গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ পৰিক্ৰমা আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে দোল যাত্ৰা আৰু দোলা পূৰ্ণিমা উপলক্ষে পশ্চিমবংগ, ওড়িশা আৰু অসমৰ ৰাইজলৈ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিছে
ভক্তি আৰু ৰঙৰ এই উৎসৱে সকলোৰে জীৱন সুস্বাস্থ্য, সুখ তথা সমৃদ্ধিৰে ওপচাই তোলক
ভগৱান শ্ৰীকৃষ্ণৰ সৈতে আনন্দময় মিলনৰ এই উৎসৱে সকলোৰে বাবে সুখ আৰু সৌভাগ্য কঢ়িয়াই আনক
এই উৎসৱে অনাগত দিনত আমাৰ শিপা, সংস্কৃতি আৰু ঐতিহ্যৰ বান্ধোন অধিক সুদৃঢ় কৰক
03 MAR 2026 12:33PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি পশ্চিমবংগ, ওড়িশা আৰু অসমৰ জনসাধাৰণক দোল যাত্ৰা আৰু দোলা পূৰ্ণিমা উপলক্ষে আন্তৰিক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।
এক্সত দিয়া এলানি ধাৰাবাহিক পোষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, “দোল যাত্ৰা উপলক্ষে পশ্চিমবংগৰ মোৰ ভাতৃ-ভগ্নীসকললৈ আন্তৰিক শুভেচ্ছা জনাইছোঁ। এই উৎসৱে অনাগত দিনত আমাৰ শিপা, সংস্কৃতি তথা ঐতিহ্যৰ বান্ধোন অধিক সুদৃঢ় কৰক আৰু সকলোৰে বাবে সুখ-সমৃদ্ধি কঢ়িয়াই আনক।”
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়, “দোল পূৰ্ণিমা উপলক্ষে ওড়িশাবাসীলৈ আন্তৰিক শুভেচ্ছা জনাইছোঁ। ভগৱান শ্ৰীকৃষ্ণৰ সৈতে আনন্দময় মিলনৰ এই উৎসৱে সকলোৰে বাবে সুখ আৰু সৌভাগ্য কঢ়িয়াই আনক।”
তেওঁ লগতে কয়- “দোল যাত্ৰাৰ পৱিত্ৰ ক্ষণত অসমৰ ভাই-ভনীসকললৈ মোৰ আন্তৰিক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিলোঁ। ভক্তি আৰু ৰঙৰ এই উৎসৱে সকলোৰে জীৱন সুস্বাস্থ্য, সুখ আৰু সমৃদ্ধিৰে ওপচাই তোলক।”

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah greets people of West Bengal, Odisha and Assam on the occasion of Dol Jatra and Dola Purnima
May the festival of devotion and colors fill everyone's life with good health, happiness and prosperity
May this festival of joyful union with Bhagwan Krishna invite all blessings of joy and good fortune for all
May the grandeur of this festival further strengthen our connection with our roots, culture, and heritage
03 MAR 2026 12:33PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah today extended his warm wishes to the people of West Bengal, Odisha and Assam on the auspicious occasion of Dol Jatra and Dola Purnima.
In a series of post on X, Shri Amit Shah said, “Best wishes to my sisters and brothers of West Bengal on the occasion of Dol Jatra. May the grandeur of this festival further strengthen our connection with our roots, culture, and heritage, and bring happiness and prosperity to everyone’s life.”
Union Home Minister said, "Warm wishes to the people of Odisha on Dola Purnima. May this festival of joyful union with Bhagwan Krishna invite all blessings of joy and good fortune for all.”
"Greetings to our sisters and brothers of Assam on the auspicious occasion of Dol Jatra. May the festival of devotion and colors fill everyone's life with good health, happiness and prosperity”, he added.