প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারতকী নাৎকী ফজবা অমসুং অৱাং-নোংপোক্কী থাজবা হেনগৎলকপা হরাওবা ফোঙদোক্লিবা হোর্নবিল ফেষ্টিবেল থাগৎপা আর্তিকল অমা প্রধান মন্ত্রীনা সিয়ার তৌখ্রে
14 DEC 2025 11:32AM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নাগালেন্দগী হোর্নবিল ফেষ্টিবেল থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে, ভারতকী ইনাকখুল্লবা নাৎ অমসুং চৎনবীশিং অমসুং মতম কয়াদগী লৈরক্লবা লৈবাক অসিগী ত্রাইবেলগী চৎনবীশিং মমি তাবা ফেষ্টিবেল অমনি হায়না ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসিদি অৱাং-নোংপোক্না অনৌবা, থাজবা লৈরিবা ভারত অমগী মহুৎশীল্লে। নাগালেন্দগী তোপ-তোপ্পা নাৎকী মশক থাগৎলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি রাজ্য অসিনা ইচম চম্না ফেষ্টিবেল অমা পাংথোকপা নত্তে, ফেষ্টিবেল অসিমক হরাওবা অমনি, মসিগী মমিং কুহ্মৈশিংগী লমদম হায়না মমিং থোনবা অসি অচুম্বনি।
য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী জয়তিরাদিত্য এম সিন্দিয়াগী পোষ্ট অমগী পাউখুম এক্সতা পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“আর্তিকল অসিদা, নাগালেন্দগী হোর্নবিল ফেষ্টিবেল অসি মীওইবগী কলৈদোস্কোপ অমগুম্বনি অমসুং য়াম্না মপুংফানা অরিবা অমসুং অনৌবা পুনশিনবা অমনি হায়না য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী @JM_Scindia না ফোঙদোকখি। অৱাং-নোংপোক চাউখৎলবা মতমদা ঐখোয়গী লৈবাক চাউখৎকনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না ফোঙদোকখি।
অৱাং-নোংপোক অসি অনৌবা, থাজবা লৈরবা ভারতগুম্বনি হায়না ফোঙদোক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি নাগালেন্দনা ইচম চম্না ফেষ্টিবেল অমা পাংথোকপা নত্তে, ফেষ্টিবেল অসিমক হরাওবা অমনি, মসিগী মমিং কুহ্মৈশিংগী লমদম হায়না মমিং থোনবা অসি অচুম্বনি”।

Prime Minister's Office
PM shares an article lauding Hornbill Festival as a Celebration of India’s Cultural Brilliance and the Northeast’s Rising Confidence
14 DEC 2025 11:32AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today commended the vibrant spirit of Nagaland’s Hornbill Festival, describing it as a powerful reflection of India’s cultural richness and the enduring vitality of its tribal heritage.
The Prime Minister highlighted that North East today represents the face of a new, confident India. Applauding Nagaland’s unique cultural identity, Shri Modi observed that the State does not merely host a festival; it embodies celebration itself, truly justifying its proud title as the Land of Festivals.
Responding to a post by Union Minister Shri Jyotiraditya M Scindia on X, Shri Modi said:
“In this engaging article, Union Minister Shri @JM_Scindia describes Nagaland’s Hornbill Festival as a kaleidoscope of the human spirit and a masterful convergence of the ancient and the contemporary. He reiterates that our country will rise only when the Northeast shines.
Highlighting the Northeast as the face of a new, confident India, the Minister notes that Nagaland does not just celebrate - it embodies celebration, truly justifying why it is called the Land of Festivals.”