Ministry of Health and Family Welfare
India crosses the Landmark of 10 crore Total Tests
Last 1 crore tests conducted in 9 days
Nearly 14.5 lakh COVID tests conducted in the last 24 hrs
23 OCT 2020 12:18PM by PIB Delhi
India has demonstrated an exponential increase in the number of COVID-19 cumulative tests since Jan 2020. It has crossed the landmark of 10 crore (10,01,13,085) total tests today.
In an another achievement, 14,42,722 tests were conducted in the last 24 hours.
The country’s testing capacities have multiplied manifold with nearly 2000 labs across the country and with collaborative efforts of the Centre and State/UT governments. More than 15 lakh samples can be tested every day.
Progressive countrywide expansion in testing infrastructure has played a crucial role in the steep rise of testing numbers. With 1989 testing labs in the country including 1122 Government laboratories and 867 Private laboratories, the daily testing capacity has got a substantial boost.
High level of comprehensive testing on a sustained basis has also resulted in bringing down the national positivity rate. This indicates that the rate of spread of infection is being effectively contained. The cumulative rate continues to decline as total tests cross 10 crore. The national positivity rate is 7.75% today.
This is a result of successful TEST, TRACK, TRACE, TREAT and TECHNOLOGY strategy of the Central government effectively followed by States/UTs.
Higher testing across wide regions has resulted in early identification of positive cases, prompt tracking through efficient surveillance and tracing, and timely & effective treatment in homes/facilities and in hospitals for the severe cases. These measures in tandem eventually lead to lower mortality rate.
The last 1 crore tests were conducted in 9 days.
15 States and UTs are exhibiting higher Positivity Rate compared to the national figure, indicting the need for higher levels of comprehensive testing in these regions.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ମୋଟ 10 କୋଟି ପରୀକ୍ଷଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଅତିକ୍ରମ କଲା ଭାରତ
● ଶେଷ 1 କୋଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ମାତ୍ର 9 ଦିନରେ
● ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ପାଖାପାଖି 14.5 ଲକ୍ଷ ପରୀକ୍ଷଣ
23 OCT 2020 12:18PM by PIB Bhubaneswar
ଜାନୁୟାରୀ 2020 ଠାରୁ ଭାରତ କୋଭିଡ-19 ନମୁନା ପରୀକ୍ଷଣରେ ଦ୍ରୁତ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଘଟାଇଛି । ଏହି ପରୀକ୍ଷଣ ସଂଖ୍ୟା ଆଜି 10 କୋଟି (10,01,13,085) ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ।
ଅନ୍ୟ ଏକ ସଫଳତାରେ, ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 14,42,722ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇପାରିଛି ।
ବର୍ତ୍ତମାନ ଦେଶରେ ପାଖାପାଖି 2000 ପରୀକ୍ଷାଗାର ସ୍ଥାପିତ ହୋଇପାରିଛି । କେନ୍ଦ୍ର, ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ସରକାରଙ୍କ ମିଳିତ ପ୍ରୟାସରେ ଏହି ପରୀକ୍ଷଣ କ୍ଷମତା ବହୁଗୁଣିତ ହୋଇଛି । ଏହାଫଳରେ ପ୍ରତିଦିନ 15 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇପାରୁଛି ।
ଦେଶରେ ପରୀକ୍ଷାଗାର ଭିତ୍ତିଭୂମିର ପ୍ରଗତି ଦେଶବ୍ୟାପୀ ପରୀକ୍ଷଣ ସଂଖ୍ୟାର କ୍ରମାଗତ ବୃଦ୍ଧିରେ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଛି । 1,122 ସରକାରୀ ଏବଂ 867 ବେସରକାରୀ ପରୀକ୍ଷାଗାର ସହିତ ଦେଶରେ ବର୍ତ୍ତମାନ 1989ଟି ପରୀକ୍ଷାଗାର ରହିଛି, ଯାହାଦ୍ଵାରା ଦୈନିକ ପରୀକ୍ଷଣ କ୍ଷମତା ଯଥେଷ୍ଟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଉଚ୍ଚ ସ୍ତରୀୟ ପରୀକ୍ଷଣ ଯୋଗୁଁ ଜାତୀୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ହାର ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଏହା ସୂଚିତ କରୁଛି ଯେ ସଂକ୍ରମଣର ବିସ୍ତାର ହାରକୁ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଢଙ୍ଗରେ ପ୍ରତିରୋଧ କରାଯାଇପାରିଛି । ସମୁଦାୟ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ସଂଖ୍ୟା 10 କୋଟି ଅତିକ୍ରମ କରିବା ଫଳରେ ବର୍ଦ୍ଧିତ ସଂକ୍ରମଣ ହାର ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଜାତୀୟ ପଜିଟିଭ ହାର ଆଜି 7.75 ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ପରୀକ୍ଷା, ଚିହ୍ନଟ, ଚିକିତ୍ସା ଏବଂ ଟେକ୍ନୋଲୋଜି ରଣନୀତିକୁ ସଫଳତାର ସହିତ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ଦ୍ଵାରା କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରାଯିବାର ଏହା ହେଉଛି ଫଳାଫଳ ।
ଦେଶରେ ପ୍ରଭାବୀ ପରୀକ୍ଷଣ ଦ୍ଵାରା ପଜିଟିଭ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର ଶୀଘ୍ର ଚିହ୍ନଟ ହୋଇପାରିଛି । ଦକ୍ଷ ନିରୀକ୍ଷଣ ଏବଂ ଅନୁସନ୍ଧାନ ମାଧ୍ୟମରେ ତୁରନ୍ତ ଚିହ୍ନଟ ଏବଂ ଘରେ ସମୟାନୁଯାୟୀ ତଥା ପ୍ରଭାବୀ ଚିକିତ୍ସା ସହିତ ଗୁରୁତର ମାମଲାଗୁଡିକୁ ହସ୍ପିଟାଲରେ ତୁରନ୍ତ ଚିକିତ୍ସା ପ୍ରଦାନ କରିବା ଭଳି ପଦକ୍ଷେପ ଯୋଗୁଁ ମୃତ୍ୟୁ ହାରକୁ ହ୍ରାସ କରାଯାଇପାରିଛି ।
ଦେଶର ଶେଷ ଏକ କୋଟି ପରୀକ୍ଷଣ ମାତ୍ର 9 ଦିନରେ କରାଯାଇଥିଲା ।
ଜାତୀୟ ଆକଳନ ତୁଳନାରେ 15ଟି ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡିକରେ ଅଧିକ ସଂକ୍ରମିତ ମାମଲା ଦେଖାଦେଉଛି ଯାହା ଏହି ରାଜ୍ୟଗୁଡିକରେ ପ୍ରଭାବୀ ଏବଂ ବିସ୍ତୃତ ପରୀକ୍ଷଣର ଆବଶ୍ୟକତା ଥିବା ସୂଚିତ କରୁଛି ।