Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on the impact of latest GST reforms in enhancing ease of doing business in food processing sector
19 SEP 2025 12:01PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today shared an article written by Union Minister,Shri Chirag Paswan on how the latest GST reforms are not just technical changes but bold steps to enhance Ease of Living, Ease of Doing Business and Ease of Investing. "By lowering rates on everyday foods and packaging, they make groceries more affordable, boost MSMEs, support farmers and improve India's global food competitiveness", Shri Modi stated.
Responding to a post by Union Minister, Shri Chirag Paswan on X, Shri Modi said:
"Union Minister Shri @iChiragPaswan writes that the latest GST reforms are not just technical changes but bold steps to enhance Ease of Living, Ease of Doing Business and Ease of Investing. By lowering rates on everyday foods and packaging, they make groceries more affordable, boost MSMEs, support farmers and improve India's global food competitiveness."

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
শেহতীয়া জি এছ টি সংস্কাৰে খাদ্য সংসাধন খণ্ডত ব্যৱসায়ৰ সূচলতা বৃদ্ধিত পেলোৱা প্ৰভাৱ সম্পৰ্কীয় লেখা শ্বেয়াৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
19 SEP 2025 12:01PM by PIB Guwahati
শেহতীয়া জি এছ টি সংস্কাৰ যে কেৱল কাৰিকৰী পৰিবৰ্তন নহয় বৰং সহজ জীৱন-ধাৰণ, ব্যৱসায়ৰ সূচলতা আৰু বিনিয়োগৰ সূচলতা বৃদ্ধিৰ সাহসী পদক্ষেপ, সেই সম্পৰ্কে কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী চিৰাগ পাছৱানৰ এটা লেখা প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি শ্বেয়াৰ কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে কয়- ‘দৈনন্দিন প্ৰয়োজন হোৱা খাদ্য আৰু পেকেজিঙৰ হাৰ হ্ৰাস কৰি ইয়ে গেলামালৰ সামগ্ৰী অধিক সুলভ কৰিছে, এম এছ এম ইক সমৃদ্ধ কৰিছে, কৃষকসকলক সহায় কৰিছে আৰু খাদ্যৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ গোলকীয় প্ৰতিযোগিতামূলক ক্ষমতা উন্নত কৰিছে।’
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী চিৰাগ পাছৱানৰ এক্সৰ এক পোষ্টৰ সঁহাৰিত শ্ৰী মোদীয়ে কয়ঃ
‘কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী চিৰাগ পাছৱানে লিখিছে যে শেহতীয়া জি এছ টি সংস্কাৰ যে কেৱল কাৰিকৰী পৰিবৰ্তন নহয় বৰং সহজ জীৱন-ধাৰণ, ব্যৱসায়ৰ সূচলতা আৰু বিনিয়োগৰ সূচলতা বৃদ্ধিৰ সাহসী পদক্ষেপ। দৈনন্দিন প্ৰয়োজন হোৱা খাদ্য আৰু পেকেজিঙৰ হাৰ হ্ৰাস কৰি ইয়ে গেলামালৰ সামগ্ৰী অধিক সুলভ কৰিছে, এম এছ এম ইক সমৃদ্ধ কৰিছে, কৃষকসকলক সহায় কৰিছে আৰু খাদ্যৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ গোলকীয় প্ৰতিযোগিতামূলক ক্ষমতা উন্নত কৰিছে।’