ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲାଠାରୁ ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ଅଧିକ ରହିବା ଦ୍ୱାରା ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ବୃଦ୍ଧି
17 DEC 2020 11:11AM by PIB Bhubaneswar
ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡ଼ିକ ସମେତ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ କେନ୍ଦ୍ରୀଭୂତ ରଣନୀତି ଓ ସକ୍ରିୟ ତଥା ଉଚିତ ପଦକ୍ଷେପ ଯୋଗୁ ଭାରତର କରୋନା ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ବେଶ ଅଧିକ ରହିବା ସହ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ହ୍ରାସ ପାଉଛି ଏବଂ ମୃତ୍ୟୁ ହାର ବି କମୁଛି ।
ପ୍ରତ୍ୟେକ ଦିନ ନୂଆ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି, ଯାହା କି ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ବୃଦ୍ଧିକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିପାରିଛି । ମୋଟ କରୋନା ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ପାଖାପାଖି 95 ଲକ୍ଷ (94,89,740)ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଆଜିକା ଦିନରେ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର 95.31%କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଏଥିସହ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ବ୍ୟବଧାନ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି ଏବଂ ଏବେ ଏହା 91,67,374 ରହିଛି ।
ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବା ଯୋଗୁ ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ସଂକୁଚିତ ହେବାରେ ଲାଗିଛି । ଏହା ଭାରତର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 3,22,366ରେ ସୀମିତ ରଖିବା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଛି, ଯାହା କି ମୋଟ ଆକ୍ରାନ୍ତ ମାମଲାର ମାତ୍ର 3.24% ।
ବିଶ୍ୱରେ ଭାରତର କରୋନା ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ସର୍ବାଧିକ ରହିଛି । ବିଶ୍ୱରେ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର 70.27% ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଭାରତରେ ଏହା 95.31% ହୋଇଛି । ଆମେରିକା, ବ୍ରାଜିଲ, ରୁଷ ଏବଂ ଇଟାଲୀରେ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର କମ ରହିଥିବା ଏହି ଦେଶଗୁଡ଼ିକର ରିପୋର୍ଟ ଦର୍ଶାଉଛି ।
ଜାତୀୟ ହାର ସହ ତାଳ ଦେଇ, 18 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ଜାତୀୟ ହାରାହାରି ଅଙ୍କ ତୁଳନାରେ ଅଧିକ ରହିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଭାରତରେ 33,291 ରୋଗୀ କରୋନାରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଦିନକରେ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ରୋଗୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ 75.63% 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ରହିଛନ୍ତି ।
କେରଳରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ସର୍ବାଧିକ 5,728 ଜଣ କୋଭିଡ ସଂକ୍ରମଣରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 3,887 ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 2,767 ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଦେଶରେ 24,010 ନୂଆ ମାମଲା ନୂଆ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଛି ।
ନୂଆ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ 78.27% 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ କେରଳରେ ସର୍ବାଧିକ 6,185 ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି । ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 2,293 ରୋଗୀ ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଥିବା ବେଳେ ଛତିଶଗଡ଼ରେ 1,661 ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 355 କରୋନା ରୋଗୀ ପ୍ରାଣ ହରାଇଛନ୍ତି, ଯାହାର 79.15% 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ରହିଛନ୍ତି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଦିନକରେ 95 ରୋଗୀଙ୍କ ଜୀବନ ଯାଇଛି, ଯାହା ମୋଟ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁର 26.76% । ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 46 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଥିବା ବେଳେ ଦିଲ୍ଲୀରେ 32 ଜଣ ପ୍ରାଣ ହରାଇଛନ୍ତି ।
ଭାରତରେ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ମୋଟ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ମାମଲା ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଭାରତର କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ହାର 1.45% ରହିଛି ଏବଂ ଏହା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଉଛି । ଭାରତର କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ହାର ବିଶ୍ୱରେ ସବୁଠୁ କମ ରହିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
Daily Recoveries outnumbering daily New Cases ensure steep upward trajectory of the Recovery Rate
17 DEC 2020 11:11AM by PIB Delhi
With focussed strategy and proactive as well as calibrated measures of the Union Government along with the States and UTs, India has sustained a very high Recovery Rate along with rapidlydecliningActive Cases and low mortality rate.
Recoveries outnumbering new cases on a daily basis have ensured a high recovery rate among patients. The total recovered cases are nearing 95 lakh(94, 89,740). The Recovery Rate has improved to 95.31% today.The gap between Recovered cases and Active cases is also increasing consistently and presently stands at 91,67,374.
The rising recoveries have also led to a continuous contraction of India’s Active Caseload. It has ensured that India’s present active caseload of 3,22,366 consists of just 3.24%of India’s Total Positive Cases.
India’s recovery rate is amongst the highest in the world. While the global figure for Recovery Rate is 70.27%, India is recording 95.31%. USA, Brazil, Russia, and Italy are reporting lesser recovery rates.
Following the national pursuit, 18States/UTs have Recovery Rate more than the national average.
India has registered 33,291new recoveries in the last 24 hours.
75.63% of these new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
With 5,728persons recovering from COVID, Kerala has recorded maximum number of recoveries. Maharashtra registered another 3,887daily recoveries while West Bengal registered 2,767 new recoveries.
24,010 new daily cases were registered in the last 24 hours.
Ten States/UTshave contributed 78.27%of the new cases.
Kerala reported 6,185cases in the last 24 hours. West Bengal recorded 2,293 new cases while Chhattisgarh registered 1,661new cases yesterday.
79.15%of the 355 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
26.76% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 95 deaths.West Bengal saw a fatality count of 46 while Delhi reported 32new deaths.
India has registered a steady decline in the number of daily Deaths. The case fatality rate is sustained at 1.45%and is consistently decreasing. India’s Fatality rate is one of the lowest in the world.