Ministry of Health and Family Welfare
69% of the daily new cases are contributed by eight States/UT i.e. Maharashtra, Delhi, Kerala, West Bengal ,Rajasthan, Uttar Pradesh, Haryana, and Chhattisgarh
Tests per million population cross 1 lakh mark
23 States/UTs have better tests per million population than the national average
28 NOV 2020 11:32AM by PIB Delhi
The Active Caseload of India stands at 4,54,940 today. Present contribution of Active Caseload to India’s total positive cases is4.87%.
41,322 new confirmed COVID cases have been registered in the last 24 hours in the country.
69.04% of the daily new cases are contributed by eight States/UT i.e. Maharashtra, Delhi, Kerala, West Bengal, Rajasthan, Uttar Pradesh, Haryana, and Chhattisgarh.
Maharashtra leads the tally with 6,185new COVID cases. Delhi has recorded 5,482 cases, while Keralafollows with 3,966new cases.
Tests per million population has crossed 1 lakh mark today. India’s tests per million population stand at 100,159.7.
With 11,57,605 tests conducted in the last 24 hours, the cumulative tests are 13.82 crore (13,82,20,354)
Sustained and progressive expansion in testing infrastructure has played a crucial role in the steep rise of testing numbers. With 2,161 testing labs in the country including 1175 Government laboratories and 986 Private laboratories, the daily testing capacity has got a substantial boost.
Following the national pursuit, 23 States/UTs have better tests per million population than the national average.
13 States/UTs have lower tests per million population than national average.
Total recovered cases in India are87.59 lakhs (8,759,969).The national recovery rate stands at 93.68% today.
41,452 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country.
76.55% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Delhi has reported the maximum number of single day recoveries with 5,937 newly discharged cases. 4,544people recovered in Kerala followed by 4,089 in Maharashtra.
78.35%of the 485 case fatalities reported in the past 24 hours are concentrated in ten States/UTs.
Delhi with 98 deaths reported the maximum new fatalities. Maharashtrasaw a fatality count of 85 followed by West Bengal with 46 deaths.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নুমিৎ খুদিংগী থেংনরিবা অনৌবা কেসশিংগী ৬৯%দি রাজ্য/য়ু.তি. নিপান খুদম ওইনা মহারাস্ত্র, দিল্লী, কেরলা, ৱেস্ত বেঙ্গাল, রাজস্থান, উত্তর প্রদেশ, হরিয়ানা অমসুং ছত্তিসগরদগী ওইখি
মীশিং মিলিয়ন অমদা তৌখিবা তেস্তশিংগী মশিং অদু লাখ ১ হেনখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি. ২৩দা মীশিং মিলিয়ন অমদা তৌবা তেস্তশিংগী মশিং অদু লৈবাক অসিগী চাংচত্তগী হেন্না লৈ
28 NOV 2020 11:32AM by PIB Imphal
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি ৪,৫৪,৯৪০দা লৈরি। হৌজিক-হৌজিক ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংদা এক্তিব কেসলোদকী শরুক অসি ৪.৮৭%নি।
লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা থেংনখিবা নৌনা কনফর্ম তৌরবা কোবিদ কেসশিংগী মশিং অসি ৪১,৩২২ ওইখি।
নুমিৎ খুদিংগী থেংনরিবা অনৌবা কেসশিংগী ৬৯.০৪%দি রাজ্য/য়ু.তি. নিপান খুদম ওইনা মহারাস্ত্র, দিল্লী, কেরলা, ৱেস্ত বেঙ্গাল, রাজস্থান, উত্তর প্রদেশ, হরিয়ানা অমসুং ছত্তিসগরদগী ওইখি।
মহারাস্ত্রনা অনৌবা কোবিদ কেস ৬,১৮৫ থেংনখিবগা লোইননা তেলীগী মকোক থংবদা লৈরি। দিল্লীনা কেস ৫,৪৮২ থেংনখি, অদুগা কেরলানা অনৌবা কেস ৩,৯৬৬ থেংনখিবগা লোইননা মথংদা লৈখি।
মীশিং মিলিয়ন অমদা তৌখিবা তেস্তশিংগী মশিং অদু ঙসি লাখ ১ হেনখ্রে। ভারতকী মীশিং মিলিয়ন অমদা তৌখিবা তেস্তশিংগী মশিং অদু ১০০,১৫৯.৭দা লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১১,৫৭,৬০৫ তৌখিবগা লোইননা অপুনবা তেস্তশিং অদু করোর ১৩.৮২ (১৩,৮২,২০,৩৫৪) ওইখি।
তেস্তিং ইনফ্রাস্ত্রক্চরদা লেপ্তনা অমসুং প্রোগ্রেসিব ওইবা মওংদা চাউথোরকপনা তেস্তিংগী মশিংদা য়াম্না য়াংনা হেনগৎলকপদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌখি। সরকারগী লেবোরেতরি ১১৭৫ অমসুং লনাইগী লেবোরেতরী ৯৮৬ য়াওনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা তেস্তিং লেবশিং অসিনা নোংমদা তৌবা তেস্তশিংগী কেপাসিতী অদু শিংথানীংঙাই ওইবা মওংদা হেনগৎলকখি।
লৈবাক অসিগী মতুং ইন্দুনা, রাজ্য/য়ু.তি. ২৩দা মীশিং মিলিয়ন অমদা তৌবা তেস্তশিংগী মশিং অদু লৈবাক অসিগী চাংচত্তগী হেন্না লৈ।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৩দা মীশিং মিলিয়ন অমদা তৌবা তেস্তশিংগী মশিং অদু লৈবাক অসিগী চাংচত্তগী হন্থনা লৈ।
ভারত্তা ফগৎখিবা কেসশিংগী অপুনবা মশিং অদু লাখ ৮৭.৫৯ (৮,৭৫৯,৯৬৯) ওইখি। লৈবাক অসিগী ফগৎলকপগী চাং অসি ঙসি ৯৩.৬৮%দা লৈরি।
লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা ৪১,৪৫২ ফগৎলকপা থেংনখি।
নৌনা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৭৬.৫৫%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দা পুনশিন্দুনা লৈবা থেংনখি।
দিল্লীনা নৌনা দিসচার্জ তৌখিবা কেস ৫,৯৩৭ থেংনখিবগা লোইননা নোংমা খক্তদা ফগৎখিবশিংগী মশিং অদু খ্বাইদগী য়াম্না থেংনখি। কেরলাদা মীওই ৪,৫৪৪ ফগৎখি, মথংদা মহারাস্ত্রদা ৪,০৮৯ ফগৎখিবা লৈখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা থেংনখিবা কেস ফেতেলিতী ৪৮৫গী ৭৮.৩৫%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দা পুনশিন্দুনা লৈখি।
সিল্লীনা ৯৮ শিখিবগা লোইননা নৌণা শিখিবশিংগী মশিংদা খ্বাইদগী হেন্না য়ামখি। মহারাস্ত্রনা শিখিবশিংগী মশিং ৮৫ লৈখি, ৪৬ শিখিবগা লোইননা ৱেস্ত বেঙ্গাল মথংদা লৈখি।