গৃহ মন্ত্ৰালয়
ইথিঅ’পিয়াৰ সৰ্বোচ্চ বঁটা ‘গ্ৰেট অনৰ নিশান অৱ ইথিঅ’পিয়া’ লাভ কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীজীক কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ অভিনন্দন
প্ৰতিগৰাকী ভাৰতীয়ৰ বাবে এয়া গৌৰৱৰ মুহূৰ্ত
এখন বিদেশী ৰাষ্ট্ৰৰ দ্বাৰা জননেতা হিচাপে মোদীজীৰ এয়া হৈছে ২৮সংখ্যক স্বীকৃতি, যিয়ে তেওঁৰ নেতৃত্বত বিশ্ব কূটনীতিৰ ক্ষেত্ৰখনত ভাৰতৰ বৰ্ধিত মৰ্য্যাদাৰ ইংগিত দিয়ে
এই সন্মান ভাৰত আৰু ইথিঅ’পিয়াৰ মাজত বন্ধুত্বৰ ক্ষেত্ৰত এক মাইলৰ খুঁটি হৈ থাকিব
17 DEC 2025 11:01AM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীজীক ইথিঅ’পিয়াৰ সৰ্বোচ্চ বঁটা 'গ্ৰেট অনৰ নিশান অব্ ইথিঅ’পিয়া' বঁটাৰে সন্মানিত কৰাৰ বাবে অভিনন্দন জনাই আৰু ইয়াক প্ৰতিগৰাকী ভাৰতীয়ৰ বাবে গৌৰৱৰ মুহূৰ্ত বুলি মন্তব্য কৰে।
'এক্স'ৰ এটা পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়," প্ৰতিগৰাকী ভাৰতীয়ৰ বাবে এয়া গৌৰৱৰ মুহূৰ্ত। ইথিঅ’পিয়াৰ সৰ্বোচ্চ বঁটা 'গ্ৰেট অনৰ নিশান অব্ ইথিঅ’পিয়া' বঁটাৰে সন্মানিত হোৱাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীজীক অভিনন্দন জনাইছো। এখন বিদেশী ৰাষ্ট্ৰৰ দ্বাৰা মোদীজী ৰাজনৈতিক জীৱনৰ বাবে এয়া হৈছে ২৮সংখ্যক স্বীকতি, যিয়ে তেওঁৰ নেতৃত্বত বিশ্ব কূটনীতিৰ ক্ষেত্ৰখনত ভাৰতৰ বৰ্ধিত মৰ্যদাৰ ইংগিত দিয়ে। এই সন্মান ভাৰত আৰু ইথিঅ’পিয়াৰ মাজৰে বন্ধুত্বৰ ক্ষেত্ৰত এক মাইলৰ খুঁটি হৈ থাকিব।"

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah congratulates Prime Minister Shri Narendra Modi Ji on being bestowed with Ethiopia’s highest award, the ‘Great Honour Nishan of Ethiopia
A moment of pride for every Indian
It is the 28th accolade to Modi Ji’s statesmanship by a foreign nation, signifying Bharat's rising stature in global diplomacy under his leadership
This honour will remain a milestone in the friendship between India and Ethiopia
17 DEC 2025 11:01AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has congratulated Prime Minister Shri Narendra Modi Ji on being bestowed with Ethiopia’s highest award, the ‘Great Honour Nishan of Ethiopia, terming it a moment of pride for every Indian.
In a post on ‘X’, Union Home Minister Shri Amit Shah said “A moment of pride for every Indian. Congratulations to PM Shri Narendra Modi Ji on being bestowed with Ethiopia’s highest award, the ‘Great Honour Nishan of Ethiopia.’ It is the 28th accolade to Modi Ji’s statesmanship by a foreign nation, signifying Bharat's rising stature in global diplomacy under his leadership. This honour will remain a milestone in the friendship between India and Ethiopia.”