Ministry of Health and Family Welfare
India maintains top Global Ranking with Maximum Recoveries of more than 75 lakhs
Percentage Active Cases have reduced more than 3 times in the past 2 months
India crosses the Landmark of 11 crore Total Tests
02 NOV 2020 11:39AM by PIB Delhi
India continues to occupy the top global position as the country with the maximum number of recoveries. The total recoveries have crossed 75 lakhs today (7,544,798).
53,285 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country.
The active cases have sustained on the downslide. The total active cases in India stand at 5,61,908.
The Active Cases comprise only 6.83% of the total positive cases of the country.
In a span of just two months, the percentage active cases have reduced more than 3 times. On 3rd September, the percentage active cases were 21.16%.
India has demonstrated an exponential increase in the number of COVID-19 cumulative tests since Jan 2020. Expanded testing has led to early identification and appropriate treatment. It has crossed the landmark of 11 crore (11,07,43,103) total tests today.
The country’s testing capacities have multiplied manifold with 2037 labs across the country and with collaborative efforts of the Centre and State/UT governments.
Higher number of recoveries is also reflected in the continuous increase in the national recovery rate, which is at present 91.68%
78% of the new recovered cases in the past 24 hours are from 10 States/UTs. Kerala and Karnataka has contributed the highest number to these with more than 8,000 cases. Delhi and west Bengal follow with more than 4,000 cases.
45,321 confirmed cases have been reported in the last 24 hours in the country.
80% of the new cases are concentrated in ten States/UT. Kerala surged to first place with 7,025 new cases while Delhi and Maharashtra, both reported more than 5000 daily new cases.
496 deaths have been registered in the past 24 hours.
10 States and UTs account for 82% of fatalities in the past 24 hours.
22% of deaths reported yesterday are from Maharashtra with 113 deaths followed by West Bengal with 59 deaths.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা লাখ ৭৫কী মথক্তা নাবা খ্বাইদগী য়াম্না ফাদুনা মালেমগী রেঙ্কিংদা মকোক্তা লৈখ্রে
হৌখিবা থা ২ অসিদা এক্তিব কেসশিংগী পর্সেন্তেজ অসি শরুক ৩গী মথক্তা হন্থখ্রে
ভারতনা তেস্ত তৌখিবগী অপুনবা করোর ১১ হেনখ্রে
02 NOV 2020 11:39AM by PIB Imphal
ভারতনা নাবা ফগৎলকপগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্বগা লোয়ববা মালেমগী মকোক থোংবা লৈবাক ওইখ্রে। ঙসি পুন্না নাবা ফগৎখিবা অসি লাখ ৭৫ (৭,৫৪৪,৭৯৮) হেনখ্রে ।
লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা ৫৩,২৮৫ নাবা ফগৎখিবগী রেজিস্তর তৌখি।
এক্তিব কেসশিং অসি লেপ্তনা হন্থরক্লি। ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেস অসি ৫,৬১,৯০৮ শুখ্রে।
লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ৬.৮৩% খক্তনা এক্তিব কেসশিং ওইরি।
থা অনি খক্তগী মতম অসিদা এক্তিব কেসশিংগী পর্সেন্তেজ অসি শরুক ৩গী মথক্তা হন্থখ্রে। সেপ্তেম্বর দা এক্তিব কেসশিংগী পর্সেন্তেজ অসি ২১.১৬% ওইখি।
জনুৱারী ২০২০দগী হৌদুনা কোবিদ-১৯গী তৌখিবা তেস্তশিংগী অপুনবা মশিংদা চাউনা হেনগৎলকপা উবা ফংখি। তেস্ত তৌবা হেনগৎপনা ঙন্না খঙদোকপা অমসুং চুনবা লায়েং লৌখৎপা ঙমহনখি। ঙসিদি পুন্না তেস্ত তৌখিবা অসি করোর ১১ (১১,০৭,৪৩,১০৩) হেনখ্রে।
লৈবাক শিনবা থুংনা লেব ২০৩৭ লৈবগা লোয়ননা অমসুং কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা পুন্না হোৎনবা অসিনা লৈবাক অসিগী তেস্ত তৌবা ঙম্বগী চাংশিং অসি শরুক কয়া থোক্না হেনগৎখ্রে।
লৈবাক অসিগী নাবা ফগৎলকপগী চাং অসিদা লেপ্তনা হেনগৎলকপা অসিনা নাবা ফগৎলকপগী মশিং য়াম্না ৱাংঙি হায়বসু তাক্লি, হৌজিক্কী ওইনা ৯১.৬৮%দা লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা নৌনা নাবা ফগৎলকখিবা কেসশিংগী ৭৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি। কেরেলা অমসুং কর্নাতকানা কেস ৮,০০০/৮,০০০কী মথক্তা থেংনবগা লোয়ননা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না য়াম্বা ওইরি। দিল্লী অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলনা কেস ৪,০০০-৪,০০০গী মথক্তা থেংনবগা লোয়ননা মতুং ইন্নখি।
লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কনফর্ম কেস ৪৫,৩২১ রিপোর্ত তৌরকখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৮০%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি। অনৌবা কেস ৭,০২৫কা লোয়ননা কেরেলানা অহানবদা লৈরি অমরোমদা দিল্লী অমসুং মহারাস্ত্র অনিমক্তগী নোংমগী অনৌবা কেস ৫০০০গী মথক্তা রপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা শীখিবা ৪৯৬ রেজিস্তর তৌখি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা শীখিবগী ৮২%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
ঙৱাংগী নুমিৎতা শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখিবা অসিদা শীখিবা ১১৩গা লোয়ননা মহারাস্ত্রদগী ২২% ওইখি অমদি শীখিবা ৫৯গা লোয়ননা ৱেস্ত বেঙ্গলনা মতুং ইনখি।