Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload continues to decline, stands at 3.32 lakh today
India reports less than 40K daily cases since past 17 days
Daily Fatalities less than 500 for the past 11 days
16 DEC 2020 12:55PM by PIB Delhi
The ongoing trend of contraction of India’s total active cases continues. The active caseload of the country stands at 3,32,002. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 3.34%.
In the last 24 hours, only 26,382 persons were found to be infected with COVID in India. In the same period, India also registered 33,813 new recoveries ensuring a net decline of 7,818 cases in the Active Caseload.
India has recorded less than 40,000 daily new cases since the last 17 days.
The new cases per million population in India in the last 7 days are one of the lowest in the world (147).
Total Recoveries have surpassed 94.5 lakhs (9,456,449). The Recovery Rate has also increased to 95.21%.
76.43% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,066 newly recovered cases. 4,395 people recovered in Maharashtrain the past 24 hours followed by 2,965 inWest Bengal.
75.84% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,218. It is followed by Maharashtra and West Bengal with 3,442 and 2,289 new cases, respectively.
387case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 75.19% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (70).West Bengal and Delhi follow with 45 and 41 daily deaths, respectively.
Daily deaths in India are on a sustained decline. Less than 500 daily deaths have been registered for the last 11 days.
New Deaths per million population in India in the last 7 days (2) are one of the lowest in the world.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ନିରନ୍ତର ହ୍ରାସ ଧାରା ଜାରି; ଆଜି 3.32 ଲକ୍ଷ
ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ବିଗତ 17 ଦିନ ଧରି 40 ହଜାର ତଳେ ରହୁଛି
ବିଗତ 11 ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ 5 ଶହ ତଳେ ରହୁଛି
16 DEC 2020 12:55PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତର କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ଗତି ଲଗାତର ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଆଜି ଦିନରେ ଦେଶରେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ରହିଛି 3,32,002 । ଭାରତର ବର୍ତ୍ତମାନ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମୋଟ ପଜିଟିଭ ମାମଲାର ମାତ୍ର 3.34% ରହିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଭାରତରେ ମାତ୍ର 26,382 ଜଣ କରୋନାରେ ଆକ୍ରାନ୍ତ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହି ସମୟରେ ମଧ୍ୟ ଭାରତରେ 33,813 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି, ଯାହାଦ୍ୱାରାକି ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲାରେ ସିଧାସଳଖ 7,818 ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ବିଗତ 17 ଦିନ ଧରି ଭାରତରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା 40 ହଜାରରୁ ତଳେ ରହିଛି ।
ପ୍ରତି ଦଶଲକ୍ଷ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ନୂଆ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ହେବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଗତ ସାତ ଦିନ ଧରି ବିଶ୍ୱରେ ଭାରତ ଅନ୍ୟତମ ସର୍ବନିମ୍ନ (147)ରାଷ୍ଟ୍ର ଭାବେ ରହିଛି ।
ଦେଶରେ କରୋନାରୁ ସୁସ୍ଥ ହେଉଥିବା ମୋଟ ସଂଖ୍ୟା 94.5 ଲକ୍ଷ (9,456,449)କୁ ଅତିକ୍ରମ କରିପାରିଛି । ସୁସ୍ଥତା ହାର ମଧ୍ୟ 95.21% ରହିଛି ।
ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 76.43% ଲୋକ ଆସିଛନ୍ତି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
କେରଳରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସର୍ବାଧିକ 5,066 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ସେହିପରି ଏହି ଅବଧିରେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 4,395 ଜଣ ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 2,965 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଆସିଥିବା ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରୁ 75.84% ଆସିଛି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ କେରଳରୁ ସର୍ବାଧିକ 5,218 ଜଣ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 3,442 ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 2,289 ଜଣ ଆକ୍ରାନ୍ତ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ମୋଟ 387 କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
ଏହି ମୃତ୍ୟୁରୁ 75.19% ହୋଇଛି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ 70 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଏହା ପଛକୁ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗେରେ 45 ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀରେ 41 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
ଭାରତରେ ଦୈନିକ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ମାମଲା କ୍ରମାଗତ ହ୍ରାସ ପାଇ ଚାଲିଛି । ବିଗତ 11 ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ 5 ଶହରୁ କମ୍ ମୃତ୍ୟୁ ହେଉଛି ।
ପ୍ରତି ଦଶ ଲକ୍ଷ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ଭାରତରେ ଗତ 7 ଦିନ ମଧ୍ୟୟରେ ଦୈନିକ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ (2) ବିଶ୍ୱରେ ସର୍ବନିମ୍ନ ରହିଛି ।