ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସର୍ବବୃହତ ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନ
ବିଶ୍ୱର ସର୍ବବୃହତ କୋଭିଡ-19 ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବାରୁ ଭାରତ ପାଇଁ ସ୍ମରଣୀୟ ଦିବସ
ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ମୋଟ ପଜିଟିଭ ମାମଲାର ମାତ୍ର 2%କୁ ହ୍ରାସ
16 JAN 2021 11:37AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତ ବିଶ୍ୱର ସର୍ବବୃହତ କୋଭିଡ-19 ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନ ଆରମ୍ଭ କରିଥିବାରୁ କୋଭିଡ ଲଢ଼େଇ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତ ପାଇଁ ଆଜିର ଦିନଟି ଏକ ସ୍ମରଣୀୟ ଦିବସ । ମାନନୀୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନକୁ ପୂର୍ବାହ୍ନ ସାଢ଼େ ୧୦ଟାରେ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ଜରିଆରେ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି ।
ଆଜି ପୁଣି ଥରେ ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଏହା ଏବେ 2,11,033 ରହିଛି, ଯାହାକି ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର ମାତ୍ର 2% । ଶେଷ ଥର ପାଇଁ 2012 ମସିହା ଜୁନ୍ 29 ତାରିଖରେ ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ରହିଥିଲା 2,10,120
ଦେଶରେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର 96%କୁ ଅତିକ୍ରମ କରି 96.56%ରେ ପହଂଚିଛି ।
ଏବେ ଦେଶରେ ଥିବା 2,11,033 ଜଣ କରୋନା ପଜିଟିଭ୍ ଘରେ ଆଇସୋଲେସନରେ ରହିଛନ୍ତି କିମ୍ବା ହସପିଟାଲରେ ଅଛନ୍ତି । ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ୧ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ରହିଛି (1,01,79,715) ।
ସୁସ୍ଥତା ହାର କ୍ରମାଗତ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଚାଲିଛି । ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଏବଂ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ପାର୍ଥକ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇ 99,68,682ରେ ପହଂଚିଛି ।
ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ନିମ୍ନମୁଖୀ ଥିବା ବେଳେ 25 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 5 ହଜାର ତଳେ ରହିଛି । ମୋଟ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲାର ମାତ୍ର 15% ଅଛନ୍ତି ଏହି ସବୁ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ।
ଦେଶରେ ଥିବା ମୋଟ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ କେଉଁ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଅଛନ୍ତି, ତାହା ଉଲ୍ଲେଖ କରାଗଲା ।
ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 81.94% ଆସିଛନ୍ତି 10ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
କେରଳରେ ସର୍ବାଧିକ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ 4603 ଜଣ କରୋନାରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 3500 ଏବଂ ଛତିଶଗଡ଼ରେ 1009 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ମଧ୍ୟରରୁ 80.81% ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି 8 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
ଗୋଟିଏ ଦିନରେ କେରଳରେ ସର୍ବାଧିକ 5624 ଜଣ ଆକ୍ରାନ୍ତ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 3145 ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 708 ଜଣ ନୂଆ ଆକ୍ରାନ୍ତ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ କରୋନାରେ 175 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଏଥିରୁ 69.14୧୪% ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି କେବଳ ୬ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ 45 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଏହା ପଛକୁ କେରଳରେ 23 ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 16ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
#LargestVaccineDrive
Momentous day for India as the world’s largest COVID19 vaccination drive rolls out
India's Active Caseload drops to merely 2% of Total Cases
16 JAN 2021 11:37AM by PIB Delhi
Today marks a momentous day in the COVID-19 trajectory of the country as India rolls out the world’s largest COVID-19 vaccination drive today. Hon. Prime Minister will launch the nationwide vaccination exercise at 10.30 am through video conference.
This day also sees India’s total Active Caseload (2,11,033) further slump to account for just 2% of the total positive cases. The active cases were 2,10,120 last on 29th June 2021.
The Total Recoveries have crossed 96% of the total cases, at 96.56%.
2,11,033 cases are positive as on date, either in supervised home isolation or in hospitals.The Recovered Cases are above 1 crore (1,01,79,715).
The Recovery Rate has progressively shown a sustained climb. The gap between the total recovered cases and active cases has grown to 99,68,682 as on date.
As the active cases in the country follow a downward slide, 25 States and UTs are reporting less than 5,000 active cases. The caseload in these States/UTs constitutesjust 15% of total active cases
The distribution of Active Cases across various states and UTs is as under.
81.94% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,603 newly recovered cases. 3,500 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 1009 in Chhattisgarh.
80.81% of the new cases are from 8 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,624. It is followed by Maharashtra with 3,145 while West Bengal reported 708 new cases.
175 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Six States/UTs account for 69.14%of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (45). Kerala and West Bengal follow with 23 and 16 daily deaths, respectively.