Ministry of Health and Family Welfare
Sustained shedding of Active Caseload continues; drops to 3.03 Lakh after 161 days
Daily Recoveries outnumber daily New Cases successively since last 24 days
21 DEC 2020 12:03PM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload has dropped to 3.03 lakh (3,03,639) today. This is the lowest in 161 days. The total active cases were 3,01,609 on 13th July, 2020.
India’s present active caseload consists of just 3.02% of India’s Total Positive Cases. The new recoveries have led to a net decline of 1,705 in the Total Active cases.
The daily new recoveries recorded in the country have been more than the daily cases registered since the last 24 days. The number of daily new cases in the last 24 hours is 24,337. 25,709 cases recovered and were discharged in the last 24 hours.
The rising recoveries have also improved the Recovery Rate to 95.53% today.
The total recovered cases stand at 9,606,111. These are amongst the highest globally. The gap between Recovered Cases and Active Cases is bridging fast and presently stands at 93,02,472.
71.61% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,471 newly recovered cases. 2,627 people recovered in West Bengal followed by 2,064 in Maharashtra.
79.20% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 5,711. It is followed by Maharashtra with 3,811 new cases. West Bengal recorded 1,978 new cases.
333 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 81.38% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (98). West Bengal and Kerala follow with 40 and 30 daily deaths, respectively.
India has one of the lowest deaths/mn population globally (105.7).
Focussed measures including targeted testing, early identification, timely isolation & prompt hospitalization & Standard Treatment Protocol have ensured that daily fatalities are under 400.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
এক্তিব কেসলোদ মখা তানা লেপ্তনা হন্থরক্লি; নুমিৎ ১৬১নিগী মতুংদা লাখ ৩.০৩দা হায়থখ্রে
থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ২৪দগী নুংতিগী ফগৎলকপশিংনা নুংতিগী নৌনা থেংনবা কেসশিংগী মশিংদগী হেল্লি
21 DEC 2020 12:03PM by PIB Imphal
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি লাখ ৩.০৩ (৩,০৩,৬৩৯)দা হায়থখ্রে। মসি নুমিৎ ১৬১নিদা খ্বাইদগী তাবা ওইখি। জুলাই ১৩, ২০২০দা অপুনবা এক্তিব কেসশিং অসি ৩,০১,৬০৯ ওইখি।
ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ৩.০২% খক্তা ওইরি। নৌনা নাবা ফগৎখিবশিংনা অপুনবা এক্তিব কেসশিংদা ১,৭০৫ হন্থহনবা ঙমখি।
হৌখিবা নুমিৎ ২৪ অসিদা রেজিস্তর তৌখিবা নুংতিগী থেংনবা কেসশিংনা লৈবাক অসিদা রেকোর্দ তৌখিবা নুংতিগী নৌনা ফগৎলকখিবশিংদগী হেনখি। হৌখিবা পুং ২৪দা নুংতিগী ওইনা থেংনখিবা অনৌবা কেসশিংগী মশিং অসি ২৪,৩৩৭ ওইখি। হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ২৫,৭০৯ ফগৎখি অমদি দিসচার্জ তৌখি।
ফগৎলকপশিং হেল্লকপনা নাবা ফগৎবগী চাং অসি ঙসি ৯৫.৫%দা হেনগৎহনবা ঙমখ্রে।
পুন্না ফগৎখিবা কেসশিং অসি ৯,৬০৬,১১১ ওইখি। মসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবশিংগী মরক্তা অমা ওইরি। ফগৎখিবা কেসশিং অমদি এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্লি অমসুং হৌজিক্কী ওইনা ৯৩,০২,৪৭২দা লৈরি।
নৌনা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৭১.৬১%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
নৌনা ফগৎখিবা কেস ৪,৪৭১গা লোইননা নোংমা খক্তদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকপগী কেরেলানা রিপোর্ত তৌরকখি। ৱেস্ত বেঙ্গলদা মীওই ২,৬২৭ ফগৎখি মতুংদা মহারাস্ত্রদা ২,০৬৪ ফগৎখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৭৯.২০% অসি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
কেরেলানা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং ৫,৭১১ ওইদুনা খ্বাইদগী ৱাংবগী রিপোর্ত তৌরকখি। অনৌবা কেস ৩,৮১১গা লোইননা মহারাস্ত্রনা মতুং ইনখি। ৱেস্ত বেঙ্গলনা অনৌবা কেস ১,৯৭৮ রেকোর্দ তৌখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৩৩৩ শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি।
নৌনা শীখিবগী ৮১.৩৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি। মহারাস্ত্রনা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না শীখি (৯৮)। শীখিবা মথং শিৎনা ৪০ অমসুং ৩০গা লোইননা ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং কেরেলানা মতুং ইন্নখি।
ভারতনা মালেমগী ওইনা মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবা অসি খ্বাইদগী তাবা ওইখি (১০৫.৭)।
তার্গেৎ তেস্তিং, ঙন্না খঙদোকপা, মতম চানা আইসোলেসন তৌবা অমসুং খুদক্তা হোস্পিতালদা পুখৎপা অমসুং স্তেন্দর্দ ত্রীৎমেন্ত প্রোতোকলন য়াওনা অহেনবা মীৎয়েং চংলিবা খোঙথাংশিং অসিনা মরম ওইরগা নুংতিগী শীবগী মশিং অসি ৪০০গী মখাদা লৈহনবা ঙমখ্রে।