প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বেংগালুৰুত বছ স্মাৰ্ট কেম্পাছৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাষণৰ পাঠ
30 JUN 2022 12:55PM by PIB Guwahati
বছ ইণ্ডিয়া দলৰ সকলো সদস্য,
মৰমৰ বন্ধুসকল, নমস্কাৰ!
বছ ইণ্ডিয়াৰ ১০০ বছৰ সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ বাবে অভিনন্দন। এইটো ভাৰত আৰু বছ ইণ্ডিয়া দুয়োৰে বাবে এক বিশেষ বছৰ। আমাৰ দেশখনে স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰ সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ উদযাপন কৰিছে আৰু আপুনি ভাৰতত আপোনাৰ উপস্থিতিৰ শতবাৰ্ষিকী উদযাপন কৰি আছে। মই বছ স্মাৰ্ট কেম্পাছ উদ্বোধন কৰিও বহুত সুখী। এই চৌহদটোৱে নিশ্চিতভাৱে ভাৰত আৰু সমগ্ৰ বিশ্বৰ বাবে ভৱিষ্যতৰ সামগ্ৰী আৰু সমাধান বিকশিত কৰাত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিব। অক্টোবৰ ২০১৫-ত, মই চাঞ্চেলৰ মাৰ্কেলৰ সৈতে বেংগালুৰুৰ বছ ফেচিলিটিলৈ অহাৰ সুযোগ পাইছিলো। মই তাত ঘটি থকা অভিনৱ কামবোৰ পোনপটীয়াকৈ দেখিছিলো। দ্বৈত শিক্ষা প্ৰণালীটো চমৎকাৰ, যি যুৱসকলক বছ দক্ষতা প্ৰদান কৰে।
বন্ধুসকল,
এয়া হৈছে প্ৰযুক্তিবিদ্যাৰ যুগ। আমি সকলোৱে যোৱা দুবছৰত প্ৰযুক্তিৰ লাভালাভ দেখিছোঁ যেতিয়া বিশ্বই যোৱা এক শতিকাত আটাইতকৈ ডাঙৰ মহামাৰীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি আছে। সেয়েহে, প্ৰযুক্তি আৰু উদ্ভাৱনত আৰু অধিক বিনিয়োগ কৰাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ হৈ পৰে। মই সুখী যে বছ ইণ্ডিয়াই কেৱল উদ্ভাৱনৰ ওপৰতেই নহয় ইয়াৰ স্কেলতো কাম কৰিছে। যোৱা ৮ বছৰত সৌৰ শক্তিৰ স্থাপিত ক্ষমতাপ্ৰায় ২০ গুণ বৃদ্ধি হোৱাৰ সৈতে ভাৰতৰ বিকাশো সেউজ হৈ উঠিছে। মোক কোৱা হৈছে যে বছে ভাৰতৰ বাহিৰত আৰু কাৰ্বন নিৰপেক্ষতা অৰ্জন কৰিছে। এইটো অতি অনুপ্ৰেৰণাদায়ক।
বন্ধুসকল,
আজি ভাৰত হৈছে দ্ৰুতগতিত বিকশিত হোৱা মুখ্য অৰ্থনীতিসমূহৰ ভিতৰত অন্যতম। যোৱা দুবছৰত বিনিয়োগ বৃদ্ধি পাইছে। আমাৰ যুৱপ্ৰজন্মৰ বাবে ধন্যবাদ, আমাৰ ষ্টাৰ্টআপ পৰিস্থিতিতন্ত্ৰ হৈছে বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ। প্ৰযুক্তি জগতত বহুতো সুযোগ আছে। ভাৰত চৰকাৰে প্ৰতিখন গাঁৱত উচ্চ গতিৰ ইণ্টাৰনেট প্ৰদান কৰাৰ বাবে কাম কৰি আছে। ডিজিটেল ইণ্ডিয়াৰ আমাৰ দৃষ্টিভংগীৰ ভিতৰত আছে প্ৰযুক্তিক চৰকাৰৰ প্ৰতিটো দিশৰ সৈতে একত্ৰিত কৰা। মই সমগ্ৰ বিশ্বক এই সুযোগবোৰৰ সুবিধা ল'বলৈ আৰু আমাৰ দেশত বিনিয়োগ কৰিবলৈ অনুৰোধ কৰিম।
বন্ধুসকল,
মাইলৰ খুঁটিবোৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ। তেওঁলোক উদযাপন আৰু আগলৈ চাবলৈ এটা সুযোগ। মই বছক ভাৰতত অধিক কাম কৰাৰ কথা বিবেচনা কৰিবলৈ অনুৰোধ জনাইছো। পৰৱৰ্তী ২৫ বছৰৰ বাবে লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ কৰক, যিটো আপোনাৰ দলে কৰিব পাৰে। ১০০ বছৰ আগতে, বছ জাৰ্মান কোম্পানী হিচাপে ভাৰতলৈ আহিছিল। কিন্তু আজি ই জাৰ্মানৰ দৰে ভাৰতীয়। এইটো জাৰ্মান অভিযান্ত্ৰিক আৰু ভাৰতীয় শক্তিৰ এক অতুলনীয় উদাহৰণ। এই সম্পৰ্কটো আৰু অধিক শক্তিশালী হ'ব। মই আকৌ এবাৰ বছ ইণ্ডিয়াৰ গোটেই পৰিয়ালটোক অভিনন্দন জনাইছো আৰু আপোনালোকক শুভকামনা জনাইছো।
ধন্যবাদ!
আটাইকে ধন্যবাদ!

Prime Minister's Office
Text of PM’s address at the inauguration of Bosch Smart Campus in Bengaluru
30 JUN 2022 12:55PM by PIB Delhi
All team members of Bosch India,
Dear Friends, Namaste!
Congratulations to Bosch India on completing 100 years. This is a special year for both India and Bosch India. Our nation is celebrating 75 years since Independence. And, you are celebrating a century of your presence in India. I am also happy to inaugurate the Bosch Smart Campus. This campus will certainly take the lead in developing futuristic products and solutions for India and for the World. In October 2015, I had the opportunity to visit the Bosch facility in Bengaluru with Chancellor Merkel. I saw first hand the innovative work happening there. Equally delightful was the dual education approach that Bosch uses to skill youngsters.
Friends,
This is the era of technology. We all have seen the benefits of technology in the last two years when the world has been fighting the biggest pandemic in a century. Therefore, it is important to invest even further in tech and innovation. I am happy that Bosch India has worked not only on innovation but also in giving it scale. A key pillar in this will also be sustainability. India's growth is becoming greener with the installed capacity of solar energy increasing nearly 20 times in the last 8 years. I was told that Bosch has achieved carbon neutrality both in India and outside. This is very inspiring.
Friends,
Today, India is among the fastest growing major economies. Investments have picked in the last two years. Thanks to our youth, our Start-Up eco-system is among the biggest in the world. In the tech world itself there are so many opportunities. The Government of India is working to provide high speed internet to every village. Our vision of a Digital India includes integrating technology with every aspect of Government. I would urge the world to make use of these opportunities and invest in our nation.
Friends,
Milestones are important. They are an occasion to celebrate and also look ahead. I urge Bosch to think of doing even more in India. Set goals for the coming 25 years of what your team can do. 100 years ago, Bosch came to India as a German company. But today, it is as much Indian as it is German. It is a great example of German engineering and Indian energy. This relationship will continue to grow stronger. Once again, I congratulate the entire family of Bosch India and wish you all the best.
Thank you.
Thank you very much.