প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
হৰ্ণবিল উৎসৱক ভাৰতৰ সাংস্কৃতিক উজ্জ্বলতা আৰু উত্তৰ-পূবৰ বৃদ্ধি পোৱা আত্মবিশ্বাসৰ উদযাপন হিচাপে প্ৰশংসা কৰা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
14 DEC 2025 11:32AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি নাগালেণ্ডৰ হৰ্ণবিল মহোৎসৱৰ সজীৱ মনোভাৱক প্ৰশংসা কৰি ভাৰতৰ সাংস্কৃতিক সমৃদ্ধি আৰু ইয়াৰ জনজাতীয় ঐতিহ্যৰ চিৰস্থায়ী সজীৱতাৰ এক শক্তিশালী প্ৰতিফলন বুলি অভিহিত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আলোকপাত কৰে যে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলে আজি এখন নতুন, আত্মবিশ্বাসী ভাৰতক প্ৰতিনিধিত্ব কৰে।
নাগালেণ্ডৰ অনন্য সাংস্কৃতিক পৰিচয়ক শলাগ লৈ শ্ৰী মোদীয়ে লক্ষ্য কৰে যে ৰাজ্যখনে কেৱল উৎসৱৰ আয়োজনেই নকৰে; ই উদযাপনকো মূৰ্ত কৰি তুলিছে, উৎসৱৰ ৰাজ্য হিচাপে ইয়াৰ গৌৰৱময় পৰিচয়ক সঁচাকৈয়ে ন্যায্যতা প্ৰদান কৰিছে।
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত জ্যোতিৰাদিত্য এম সিন্ধিয়াই এক্সত দিয়া এটা পোষ্টৰ উত্তৰত শ্ৰী মোদীয়ে কয়।
“এই আকৰ্ষণীয় প্ৰবন্ধটোত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী জ্যোতিৰাদিত্য এম সিন্ধিয়াই নাগালেণ্ডৰ হৰ্ণবিল উৎসৱক মানৱীয় মনোভাৱৰ বহুৰূপ তথা প্ৰাচীন আৰু সমসাময়িক পৰিবেশৰ এক নিপুণ অভিসৰণ হিচাপে বৰ্ণনা কৰিছে।
তেওঁ পুনৰ কয় যে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উজ্জ্বল হ’লেহে আমাৰ দেশৰ উত্থান হ’ব।
উত্তৰ-পূবক নতুন, আত্মবিশ্বাসী ভাৰতৰ মুখ হিচাপে উজ্জ্বল কৰি মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে লক্ষ্য কৰে যে নাগালেণ্ডে কেৱল উদযাপন কৰাই নহয় - ই উদযাপনক মূৰ্ত কৰি তুলিছে, ইয়াক কিয় উৎসৱৰ ৰাজ্য বুলি কোৱা হয় তাৰো ন্যায্যতা প্ৰদান কৰিছে ।”
https://x.com/PMOIndia/status/2000076452210016552?s=20