ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଭେଟିଲେ ବ୍ରିଟେନର ବୈଦେଶିକ ସଚିବ
04 JUN 2026 9:37PM by PIB Bhubaneswar
ବ୍ରିଟେନର ବୈଦେଶିକ ସଚିବ ୱାଇଭେଟ କୁପର ଆଜି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ଭେଟିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏହି ବୈଠକରେ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ ଏବଂ ନିକଟ ଅତୀତରେ ଭାରତ-ବ୍ରିଟେନ ଭାଗିଦାରୀର ଗଭୀରତାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ, ଯାହା ଉଭୟ ଦେଶ ପାଇଁ ଅଭୂତପୂର୍ବ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦୃଢ଼ୋକ୍ତି ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ ଯେ ଭାରତ-ବ୍ରିଟେନ ଭିଜନ ୨୦୩୫ ଭାଗିଦାରୀକୁ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ କରିବା ଏବଂ ବିଶ୍ୱର ମଙ୍ଗଳ ପାଇଁ ମିଳିତ ପ୍ରୟାସକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ଜାରି ରଖିବ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
"ବ୍ରିଟେନର ବୈଦେଶିକ ସଚିବ ୱାଇଭେଟ କୁପରଙ୍କୁ ଭେଟି ଖୁସି ଲାଗିଲା। ନିକଟ ଅତୀତରେ ଭାରତ-ବ୍ରିଟେନ ଭାଗିଦାରୀର ଗଭୀରତାକୁ ସେ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ, ଯାହା ଆମ ଦୁଇ ଦେଶ ପାଇଁ ଅଭୂତପୂର୍ବ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି।
ଭାରତ-ବ୍ରିଟେନ ଭିଜନ ୨୦୩୫ ଆମର ଭାଗିଦାରୀକୁ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ କରିବା ଏବଂ ବିଶ୍ୱର ମଙ୍ଗଳ ପାଇଁ ଆମର ମିଳିତ ପ୍ରୟାସକୁ ମଜବୁତ କରିବା ଜାରି ରଖିବ ।’’

Prime Minister's Office
UK Foreign Secretary meets Prime Minister
04 JUN 2026 9:37PM by PIB Delhi
UK Foreign Secretary Yvette Cooper today met Prime Minister Shri Narendra Modi.
The Prime Minister expressed his pleasure upon the meeting and appreciated the deepening of the India-UK partnership in recent times which has unlocked unprecedented growth opportunities for both countries.
The Prime Minister affirmed that the India-UK Vision 2035 will continue to guide the partnership and strengthen joint efforts for the global good.
The Prime Minister posted on X:
"Pleased to meet UK Foreign Secretary Yvette Cooper. Appreciated the deepening of the India-UK partnership in recent times that has unlocked unprecedented growth opportunities for both our countries.
India-UK Vision 2035 will continue to guide our partnership and strengthen our joint efforts for global good.@YvetteCooperMP"