Prime Minister's Office
Text of PM’s address at the inauguration of Bosch Smart Campus in Bengaluru
30 JUN 2022 12:55PM by PIB Delhi
All team members of Bosch India,
Dear Friends, Namaste!
Congratulations to Bosch India on completing 100 years. This is a special year for both India and Bosch India. Our nation is celebrating 75 years since Independence. And, you are celebrating a century of your presence in India. I am also happy to inaugurate the Bosch Smart Campus. This campus will certainly take the lead in developing futuristic products and solutions for India and for the World. In October 2015, I had the opportunity to visit the Bosch facility in Bengaluru with Chancellor Merkel. I saw first hand the innovative work happening there. Equally delightful was the dual education approach that Bosch uses to skill youngsters.
Friends,
This is the era of technology. We all have seen the benefits of technology in the last two years when the world has been fighting the biggest pandemic in a century. Therefore, it is important to invest even further in tech and innovation. I am happy that Bosch India has worked not only on innovation but also in giving it scale. A key pillar in this will also be sustainability. India's growth is becoming greener with the installed capacity of solar energy increasing nearly 20 times in the last 8 years. I was told that Bosch has achieved carbon neutrality both in India and outside. This is very inspiring.
Friends,
Today, India is among the fastest growing major economies. Investments have picked in the last two years. Thanks to our youth, our Start-Up eco-system is among the biggest in the world. In the tech world itself there are so many opportunities. The Government of India is working to provide high speed internet to every village. Our vision of a Digital India includes integrating technology with every aspect of Government. I would urge the world to make use of these opportunities and invest in our nation.
Friends,
Milestones are important. They are an occasion to celebrate and also look ahead. I urge Bosch to think of doing even more in India. Set goals for the coming 25 years of what your team can do. 100 years ago, Bosch came to India as a German company. But today, it is as much Indian as it is German. It is a great example of German engineering and Indian energy. This relationship will continue to grow stronger. Once again, I congratulate the entire family of Bosch India and wish you all the best.
Thank you.
Thank you very much.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବେଙ୍ଗାଲୁରୁରେ ବୋସ୍ ସ୍ମାର୍ଟ କ୍ୟାମ୍ପସ୍ ଉଦଘାଟନୀ ଉତ୍ସବରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଉଦବୋଧନ
30 JUN 2022 12:55PM by PIB Bhubaneswar
ବୋସ୍‍ ଇଣ୍ଡିଆ ଦଳର ସମସ୍ତ ସଦସ୍ୟ,
ପ୍ରିୟ ବନ୍ଧୁଗଣ, ନମସ୍କାର!
୧୦୦ ବର୍ଷ ପୂରଣ କରିଥିବାରୁ ବୋସ୍‍ ଇଣ୍ଡିଆକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ । ଉଭୟ ଭାରତ ଏବଂ ବୋସ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ପାଇଁ ଏହା ଏକ ବିଶେଷ ବର୍ଷ । ଆମ ଦେଶ ସ୍ୱାଧୀନତାର ୭୫ ବର୍ଷ ପାଳନ କରୁଛି ଏବଂ ଆପଣ ଭାରତରେ ଆପଣଙ୍କ ଉପସ୍ଥିତିର ଏକ ଶତାବ୍ଦୀ ପାଳନ କରୁଛନ୍ତି । ବୋସ୍ ସ୍ମାର୍ଟ କ୍ୟାମ୍ପସ୍ ଉଦଘାଟନ କରି ମୁଁ ମଧ୍ୟ ଖୁସି । ଏହି କ୍ୟାମ୍ପସ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଭାରତ ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ପାଇଁ ଭବିଷ୍ୟତର ଉତ୍ପାଦ ଏବଂ ସମାଧାନ ବିକାଶରେ ଅଗ୍ରଣୀ ହେବ । ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୧୫ ରେ, ଚାନସେଲର ମର୍କେଲଙ୍କ ସହ ବେଙ୍ଗାଲୁରୁର ବୋସ୍ ସୁବିଧା ପରିଦର୍ଶନ କରିବାର ସୁଯୋଗ ପାଇଥିଲି । ମୁଁ ସେଠାରେ ପ୍ରଥମେ ଅଭିନବ କାର୍ଯ୍ୟ ହେଉଥିବା ଦେଖିଲି । ସମାନ ଆନନ୍ଦଦାୟକ ଥିଲା ଦ୍ୱ÷ତ ଶିକ୍ଷା ପଦ୍ଧତି ଯାହା ବୋସ୍ ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ଦକ୍ଷ କରିବା ପାଇଁ ବ୍ୟବହାର କରେ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଏହା ହେଉଛି ଜ୍ଞାନକୌଶଳର ଯୁଗ । ଆମେ ସମସ୍ତେ ଗତ ଦୁଇ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଜ୍ଞାନକୌଶଳର ଉପକାର ଦେଖିଛୁ ଯେତେବେଳେ ଏକ ଶତାବ୍ଦୀ ମଧ୍ୟରେ ବିଶ୍ୱ ସବୁଠୁ ବଡ ମହାମାରୀ ସହ ଲଢିଛି । ତେଣୁ, ବୈଷୟିକ ଏବଂ ନବସୃଜନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆହୁରି ବିନିଯୋଗ କରିବା ଜରୁରୀ ଅଟେ । ମୁଁ ଖୁସି ଯେ ବୋସ୍ ଇଣ୍ଡିଆ କେବଳ ନବସୃଜନ ଉପରେ ନୁହେଁ ବରଂ ଏହାକୁ ଆଗକୁ ନେବାରେ ମଧ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛି । ଏହାର ଏକ ପ୍ରମୁଖ ସ୍ତମ୍ଭ ମଧ୍ୟ ସ୍ଥିରତା ହେବ । ଗତ ୮ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ସୌର ଶକ୍ତିର ସ୍ଥାପନ କ୍ଷମତା ପ୍ରାୟ ୨୦ ଗୁଣ ବୃଦ୍ଧି ସହିତ ଭାରତର ଅଭିବୃଦ୍ଧି ସବୁଜ ହେବାରେ ଲାଗିଛି । ମୋତେ କୁହାଯାଇଥିଲା ଯେ ବୋସ୍ ଉଭୟ ଭାରତ ତଥା ଭାରତ ବାହାରେ କାର୍ବନ ନିରପେକ୍ଷତା ହାସଲ କରିଛନ୍ତି । ଏହା ଅତ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରେରଣାଦାୟକ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆଜି ଭାରତ ଦ୍ରୁତ ଅଭିବୃଦ୍ଧିଶୀଳ ପ୍ରମୁଖ ଅର୍ଥନୀତି ମଧ୍ୟରେ ରହିଛି । ଗତ ଦୁଇ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ନିବେଶ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଆମର ଯୁବବର୍ଗଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ, ଆମର ଷ୍ଟାର୍ଟ ଅପ୍ ଇକୋ-ସିଷ୍ଟମ ଦୁନିଆର ସବୁଠୁ ବଡ ଅଟେ । ବୈଷୟିକ ଦୁନିଆରେ ନିଜେ ବହୁତ କିଛି କରିବାର ସୁଯୋଗ ଅଛି । ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗ୍ରାମକୁ ଦ୍ରୁତ ଗାମୀ ଇଣ୍ଟରନେଟ୍ ଯୋଗାଇବା ପାଇଁ ଭାରତ ସରକାର କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି । ଆମର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହେଉଛି ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଦିଗ ସହିତ ଜ୍ଞାନକୌଶଳ ଏକୀକରଣ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରି ଏକ ଜିଡିଟାଲ ଇଣ୍ଡିଆ ଗଠନ କରିବା । ଏହି ସୁଯୋଗଗୁଡିକର ଉପଯୋଗ କରିବାକୁ ଏବଂ ଆମ ଦେଶରେ ବିନିଯୋଗ କରିବାକୁ ମୁଁ ବିଶ୍ୱକୁ ଅନୁରୋଧ କରିବି ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ । ସେମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଉତ୍ସବ ପାଳନ କରିବା ଏବଂ ଆଗକୁ ବଢିବାର ସୁଯୋଗ । ମୁଁ ବୋସକୁ ଅନୁରୋଧ କରୁଛି ଯେ ଭାରତରେ ଆହୁରି ଅଧିକ କରିବାକୁ ଚିନ୍ତା କରନ୍ତୁ । ଆପଣଙ୍କ ଟିମ୍‍ କ\'ଣ କରିପାରିବ ତାହାର ଆଗାମୀ ୨୫ ବର୍ଷ ପାଇଁ ଲକ୍ଷ୍ୟ ସ୍ଥିର କରନ୍ତୁ । ୧୦୦ ବର୍ଷ ପୂର୍ବେ, ବୋସ୍ ଏକ ଜର୍ମାନ କମ୍ପାନୀ ଭାବରେ ଭାରତ ଆସିଥିଲା । କିନ୍ତୁ ଆଜି ଏହା ଯେତିକି ଭାରତୀୟ ସେତିକି ଜର୍ମାନ । ଜର୍ମାନ ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ ଏବଂ ଭାରତୀୟ ଶକ୍ତିର ଏହା ଏକ ବଡ ଉଦାହରଣ । ଏହି ସମ୍ପର୍କ ଅଧିକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ହେବ । ପୁଣି ଥରେ, ମୁଁ ବୋସ୍ ଇଣ୍ଡିଆର ସମଗ୍ର ପରିବାରକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି ଏବଂ ଆପଣଙ୍କୁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଉଛି ।
ଧନ୍ୟବାଦ
ଅନେକ ଅନେକ ଧନ୍ୟବାଦ