Ministry of Health and Family Welfare
India records a sharp decline in the Active Caseload; stands at 1.35 lakh today
No New Cases reported by 4 States/UTs in the last 24 hours
More than 75 lakh beneficiaries vaccinated against COVID19
India fastest to cross the 7 million Vaccination mark
12 FEB 2021 10:53AM by PIB Delhi
The country’s total Active Caseload has seen a sharp decline, falling to 1.35 lakh (1,35,926) today.
The total positive cases of the country now comprise only 1.25% of the total cases. The day on day change of active cases in the last few weeks shows a consistent decline.
The distribution of new cases in India in the last 24 hours shows a positive picture with only 1 State reporting over 1000 cases while the rest of the States and UTs reporting less than 1000 new cases. 4 States/UTs have not reported any new cases in the last 24 hours. These D&NH, Daman and Diu, Ladakh, Tripura and A& N Islands.
The distribution of daily deaths among States/UTs in the last 24 hours, also reflects a significant decline in the daily deaths with 18 States/UTs not reporting any new deaths in the last 24 hours. 13 States/UTs have reported between 1-5 new deaths.
9,309 new confirmed cases were recorded in the last 24 hours in the country. 15,858 new recoveries were registered in the same period.
National Recovery rate (97.32%) continues to be one of the highest globally. The continued high rise in the recoveries has led to progressively improving national Recovery Rate.
The total recovered cases are 1,05,89,230. The gap between active cases and recovered cases is continuously increasing and stands at 1,04,53,304.
As on 12thFebruary, 2021, till 8 AM, more than75 lakh (75,05,010) beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
3,454
2
Andhra Pradesh
3,43,813
3
Arunachal Pradesh
14,322
4
Assam
1,17,607
5
Bihar
4,48,903
6
Chandigarh
7,374
7
Chhattisgarh
2,33,126
8
Dadra & Nagar Haveli
2,698
9
Daman & Diu
1,030
10
Delhi
1,62,596
11
Goa
11,391
12
Gujarat
6,45,439
13
Haryana
1,90,390
14
Himachal Pradesh
72,191
15
Jammu & Kashmir
93,570
16
Jharkhand
1,74,080
17
Karnataka
4,77,005
18
Kerala
3,33,560
19
Ladakh
2,761
20
Lakshadweep
920
21
Madhya Pradesh
4,87,271
22
Maharashtra
6,08,573
23
Manipur
15,944
24
Meghalaya
11,642
25
Mizoram
11,046
26
Nagaland
8,371
27
Odisha
3,83,023
28
Puducherry
4,780
29
Punjab
97,668
30
Rajasthan
5,90,990
31
Sikkim
8,316
32
Tamil Nadu
2,11,762
33
Telangana
2,70,615
34
Tripura
59,438
35
Uttar Pradesh
7,63,421
36
Uttarakhand
97,618
37
West Bengal
4,53,303
38
Miscellaneous
84,999
Total
75,05,010
The total cumulative vaccination coverage of 75,05,010 includes 58,14,976 healthcare workers (HCWs) and 16,90,034 frontline workers (FLWs). 1,54,370 sessions have been conducted so far. India is the fastest country to cross the 70 lakh (7 million) vaccination mark.
On day 27th (11th Feb 2021) of the vaccination drive, 4,87,896 beneficiaries (HCWs- 1,09,748 and FLWs- 3,78,148) were vaccinated across 11,314 sessions.
The number of beneficiaries being vaccinated every day has shown a progressive increase.
10 States/UTs have vaccinated 69% of the total beneficiaries. Uttar Pradesh alone accounts for 10.2% (7,63,421) of the total beneficiaries.
86.89% of the newly recovered cases are recorded in 6 States.
Maharashtra has contributed the highest number to the newly recovered cases (6,107), followed by Kerala(5,692) and Chhattisgarh (848).
79.87% of the new cases are from 6 States.
Kerala has reported the highest daily new cases at 5,281. It is followed by Maharashtra and Tamil Nadu with 652and 481 new cases, respectively.
87case fatalities have been reported in the past 24 hours. Six States account for 75.86% of these.
Maharashtra has reported the maximum casualties with 25new fatalities. It is followed by Kerala with 16 new daily deaths.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ফজনা হন্থখ্রে; ঙসি লাখ ১.৩৫দা লৈরি
রাজ্য/য়ু.তি. ৮দগী হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেসকী রিপোর্ত অমত্তা লাকখিদে
কোবিদ১৯গী মায়োক্তা বেনিফিসরী লাখ ৭৫ হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে
বেক্সিন মিল্লিয়ন ৭ হেন্না কাপ্তুনা খ্বায়দগী য়াংবা ওইখ্রে
12 FEB 2021 10:53AM by PIB Imphal
ঙসি ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ফজনা হন্থখ্রে; ঙসি লাখ ১.৩৫ (১,৩৫,৯২৬)দা লৈরি।
অপুনবা কেস্তগী পোজিতিব কেস অসি শুপ্নতগী ১.২৫% খক্তা লৈরে। হৌখিবা চয়োল খর অসিদা নোংম-নোংমগী অহোংবা লৈবনা এক্তিব কেস হন্থরক্লি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অনৌবা কেস ইন্দিয়াদা লাকপা অসি স্তেত অমখক্তদা ১০০০গী মথক্তা লাকপা নত্তনা অতৈ স্তেসশিং অমসুং য়ু.তি.শিং অসি অনৌবা কেস ১০০০গী মখাদা লৈরি। স্তেত/য়ু.তি. ৮দগী হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেসকী রিপোর্ত অমত্তা লাকখিদে। মসি দি অমসুং এন.ঐচ., দামন অমসুং দিয়ু, লাদাখ, ত্রিপুরা অমসুং এ. অমসুং এন. ইথৎশিংনি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা নুংতিগী রাজ্য/য়ু.তি অসিদা শিবা হন্থরক্তুনা রাজ্য/য়ু.তি. তরা নিপালদগী হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিদবগী রিপোর্ত অমত্তা লাকখিদে। রাজ্য/য়ু.তি ১৩দা ১-৫ ফাওবা শিবগী পাউদম লাকই।
লৈবাক অসিদা পুং ২৪দা অনৌবা কেসশিং ৯,৩০৯গী রেকোর্দ লৈরি। চপ মান্নবা মতমদা অনৌবা নাবা ফবা ১৫,৮৫৮ রেজিস্তর তৌরি।
লৈবাক্কী ওইনা অনাবা ফগৎলকপা চাং অসি (৯৭.৩২%) চৎথরক্তুনা মালেমগী ওইনা খ্বায়দগী ৱাংবা অমা ওইরি। অনাবা ফবা অসি হেনগৎলকপনা অনাবা ফবগী চাং অসিসু হেনগৎলক্লি।
অপুনবা অনাবা ফখিবা অসি ১,০৫,৮৯,২৩০ ওইরি। এক্তিব কেস অমসুং অনাবা ফবগী খেন্নবা অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলকপা অসিনা ১,০৪,৫৩,৩০৪দা লৈরি।
ফেব্রুৱারী ১২, ২০২১গী অয়ুক পুং ৮:০০ ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ ১৯ বেক্সিনেসনগী থৌরম অসিগী মখাদা বেনিফিসরী লাখ ৭৫ (৭৫,০৫,০১০) হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে
মশীং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৩,৪৫৪
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৩,৪৩,৮১৩
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১৪,৩২২
৪
অসাম
১,১৭,৬০৭
৫
বিহার
৪,৪৮,৯০৩
৬
চান্দিগর
৭,৩৭৪
৭
ছত্তিসগর
২,৩৩,১২৬
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
২,৬৯৮
৯
দামন অমসুং দীয়ু
১,০৩০
১০
দিল্লী
১,৬২,৫৯৬
১১
গোৱা
১১,৩৯১
১২
গুজরাত
৬,৪৫,৪৩৯
১৩
হরিয়ানা
১,৯০,৩৯০
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৭২,১৯১
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৯৩,৫৭০
১৬
ঝার্খন্দ
১,৭৪,০৮০
১৭
কর্নাতকা
৪,৭৭,০০৫
১৮
কেরেলা
৩,৩৩,৫৬০
১৯
লদাখ
২,৭৬১
২০
লক্ষদীপ
৯২০
২১
মধ্য প্রদেশ
৪,৮৭,২৭১
২২
মহারাস্ত্র
৬,০৮,৫৭৩
২৩
মনিপুর
১৫,৯৪৪
২৪
মেঘালয়
১১,৬৪২
২৫
মিজোরাম
১১,০৪৬
২৬
নাগালেন্দ
৮,৩৭১
২৭
ওরিশা
৩,৮৩,০২৩
২৮
পুদুচেরী
৪,৭৮০
২৯
পঞ্জাব
৯৭,৬৬৮
৩০
রাজস্থান
৫,৯০,৯৯০
৩১
সিক্কিম
৮,৩১৬
৩২
তামিল নাদু
২,১১,৭৬২
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৭০,৬১৫
৩৪
ত্রিপুরা
৫৯,৪৩৮
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৭,৬৩,৪২১
৩৬
উত্তরাখন্দ
৯৭,৬১৮
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৪,৫৩,৩০৩
৩৮
অতোপ্পশিং
৮৪,৯৯৯
অপুনবা
৭৫,০৫,০১০
পুন্না বেক্সিন কাপখিবা ৭৫,০৫,০১০ অসিদা ৫৮,১৪,৯৭৬ না হেলথকিয়র ৱার্করশিংনি অমসুং ১৬,৯০,০৩৪ না ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিং ওইখি। হৌজিক ফাওবদা সেসন ১,৫৪,৩৭০ পাঙথোকখ্র।
বেক্সিন লাখ ৭০ (মিল্লিয়ন ৭) হেন্না কাপ্তুনা ইন্দিয়ানা খ্বায়দগী য়াংবা ওইখ্রে।
বেক্সিনেসন দ্রাইভকী ২৭নি শুবা নুমিৎ (২০২১গী ফেব্রুৱারীগী ১১) অসিদা সেসন ১১,৩১৪ পাঙথোক্তুনা বেক্সিন কাপখিবা মীওইগী অরোইবগী মশিং অসিদা বেনিফিসরী ৪,৮৭,৮৯৬ (ঐচ.সি.দবল্যু.- ১,০৯,৭৪৮ অমসুং এফ.এল.দবল্যিু.- ৩,৭৮,১৪৮) বেক্সিন কাপখ্র।
নুমিৎ খুদিংগী বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১০দা অপুনবা বেনিফিসরী ৬৯% বেক্সিন কাপখ্র। উত্তর প্রদেশনা অপুনবা বেনিফিসরীদগী ১০.২% (৭,৬৩,৪২১) ওইখি।
নৌনা নাবা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৮৬.৮৯% রাজ্য ৬দগী ওইখ্র।
নৌনা নাবা ফগৎখিবা কেসশিং অসিদা মহারাস্ত্রানা খ্বায়দগী মশীং (৬,১০৭) য়াম্বা ওইরি, মতুংদা কেরলা(৫,৬৯২) অমসুং ছত্তিসগরনা (৮৪৮) মতুং ইল্লি।
অনৌবা কেসশিংগী ৭৯.৮৭% দি রাজ্য ৬তগী ওইখি।
কেস ৫,২৮১গা লোইননা কেরেলানা মশিং খ্বাইদগী রিপোর্ত তৌরকখ্র। মসিগী মতুংদা মহারাস্ত্রদা ৬৫২ অমসুং তামিল নাদুদা অনৌবা কেস ৪৮১ রিপোর্ত তৌদুনা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিবা ৮৭ রিপোর্ত তৌরকখি।নৌনা লৈখিদবগী ৭৫.৮৬% দি রাজ্য তরুক্তগী ওইখি।
মহারাস্ত্রদা ২৫ লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌখি। কেরেলাদা ১৬ অনৌবা শিবা ওইদুনা মতুং ইল্লি।