Ministry of Health and Family Welfare
Daily Recoveries outnumbering daily New Cases ensure steep upward trajectory of the Recovery Rate
17 DEC 2020 11:11AM by PIB Delhi
With focussed strategy and proactive as well as calibrated measures of the Union Government along with the States and UTs, India has sustained a very high Recovery Rate along with rapidlydecliningActive Cases and low mortality rate.
Recoveries outnumbering new cases on a daily basis have ensured a high recovery rate among patients. The total recovered cases are nearing 95 lakh(94, 89,740). The Recovery Rate has improved to 95.31% today.The gap between Recovered cases and Active cases is also increasing consistently and presently stands at 91,67,374.
The rising recoveries have also led to a continuous contraction of India’s Active Caseload. It has ensured that India’s present active caseload of 3,22,366 consists of just 3.24%of India’s Total Positive Cases.
India’s recovery rate is amongst the highest in the world. While the global figure for Recovery Rate is 70.27%, India is recording 95.31%. USA, Brazil, Russia, and Italy are reporting lesser recovery rates.
Following the national pursuit, 18States/UTs have Recovery Rate more than the national average.
India has registered 33,291new recoveries in the last 24 hours.
75.63% of these new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
With 5,728persons recovering from COVID, Kerala has recorded maximum number of recoveries. Maharashtra registered another 3,887daily recoveries while West Bengal registered 2,767 new recoveries.
24,010 new daily cases were registered in the last 24 hours.
Ten States/UTshave contributed 78.27%of the new cases.
Kerala reported 6,185cases in the last 24 hours. West Bengal recorded 2,293 new cases while Chhattisgarh registered 1,661new cases yesterday.
79.15%of the 355 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
26.76% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 95 deaths.West Bengal saw a fatality count of 46 while Delhi reported 32new deaths.
India has registered a steady decline in the number of daily Deaths. The case fatality rate is sustained at 1.45%and is consistently decreasing. India’s Fatality rate is one of the lowest in the world.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নুমিৎ খুদিংগী ফগৎলকপা মশীংনা নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা লাকপা কেসশিং অসিদগী হেন্দুনা অনাবা ফগৎলকপা অসি মথক্লোমদা য়াংনা হাইগৎলক্লি
17 DEC 2020 11:11AM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন সরকারনা স্তেত সরকারশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা লৌখৎলিবা লাল্লোং অমসুং লৌখৎলিবা চেকশিন থৌরাং অসিনা ভারতনা অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি য়াম্না ৱাংনা লেঙদনা লৈবগা লোয়ননা এক্তিব কেসশিং অসিশু য়াম্না থুনা হন্থহল্লি অমসুং অশিবগী চাং অসিশু নেম্না লৈরি।
নুমিৎ খুদিংগী ওইনা অনৌবা লাকপা কেসশিং অসিদগী নৌনা ফগৎলকপা অসিগী মশীংনা হেন্দুনা অনাবশিংগী মনুংদা ফগৎলকপগী চাং ৱাংনা লৈরি। অপুনবা অনাবা ফগৎলকপগী কেস অসি লাখ ৯৫ (৯৪,৮৯,৭৪০)দা লৈরি। ঙসিগী ওইনা অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৫.৩১% ওইরি। অনাবা ফগৎলকপা অমসুং এক্তিব কেস অনিগী খেন্নবা অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলকপনা হৌজিক্কী ওইনা ৯১,৬৭,৩৭৪দা লৈরি।
লেপ্পা লৈতনা অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি অসুম হেনগৎলকপনা ইন্দিয়াগী এক্তিব কেসলোদ অসি হেনগৎলক্লি। মসিনা ইন্দিয়াগী হৌজিক ওইরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ৩,২২,৩৬৬ ওইদুনা ইন্দিয়াগী অপুনবা পোজিতিব কেস অসি ৩.২৪% খক্তা ওইরি।
ইন্দিয়াগী অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংনা লৈরি। মসিদা মালেমগা অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৭০.২৭% ওইবদা ইন্দিয়াগী ওইনা ৯৫.৩১%গী পাউদম লৈরি। য়ু.এস.এ., ব্রাজিল, রুসিয়া অমসুং ইতালি অসিদা অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি নেম্না লৈরি।
লৈবাক অসিনা ফংলিবা অসিদা স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ১৮দি অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি লৈবাক্কী ওইবা চাং অসিদগী হেল্লি।
পুং ২৪দা ইন্দিয়ানা অনাবা ফগৎলকপা ৩৩,২৯১ রেজিস্তর তৌরি।
অনাবা ফগৎলকপগী চাং ৭৫.৬৩% অমদি স্তেতশিং অমসুং য়ু.তি.শিং ১০দগীনি।
মীওই ৫,৭৩৮ কোবিদতগী অনাবা ফগৎলক্তুনা কেরলানা অনাবা ফগৎলকপদা খ্বাইদগী য়াম্বা মশীং ওইরি। মহারাস্ত্রানা অতোপ্পা ৩,৮৮৭ নুমিৎ খুদিংগী রেজিস্তর তৌরি অমদি ৱেস্ত বেঙ্গালনা অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা ২,৭৬৭ রেজিস্তর তৌরি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা কেস ২৪,০১০ রেজিস্তর তৌরি।
স্তেতশিং অমসুং য়ু.তি.শিং ১০না অনৌবা কেস ৭৮.২৭% পীরি।
কেরলানা পুং ২৪দা কেস ৬,১৮৫গী পাউদম লৈরি। ৱেস্ত বেঙ্গালদা অনৌবা কেস ২,২৯৩গী রিপোর্ত লৈরি অমসুং ছত্তিসগরদা ঙরাং অনৌবা কেস ১,৬৬১গী পাউদম লৈরি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ১০ অসিদা মীওই ৩৫৫গী অশিবগী কেস রিপোর্ত ফংদুনা চাং অসি ৭৯.১৫% ওইরি।
নৌনা শিবা ২৬.৭৬%গী রিপোর্ত অসি মহারাস্ত্রাদগী ফংদুনা অশিবা ৯৫গী রিপোর্ত লৈরি। ৱেস্ত বেঙ্গালদা অশিবা মশিং ৪৬ অমসুং দিল্লীদা ৩২ নৌনা শিবগী পাউদম লৈরি।
ইন্দিয়াদা নুমিৎ খুদিংদী শিবগী রিজিস্তর তৌবা হন্থরক্লি। অশিবগী কেস অসি লেঙদনা ১.৪৫%দা হন্থরক্লি। ইন্দিয়াগী অশিবগী চাং অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি।