-house PPE overall
Indian Railways has taken up the in-house production of PPE type overall on a mission mode. An overall produced by Jagadhari workshop was recently cleared by a DRDO lab, authorised for the purpose. Approved design and material will now be used for making this protective overall by other workshops under different zones.
For more details,
Amidst the COVID-19 lockdown, FCI moves 662 rakes carrying about 18.54 Lakh MT food grains across the country in 14 days since 24th March
FCI has sent enough stocks to states throughout the country to implement PM GaribKalyan Ann Yojana (PMGKAY) wherein 5 kg foodgrain per person per month for next three months has to be distributed free to all National Food Security Act (NFSA) beneficiaries.
For more details,
HRD Ministry launches "Samadhan", a challenge to fight against covid19 and future challenges
The Innovation Cell of the Ministry of Human Resources Development and All India Council for Technical Education in collaboration with Forge and InnovatioCuris launched a mega online challenge - SAMADHAN - to test the ability of students to innovate.
For more details,
Ex-Servicemen play their part in providing succor to people in their fight against COVID-19
As the nation continues to battle Coronavirus (COVID-19), the Ex-Servicemen (ESM) belonging to Army, Navy and Air Force are assisting the civil administration and providing their services voluntarily and selflessly.
For more details,
Health concerns shall precede over that of economy for post lockdown roadmap, says Vice President
While the country’s leadership is seized of the way forward after April 14 when the 3 week national lock down in the wake of Corona virus crisis comes to an end and the basis of such decision is being debated, Vice President of India Shri M. Venkaiah Naidu urged that concerns about the health of the people shall take precedence over that of stabilization of economy.
For more details,
Pharmacists delivering essential services & medicines at doorstep under PMBJP
Pharmacists, popularly known as "SwaasthkeSipahi", of PradhanMantri Jan Aushadhi Kendra, are delivering essential services and medicines at doorstep of patients and elderly
For more details:
MoS (PP) chairs review meeting of Actions for COVID-19 for the Ministry of Personnel, Public Grievances and Pensions
Minister of State (I/C) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances,Pensions, Atomic Energy and Space, DrJitendra Singh
took a comprehensive review of DoPT, DARPG and DoPPW through Interactive Video Conferencing today.
For more details,
PM's call to switch off lights gets a “ Huge Response”, says Union Power Minister
There was a huge response to Prime Minister ShriNarendraModi's call to switch off lights and light a lamp as a show of national solidarity in the fight against COVID-19 on Sunday.
For more details,
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
NORTH-EAST REGION
• In Arunachal Pradesh, several SHGs including Livelihood Mission Project are actively engaged in providing essential need items including Mask to fight COVID-19.
• In Assam, AIUDF MLA from Dhing, Aminul Islam arrested for controversial remarks on COVID19.
• Manipur CM tweeted that state will transfer Rs.2000 from the CM's COVID-19 RELIEF FUND to Bank accounts of each person who are stranded outside the State during the lockdown.
• In Meghalaya, Private hospitals ready to take non-COVID patients. Govt to foot medical bills.
• Mizoram Health Department instructs all doctors to be accessible any time to any person having medical problems.
• Nagaland govt says efforts still on to identify NizamuddinMarkaj suspects. Asks those attended to contact State Control Room.
• In Sikkim, there are 12 facility quarantine centres with 107 people and 4 isolation centres.
• Different organizations came together in distributing relief to needy people in Tripura.
WEST REGION
• 24 new Covid-19 positive cases reported from Rajasthan on Tuesday. Jodhpur reported the maximum number of cases with nine people testing positive. The total number of positive cases in the state has risen to 325, (Rajasthan Public Health Department.)
• The number of Covid-19 cases in Gujarat jumped to 165 on Tuesday, with 19 more people testing positive for the viral infection in the state. Of the new cases, 13 were reported from Ahmedabad. (Source : Principal Secretary -Health)
• 12 more Covid-19 cases have been found in Bhopal, taking the number of such cases in Madhya Pradesh to 268. Among the new patients, 7 are police personnel and their family members, and 5 are health department employees. (Source : Chief Medical Officer. Bhopal)
• The Goa government has announced a community door-to-door survey to be completed in three days. Around 7,000 enumerators will be involved in surveying people across the state for flu-like symptoms and travel histories.
• Maharashtra Police have raided Wada police in Palghar district have raided a chemical factory in Wada, District Palgharand seized raw material and manufactured hand sanitizer being made without FDA approval.
SOUTH REGION
• Kerala: Health Minister says restrictions will continue in the state even after April 14. Mumbai Police identifies Keralites who had stayed with 1st Covid patient from Dharavi; all of them attended Delhi TJ meet. One Keralite died of Covid in US today.
• Tamilnadu: State announces several measures for farmers: toll free nos, free cold storage, mobile veg-fruit shops, credit facility for Farmer Producer Companies etc.
• Andhra Pradesh: Total Covid deaths 4, with 1 in Kurnool today. 900 ventilators available. State decides to start random sampling in hot spots. State directs pvt hospitals to treat Covid cases under Aarogyasri Health care pgm; treatment fee fixed :Rs 16,000-Rs 2.16 lakh.
• Telangana: 11 +ve cases till now, total rise to 375; active cases 317. Telangana HC full court meets through video conference, decides to extend lockdown till April 30. Police using crowd analytics software and drone cameras along with Automatic Number Plate Recognition System (ANPR) to enforce lockdown.
Fact Check on #Covid19
https://pbs.twimg.com/profile_banners/231033118/1584354869/1500x500