Prime Minister's Office
PM congratulates new nominated members of Rajya Sabha
06 JUL 2022 9:42PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated various dignitaries from the different walks of life on their nomination to Rajya Sabha. Athlete P.T. Usha, Music Composer, Ilaiyaraaja, Philanthropist and social worker Shri Veerendra Heggade, Film Director and Screenwriter, Shri V. Vijayendra Prasad Garu are the nominees who got nomination for the Rajya Sabha.
The Prime Minister tweeted;
"The remarkable PT Usha Ji is an inspiration for every Indian. Her accomplishments in sports are widely known but equally commendable is her work to mentor budding athletes over the last several years. Congratulations to her on being nominated to the Rajya Sabha. @PTUshaOfficial"
"The creative genius of @ilaiyaraaja Ji has enthralled people across generations. His works beautifully reflect many emotions. What is equally inspiring is his life journey- he rose from a humble background and achieved so much. Glad that he has been nominated to the Rajya Sabha."
"Shri Veerendra Heggade Ji is at the forefront of outstanding community service. I have had the opportunity to pray at the Dharmasthala Temple and also witness the great work he is doing in health, education and culture. He will certainly enrich Parliamentary proceedings."
"Shri V. Vijayendra Prasad Garu is associated with the creative world for decades. His works showcase India's glorious culture and have made a mark globally. Congratulations to him for being nominated to the Rajya Sabha."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ରାଜ୍ୟସଭାର ନୂତନ ମନୋନୀତ ସଦସ୍ୟଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
06 JUL 2022 9:42PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ରାଜ୍ୟସଭାକୁ ମନୋନିତ ହୋଇଥିବା ବିଭିନ୍ନ ବର୍ଗର ମାନ୍ୟଗଣ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ଆଥଲେଟ୍ ପି.ଟି ଉଷା, ସଙ୍ଗୀତକାର ଇଲିୟାରାଜା, ମାନବପ୍ରେମୀ ତଥା ସାମାଜିକ କର୍ମୀ ଶ୍ରୀ ବୀରେନ୍ଦ୍ର ହେଗଡେ, ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ତଥା ଲେଖକ ଶ୍ରୀ ଭି ବିଜୟେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରସାଦ ଗାରୁ ଆଦି ରାଜ୍ୟସଭା ପାଇଁ ମନୋନିତ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟୁଇଟ୍‍ କରିଛନ୍ତି;
“ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ପି ଟି ଉଷା ଜୀ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତୀୟଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ପ୍ରେରଣା । କ୍ରୀଡ଼ାରେ ତାଙ୍କର ସଫଳତା ବହୁ ଜଣାଶୁଣା କିନ୍ତୁ ଗତ କିଛି ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଆଗକୁ ବଢୁଥିବା ଆଥଲେଟ୍ ମାନଙ୍କୁ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ କରିବା ତାଙ୍କର କାମ । ରାଜ୍ୟସଭା ପାଇଁ ମନୋନୀତ ହୋଇଥିବାରୁ ତାଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ।”
“ସଫଳ ସୃଜନଶୀଳ ପ୍ରତିଭା ଇଲିୟାରାଜା ଜୀ ସବୁ ପୀଢିର ଲୋକଙ୍କୁ ଆକର୍ଷିତ କରିପାରିଛନ୍ତି । ତାଙ୍କର ରଚନାଗୁଡିକ ଅନେକ ଭାବନାକୁ ସୁନ୍ଦର ଭାବରେ ପ୍ରତିଫଳିତ କରିଥାଏ । ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ପ୍ରେରଣାଦାୟକ ହେଉଛି ତାଙ୍କ ଜୀବନ ଯାତ୍ରା- ସେ ଏକ ସାଧାରଣ ପୃଷ୍ଠଭୂମିରୁ ଉଠିଥିଲେ ଏବଂ ବହୁତ କିଛି ହାସଲ କରିଥିଲେ । ଆନନ୍ଦର କଥା ଯେ ସେ ରାଜ୍ୟସଭାକୁ ମନୋନୀତ ହୋଇଛନ୍ତି ।”
“ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସମାଜ ସେବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଶ୍ରୀ ବୀରେନ୍ଦ୍ର ହେଗଡେ ଜୀ ଆଗରେ ଅଛନ୍ତି । ମୁଁ ଧର୍ମଶାଳା ମନ୍ଦିରରେ ପ୍ରାର୍ଥନା କରିବାର ସୁଯୋଗ ପାଇଛି ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ, ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ସଂସ୍କୃତି କ୍ଷେତ୍ରରେ ସେ କରୁଥିବା ମହତ କାର୍ଯ୍ୟର ସାକ୍ଷୀ ମଧ୍ୟ ରହିଛନ୍ତି । ସେ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ସଂସଦୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକୁ ସମୃଦ୍ଧ କରିବେ ।”
“ଶ୍ରୀ ଭି ବିଜୟେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରସାଦ ଗାରୁ ଦଶନ୍ଧି ଧରି ସୃଜନଶୀଳ ଜଗତ ସହ ଜଡିତ ରହିଛନ୍ତି । ତାଙ୍କର ରଚନା ଭାରତର ଗୌରମମୟ ସଂସ୍କୃତିକୁ ଦର୍ଶାଉଛି ଏବଂ ସର୍ବଭାରତୀୟ ସ୍ତରରେ ଏକ ପରିଚୟ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି । ରାଜ୍ୟସଭାକୁ ମନୋନୀତ ହୋଇଥିବାରୁ ତାଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ।”