ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ ସ୍ଥାୟୀ ହ୍ରାସ; 161 ଦିନ ପରେ ମାମଲା 3.03 ଲକ୍ଷକୁ ଖସିଲା
• ଗତ 24 ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ନୂତନ ମାମଲାଠାରୁ ଅଧିକ
21 DEC 2020 12:03PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ କୋଭିଡ ମାମଲା ଆଜି 3.03 ଲକ୍ଷ (3,03,639) କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । 161 ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ଏହା ସର୍ବନିମ୍ନ । 13 ଜୁଲାଇ, 2020ରେ ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 3,01,609 ଥିଲା ।
ଭାରତର ବର୍ତ୍ତମାନର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମୋଟ ପଜିଟିଭ ମାମଲାର ମାତ୍ର 3.02 ପ୍ରତିଶତ । ନୂଆ ଆରୋଗ୍ୟଙ୍କୁ ମିଶାଇ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରୁ 1,705ଟି ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ଦେଶରେ ରେକର୍ଡ ହୋଇଥିବା ଦୈନିକ ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଗତ 24 ଦିନ ଧରି ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଥିବା ଦୈନିକ ମାମଲା ଅପେକ୍ଷା ଅଧିକ । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦୈନିକ ନୂତନ ସଂକ୍ରାମକ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ହେଉଛି 24,337 । ଏହି ଅବଧି ମଧ୍ୟରେ 25,709 ସଂଖ୍ୟକ ସଂକ୍ରମିତ ଆରୋଗ୍ୟ ଏବଂ ଡିସଚାର୍ଜ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବାରୁ ଆଜି ସୁସ୍ଥତା ହାର 95.53%କୁ ଉନ୍ନୀତ ହୋଇଛି ।
ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଆଜି 96,06,111ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଏହା ବିଶ୍ଵ ସ୍ତରରେ ସର୍ବୋଚ୍ଚ ଅଟେ । ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟବଧାନ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି ଏବଂ ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହା 93,02,472ରେ ରହିଛି ।
ନୂତନ ସୁସ୍ଥତା ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର 71.61% 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ହୋଇଥିବା ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି ।
4,471 ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ସହିତ କେରଳ ଦିନର ସର୍ବାଧିକ ସୁସ୍ଥତା ଥିବା ରିପୋର୍ଟ କରିଛି । ସେହିପରି ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 2,627 ଲୋକ ଆରୋଗ୍ୟ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏହାରି ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 2,064 ଲୋକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂତନ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରୁ 79.20% 10 ଟି ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି ।
କେରଳରେ ଦୈନିକ ସର୍ବାଧିକ 5,711 ନୂତନ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 3,811ଟି ନୂଆ ମାମଲା ରହିଛି । ସେହିପରି ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରୁ ମଧ୍ୟ 1,978ଟି ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ସୂଚନା ମିଳିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 333 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ସୂଚନା ମିଳିଛି ।
ନୂତନ ମୃତ୍ୟୁ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ 81.38 ପ୍ରତିଶତ 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ହୋଇଥିବା ଜଣାଯାଇଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 98 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ଦେଖାଦେଇଛି । ସେହିପରି ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଏବଂ କେରଳରୁ ଯଥାକ୍ରମେ 40 ଏବଂ 30 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି ।
ଭାରତରେ ପ୍ରତି ନିୟୁତ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ କରୋନା ଜନିତ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା 105.7 ରହିଛି, ଯାହାକି ବିଶ୍ଵସ୍ତରରେ ସର୍ବନିମ୍ନ ।
ଲକ୍ଷ୍ୟଭିତ୍ତିକ ପରୀକ୍ଷଣ, ସଅଳ ଚିହ୍ନଟ, ସମୟୋଚିତ ସଙ୍ଗରୋଧ ଏବଂ ତୁରନ୍ତ ଡାକ୍ତରଖାନାରେ ଭର୍ତ୍ତି କରିବା ସହିତ ଗୁଣାତ୍ମକ ଚିକିତ୍ସା ପ୍ରତି ଦୃଷ୍ଟି ଦେବା ଭଳି ପଦକ୍ଷେପ ଦ୍ଵାରା ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁହାର 400ରୁ କମ ରହିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
Sustained shedding of Active Caseload continues; drops to 3.03 Lakh after 161 days
Daily Recoveries outnumber daily New Cases successively since last 24 days
21 DEC 2020 12:03PM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload has dropped to 3.03 lakh (3,03,639) today. This is the lowest in 161 days. The total active cases were 3,01,609 on 13th July, 2020.
India’s present active caseload consists of just 3.02% of India’s Total Positive Cases. The new recoveries have led to a net decline of 1,705 in the Total Active cases.
The daily new recoveries recorded in the country have been more than the daily cases registered since the last 24 days. The number of daily new cases in the last 24 hours is 24,337. 25,709 cases recovered and were discharged in the last 24 hours.
The rising recoveries have also improved the Recovery Rate to 95.53% today.
The total recovered cases stand at 9,606,111. These are amongst the highest globally. The gap between Recovered Cases and Active Cases is bridging fast and presently stands at 93,02,472.
71.61% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,471 newly recovered cases. 2,627 people recovered in West Bengal followed by 2,064 in Maharashtra.
79.20% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 5,711. It is followed by Maharashtra with 3,811 new cases. West Bengal recorded 1,978 new cases.
333 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 81.38% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (98). West Bengal and Kerala follow with 40 and 30 daily deaths, respectively.
India has one of the lowest deaths/mn population globally (105.7).
Focussed measures including targeted testing, early identification, timely isolation & prompt hospitalization & Standard Treatment Protocol have ensured that daily fatalities are under 400.