Prime Minister's Office
PM pays tributes to Lachit Borphukan on Lachit Diwas
24 NOV 2021 1:46PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Lachit Borphukan on Lachit Diwas.
In a tweet, the Prime Minister said;
"Today, on Lachit Diwas, I pay tributes to the brave Lachit Borphukan. He is widely remembered as the torchbearer of valour, honour and the upholder of the splendid culture of Assam. He remained committed to the ideals of equality, justice and dignity for all."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
লচিৎ দিবস্তা পি.এম.না লচিৎ বোরফুকনগী মফমদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
24 NOV 2021 1:46PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লচিৎ দিবস্তা লচিৎ বোরফুকনগী মফমদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে।
ত্বীৎ অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়;
“ঙসি, লচিৎ দিবস অসিদা, ঐনা থৌনা ফরবা লচিৎ বোরফুকনগী মফমদা ইকাই খুম্নবা উৎচরি। মহাক অসি থৌনা ফবা অমসুং ইকাই খুম্নবগী লমজিং মৈরা চুখৎপীরম্বা অমদি অসমগী নীংথিজরবা চৎনবী-নাৎপু ঙাকপী শেনবীবা অমা ওইনা পাক-শন্না খঙনৈ। মহাক্না পুম্নমক্কীদমক্তা মান্নবা, অচুম্বা ৱায়েল অমসুং ফিদমগীদমক অচেৎপা ফিরেপ লৌখি।”