Prime Minister's Office
Vaccination Campaign of this scale is unprecedented in the history of mankind: PM
Made-in-India vaccines have been approved for emergency use only after the scientists and experts were fully convinced about their safety and efficacy: PM
All over the world 60 per cent children get Made-in-India life-saving vaccines: PM
16 JAN 2021 1:46PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modilaunched the pan India rollout of COVID-19 vaccination drive via video conferencing today. This is the world’s largest vaccination program covering the entire length and breadth of the country.
The Prime Minister put the unprecedented scale of the vaccination drive in perspective by informing that, in the first round itself, 3 crore people, which is more than population of at least 100 countries of the world, are being vaccinated. He said that this needs to be taken up to 30 crores in the second round when elderly and people with serious co-morbidities will be vaccinated. He said that there are only three countries- India, USA and China, who have the population of more than 30 crore. This scale of vaccination campaign has never been attempted in history and this shows India’s capability, Shri Modi Said.
The Prime Minister asked people stay away from rumours and propaganda as these made-in-India vaccines have been approved for emergency use only after the scientists and experts were fully convinced about their safety and efficacy. Indian vaccine scientists, medical system, Indian process and institutional mechanism in this regard is trusted globally and this trust is earned with a consistent track record. The Prime Minister pointed out that 60 per cent of children world over receive life-saving vaccines which are made-in-India and pass through stringent Indian scientific tests.
The Prime Minister said this trust on Indian vaccine expertise and Indian vaccine scientists is going to be further strengthened by made-in-India Corona vaccine. Indian vaccines are not only much cheaper than the foreign vaccines but they are much easier to administer too. Some of the foreign vaccines, the Prime Minister pointed out, are priced upto five thousand rupees per dose and have to be stored in minus 70 degree temperature. Whereas, Indian vaccines are based on technology which has been tried and tested for many years in India. With regard to storage to transportation these vaccines are suitable for India conditions and the will help us in securing a decisive victory in our fight against Corona, said the Prime Minister.
Shri Modi termed the Indian response to corona as one of self-confidence and self-reliance. He noted a determination of not to let the confidence weaken in every Indian. He recalled the journey from one Corona lab to the strong network of 2300 labs; from dependence to self-sufficiency to exporting capacity in masks, PPE and ventilators. He called upon people to show the same sense of self-confidence and self-reliance during the phase of vaccination drive.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পাক-শান্না তিকা থাবগী অসিগুম্বা খোঙজং মীওইবা খুন্নাইগী পুৱারিদা মমাঙদা অমুক্তা পাংথোকখিদ্রি: প্রধান মন্ত্রী
সাইন্তিস্তশিং অমসুং অখঙ-অহৈশিংনা মখোয় অশোই-অঙাম থোক্ত্রে অমসুং কান্নরে হায়বা ফজনা খঙলবা মতুংদা ভারত্তা পুথোকপা তিকাশিং অথু-অকায়গী শীজিন্ননবা অয়াবা পীরে: প্রধান মন্ত্রী
মালেম শীনবা থুংনা অঙাং চাদা ৬০ হেন্না ভারতনা পুথোকপা থৱায় কন্নবা তিকাশিং থারে: প্রধান মন্ত্রী
16 JAN 2021 1:46PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারত শীনবা থুংনা কোবিদ-১৯ তিকা থাবগী খোঙজং হৌদোকখ্রে। মসি লৈবাক্কী মফম খুদিংমক কোনশিনবা মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা তিকা থাবগী থবক্নি।
মমাঙদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা পাক-চাউনা পাংথোকপা তিকা থাবগী থবক অসিগী অহানবা তাঙ্কক্তা, মালেমগী লৈবাক ১০০ রোমগী অপুনবা মীশিংদগী হেনবা মীওই করোর ৩ তিকা থাগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি খোঙজং অসিগী অনিশুবা তাঙ্কক্তা অহলশিং অমসুং অতোপ্পা অরুবা লায়নাশিং মায়োক্নরিবা মীওই করোর ৩০ হেন্না তিকা থাগনি। মালেম অসিদা অপুনবা মীশিং করোর ৩০ হেন্না লৈবা লৈবাক অহুম খক লৈরি- ভারত, য়ু.এস.এ অমসুং চাইনা। অসুক য়াম্না পাক-চাউবা তিকা থাবগী খোঙজং অসি পাংথোক্নবা পুৱারিদা অমুক্তা হোৎনখিদ্রি অমসুং মসিনা ভারতকী তৌবা ঙম্বা অদু উৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি সাইন্তিস্তশিং অমসুং অখঙ-অহৈশিংনা মখোয় অশোই-অঙাম থোক্ত্রে অমসুং কান্নরে হায়বা ফজনা খঙলবা মতুংদা ভারত্তা পুথোকপা তিকাশিং অথু-অকায়গী শীজিন্ননবা অয়াবা পীখিবা মরম্না মীয়াম্না তোকঙাশিং অমসুং অরানবা পাউশিংদগী লাপ্না লৈবীয়ু। হিরম অসিগী মতাংদা ভারতকী তিকাগী সাইন্তিস্তশিং, অনা-লায়য়েংগী থবকশিং, ভারতকী থবকশিং অমসুং ইন্সতিতুৎশিংগী থবকশিংদা মালেমগী লৈবাকশিংনা থাজবা লৈরে অমসুং মসিগী থাজবা অসিনা অফবা রেকোর্দ অমা ফংলে। ভারতনা শাবা অমসুং অকনবা ভারতকী সাইন্তিফিক তেস্তশিং মাইপাক্লবা থৱায় কন্নবা তিকাশিং মালেমগী অঙাংশিংগী চাদা ৬০ হেন্না কাপ্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতনা কোরোনা তিকা পুথোক্লবা মতুংদা ভারতকী তিকাগী হৈশিংবশিং অমসুং ভারতকী তিকাগী সাইন্তিস্তশিংদা থাজবা হেনগৎলক্লগনি। ভারতকী তিকাশিং অসি মপান লৈবাকশিংগী তিকাশিংদগী মমল হোঙবা খক নত্তনা কাপ্পদশু মখোয়না লাইবা হেল্লি। মপান লৈবাকশিংগী তিকা খরদি দোজ অমদা লুপা লিশিং ৫ ফাওবা য়ৌরি অমসুং সেলসিয়স দিগ্রি মাইনস ৭০দা থমগদবনি। অদুবু ভারতকি তিকাশিং অসি চহি কয়া ভারত্তা চাংয়েং তৌরবা অমসুং হোৎনরবা তেক্লোলোজিশিংদা য়ুম্ফম ওইবনি। হায়রিবা তিকা মখলশিং অসি ভারতকী ফিবমশিংদা পুথোক-পুশিন তৌবা অমসুং থম্বদা চুনবা তিকাশিংনি অমসুং ঐখোয়না কোরোনাগী ময়োক্তা লান্থেংনরিবা অসিদা মপুংফানা মাইপাকপদা ঐখোয়গী মতেং পাংগনি।
শ্রী মোদীনা হায়খি কোরোনাগী মায়োক্তা ভারতনা পায়খৎলিবা থবকশিং কনাগুম্বা অমনা মশা-মরোমদোম থাজবা অমসুং মশাগী ওক্নবা পুথোকচবগুম্বনিভারতমচা খুদিংমক্কী থাজবা মাঙহন্দনবা চপ য়ুংনা লেপখিবা অমা লৈখি। কোরোনা লেব অমা খক লৈরম্বদগী হৌজিক লেব ২৩০০ লৈরে; মাক্সশিং, পি.পি.ই কিৎশিং অমসুং ভেন্তিলেতরশিং মপান লৈবাকশিংগী মখা পোল্লম্বদগী মশাগী ওক্নবা পুথোকপগী মথক্তা হৌজিক মপান লৈবাকশিংদা থাদোক্লে। তিকা থাবগী খোঙজং মনুংদা মীয়াম্না মশা-মরোমদোম থাজবা অমসুং মশাগী ওক্নবা পুথোকপগী চপ মান্নবা ৱাখল্লোল লৈগদবনি।