হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ লেপ্তনা হন্থরক্লি, ঙসি লাখ ৩.৩২দা লৈখ্রে
হৌখিবা নুমিৎ ১৭নি অসিদগী ভারতনা নোংমদা থেংনবা কেস লিশিং ৪০দগী তানা রিপোর্ত তৌরকখি
হৌখিবা নুমিৎ ১১নি অসিদা নুমিৎ খুদিংগী শীখিবা অসি ৫০০দগী তাখি
16 DEC 2020 12:55PM by PIB Imphal
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসশিং হন্থরকপগী হৌজিক ওইরিবা মওং অসি মখা চত্থরক্লি। লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ ৩,৩২,০০২ ওইরি। অপুনবা পোজিতিব কেসশিংদা লৈরিবা এক্তিব কেসশিংগী মশিং অসি মখা তানা হন্থরক্তুনা ৩.৩৪% ওইখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারত্তা মীওই ২৬,৩৮২ খক্তা কোবিদনা নাবা থেংনখি। হায়রিবা মতম অসিদা ভারত্তা নৌনা নাবা ফগৎলকখিবা ৩৩,৮১৩সু রেজিস্তর তৌদুনা এক্তিব কেসলোদকী অপুনবা কেসতা ৭,৮১৮ হন্থহনবা ঙমখি।
হৌখিবা নুমিৎ ১৭নি অসিদগী নোংমদা থেংনবা কেস লিশিং ৪০দগী তানা ভারতনা রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা নুমিৎ ৭নি অসিদা ভারতকী অনৌবা কেসশিংগী পর মিলিয়ন পোপুলেসন অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী তাবা ওইখি (১৪৭)।
পুন্না নাবা ফগৎখিবশিং অসি লাখ ৯৪.৫ হেনখ্রে (৯,৪৫৬,৪৪৯)। নাবা ফগৎলকপগী চাং অসিসু ৯৫.২১%দা হেনগৎখ্রে।
নৌনা নাবা ফগৎলকখিবা কেসশিংগী ৭৬.৪৩%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
নৌনা কেস ৫,০৬৬ নাবা ফগৎখিবগা লোইননা কেরেলানা নোংমা খক্তদা নাবা ফগৎখিবগী মশিং খ্বাইদগী য়ামখি। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রদা মীওই ৪,৩৯৫ ফগৎখি অমদি ৱেস্ত বেঙ্গলদা ২,৯৬৫ ফগৎতুনা মতুং ইনখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৭৫.৮৪%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
কেরেলানা মখা তানা নোংমদা থেংনবা অনৌবা কেসশিংগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরকখি। মতুংদা অনৌবা কেস মথং শিৎনা ৩,৪৪২ অমদি ২,২৮৯ ইদুনা ৱেস্ত বেঙ্গল অমদি মহারাস্ত্রনা মতুং ইনখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৩৮৭ শীখিবী রিপোর্ত তৌরকখি।
নৌনা শীখিবগী ৭৫.১৯%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি। মহারাস্ত্রনা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না শীখি (৭০)। ৱেস্ত বেঙ্গল অমদি দিল্লীনা মথং শিৎনা ৪৫ অমদি ৪৬ ওইদুনা মতুং ইনখি।
ভারতকী নোংমদা শীখিবগী মশিং অসি লেপ্তনা হন্থরক্লি। হৌখিবা নুমিৎ ১১নি অসিদা নোংমদা শীবা অসি ৫০০দগী তানা রেজিস্তর তৌখি।
হৌখিবা নুমিৎ ৭নি অসিদা (২) ভারতকী নৌনা শীখিবগী পর মিলিয়ন পোপুলেসন অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী তাবা ওইখি।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload continues to decline, stands at 3.32 lakh today
India reports less than 40K daily cases since past 17 days
Daily Fatalities less than 500 for the past 11 days
16 DEC 2020 12:55PM by PIB Delhi
The ongoing trend of contraction of India’s total active cases continues. The active caseload of the country stands at 3,32,002. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 3.34%.
In the last 24 hours, only 26,382 persons were found to be infected with COVID in India. In the same period, India also registered 33,813 new recoveries ensuring a net decline of 7,818 cases in the Active Caseload.
India has recorded less than 40,000 daily new cases since the last 17 days.
The new cases per million population in India in the last 7 days are one of the lowest in the world (147).
Total Recoveries have surpassed 94.5 lakhs (9,456,449). The Recovery Rate has also increased to 95.21%.
76.43% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,066 newly recovered cases. 4,395 people recovered in Maharashtrain the past 24 hours followed by 2,965 inWest Bengal.
75.84% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,218. It is followed by Maharashtra and West Bengal with 3,442 and 2,289 new cases, respectively.
387case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 75.19% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (70).West Bengal and Delhi follow with 45 and 41 daily deaths, respectively.
Daily deaths in India are on a sustained decline. Less than 500 daily deaths have been registered for the last 11 days.
New Deaths per million population in India in the last 7 days (2) are one of the lowest in the world.