AYUSH
Yoga Mahotsav to commemorate the 100-day countdown to International Day of Yoga-2026
12 MAR 2026 10:27AM by PIB Delhi
The Morarji Desai National Institute of Yoga (MDNIY), Ministry of Ayush, Government of India, is organising Yoga Mahotsav-2026 - an event to mark the beginning of the 100-day countdown to International Day of Yoga-2026, on March 13, 2026 at Vigyan Bhawan. The Ministry of Ayush, with its various stakeholders, has chalked out a 100-day countdown programme wherein 100 organisations are promoting yoga in 100 places/cities. A grand program is scheduled on March 13, 2026 at Vigyan Bhawan from 9.00 A.M. onwards.
The event is expected to witness the auspicious presence of Hon’ble Cabinet Ministers. The event will be graced by the Hon'ble Union Minister of State (Independent Charge), Ministry of Ayush and Minister of State, Ministry of Health and Family Welfare, Shri Prataprao Jadhav; Secretary, Ministry of Ayush, Government of India, Vaidya Rajesh Kotecha; President, S-VYASA Society, Bengaluru, Dr. H.R. Nagendra; Joint Secretary, Ministry of Ayush, Government of India, Ms. Monalisa Dash along with eminent dignitaries, Yoga Gurus, Yoga Masters, Ayush Experts, modern medicine and allied science, delegates, Yoga enthusiasts, and Yoga Sadhaks.
Hon'ble Ayush Minister Shri Prataprao Jadhav said, “As you are aware, at the initiative of Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi, the United Nations General Assembly took a historic decision in 2014 to declare 21st June as the International Day of Yoga. This worldwide acceptance of Yoga is a matter of pride for our country, as Yoga is an integral part of our cultural and spiritual heritage. The Ministry of Ayush is the nodal Ministry for observation of the International Day of Yoga (IDY). Every year, the main event of IDY observation is a Mass Yoga Demonstration which is led by, led by the Hon'ble Prime Minister himself. The preparations for IDY-2026 are already underway.”
It is important to note that the 100-day countdown to the International Day of Yoga is observed each year as a significant phase in the lead-up to the celebration. During this period, the Ministry seeks to expand its outreach and promote the message of Yoga widely, aiming to connect with people across the country and encourage greater public participation in the 100 days leading up to International Day of Yoga 2026.
For the upcoming 12th International Day of Yoga (IDY), the Ministry proposes to commemorate the occasion at 100 iconic locations across the country. With the 100-day countdown programme already underway, preparations for IDY-2026 are gaining momentum, inspiring people across the nation to celebrate and adopt Yoga as a path to holistic well-being.

আয়ুশ
ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগা-২০২৬কি নুমীৎ ১০০নিগী কাওন্তদাওন নিংশিংনবা য়োগা মহোত্সব
12 MAR 2026 10:27AM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী আয়ুশ মন্ত্রালয়গী মোরারজি দেসাই নেশ্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ য়োগা (এম.দি.এন.আই.ৱাই.)না মার্চ ১৩, ২০২৬তা বিগ্যান ভবনদা য়োগা মহোত্সব-২০২৬ – ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগা-২০২৬কি নুমীৎ ১০০নিগী কাওন্তদাওন হৌবগী থৌরম অমা পাঙথোক্লি। আয়ুশ মন্ত্রালয়না মসিগী তোঙান তোঙানবা স্তেকহোলদরশিংগা লোয়ননা নুমীৎ ১০০নিগী কাওন্তদাওন প্রোগ্রাম অমা শেম্লে, মসিদা ওর্গনাইজেসন ১০০না মফম/সহর ১০০দা য়োগা প্রমোত তৌরি। মার্চ ১৩, ২০২৬তা বিগ্যান ভবন্দা অয়ুক্কী পুং ৯.০০ দগী মখা তানা চত্থগনি।
থৌরম অসিদা ইকায় খুম্নজরবা মন্ত্রীমন্দলগী শেংলবা য়াইফ-পাওজেল উবা ফংগনি হায়না থাজরি। থৌরম অসি ইকায় খুম্নজরবা কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (মনীংতমবা চারজ), আয়ুশ মন্ত্রালয় অমসুং রাজ্য মন্ত্রী, হকশেল অমসুং ইমুং মনুংগী য়াইফনবা মন্ত্রালয়, শ্রী প্রতাপ্রাও জাধব; ভারত সরকারগী আয়ুশ মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরি বৈদ্য় রাজেশ কোতেচা; এস-ভিয়াশা সোসাইতি, বেঙ্গলুরুগী প্রসিদেন্ত, দা.ঐচ.আর.নাগেন্দ্র; ভারত সরকারগী আয়ুশ মন্ত্রালয়গী জোইন্ত সেক্রেতরি শ্রীমতি মোনালিসা দাসকা লোয়ননা মমিং লৈরবা শক্নাইরবা মীওইশিং, য়োগা গুরুশিং, য়োগা মাস্তরশিং, আয়ুশ এস্কপর্তশিং, মোদর্ন মেদিসিন অমসুং এলাইদ সাইন্স, দেলিগেতশিং, য়োগা পামজবা মীওইশিং, অমসুং য়োগা সাধকশিং য়াওরি।
ইকায় খুম্নজরবা আয়ুশ মন্ত্রী শ্রী প্রতাপরাও যাধবনা হায়খি, “অদোম্না খঙবিরিবা অদুগুম্না ইকায় খুম্নজরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদিগী ইনিসিয়েতিবতা য়ুনাইতেদ নেসন্সকি জেনরেল এসেমব্লিনা ২০১৪দা জুন ২১ অসি ইন্তর্নেস্নেল য়োগাগী নুমীৎ ওইনা লাওথোক্নবা পুৱারি ওইরবা ৱারেপ অমা লৌখি। য়োগা অসি মালেম শিনবা থুংনা য়াবা অসি ঐখোয়গী লৈবাক্কিদমক চাওথোকচনিংঙাই ওইবা ৱাফম অমনি, মরমদি য়োগা অসি ঐখোয়গী কলচর অমসুং স্পিরিচুএল হেরিতেজগা শাগোন্নবা শরুক অমনি। আয়ুশ মন্ত্রালয় অসি ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগা (আই.দি.ৱাই.) পাঙথোক্নবা নোদেল মন্ত্রালয়নি। চহি খুদিংগী আই.দি.ৱাই.গী ওবজর্বেসনগী মরুওইবা থৌরম অসি মাশ য়োগা দেমোন্সত্রেসন অমা ওইনা লুচিংদুনা, ইকায় খুম্নজরবা প্রধান মন্ত্রী মশামক্না লুচিংলি। আই.দি.ৱাই.-২০২৬কি শেম-শাবগী থবক অসি হান্নদগী চত্থরি।
মসি য়াম্না মরু ওই মদুদি ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগাগী নুমীৎ ১০০নিগী কাওন্তদাওন অসি চহি খুদিংগী পাঙথোক্কদৌরিবা অসিগী মমাঙদা মরুওইবা ফেজ অমা ওইনা পাংথোকই। মতম অসিগী মনুংদা মন্ত্রালয় অসিনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা মীওইশিংগা শম্নহন্নবা অমসুং ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগা ২০২৬কি মমাঙদা নুমীৎ ১০০নিগী মনুংদা মীয়াম্না হেন্না শরুক য়ানবা পুক্নিং থৌগত্তুনা য়োগাগী পাওজেল অসি পাকাথোক চাওথোকহন্নবা অমসুং পাক শন্না য়োকখৎনবা হোৎনরি।
লাক্কদৌরিবা ১২শুবা ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগা (আই.দি.ৱাই.)গীদমক মন্ত্রালয়না লৈবাক শিনবা থুংনা মশক থোকপা মফম ১০০দা থৌরম অসি নিংশিংনবা ৱাফম থম্লি। নুমীৎ ১০০নিগী কাওন্তদাওন প্রোগ্রাম অসি হান্ননা চত্থরকপগা লোয়ননা আই.দি.ৱাই.-২০২৬কি শেম শাবা অসি খোঙজেল য়াংখৎলক্লি, মসিনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা মীওইশিংদা য়োগা অসি হোলিস্তিক নুংঙাইবা পুন্সি মহিংগী লম্বি অমা ওইনা নিংশিংনবা অমসুং লৌশিন্নবা পুক্নিং থৌগৎলি।