ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତର ସାଂସ୍କୃତିକ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳତା ଏବଂ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବରେ ବଢ଼ୁଥିବା ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସର ଏକ ଉତ୍ସବ ହେଉଛି ହର୍ଣ୍ଣବିଲ୍ ମହୋତ୍ସବ
ହର୍ଣ୍ଣବିଲ୍ ମହୋତ୍ସବକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା
14 DEC 2025 11:32AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ନାଗାଲାଣ୍ଡର ହର୍ଣ୍ଣବିଲ୍ ମହୋତ୍ସବର ସ୍ପନ୍ଦନଶୀଳ ମନୋଭାବକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି। ଏହାକୁ ଭାରତର ସାଂସ୍କୃତିକ ସମୃଦ୍ଧି ଏବଂ ଏହାର ଜନଜାତୀୟ ଐତିହ୍ୟର ସ୍ଥାୟୀ ପ୍ରାଣଶକ୍ତିର ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ପ୍ରତିଫଳନ ଭାବରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ଏକ ନୂତନ, ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସୀ ଭାରତର ମୁହଁକୁ ପ୍ରତିନିଧିତ୍ୱ କରୁଛି। ନାଗାଲାଣ୍ଡର ଅନନ୍ୟ ସାଂସ୍କୃତିକ ପରିଚୟକୁ ପ୍ରଶଂସା କରି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ମତ ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ ରାଜ୍ୟ କେବଳ ଏକ ଉତ୍ସବ ଆୟୋଜନ କରେ ନାହିଁ, ବରଂ ଏହା ନିଜେ ଉତ୍ସବର ଏକ ଜୀବନ୍ତ ପ୍ରତୀକ, ଯାହା ‘ଉତ୍ସବମାନଙ୍କ ଭୂମି’ ଭାବେ ଏହାର ପରିଚୟକୁ ସାର୍ଥକ କରେ।
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜ୍ୟୋତିରାଦିତ୍ୟ ଏମ୍. ସିନ୍ଧିଆଙ୍କ 'X' ରେ କରାଯାଇଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି:
ଏହି ହୃଦୟସ୍ପର୍ଶୀ ଲେଖାରେ, କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ @JM_Scindia ନାଗାଲାଣ୍ଡର ହର୍ଣ୍ଣବିଲ୍ ମହୋତ୍ସବକୁ ମାନବ ଆତ୍ମାର ଏକ ବିବିଧ ରଙ୍ଗ ଓ ପ୍ରାଚୀନ ଏବଂ ଆଧୁନିକତାର ଏକ ଅଦ୍ଭୁତ ମିଶ୍ରଣ ଭାବରେ ଚିତ୍ରଣ କରିଛନ୍ତି। ସେ ଏହି ଚିରନ୍ତନ ସତ୍ୟକୁ ପୁନରାବୃତ୍ତି କରିଛନ୍ତି ଯେ ଯେତେବେଳେ ଆମର ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ହେବ, ସେତେବେଳେ ସମଗ୍ର ଦେଶ ପ୍ରଗତିର ନୂତନ ଶିଖର ଛୁଇଁବ।
ଉତ୍ତର–ପୂର୍ବକୁ ଏକ ନୂତନ, ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସୀ ଭାରତର ପରିଚୟ ଭାବେ ଉଲ୍ଲେଖ କରି, କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ନାଗାଲାଣ୍ଡ କେବଳ ଉତ୍ସବ ପାଳନ କରେ ନୁହେଁ—ବରଂ ଏହା ନିଜେ ଉତ୍ସବର ଅନୁଭୂତି, ଯାହା ପାଇଁ ଏହା ‘ଉତ୍ସବମାନଙ୍କ ଭୂମି’ ଭାବେ ପରିଚିତ।”
sws

Prime Minister's Office
PM shares an article lauding Hornbill Festival as a Celebration of India’s Cultural Brilliance and the Northeast’s Rising Confidence
14 DEC 2025 11:32AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today commended the vibrant spirit of Nagaland’s Hornbill Festival, describing it as a powerful reflection of India’s cultural richness and the enduring vitality of its tribal heritage.
The Prime Minister highlighted that North East today represents the face of a new, confident India. Applauding Nagaland’s unique cultural identity, Shri Modi observed that the State does not merely host a festival; it embodies celebration itself, truly justifying its proud title as the Land of Festivals.
Responding to a post by Union Minister Shri Jyotiraditya M Scindia on X, Shri Modi said:
“In this engaging article, Union Minister Shri @JM_Scindia describes Nagaland’s Hornbill Festival as a kaleidoscope of the human spirit and a masterful convergence of the ancient and the contemporary. He reiterates that our country will rise only when the Northeast shines.
Highlighting the Northeast as the face of a new, confident India, the Minister notes that Nagaland does not just celebrate - it embodies celebration, truly justifying why it is called the Land of Festivals.”