Ministry of Health and Family Welfare
#LargestVaccineDrive
Momentous day for India as the world’s largest COVID19 vaccination drive rolls out
India's Active Caseload drops to merely 2% of Total Cases
16 JAN 2021 11:37AM by PIB Delhi
Today marks a momentous day in the COVID-19 trajectory of the country as India rolls out the world’s largest COVID-19 vaccination drive today. Hon. Prime Minister will launch the nationwide vaccination exercise at 10.30 am through video conference.
This day also sees India’s total Active Caseload (2,11,033) further slump to account for just 2% of the total positive cases. The active cases were 2,10,120 last on 29th June 2021.
The Total Recoveries have crossed 96% of the total cases, at 96.56%.
2,11,033 cases are positive as on date, either in supervised home isolation or in hospitals.The Recovered Cases are above 1 crore (1,01,79,715).
The Recovery Rate has progressively shown a sustained climb. The gap between the total recovered cases and active cases has grown to 99,68,682 as on date.
As the active cases in the country follow a downward slide, 25 States and UTs are reporting less than 5,000 active cases. The caseload in these States/UTs constitutesjust 15% of total active cases
The distribution of Active Cases across various states and UTs is as under.
81.94% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,603 newly recovered cases. 3,500 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 1009 in Chhattisgarh.
80.81% of the new cases are from 8 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,624. It is followed by Maharashtra with 3,145 while West Bengal reported 708 new cases.
175 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Six States/UTs account for 69.14%of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (45). Kerala and West Bengal follow with 23 and 16 daily deaths, respectively.

স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
#বৃহত্তম_টীকাকৰণ_অভিযান
ক’ভিড-১৯ৰ পৃথিৱীৰ ভিতৰতে সৰ্ববৃহত্ টীকাকৰণ অভিযানৰ শুভৰম্ভণিৰে ভাৰতৰ বাবে স্মৰণীয় দিৱস
ভাৰতত মুঠ আক্ৰান্তৰ বিপৰীতে সক্ৰিয় ৰোগীৰ হাৰ মাত্ৰ ২%লৈ কমিল
16 JAN 2021 11:37AM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ৰ পৃথিৱীৰ ভিতৰতে সৰ্ববৃহত্ টীকাকৰণ অভিযানৰ শুভৰম্ভণিৰে আজিৰ দিনটো ভাৰতৰ বাবে স্মৰণীয় দিৱস হিচাপে পৰিগণিত হৈছে। আজি পুৱা ১০.৩০ বজাত সন্মানীয় প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ‘ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিং’ ব্যৱস্থাৰে ৰাষ্ট্ৰজোৰা টীকাকৰণ অভিযানৰ শুভাৰম্ভ ঘোষণা কৰে।
আজিৰ দিনটোত ভাৰতত মুঠ আক্ৰান্তৰ বিপৰীতে সক্ৰিয় ৰোগী (২,১১,০৩৩গৰাকী)ৰ হাৰ মাত্ৰ ২%লৈ কমাটোও পৰিলক্ষিত হৈছে। প্ৰণিধানযোগ্য যে ২০২০চনৰ ২৯ জুনতহে সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা ২,১০,১২০গৰাকী আছিল।
আৰোগ্য লাভৰ শতকৰা হাৰে ৯৬% অতিক্ৰম কৰিছে। আজিৰ তাৰিখত এই হাৰ ৯৬.৫৬% হৈছেগৈ।
আজিৰ তাৰিখত দেশত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা ২,১১,০৩৩গৰাকী হৈছেগৈ। ইফালে, দেশত মুঠ আৰোগ্য লাভ কৰা ব্যক্তিৰ সংখ্যাই ১কোটিৰ ঘৰ অতিক্ৰম কৰিছে(১,০১,৭৯,৭১৫গৰাকী)।
আৰোগ্য লাভৰ গতিয়ে ধাৰাবাহিক প্ৰগতি লাভ কৰি থকা দেখা গৈছে। আৰোগ্য লাভ কৰা আৰু সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যাৰ মাজৰ ব্যৱধান আজিৰ তাৰিখত ৯৯,৬৮,৬৮২গৰাকীলৈ বৃদ্ধি পাইছে।
২৫খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা ৫,০০০ৰ তললৈ অৱনমিত হোৱাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত দেশত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা অৱনমিত হোৱাৰ ধাৰা অব্যাহত থকা দেখা গৈছে। এইসমূহ ৰাজ্য তথা কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত মুঠ সক্ৰিয় ৰোগীৰ হাৰ ১৫% বুলি নিশ্চিত কৰা হৈছে।
বিভিন্ন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত ৰাজ্যত সক্ৰিয় ৰোগী সংখ্যা তলত উল্লেখ কৰা ধৰণৰ।
ইফালে, নতুনকৈ আৰোগ্য লাভ কৰোতাৰ ৮১.৯৪%ই ১০খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ইয়াৰে, সৰ্বাধিক ৪,৬০৩গৰাকী নতুন আৰোগ্যৰে শীৰ্ষ স্থান দখল কৰিছে কেৰালাই। এই তালিকাত ৩,৫০০ আৰু ১,০০৯গৰাকী লোকেৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু চত্তিশগড়।
সেইদৰে, নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ ৮০.৮১%ই ৮খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
এইক্ষেত্ৰতো কেৰালাই সৰ্বাধিক ৫,৬২৪গৰাকী দিনটোৰ নতুন আক্ৰান্তৰে শীৰ্ষত অৱস্থান কৰাৰ বিপৰীতে ৩,১৪৫ আৰু ৭০৮গৰাকী আক্ৰান্তৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু পশ্চিম বংগ।
ইফালে, শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত দেশত ১৭৫গৰাকী লোকে মৃত্যু সাৱটি লৈছে।
এইক্ষেত্ৰতো ৬৯.১৪% মৃতকেই ৬খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ইয়াৰে, মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৪৫গৰাকী লোকে মৃত্যু বৰণ কৰাৰ বিপৰীতে কেৰালা আৰু পশ্চিম বংগত মৃত্যু হৈছে ক্ৰমে ২৩ আৰু ১৬গৰাকী লোকৰ।