গৃহ মন্ত্ৰালয়
এলভিএম৩-এম৬ৰ সফল উৎক্ষেপণৰ বাবে ইছৰোৰ দলটোক অভিনন্দন কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ
ই ভাৰতৰ মহাকাশ দক্ষতাক বাণিজ্যিক সাফল্যলৈ ৰূপান্তৰিত কৰাৰ ক্ষেত্ৰত আমাৰ বিজ্ঞানীসকলৰ সামৰ্থ্য প্ৰদৰ্শন কৰে
মহাকাশ প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতক বিশ্বৰ গন্তব্যস্থান হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ মোদী জীৰ দৃষ্টিভংগীক বাস্তৱায়িত কৰিছে
24 DEC 2025 12:22PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে এলভিএম৩-এম৬ৰ সফল উৎক্ষেপণৰ বাবে ইছৰো দলটোক অভিনন্দন জনাইছে আৰু কৈছে যে ই ভাৰতৰ মহাকাশ দক্ষতাক বাণিজ্যিক সাফল্যলৈ ৰূপান্তৰিত কৰাত আমাৰ বিজ্ঞানীসকলৰ সামৰ্থ্যকে প্ৰদৰ্শন কৰিছে।
এক্সত এটা পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, ‘এলভিএম৩-এম৬ৰ সফল উৎক্ষেপণৰ বাবে ইছৰো দলটোক অভিনন্দন জনাইছো। বিশ্বজুৰি উন্নত যোগাযোগ প্ৰদান কৰিবলৈ আজি উৎক্ষেপণ কৰা আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ মহাকাশযান ব্লুবাৰ্ড ব্লক-২য়ে ভাৰতৰ মহাকাশ দক্ষতাক বাণিজ্যিক সাফল্যলৈ ৰূপান্তৰিত কৰাৰ ক্ষেত্ৰত আমাৰ বিজ্ঞানীসকলৰ সামৰ্থ্য প্ৰদৰ্শন কৰিছে, যিয়ে মহাকাশ প্ৰযুক্তিৰ বাবে ভাৰতক বিশ্বৰ গন্তব্যস্থান হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ ক্ষেত্ৰত মোদী জীৰ দৃষ্টিভংগীক বাস্তৱায়িত কৰিছে।’

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah congratulates Team ISRO on successful LVM3-M6 launch
It demonstrates the mettle of our scientists in transforming India’s space prowess into commercial success
Modi ji's vision of making India a global destination for space technology is being fulfilled
24 DEC 2025 12:22PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has congratulated Team ISRO on the successful LVM3-M6 launch and said that it demonstrates the mettle of our scientists in transforming India’s space prowess into commercial success.
In an X post, Union Home Minister Shri Amit Shah said, “Congratulations to Team ISRO on the successful LVM3-M6 launch. The US spacecraft, Bluebird Block-2 that was lifted off today to provide enhanced communication across the world demonstrates the mettle of our scientists in transforming India’s space prowess into commercial success, fulfilling Modi Ji’s vision of making India a global destination for space technology.”