ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ ରେକର୍ଡ ହ୍ରାସ; ଆଜି ଏହା ୧।୩୫ଲକ୍ଷରେ ପହଞ୍ଚିଲା
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 4 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଗୋଟିଏ ବି ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇନାହିଁ
ଦେଶରେ କୋଭିଡ-19 ବିରୋଧରେ 75ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କର ଟିକାକରଣ
70 ଲକ୍ଷ ଟିକାକରଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଟପିବାରେ ଭାରତ ଦ୍ରୁତତମ
12 FEB 2021 10:53AM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ସଂଖ୍ୟାରେ ବଡ଼ଧରଣର ହ୍ରାସ ହୋଇ ଆଜି ଏହା 1.35 ଲକ୍ଷ (1.35,926)କୁ ଖସିଆସିଛି ।
ଦେଶର ମୋଟ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ ଏବେ ମୋଟ ପଜିଟିଭ ମାମଲା ମାତ୍ର 1.25% ରହିଛି । ଗତ କିଛି ସପ୍ତାହ ହେଲା ଦିନକୁ ଦିନ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଦେଶରେ ଦେଖାଦେଇଥିବା ନୂଆ ମାମଲାରୁ ଏକ ସକାରାତ୍ମକ ଚିତ୍ର ମିଳିଛି । ମାତ୍ର ଗୋଟିଏ ରାଜ୍ୟରେ 1,000ରୁ ଅଧିକ ମାମଲା ରିପୋର୍ଟ କରାଯାଇଥିବା ବେଳେ ବାକି ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକରେ 1,000ରୁ କମ ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 4ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ କୌଣସି ନୂଆ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ମାମଲା ଦେଖିବାକୁ ମିଳିନାହିଁ । ଏଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରେ ଦାଦ୍ରା ଓ ନଗର ହାବେଳି, ଡାମନ ଓ ଡିଉ, ଲଦାଖ, ତ୍ରିପୁରା ଏବଂ ଆଣ୍ଡାମାନ ଓ ନିକୋବର ଦ୍ୱୀପପୁଂଜ ରହିଛନ୍ତି ।
ଅନ୍ୟପକ୍ଷରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଦେଶର ଦୈନିକ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ଚିତ୍ରରୁ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି ଯେ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 18 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଗୋଟିଏ ବି ନୂଆ ମୃତ୍ୟୁ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିନାହିଁ । 13 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ 1-5 ନୂଆ ମୃତ୍ୟୁ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି ।
ଦେଶରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 9,309 ନୂଆ ଆକ୍ରାନ୍ତ ମାମଲା ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି । ସମାନ ସମୟରେ 15,858 ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି।
ଭାରତର ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର (97.32%) ବିଶ୍ୱରେ ଅନ୍ୟତମ ସର୍ବାଧିକ ହେବା ଜାରି ରଖିଛି । ସୁସ୍ଥ ହେଉଥିବା ଲୋକ ସଂଖ୍ୟା ଅଧିକ ହାରରେ ବଢୁଥିବାରୁ ଜାତୀୟ ଆରୋଗ୍ୟ ହାରରେ ସୁଧାର ଦେଖିବାକୁ ମିଳୁଛି ।
ଦେଶର ମୋଟ କରୋନା ଆରୋଗ୍ୟ ଲୋକସଂଖ୍ୟା 1,05,89,230ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଦେଶର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ଓ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟବଧାନ ବଢ଼ିବାରେ ଲାଗିଛି, ଯାହା ଏବେ 1,04,53,304 ରହିଛି ।
2021 ଫେବ୍ରୁଆରୀ 12 ସକାଳ 8ଟା ସୁଦ୍ଧା ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଟିକାକରଣ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅଧୀନରେ କରୋନା ଟିକା ନେଇଥିବା ହିତାଧିକାରୀ ସଂଖ୍ୟା 75 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ (75,05,010) ହୋଇଛି ।
ଟିକା ନେଇଥିବା ମୋଟ 75,05,010 ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ 58,14,976 ଜଣ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର୍ମୀ (ଏଚସିଡବ୍ଲ୍ୟୁ) ହୋଇଥିବା ବେଳେ 16,90,034 ହେଉଛନ୍ତି ଫ୍ରଣ୍ଟଲାଇନ ୱାର୍କର (ଏଫଏଲଡବ୍ଲ୍ୟୁ) । ବର୍ତ୍ତମାନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ 1,54,370 ସେସନ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଛି । 70ଲକ୍ଷ (7 ନିୟୁତ) ଟିକାକରଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ପାର କରିବାରେ ଭାରତର ହେଉଛି ବିଶ୍ୱର ଦ୍ରୁତତମ ରାଷ୍ଟ୍ର ।
ଟିକାକରଣ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର 27ତମ ଦିନ (2021 ଫେବ୍ରୁଆରୀ 11)ରେ 4,87,896 ହିତାଧିକାରୀ (ଏଚସିଡବ୍ଲ୍ୟୁ-1,09,748 ଓ ଏଫଏଲଡବ୍ଲ୍ୟୁ- 3,78,148) ମୋଟ 11,314 ସେସନରେ କରୋନା ଟିକା ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରତିଦିନ କରୋନା ଟିକା ନେଉଥିବା ହିତାଧିକାରୀ ସଂଖ୍ୟା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ବଢ଼ିବାରେ ଲାଗିଛି ।
10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ମୋଟ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କର 69% ଟିକାକରଣ ଶେଷ ହୋଇଛି । ଟିକା ନେଇଥିବା ମୋଟ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଏକାକୀ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶର ଭାଗ 10.2% (7,63,421) ରହିଛି ।
ଦିନକରେ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 86.89 ପ୍ରତିଶତ 6ଟି ରାଜ୍ୟରୁ ରହିଛନ୍ତି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ 6,107 ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏହା ପଛକୁ କେରଳରେ 5,692 ଓ ଛତିଶଗଡ଼ରେ 848 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଦେଶରେ ଦିନକରେ ଦେଖାଦେଇଥିବା ମୋଟ ନୂଆ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ 6ଟି ରାଜ୍ୟରେ 79.87% ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
କେରଳରେ ଦିନକରେ ସର୍ବାଧିକ 5,281 ନୂଆ ମାମଲା ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଥିବା ବେଳେ ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଓ ତାମିଲନାଡୁରେ ଯଥାକ୍ରମେ 652 ଓ 481 ନୂଆ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଛି ।
ଗତ 24ଘଣ୍ଟାରେ 87କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଛି । ତନ୍ମଧ୍ୟରୁ 75.86% ମୃତ୍ୟୁ 6ଟି ରାଜ୍ୟରେ ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ 25 ଜଣ ପ୍ରାଣ ହରାଇଛନ୍ତି । ଏହା ପଛକୁ ଥିବା କେରଳରେ 16 ଜଣଙ୍କ ଜୀବନ ଯାଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India records a sharp decline in the Active Caseload; stands at 1.35 lakh today
No New Cases reported by 4 States/UTs in the last 24 hours
More than 75 lakh beneficiaries vaccinated against COVID19
India fastest to cross the 7 million Vaccination mark
12 FEB 2021 10:53AM by PIB Delhi
The country’s total Active Caseload has seen a sharp decline, falling to 1.35 lakh (1,35,926) today.
The total positive cases of the country now comprise only 1.25% of the total cases. The day on day change of active cases in the last few weeks shows a consistent decline.
The distribution of new cases in India in the last 24 hours shows a positive picture with only 1 State reporting over 1000 cases while the rest of the States and UTs reporting less than 1000 new cases. 4 States/UTs have not reported any new cases in the last 24 hours. These D&NH, Daman and Diu, Ladakh, Tripura and A& N Islands.
The distribution of daily deaths among States/UTs in the last 24 hours, also reflects a significant decline in the daily deaths with 18 States/UTs not reporting any new deaths in the last 24 hours. 13 States/UTs have reported between 1-5 new deaths.
9,309 new confirmed cases were recorded in the last 24 hours in the country. 15,858 new recoveries were registered in the same period.
National Recovery rate (97.32%) continues to be one of the highest globally. The continued high rise in the recoveries has led to progressively improving national Recovery Rate.
The total recovered cases are 1,05,89,230. The gap between active cases and recovered cases is continuously increasing and stands at 1,04,53,304.
As on 12thFebruary, 2021, till 8 AM, more than75 lakh (75,05,010) beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
3,454
2
Andhra Pradesh
3,43,813
3
Arunachal Pradesh
14,322
4
Assam
1,17,607
5
Bihar
4,48,903
6
Chandigarh
7,374
7
Chhattisgarh
2,33,126
8
Dadra & Nagar Haveli
2,698
9
Daman & Diu
1,030
10
Delhi
1,62,596
11
Goa
11,391
12
Gujarat
6,45,439
13
Haryana
1,90,390
14
Himachal Pradesh
72,191
15
Jammu & Kashmir
93,570
16
Jharkhand
1,74,080
17
Karnataka
4,77,005
18
Kerala
3,33,560
19
Ladakh
2,761
20
Lakshadweep
920
21
Madhya Pradesh
4,87,271
22
Maharashtra
6,08,573
23
Manipur
15,944
24
Meghalaya
11,642
25
Mizoram
11,046
26
Nagaland
8,371
27
Odisha
3,83,023
28
Puducherry
4,780
29
Punjab
97,668
30
Rajasthan
5,90,990
31
Sikkim
8,316
32
Tamil Nadu
2,11,762
33
Telangana
2,70,615
34
Tripura
59,438
35
Uttar Pradesh
7,63,421
36
Uttarakhand
97,618
37
West Bengal
4,53,303
38
Miscellaneous
84,999
Total
75,05,010
The total cumulative vaccination coverage of 75,05,010 includes 58,14,976 healthcare workers (HCWs) and 16,90,034 frontline workers (FLWs). 1,54,370 sessions have been conducted so far. India is the fastest country to cross the 70 lakh (7 million) vaccination mark.
On day 27th (11th Feb 2021) of the vaccination drive, 4,87,896 beneficiaries (HCWs- 1,09,748 and FLWs- 3,78,148) were vaccinated across 11,314 sessions.
The number of beneficiaries being vaccinated every day has shown a progressive increase.
10 States/UTs have vaccinated 69% of the total beneficiaries. Uttar Pradesh alone accounts for 10.2% (7,63,421) of the total beneficiaries.
86.89% of the newly recovered cases are recorded in 6 States.
Maharashtra has contributed the highest number to the newly recovered cases (6,107), followed by Kerala(5,692) and Chhattisgarh (848).
79.87% of the new cases are from 6 States.
Kerala has reported the highest daily new cases at 5,281. It is followed by Maharashtra and Tamil Nadu with 652and 481 new cases, respectively.
87case fatalities have been reported in the past 24 hours. Six States account for 75.86% of these.
Maharashtra has reported the maximum casualties with 25new fatalities. It is followed by Kerala with 16 new daily deaths.