Prime Minister's Office
Prime Minister condoles the demise of Thiru D. Gnanasundaram Ji
26 JAN 2026 9:48PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Narendra Modi, has expressed deep grief over the demise of D. Gnanasundaram.
The Prime Minister said that Thiru D. Gnanasundaram Ji’s contributions to Tamil culture and literature will always be remembered. Through his writings and lifelong dedication, he enriched the cultural consciousness of society, and his works will continue to inspire generations of readers and scholars.
The Prime Minister also recalled interacting with him during his visit to Sri Ranganathaswamy Temple in January 2024, noting that his understanding of the Kamba Ramayanam was exceptional.
The Prime Minister conveyed his heartfelt condolences to the bereaved family and admirers and prayed for eternal peace to the departed soul.
In a X post, Shri Modi said;
“Deeply pained by the passing of Thiru D. Gnanasundaram Ji. His contribution to Tamil culture and literature will always be remembered. Through his writings and lifelong dedication, he enriched the cultural consciousness of society. His works will continue to inspire generations of readers and scholars.
I recall interacting with him during my visit to Sri Ranganathaswamy Temple, Tiruchirappalli in January 2024. His understanding of the Kamba Ramayanam was exceptional.
Condolences to his family and admirers. Om Shanti.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা তিরু দি গ্যানসুন্দরামজিনা লৈখিদবদা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
26 JAN 2026 9:48PM by PIB Imphal
তিরু দি গ্যানসুন্দরামজিনা লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি তিরু দি গ্যানসুন্দরামজিনা তমিল নাৎ অমসুং খোরিরোলদা তম্লম্বা খুদোলশিং অসি মতম চুপ্পদা নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি। মহাক্কী অইবশিং অমসুং পুন্সি চুপ্পা অমা কত্থোক্লম্বশিংনা খুন্নাইগী চৎনবীগী ৱাখল্লোনবু মপাঙ্গল কনখৎহনখি, অমসুং মহাক্কী থবকশিং অসিনা অপুনবা চারোন-শুরোন অমসুং স্কোলরশিংদা ইথিল পীদুনা লৈহৌরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ২০২৪গী জনুৱারীদা মহাক্না শ্রী রঙ্গনাথস্বামী লাইশঙদা চৎখিবা মতমদা মহাক্কা ৱারী শানখিবা অদুসু নীংশিংখি। কম্বা রামায়নমগী মতাংদা মহাক্কী ৱাখল্লোন অসি অখন্নবা ওইরম্মি হায়না মহাক্না পনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈখিদ্রবগী ইমুং-মনুং অমসুং মহাকপু নুংশিজবশিংদা নুংঙাইতবা ফোংদোকখি। মহাক্না লৈখিদ্রবগী থৱায়না ইংনা চীক্না লৈবা ওইরসনু হায়না থৌনিখি।
এক্সকী পোস্ত অমদা, শ্রী মোদীনা হায়খি;
তিরু দি. গ্যানসুন্দরামনা লৈখিদবদা থম্মোয় শোক্না অৱাবা ফোংদোকচরি। তমিল কলচর অমসুং লিতরেচরদা মহাক্না পীখিবা থৌদাং অসি মতম পুম্নমক্তা নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি। মহাক্কী অইবশিং অমসুং পুন্সি চুপ্পা অমা কত্থোক্লম্বশিংনা খুন্নাইগী চৎনবীগী ৱাখল্লোনবু মপাঙ্গল কনখৎহনখি, অমসুং মহাক্কী থবকশিং অসিনা অপুনবা চারোন-শুরোন অমসুং স্কোলরশিংদা ইথিল পীদুনা লৈহৌরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ২০২৪গী জনুৱারীদা মহাক্না শ্রী রঙ্গনাথস্বামী লাইশঙদা চৎখিবা মতমদা মহাক্কা ৱারী শানখিবা অদুসু নীংশিংলি। কম্বা রামায়নমগী মতাংদা মহাক্কী ৱাখল্লোন অসি অখন্নবা ওইরম্মি।
মহাক্কী ইমুং-মনুং অমসুং মহাকপু নুংশিজবশিংগী অৱাবদা শরুক য়াজরি। ওম শান্তি।