স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতত চিকিৎসাধীন ৰোগী সংখ্যা দ্ৰুতগতিত হ্ৰাস পাইছে; আজি ১.৩৫লাখ হৈছে
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৪খন দেশত এজনো নতুন ৰোগী আক্ৰান্ত হোৱাৰ তথ্য পোৱা নাই
৭৫লাখতকৈ অধিক হিতাধিকাৰীক ক’ভিড-১৯ৰ টিকা প্ৰদান কৰা হৈছে
ভাৰতে ৭০লাখতকৈ অধিক ৰোগীক টিকাকৰণৰ সীমা দ্ৰুতগতিত অতিক্ৰম কৰিছে
12 FEB 2021 10:53AM by PIB Guwahati
ভাৰতত চিকিৎসাধীন ৰোগী সংখ্যা দ্ৰুতগতিত হ্ৰাস পাই আজি ১,৩৫,৯২৬ জন হৈছে৷
আজি মুঠ আক্ৰান্তৰ ৰোগীৰ বিপৰীতে ১.২৫% ৰোগী চিকিৎসাধীন হৈ আছে৷ বিগত কেইটামান সপ্তাহত আক্ৰান্ত ৰোগী ধাৰাবাহিকভাৱে হ্ৰাস পাইছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত নতুন ৰোগীৰ ছবিখন চালে এক ইতিবাচক দিশ প্ৰতিফলিত হয়, কিয়নো এখন ৰাজ্যক বাদ দি বাকী ৰাজ্যত ১,০০০তকৈ কম লোক আক্ৰান্ত হৈছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৪খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত এজনো লোক নতুনকৈ আক্ৰান্ত হোৱা নাই৷ সেইবোৰ হৈছে-দমন আৰু দিউ, লাডাখ, ত্ৰিপুৰা আৰু আন্দামান আৰু নিকোবৰ দীপপু্ঞ্জ৷
ইফালে, বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহৰ দৈনিক মৃত্যুৰ সংখ্যাও গুৰুত্বপূৰ্ণভাৱে হ্ৰাস পাইছে৷ ১৮ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত বিগত ২৪ ঘণ্টাত এজনো ৰোগীৰ মৃত্যু হোৱা নাই৷ ১৩ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত ১-৫জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৯,৩০৯গৰাকী লোক নতুনকৈ আক্ৰান্ত হোৱাৰ বিপৰীতে ১৫,৮৫৮জন ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷
ৰাষ্ট্ৰীয় আৰোগ্যৰ হাৰ ৯৭.৩২% হৈছে, যিটো বিশ্বৰ ভিতৰতে সৰ্বাধিক হৈছে৷ ধাৰাবাহিকভাৱে বৃদ্ধি পোৱা আৰোগ্য সংখ্যাই ৰাষ্ট্ৰীয় আৰোগ্যৰ হাৰ বৃদ্ধিত অৰিহণা যোগাইছে৷
ভাৰতৰ মুঠ আৰোগ্য লোকৰ সংখ্যা আজি ১,০৫,৮৯,২৩০জন হৈছে৷
২০২১ৰ ১২ ফেব্ৰুৱাৰীৰ পুৱা ৮ বজালৈকে দেশজোৰা ক’ভিড-১৯ টিকাকৰণৰ অধীনত ৭৫,০৫,০১০জন হিতাধিকাৰীক টিকাকৰণ কৰা হৈছে৷
ক্ৰমিক নং
ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
Beneficiaries vaccinated
১
আন্দামান আৰু নিকোবৰ
3,454
২
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ
3,43,813
৩
অৰুণাচল প্ৰদেশ
14,322
৪
অসম
1,17,607
৫
বিহাৰ
4,48,903
৬
চণ্ডীগড়
7,374
৭
চত্তীশগড়
2,33,126
৮
দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলী
2,698
৯
দমন আৰু দিউ
1,030
১০
দিল্লী
1,62,596
১১
গোৱা
11,391
১২
গুজৰাট
6,45,439
১৩
হাৰিয়ানা
1,90,390
১৪
হিমাচল প্ৰদেশ
72,191
১৫
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
93,570
১৬
ঝাৰখণ্ড
1,74,080
১৭
কৰ্ণাটক
4,77,005
১৮
কেৰালা
3,33,560
১৯
লাডাখ
2,761
২০
লাক্ষাদ্বীপ
920
২১
মধ্যপ্ৰদেশ
4,87,271
২২
মহাৰাষ্ট্ৰ
6,08,573
২৩
মণিপুৰ
15,944
২৪
মেঘালয়
11,642
২৫
মিজোৰাম
11,046
২৬
নাগালেণ্ড
8,371
২৭
ওড়িশা
3,83,023
২৮
পুডুচেৰী
4,780
২৯
পাঞ্জাৱ
97,668
৩০
ৰাজস্থান
5,90,990
৩১
ছিকিম
8,316
৩২
তামিলনাডু
2,11,762
৩৩
তেলেংগানা
2,70,615
৩৪
ত্ৰিপুৰা
59,438
৩৫
উত্তৰপ্ৰদেশ
7,63,421
৩৬
উত্তৰাখণ্ড
97,618
৩৭
পশ্চিমবংগ
4,53,303
৩৮
অন্যান্য
84,999
মুঠ
75,05,010
দেশৰ সামগ্ৰিক টিকাকৰণ কৰা ৭৫,০৫,০১০জনক সামৰি লৈছে৷ ইয়াৰে ৫৮,১৪,৯৭৬জন স্বাস্থ্য কৰ্মী আৰু ১৬,৯০,০৩৪জন অগ্ৰণী কৰ্মী আছে৷ ভাৰতে দ্ৰুতগতিত ৭০লাখ লোকক টিকাকৰণ সম্পন্ন কৰিছে৷ এতিয়ালৈকে ১,৫৪,৩৭০টা পৰ্ব সম্পন্ন কৰা হৈছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টা(১১ ফেব্ৰুৱাৰী, ২০২১)ত ১১,৩১৪টা পৰ্বত ৪,৮৭,৮৯৬গৰাকী লোকক টিকাকৰণ কৰা হৈছে৷ টিকাকৰণ কৰা হিতাধিকাৰীৰ সংখ্যা প্ৰতিদিনে বৃদ্ধি পাই আহিছে৷
মুঠ হিতাধিকাৰীৰ ৬৯%ই ১০খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷ উত্তৰপ্ৰদেশতে মুঠ হিতাধিকাৰীৰ ১০.২% আছে৷
নতুনকৈ আৰোগ্য হোৱা ৰোগীৰ ৮৬.৮৯ শতাংশই ৬খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৬,১০৭গৰাকী ৰোগী নতুনকৈ আৰোগ্য হোৱাৰ বিপৰীতে কেৰালাত ৫,৬৯২ আৰু চত্তীশগড়ত ৮৪৮গৰাকী ৰোগী আৰোগ্য হৈছে৷
নতুন আক্ৰান্তৰ ৭৯.৮৭%ই ৬খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
কেৰালাত সৰ্বাধিক ৫,২৮১গৰাকীৰ বিপৰীতে মহাৰাষ্ট্ৰত ৬৫২ আৰু তামিলনাডুত ৪৮১গৰাকী লোক আক্ৰান্ত হৈছে৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৮৭জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷
নতুনকৈ মৃত্যু হোৱা ক’ভিড ৰোগীৰ ৭৫.৮৬% ৬খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ২৫জনৰ বিপৰীতে কেৰালাত ১৬জন ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷

Ministry of Health and Family Welfare
India records a sharp decline in the Active Caseload; stands at 1.35 lakh today
No New Cases reported by 4 States/UTs in the last 24 hours
More than 75 lakh beneficiaries vaccinated against COVID19
India fastest to cross the 7 million Vaccination mark
12 FEB 2021 10:53AM by PIB Delhi
The country’s total Active Caseload has seen a sharp decline, falling to 1.35 lakh (1,35,926) today.
The total positive cases of the country now comprise only 1.25% of the total cases. The day on day change of active cases in the last few weeks shows a consistent decline.
The distribution of new cases in India in the last 24 hours shows a positive picture with only 1 State reporting over 1000 cases while the rest of the States and UTs reporting less than 1000 new cases. 4 States/UTs have not reported any new cases in the last 24 hours. These D&NH, Daman and Diu, Ladakh, Tripura and A& N Islands.
The distribution of daily deaths among States/UTs in the last 24 hours, also reflects a significant decline in the daily deaths with 18 States/UTs not reporting any new deaths in the last 24 hours. 13 States/UTs have reported between 1-5 new deaths.
9,309 new confirmed cases were recorded in the last 24 hours in the country. 15,858 new recoveries were registered in the same period.
National Recovery rate (97.32%) continues to be one of the highest globally. The continued high rise in the recoveries has led to progressively improving national Recovery Rate.
The total recovered cases are 1,05,89,230. The gap between active cases and recovered cases is continuously increasing and stands at 1,04,53,304.
As on 12thFebruary, 2021, till 8 AM, more than75 lakh (75,05,010) beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
3,454
2
Andhra Pradesh
3,43,813
3
Arunachal Pradesh
14,322
4
Assam
1,17,607
5
Bihar
4,48,903
6
Chandigarh
7,374
7
Chhattisgarh
2,33,126
8
Dadra & Nagar Haveli
2,698
9
Daman & Diu
1,030
10
Delhi
1,62,596
11
Goa
11,391
12
Gujarat
6,45,439
13
Haryana
1,90,390
14
Himachal Pradesh
72,191
15
Jammu & Kashmir
93,570
16
Jharkhand
1,74,080
17
Karnataka
4,77,005
18
Kerala
3,33,560
19
Ladakh
2,761
20
Lakshadweep
920
21
Madhya Pradesh
4,87,271
22
Maharashtra
6,08,573
23
Manipur
15,944
24
Meghalaya
11,642
25
Mizoram
11,046
26
Nagaland
8,371
27
Odisha
3,83,023
28
Puducherry
4,780
29
Punjab
97,668
30
Rajasthan
5,90,990
31
Sikkim
8,316
32
Tamil Nadu
2,11,762
33
Telangana
2,70,615
34
Tripura
59,438
35
Uttar Pradesh
7,63,421
36
Uttarakhand
97,618
37
West Bengal
4,53,303
38
Miscellaneous
84,999
Total
75,05,010
The total cumulative vaccination coverage of 75,05,010 includes 58,14,976 healthcare workers (HCWs) and 16,90,034 frontline workers (FLWs). 1,54,370 sessions have been conducted so far. India is the fastest country to cross the 70 lakh (7 million) vaccination mark.
On day 27th (11th Feb 2021) of the vaccination drive, 4,87,896 beneficiaries (HCWs- 1,09,748 and FLWs- 3,78,148) were vaccinated across 11,314 sessions.
The number of beneficiaries being vaccinated every day has shown a progressive increase.
10 States/UTs have vaccinated 69% of the total beneficiaries. Uttar Pradesh alone accounts for 10.2% (7,63,421) of the total beneficiaries.
86.89% of the newly recovered cases are recorded in 6 States.
Maharashtra has contributed the highest number to the newly recovered cases (6,107), followed by Kerala(5,692) and Chhattisgarh (848).
79.87% of the new cases are from 6 States.
Kerala has reported the highest daily new cases at 5,281. It is followed by Maharashtra and Tamil Nadu with 652and 481 new cases, respectively.
87case fatalities have been reported in the past 24 hours. Six States account for 75.86% of these.
Maharashtra has reported the maximum casualties with 25new fatalities. It is followed by Kerala with 16 new daily deaths.