PIB Headquarters
ক’ভিড-১৯ সন্দৰ্ভত পিআইবিৰ দৈনিক বুলেটিন
07 APR 2020 6:39PM by PIB Guwahati
(বিগত ২৪ ঘণ্টাত ক’ভিড-১৯ সম্বন্ধীয় প্ৰেছ বিজ্ঞপ্তি আৰু পিআইবিৰ ফাষ্ট-চেকসমূহ ইয়াত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে)
স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ৰ পৰা ভিড-১৯ সন্দৰ্ভত আপডেট
এই পৰ্যন্ত দেশত ৪৪২১টা ক’ভিড-১৯ৰ নিশ্চিত পৰিঘটনা আৰু ১১৭টা মৃত্যুৰ পৰিঘটনা প্ৰতিবেদিত হৈছে৷ ৩২৬জনক সুস্থ হোৱাৰ পিছত ঘৰলৈ যাবলৈ দিয়া হৈছে৷ ক’ভিড-১৯ৰ ৰোগীক উপযুক্ত উৎসৰ্গতি সুবিধা আগবঢ়াবলৈ বিভিন্ন শাখাত তিনি প্ৰকাৰৰ নিৰ্ণয়কাৰী ব্যৱস্থা স্থাপন কৰা হ’ব৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
ছুইডেনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ছুইডেনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী ষ্টীফেন ল’ফভেনৰ সৈতে টেলিফোনত বাৰ্তালাপ কৰে৷ দুয়োগৰাকী নেতাই ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ বিষয়ে আলোচনা কৰাৰ লগতে দুয়োখন দেশত স্বাস্থ্য আৰু অৰ্থনীতিৰ প্ৰতিকূল পৰিস্থিতি নিয়ন্ত্ৰণ কৰাৰ বিষয়েও আলোচনা কৰে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
বিশ্ব স্বাস্থ্য দিৱস উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাৰ্তা
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
ওমানৰ চুলতানৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ওমানৰ চুলতান হাইথাম বিন তাৰিকৰ সৈতে টেলিফোনেৰে বাৰ্তালাপ কৰে৷ দুয়োগৰাকী নেতাই ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত উদ্ভৱ হোৱা স্বাস্থ্য আৰু অৰ্থনৈতিক প্ৰত্যাহ্বানসমূহৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে৷ এই সংকটৰ সময়ছোৱাত দুয়োগৰাকী নেতাই পৰস্পৰে পৰস্পৰক সাম্ভাৱ্য সহায়-সহযোগিতা আগবঢ়াব বুলি মত পোষণ কৰে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু বাহৰেইনৰ ৰজাৰ মাজত টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি বাহৰেইনৰ ৰজা হামাদ বিন ইছা আল খালিফাৰ সৈতে টেলিফোনত বাৰ্তালাপ কৰে৷ দুয়োগৰাকী নেতাই ক’ভিড-১৯ৰ ফলত উদ্ভৱ হোৱা স্বাস্থ্য সংকট, লজিষ্টিক শৃংখলা তথা বিত্তীয় বজাৰৰ বিষয়ে পৰ্যালোচনা কৰে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যান/বন্যপ্ৰাণী ক্ষেত্ৰ/ব্যাঘ্ৰ সংৰক্ষিত এলেকাত ভিড-১৯ সংক্ৰমণ ৰোধৰ বাবে পৰামৰ্শাৱলী
দেশত ভিড-১৯ ব্যাপক সংক্ৰমণ আৰু নিউয়ৰ্কত এটা বাঘ ভিড-১৯ আক্ৰান্ত হোৱাৰ শেহতীয়া বাতৰিৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি পৰিৱেশ, বন আৰু জলবায়ু পৰিৱৰ্তন মন্ত্ৰালয়ে ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যান/বন্যপ্ৰাণী ক্ষেত্ৰ/ব্যাঘ্ৰ সংৰক্ষিত এলেকাত ক’ভিড-১৯ ব্যৱস্থাপনা আৰু প্ৰতিৰোধ সন্দৰ্ভত এক পৰামৰ্শাৱলী প্ৰকাশ কৰিছেৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যান/বন্যপ্ৰাণী ক্ষেত্ৰ/ব্যাঘ্ৰ সংৰক্ষিত এলেকাত থকা বন্যপ্ৰাণীবোৰৰ মাজত এই ৰোগবিধ সংক্ৰমণ হ’ব পৰা সম্ভাৱনীয়তা আৰু মানুহৰ পৰা জন্তুলৈ অথবা জন্তুৰ পৰা মানুহলৈ এই ৰোগ সংক্ৰমণৰ কথা চিন্তা কৰিয়েই এই পৰামৰ্শাৱলী জাৰি কৰা হৈছে।
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
নিউয়ৰ্কত এটা বাঘ ভিড-১৯ত আক্ৰান্ত বুলি প্ৰমাণিত হোৱাৰ পাছতে ভাৰতৰ চিৰিয়াখানাসমূহকো সতৰ্ক হৈ থাকিবলৈ পৰামৰ্শ আগবঢ়ালে কেন্দ্ৰীয় চিৰিয়াখানা প্ৰাধিকৰণে
কেন্দ্ৰীয় পৰিৱেশ, বন আৰু জলবায়ু পৰিৱৰ্তন মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনস্থ কেন্দ্ৰীয় চিৰিয়াখানা প্ৰাধিকৰণে দেশৰ সকলো চিৰিয়াখানাক সতৰ্ক হৈ থকাৰ লগতে চিচিটিভৰ জৰিয়তে ২৪ ঘণ্টাই জীৱ-জন্তুসমূহে কোনো অস্বাভাৱিক আচৰণ বা লক্ষণ কৰে নেকি নিৰীক্ষণ কৰাৰ পৰামৰ্শ দিছে৷ তদুপৰি, কোনো ৰখীয়া বা তত্ত্বাৱধায়ক ব্যক্তিগত সুৰক্ষা সঁজুলি(পিপিই) অবিহনে আৱেষ্টনী নোযোৱা, ৰুগীয়া জীৱ-জন্তুক আছুতীয়া আৰু কোৱাৰেণ্টাইত ৰখা আৰু জীৱ-জন্তুক আহাৰ দিয়াৰ সময়ত দুৰত্ব বজাই ৰাখিবলৈ কোৱা হৈছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
জাহাজ পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়ে দেশত ক’ভিড-১৯ৰ বাবে বলৱৎ লকডাউনৰ পৰিস্থিতিত সামগ্ৰীসমূহৰ সুচল পৰিবহণ গ্ৰহণ কৰিছে বিশেষ ভূমিকা
মাৰ্চৰ পৰা এপ্ৰিললৈ প্ৰধান বন্দৰসমূহত মুঠ সামগ্ৰীৰ পৰিবহণত ০.৮২%ৰ উত্তৰণ হৈছে৷ প্ৰধান বন্দৰসমূহত ৪৬,০০০ত কৈও অধিক কৰ্মচাৰী/যাত্ৰীৰ থাৰ্মেল স্কেন কৰা হৈছে৷ বিভিন্ন ধৰণৰ মাচুল ৰেহাই দিয়া হৈছে৷ বন্দৰসমূহত ক’ভিড-১৯ৰ বাবে চিকিৎসালয় প্ৰস্তুত কৰি তোলা হৈছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
লাইফলাইন উড়ান বিমানে যোৰহাট, লেংপুই, ডিমাপুৰ, ইম্ফলকে ধৰি উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চলৰ অন্যান্য স্থানসমূহলৈ কঢ়িয়াইছে চিকিৎসা সঁজুলি
১৫২খন কাৰ্গ’ বিমানে আজিৰ তাৰিখ পৰ্যন্ত দেশৰ বিভিন্ন স্থানলৈ চিকিৎসা সঁজুলিসমূহ কঢ়িয়াইছে৷ এই ক্ষেত্ৰত দূৰ্গম আৰু পাহাৰীয়া এলেকাসমূহক অধিক অগ্ৰাধিকাৰ প্ৰদান কৰা হৈছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
ক’ভিড-১৯: স্মাৰ্ট চিটীসমূহত চৰকাৰে সহযোগিতা স্থাপন কৰিছে চিকিৎসা কৰ্মীসকলৰ সৈতে
স্মাৰ্ট চিটীসমূহে ক’ভিড-১৯ৰ সন্দেহযুক্ত পৰিঘটনা নিৰীক্ষণ কৰাৰ বাবে জিলা প্ৰশাসন, জিলা আৰক্ষী আৰু নগৰ প্ৰশাসনৰ সৈতে সহযোগিতা স্থাপনৰ নিশ্চিতি প্ৰদান কৰিছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
ইন-হাউচ পিপিই নিৰ্মাণৰ ক্ষেত্ৰত ক্ষীপ্ৰতাৰে আগবাঢ়িছে ভাৰতীয় ৰে’লৱেয়ে
ভাৰতীয় ৰেলৱে’ই যুদ্ধকালীন তৎপৰতাৰে প্ৰতিষ্ঠানৰ আভ্যন্তৰীণ পিপিই উৎপাদনৰ কাম আৰম্ভ কৰিছে৷ জাগাধাৰী ৱৰ্কশ্ব’পে উৎপাদন কৰা এনে পিপিইক শেহতীয়াকৈ ডিআৰডিঅ’ লেবৰেট’ৰীয়ে ব্যৱহাৰৰ উপযোগী বুলি ঘোষণা কৰিছে৷ এই অনুমোদিত ডিজাইন আৰু সামগ্ৰীসমূহ এতিয়া বিভিন্ন মণ্ডলৰ ৱৰ্কশ্ব’পসমূহত কৰ্মৰত কৰ্মীসকলৰ বাবে ব্যৱহৃত হ’ব৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
ভিড-১৯ৰ লকডাউনৰ মাজতে ২৪ মাৰ্চৰ পৰা বিগত ১৪ দিনত সমগ্ৰ দেশজুৰি ৬৬২ ৰেকত প্ৰায় ১৮.৫৪ লাখ মেট্ৰিক টন খাদ্য সামগ্ৰী সৰবৰাহ কৰিছে এফচিআয়ে
সমগ্ৰ দেশত প্ৰধানমন্ত্ৰী গৰীৱ কল্যান অন্ন যোজনা(পিএমজিকেএৱাই) ৰূপায়ণেৰে সকলো ৰাষ্ট্ৰীয় খাদ্য সুৰক্ষা আইন (এনএফএছএ)ৰ হিতাধিকাৰীক অহা তিনিমাহলৈ প্ৰতিজন ব্যক্তিৰ বিপৰীতে প্ৰতিমাহত ৫ কিলোগ্ৰামকৈ খাদ্য সামগ্ৰী বিনামুলীয়াকৈ যোগানৰ বাবে ভাৰতীয় খাদ্য নিগমে প্ৰতিখন ৰাজ্যত পৰ্যাপ্ত পৰিমাণে সামগ্ৰী মজুতত বাবে প্ৰেৰণ কৰিছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ তথা আসন্ন ভৱিষ্যতৰ প্ৰত্যাহ্বানসমূহৰ বাবে মানৱ সম্পদ বিকাশ মন্ত্ৰালয়ে মুকলি কৰি ‘সমাধান’
মানৱ সম্পদ বিকাশ মন্ত্ৰালয়ৰ উদ্ভাৱন গোট আৰু অল ইণ্ডিয়া কাউন্সিল ফ’ৰ টেকনিকেল এডুকেচনে ফ’ৰ্জ আৰু ইনভেচিঅ’ কিউৰিছৰ সহযোগত শিক্ষাৰ্থীসকলৰ উদ্ভাৱনী মানসিকতা পৰীক্ষণৰ বাবে ‘সমাধান’ শীৰ্ষক এক মেগা অনলাইন প্ৰতিযোগিতা মুকলি কৰিছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
ভিড-১৯ বিৰুদ্ধে চলি থকা যুঁজত জনসাধাৰণলৈ সহায়ৰ হাত অৱসৰপ্ৰাপ্ত কৰ্মচাৰীৰ
সমগ্ৰ দেশেই ক’ৰোনা ভাইৰাছ (ক’ভিড-১৯) ৰ বিৰুদ্ধে অবিৰত সংগ্ৰাম চলাই থকাৰ সমান্তৰালকৈ স্থলসেনা, নৌসেনা আৰু বায়ু সেনাৰ অৱসৰপ্ৰাপ্ত বিষয়া-কৰ্মচাৰীসকলে স্বেচ্ছাই নিস্বাৰ্থভাৱে অসামৰিক প্ৰশাসনলৈ নিজৰ সেৱা আৰু সহায়ৰ হাত আগবঢ়াইছে।
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
লকডাউনৰ পাছৰ ৰোডমেপ প্ৰস্তুত কৰাৰ বেলিকা স্বাস্থ্য সম্পৰ্কীয় দিশবোৰ অৰ্থনীতিতকৈও চিন্তাৰ বিষয় বুলি লে উপ-ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে
ৰোনা ভাইৰাছক লৈ চৰকাৰে ঘোষণা কৰা দেশজোৰা লকডাউনৰ সপ্তাহ ১৪ এপ্ৰিলত অন্ত পৰাৰ প্ৰাকক্ষণত উপ-ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰী এম ভেংকয়া নাইডুৱে অৰ্থনীতিৰ সুস্থিৰতাতকৈও জনসাধাৰণৰ স্বাস্থ্যৰ বিষয়ে অধিক চিন্তা কৰাৰ আহ্বান জনায়৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
পিএমবিজেপিৰ অধীনত ঘৰে ঘৰে অত্যাৱশ্যসী সেৱা আৰু ঔষধ যোগান ধৰিছে ফাৰ্মাচিষ্টসকলে
প্ৰধানমন্ত্ৰী জন ঔষধি কেন্দ্ৰৰ ফাৰ্মাচীষ্ট, যাক আমি ‘স্বাস্থ্য কে চিপাহী’ বুলিও জানো, তেওঁলোকে ভাৰত চৰকাৰৰ অধীনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী ভাৰতীয় জনঔষধি পৰিযোজনা চমুকৈ PMBJP ৰ অংশ হিচাপে ৰোগী আৰু বয়োজ্যেষ্ঠ লোকৰ ঘৰে ঘৰে গৈ ঔষধ আৰু অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰী যোগান ধৰিছে।
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
কৰ্মচাৰী, ৰাজহুৱা অভিযোগ আৰু পেঞ্চন মন্ত্ৰালয়ৰ ক’ভিড-১৯ সন্দৰ্ভত কাৰ্যৱলীসমূহৰ পুনৰীক্ষণ মন্ত্ৰীৰ
ড’নাৰ মন্ত্ৰালয়, প্ৰধানমন্ত্ৰী কাৰ্যালয়, কৰ্মচাৰী, ৰাজহুৱা অভিযোগ, পেঞ্চন, আণৱিক শক্তি আৰু মহাকাশ বিভাগৰ কেন্দ্ৰীয় ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী (স্বতন্ত্ৰ) ড০ জিতেন্দ্ৰ সিঙে আজি ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সযোগে ডিঅ’পিটি, ডিএআৰপিজি আৰু ডিঅ’পিপিডব্লিউৰ কামকাজৰ খতিয়ান লয়৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আহ্বান জনোৱালাইটৰ ছুইচ অফকাৰ্যক্ৰমে লাভ কৰিলেব্যাপক সঁহাৰি’ : কেন্দ্ৰীয় শক্তি মন্ত্ৰী
যোৱা দেওবাৰে ‘লাইটৰ ছুইচ অফ’ কৰি এগছি বন্তি জ্বলাই ক’ভিড-১৯ বিৰোধী যুঁজৰ ক্ষেত্ৰত ৰাষ্ট্ৰীয় ভাতৃত্ববোধৰ নিদৰ্শন দাঙি ধৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডীয়ে জনোৱা আহ্বানে ব্যাপক সঁহাৰি লাভ কৰিছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
পিআইবিৰ ক্ষেত্ৰীয় কাৰ্যালয়সমূহৰ পৰা পোৱা ইনপুটসমূহ
উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চল
• অৰুণাচল প্ৰদেশত মাস্ককে ধৰি অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীসমূহৰ যোগানৰ বাবে তৎপৰ হৈছে বিভিন্ন আত্মসহায়ক গোটকে ধৰি কেইবাটাও আজীৱিকা অভিযান প্ৰকল্পই৷
• অসমত ধিঙৰ এআইইউডিএফৰ বিধায়ক আমিনুল ইছলামক ক’ভিড-১৯ সন্দৰ্ভত আপত্তিজনক মন্তব্য প্ৰদান কৰাৰ বাবে গ্ৰেপ্তাৰ৷
• মণিপুৰৰ যিসকল লোক লকডাউনৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ৰাজ্যৰ বাহিৰত আৱদ্ধ হৈ থাকিবলগীয়া হৈছে তেওঁলোকৰ বেংক একাউণ্টলৈ মুখ্যমন্ত্ৰীৰ ক’ভিড-১৯ সাহায্য পুঁজিৰ পৰা ২০০০ টকাকৈ প্ৰদান কৰিব বুলি টুইট কৰে মণিপুৰৰ মুখ্যমন্ত্ৰীয়ে৷
• মেঘালয়ত ব্যক্তিগত চিকিৎসালয়সমূহে নন-ক’ভিড-১৯ ৰোগীসমূহক ৰাখিবলৈ প্ৰস্তুত৷ চৰকাৰে বহন কৰিব যাৱতীয় ব্যয়৷
• যিকোনো ব্যক্তিৰ স্বাস্থ্যজনিত সমস্যা যিকোনো সময়তে সমাধান কৰিব পৰাকৈ প্ৰস্তুত থাকিবলৈ চিকিৎসকসকলক মিজোৰাম স্বাস্থ্য বিভাগৰ নিৰ্দেশ৷
• সন্দেহযুক্ত নিজামুদ্দিন মাৰ্কাজৰ ব্যক্তিসকলক চিনাক্ত কৰিবলৈ সকলো প্ৰয়াস কৰা হৈছে বুলি নাগালেণ্ড চৰকাৰৰ প্ৰকাশ৷ সেই ব্যক্তিসকলক ৰাজ্যিক নিয়ন্ত্ৰণ কক্ষত যোগাযোগ কৰিবলৈ আহ্বান৷
• ছিক্কিমত ১০৭জন লোক আৰু ৪টা আচুতীয়া কেন্দ্ৰৰ সৈতে ১২টা কোৱাৰেণ্টাইন কেন্দ্ৰ মজুত কৰা হৈছে৷
• ত্ৰিপুৰাত অভাৱী লোকসকলক সাহায্য প্ৰদান কৰিবলৈ ওলাই আহিছে বিভিন্ন সংস্থা৷
পশ্চিম অঞ্চল
• মঙলবাৰে ৰাজস্থানত ২৪টা নতুন ক’ভিড-১৯ পৰিঘটনা প্ৰতিবেদিত হৈছে৷ যোধপুৰে প্ৰতিবেদন কৰিছে সৰ্বাধিক সংখ্যা৷ ৰাজ্যখনত মুঠ ধনাত্মক পৰিঘটনাৰ সংখ্যা ৩২৫লৈ বৃদ্ধি পাইছে৷ (ৰাজস্থান স্বাস্থ্য বিভাগ)
• মঙলবাৰে গুজৰাটত ক’ভিড-১৯ৰ পৰিঘটনা ১৬৫টালৈ বৃদ্ধি পাইছে৷ নতুন পৰিঘটনাসমূহৰ ১৩টা আহমেদবাদৰ পৰা প্ৰতিবেদিত হৈছে৷ (উৎসঃ মুখ্য সচিব- স্বাস্থ্য)
• ভূপালত ১২টা নতুন পৰিঘটনা প্ৰতিবেদিত হোৱাৰ জৰিয়তে মধ্য প্ৰদেশত মুঠ ক’ভিড-১৯ত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ২৬৮লৈ বৃদ্ধি পাইছে৷ নতুন ৰোগীসমূহৰ ভিতৰত ৭ জন এটা আৰক্ষীৰ পৰিয়াল আৰু বাকী ৫ জন স্বাস্থ্যবিভাগৰ কৰ্মচাৰী৷ (উৎসঃ মুখ্য চিকিৎসা বিষয়া, ভূপাল)
• গোৱা চৰকাৰে এটা ঘৰে ঘৰে সৰ্বেক্ষণ তিনি দিনৰ ভিতৰত সম্পন্ন কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰিছে৷ এই সৰ্বেক্ষণত প্ৰায় ৭,০০০ তথ্য গ্ৰহণকাৰী জড়িত হ’ব আৰু তেওঁলোকে ফ্লু-জাতীয় লক্ষণ তথা ভ্ৰমণ ইতিহাসৰ তথ্য সংগ্ৰহ কৰিব৷
• মহাৰাষ্ট্ৰ আৰক্ষীয়ে পালঘাৰন্দ জিলাৰ ৱাডাত এটা ৰাসায়নিক কাৰখানা ছীল কৰে৷ এফডিএ’ৰ অনুমোদন নোহোৱা কাৰখানাটোৰ পৰা হেণ্ড ছেনিটাইজাৰ প্ৰস্তুত কৰা কেঁচামাল আৰু প্ৰস্তুত হোৱা ছেনিটাইজাৰ জব্দ কৰা হয়৷
দক্ষিণ অঞ্চল
• কেৰালাঃ স্বাস্থ্যমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ১৪ এপ্ৰিলৰ পিছতো ৰাজ্যখনত নিষেধাজ্ঞা জাৰি থাকিব৷ মুম্বাই আৰক্ষীয়ে ধাৰাভিৰ প্ৰথমজন ক’ভিড ৰোগীৰ সৈতে থকা এজন কেৰালাৰ লোকক চিনাক্ত কৰিছে, এওঁলোকে দিল্লীৰ তবলিগী জামাতত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল৷ আমেৰিকাত এজন কেৰালাৰ ব্যক্তি মৃত্যু মুখত পৰিছে৷
• তামিলনাডুঃ কৃষকসকলৰ বাবে বিভিন্ন পদক্ষেপ ঘোষণা ৰাজ্যৰঃ টোল ফ্ৰী নম্বৰ, বিনামূলীয়া শীতলীকৃত ষ্ট’ৰেজ, ভ্ৰাম্যমান শাক-পাচলিৰ দোকান, কৃষিজাত সামগ্ৰী উৎপাদন কৰা উদ্যোগসমূহৰ বাবে ঋণৰ সুবিধা ইত্যাদি৷
• অন্ধ্ৰ প্ৰদেশঃ কুৰ্ণুলত এজনৰ সৈতে মুঠ মৃত্যুৰ সংখ্যা ৪জন৷ ৯০০ ভেণ্টিলেটৰ উপলব্ধ কৰোৱা হৈছে৷ হটস্পটসমূহত যাদৃচ্ছিক নমুনা সংগ্ৰহৰ বাবে সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ ৰাজ্যৰ৷ ব্যক্তিগতখণ্ডৰ চিকিৎসালয়সমূহক ক’ভিড-পৰিঘটনাসমূহক আৰোগ্যশ্ৰী স্বাস্থ্য সেৱা আঁচনিৰ অধীনত চিকিৎসা প্ৰদান কৰিবলৈ আহ্বান; ১৬,০০০ টকাৰ পৰা ২.১৬ লাখ টকালৈ বিনামূলীয়া চিকিৎসা৷
• তেলেংগানাঃ এই পৰ্যন্ত ১১টা ধনাত্মক পৰিঘটনা, ৩৭৫লৈ মুঠ সংখ্যা বৃদ্ধি; সক্ৰিয়া পৰিঘটনা ৩১৭টা৷ তেলেংগানা উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ ৩০ এপ্ৰিললৈ লকডাউন সম্প্ৰসাৰণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ৷ লকডাউন বাহাল ৰাখিবলৈ আৰক্ষীয়ে ব্যৱহাৰ কৰিব ক্ৰাউড এনালাইটিকছ ছফটৱেৰ আৰু স্বয়ংক্ৰিয় নম্বৰ প্লেট চিনাক্তকৰণ ব্যৱস্থ্যা (এএনপিআৰ)ৰ সৈতে ড্ৰোন কেমেৰা৷
#ক’ভিড-১৯ৰ ফেক্ট চেক

PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
07 APR 2020 6:39PM by PIB Delhi
Coat of arms of India PNG images free downloadhttps://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001ZTPU.jpg
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
As of now, 4421 confirmed Covid-19 cases and 117 deaths have been reported in the country. 326 persons have been cured/discharged after recovery.Three types of facilities shall be set up for various categories of COVID-19 cases as a mechanism for triaging and decisions making for identification of the appropriate COVID-19 dedicated facility for providing care to COVID-19 patients
For more details,
Telephone Conversation between PM and Prime Minister of Sweden
Prime Minister ShriNarendraModi had a telephone conversation today with H.E. Stefan Lofven, Prime Minister of Sweden.The two leaders discussed the ongoing COVID-19 pandemic, and the steps being taken in their respective countries for controlling its health and economic impacts.
For more details,
PM's message on World Health Day
For more details,
Telephone Conversation between PM and Sultan of Oman
Prime Minister ShriNarendraModi spoke on telephone today with His Majesty Haitham bin Tarik, Sultan of Oman. The two leaders discussed the health and economic challenges posed by the ongoing COVID-19 pandemic, and the steps being taken by their respective countries to respond to them.
For more details,
Telephone Conversation between PM and King of the Kingdom of Bahrain
Prime Minister ShriNarendraModi had a telephone conversation with His Majesty Hamad Bin Isa Al Khalifa, King of the Kingdom of Bahrain. The two leaders discussed the ongoing COVID-19 health crisis and its consequences, including on logistics chains and financial markets.
For more details,
Advisory regarding containing and management of COVID-19 in National Parks/Sanctuaries/Tiger Reserves
In view of the spread of COVID 19 in the country and a recent news report on a Tiger being infected with the COVID 19 in New York, Ministry of Environment, Forest and Climate Change has issued an advisoryregarding containing and management of COVID-19 in National Parks/Sanctuaries/Tiger Reserves as it is felt that there are possibilities of spread of the virus amongst animals in National Parks/Sanctuaries/Tiger Reserves and also transmission of the virus from humans to animals and vice-versa.
For more details,
Central Zoo Authority advises zoos in India to remain on high alert in view of a Tiger found COVID 19 positive in New York.
Central Zoo Authority has advised Zoos in the country to remain on highest alertness, watch animals on 24X7 basis, using CCTV for any abnormal behavior/symptoms, keepers/handlers not to be allowed in the vicinity without safety gear preferably PPE, isolate & quarantine sick animals, and have least contact while providing feed to animals.
For more details,
Ministry of Shipping plays a pro-active role towards ensuring smooth shipping operations in COVID-19 situation and lockdown in the country
Total traffic handled at Major Ports from April to March 2020 shows 0.82% growth in tonnage. Over 46,000 crew/passenger thermal- scanned at ports. Penalties, demurrage, charges, fee, rentals levied by the Major ports waived off on any port user.Hospitals across the Major Port Trusts are prepared for Covid-19.
DG, Shipping provides reliefs concerning Seafarers, Waivers, Shipping Lines, Sanitization, Safety certificates.
For more details,
Lifeline UDAN flights carry medical supplies to Jorhat, Lengpui, Dimapur, Imphal and other NE regions
152 cargo flights have been operated till date across the country to transport medical cargo to various parts of India including remote and hilly areas.
For more details,
COVID-19: City governments collaborate with medical practitioners in Smart Cities
Smart Cities are ensuring collaborated efforts of District Administration, District Police and City Administration to monitor the suspected cases of COVID-19.
For more details,
Indian Railways in a race against time to make In-house PPE overall
Indian Railways has taken up the in-house production of PPE type overall on a mission mode. An overall produced by Jagadhari workshop was recently cleared by a DRDO lab, authorised for the purpose. Approved design and material will now be used for making this protective overall by other workshops under different zones.
For more details,
Amidst the COVID-19 lockdown, FCI moves 662 rakes carrying about 18.54 Lakh MT food grains across the country in 14 days since 24th March
FCI has sent enough stocks to states throughout the country to implement PM GaribKalyan Ann Yojana (PMGKAY) wherein 5 kg foodgrain per person per month for next three months has to be distributed free to all National Food Security Act (NFSA) beneficiaries.
For more details,
HRD Ministry launches "Samadhan", a challenge to fight against covid19 and future challenges
The Innovation Cell of the Ministry of Human Resources Development and All India Council for Technical Education in collaboration with Forge and InnovatioCuris launched a mega online challenge - SAMADHAN - to test the ability of students to innovate.
For more details,
Ex-Servicemen play their part in providing succor to people in their fight against COVID-19
As the nation continues to battle Coronavirus (COVID-19), the Ex-Servicemen (ESM) belonging to Army, Navy and Air Force are assisting the civil administration and providing their services voluntarily and selflessly.
For more details,
Health concerns shall precede over that of economy for post lockdown roadmap, says Vice President
While the country’s leadership is seized of the way forward after April 14 when the 3 week national lock down in the wake of Corona virus crisis comes to an end and the basis of such decision is being debated, Vice President of India Shri M. Venkaiah Naidu urged that concerns about the health of the people shall take precedence over that of stabilization of economy.
For more details,
Pharmacists delivering essential services & medicines at doorstep under PMBJP
Pharmacists, popularly known as "SwaasthkeSipahi", of PradhanMantri Jan Aushadhi Kendra, are delivering essential services and medicines at doorstep of patients and elderly
For more details:
MoS (PP) chairs review meeting of Actions for COVID-19 for the Ministry of Personnel, Public Grievances and Pensions
Minister of State (I/C) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances,Pensions, Atomic Energy and Space, DrJitendra Singh
took a comprehensive review of DoPT, DARPG and DoPPW through Interactive Video Conferencing today.
For more details,
PM's call to switch off lights gets a “ Huge Response”, says Union Power Minister
There was a huge response to Prime Minister ShriNarendraModi's call to switch off lights and light a lamp as a show of national solidarity in the fight against COVID-19 on Sunday.
For more details,
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
NORTH-EAST REGION
• In Arunachal Pradesh, several SHGs including Livelihood Mission Project are actively engaged in providing essential need items including Mask to fight COVID-19.
• In Assam, AIUDF MLA from Dhing, Aminul Islam arrested for controversial remarks on COVID19.
• Manipur CM tweeted that state will transfer Rs.2000 from the CM's COVID-19 RELIEF FUND to Bank accounts of each person who are stranded outside the State during the lockdown.
• In Meghalaya, Private hospitals ready to take non-COVID patients. Govt to foot medical bills.
• Mizoram Health Department instructs all doctors to be accessible any time to any person having medical problems.
• Nagaland govt says efforts still on to identify NizamuddinMarkaj suspects. Asks those attended to contact State Control Room.
• In Sikkim, there are 12 facility quarantine centres with 107 people and 4 isolation centres.
• Different organizations came together in distributing relief to needy people in Tripura.
WEST REGION
• 24 new Covid-19 positive cases reported from Rajasthan on Tuesday. Jodhpur reported the maximum number of cases with nine people testing positive. The total number of positive cases in the state has risen to 325, (Rajasthan Public Health Department.)
• The number of Covid-19 cases in Gujarat jumped to 165 on Tuesday, with 19 more people testing positive for the viral infection in the state. Of the new cases, 13 were reported from Ahmedabad. (Source : Principal Secretary -Health)
• 12 more Covid-19 cases have been found in Bhopal, taking the number of such cases in Madhya Pradesh to 268. Among the new patients, 7 are police personnel and their family members, and 5 are health department employees. (Source : Chief Medical Officer. Bhopal)
• The Goa government has announced a community door-to-door survey to be completed in three days. Around 7,000 enumerators will be involved in surveying people across the state for flu-like symptoms and travel histories.
• Maharashtra Police have raided Wada police in Palghar district have raided a chemical factory in Wada, District Palgharand seized raw material and manufactured hand sanitizer being made without FDA approval.
SOUTH REGION
• Kerala: Health Minister says restrictions will continue in the state even after April 14. Mumbai Police identifies Keralites who had stayed with 1st Covid patient from Dharavi; all of them attended Delhi TJ meet. One Keralite died of Covid in US today.
• Tamilnadu: State announces several measures for farmers: toll free nos, free cold storage, mobile veg-fruit shops, credit facility for Farmer Producer Companies etc.
• Andhra Pradesh: Total Covid deaths 4, with 1 in Kurnool today. 900 ventilators available. State decides to start random sampling in hot spots. State directs pvt hospitals to treat Covid cases under Aarogyasri Health care pgm; treatment fee fixed :Rs 16,000-Rs 2.16 lakh.
• Telangana: 11 +ve cases till now, total rise to 375; active cases 317. Telangana HC full court meets through video conference, decides to extend lockdown till April 30. Police using crowd analytics software and drone cameras along with Automatic Number Plate Recognition System (ANPR) to enforce lockdown.
Fact Check on #Covid19
https://pbs.twimg.com/profile_banners/231033118/1584354869/1500x500