হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
#খ্বায়দগী চাওবা ভেক্সিন দ্রাইব
ইন্দিয়াগী ওইনা পুৱারী ওইহৌরগদবা মালেমগী খ্বায়দগী চাওরবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন্নেসন দ্রাইব হৌদোকপা
ইন্দিয়াগী এক্তিব কাসলোদ অপুনবা কেস্তগী শুপ্নতগী ২%দা তাখ্রে
16 JAN 2021 11:37AM by PIB Imphal
ঙসি অসি লৈবাক অসিগী কোবিদ-১৯গী লিক্লম পরিংদা ইন্দিয়ানা মালেমগী খ্বায়দগী চাওবা কোবিদ-১৯গী দ্রাইব ঙসি চৎথদুনা য়াম্না মরুওইবা নুমিৎ অমা ওইখ্রে। ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শিনবা থুংনা ভেক্সিন্নেসন অসি অয়ুক্কী পুং ১০:৩০ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা হৌদোক্কনি।
নুমিৎ অসিনা ইন্দিয়াগী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ (২,১১,০৩৩) অসি মখা তানা অপুনবা পোজিতিব কেস্তগী শুপ্নতগী ২%দা লৈরি। এক্তিব কেস অসি ২০২১গী জুনগী ২৯দা ২,১০,১২০ ওইখি।
অপুনবা অনাবা ফগৎলকপা অসিনা অপুনবা কেস ৯৬.৫৬%গী মনুংদা ৯৬% লান্দুনা লৈরি।
হৌজিক্কী ওইনা য়ুম্দা নাইতোম লৈবা নত্ত্রগা হোস্পিতালদা লৈবা থারগা কেস ২,১১,০৩৩ পোজিতিব ওইরি। ফগৎক্লিবা কেসশিং অসি করোর ১ (১,০১,৭৯,৭১৫) কী মথক্তা লৈখ্রে।
অনাবা ফগৎলকপা অসিগী চাং অসি য়াম্না ফগৎনা হেনগৎলক্লি। অনাবা ফখিবা অমসুং এক্তিব কেসশিং অসিগী খেন্নবা অসি হৌজিক ফাওবদা ৯৯,৬৮,৬৮২দা লৈরি।
লৈবাক অসিদা এক্তিব কেস অসি মখাদা হাইথরক্লি, স্তেতশিং অমসুং য়ু.তি.শিং ২৫দা এক্তিব কেস ৫,০০০গী মখাদা রিপোর্ত লৈরি। হায়রিবা স্তেতশিং অমসুং য়ু.তি.শিং অসিদা অপুনবা এক্তিব কেসলোদতা কেসলোদ অসি শুপ্নতগী ১৫%ওইরি।
স্তেতশিং অমসুং য়ু.তি.শিং এক্তিব কেস শন্দোকপা অসি নেম্না লৈরি।
স্তেতশিং অমসুং য়ু.তি.শিং ১০ অনৌবা অনাবা ফবগী কেস অসি ৮১.৯৪% উবা ফংলি।
কেরলাদা অনৌবা অনাবা ফবগী কেস অসি ৪,৬০৩ ওইদুনা নোংমগী নুমিৎতা খ্বায়দগী য়াম্বা মশীং ওইরি। পুং ২৪ অসিগী মনুং অসিদা মহারাস্ত্রদা মীওই ৩,৫০০ অনাবা ফখি অমসুং ছত্তিসগরনা ১০০৯ ওইদুনা মতুং ইল্লি।
স্তেতশিং অমসুং য়ু.তি.শিং ৮দা অনৌবা কেস ৮০.৮১% লৈরি।
কেরলানা অনৌবা কেস ৫,৬২৪ নুমিৎ খুদিংগী ওইনা লাক্তুনা খ্বায়দগী য়াম্বগী রিপোর্ত লৈরি। মহারাস্ত্রনা ৩,১৪৫ ওইদুনা মতুং ইল্লি অদুগা ৱেস্ত বেঙ্গালনা ৭০৮ অনৌবা কেস লাকপগী রিপোর্ত লৈরি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অশিবগী পাউ ১৭৫কী রিপোর্ত লৈরি।
স্তেতশিং অমসুং য়ু.তি.শিং তরুক্তা নৌনা শিবা ৬৯.১৪% ওইরি। মহারাস্ত্রাদা অশিবা (৪৫) মশীং য়াম্না উরি। কেরলা অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গালনা ২৩ অমসুং ১৬ মথংশিৎনা নুংতিগী শিবগী পাউ লৈরি।

Ministry of Health and Family Welfare
#LargestVaccineDrive
Momentous day for India as the world’s largest COVID19 vaccination drive rolls out
India's Active Caseload drops to merely 2% of Total Cases
16 JAN 2021 11:37AM by PIB Delhi
Today marks a momentous day in the COVID-19 trajectory of the country as India rolls out the world’s largest COVID-19 vaccination drive today. Hon. Prime Minister will launch the nationwide vaccination exercise at 10.30 am through video conference.
This day also sees India’s total Active Caseload (2,11,033) further slump to account for just 2% of the total positive cases. The active cases were 2,10,120 last on 29th June 2021.
The Total Recoveries have crossed 96% of the total cases, at 96.56%.
2,11,033 cases are positive as on date, either in supervised home isolation or in hospitals.The Recovered Cases are above 1 crore (1,01,79,715).
The Recovery Rate has progressively shown a sustained climb. The gap between the total recovered cases and active cases has grown to 99,68,682 as on date.
As the active cases in the country follow a downward slide, 25 States and UTs are reporting less than 5,000 active cases. The caseload in these States/UTs constitutesjust 15% of total active cases
The distribution of Active Cases across various states and UTs is as under.
81.94% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,603 newly recovered cases. 3,500 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 1009 in Chhattisgarh.
80.81% of the new cases are from 8 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,624. It is followed by Maharashtra with 3,145 while West Bengal reported 708 new cases.
175 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Six States/UTs account for 69.14%of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (45). Kerala and West Bengal follow with 23 and 16 daily deaths, respectively.