প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী মেরিতাইম রিনাইসেন্সকী ভিজন শেয়র তৌখ্রে, মালেমনা ইনভেস্তমেন্ত তৌনবা হায়খ্রে
30 OCT 2025 3:15PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মেরিতাইম সেক্তরদা ভারতনা শেল থাদনবগী মরুওইবা মফম অমা ওইরক্লিবা অসিগী মতাংদা মহাক্কী ৱাখল্লোন ফোঙদোকখ্রে। মেরিতাইম সেক্তরদা শেল থাদনবগী মতাংদা ভারত অসি মতিক চারবা মফম অমনি হায়না মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি। ঐখোয়গী কোস্তলাইন অসি য়াম্না শাংই। ঐখোয়দা মালেমগী থাক্কী পোর্তশিং লৈ। ঐখোয়গী ইনফ্রাস্ত্রকচর, ইন্নোবেসন অমসুং ইন্তেন্ত লৈ। লাক্লো, ভারত্তা ইনভেস্ত তৌররো হায়না শ্রী মোদীনা মখা তাখি।
মহাক্কী লিঙ্কইন পেজতা অকুপ্পা ৱারোল অমা থম্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী স্ত্রেতেজিক লোকেসন, মোদর্ন পোর্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং ইন্নোবেসনগীদমক অচেৎপা ফিরেপ অসিনা মতৌ করম্না শিপ-বিল্দিং, পোর্ত ওপরেসন, লোজিস্তিক্স, কোস্তেল শিপ্পিং অমসুং মরী লৈনবা সর্ভিসশিংদা ইনভেস্তরশিংগীদমক অচৌবা খুদোংচাবশিং ফংহল্লিবগে হায়বা অদু থমখি।
মহাক্না হায়খি মদুদি 7,500 km হেনবা কোস্তলাইন অমসুং মালেমগী থাক্তা চাংদম্নবা ঙম্বা পোর্তশিংগী নেৎৱার্ক পাকথোক চাউথোকপা অসিনা ভারত অসি মেতরাইম হব অমা ওইনবা শেম-শারি। মসিনা কনেক্তিবিতী খক্তা নত্তনা ভেল্যু এদেদ সর্বিসশিং, গ্রীন শিপ্পিং ইনিসিয়েতিবশিং অমসুং ইন্দস্ত্রী-ফ্রেন্দলী পোলিসী ফ্রেমৱার্কশিংসু পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা দোমেস্তিক অমসুং ইন্তর্নেস্নেল ইনভেস্তরশিংদা " লাকপীয়ু, ভারত্তা ইনভেস্ত তৌবীয়ু" অমসুং মপাঙ্গল কনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর, ময়েক শেংবা ইন্তেন্ত অমসুং অনৌবা ইন্নোবেসন ইকোসিস্তেমশিংনা শাহৌ পীরিবা লৈবাক অসিগী মেরিতাইম গ্রোথ স্তোরীগী শরুক ওইনবা হায়খি।
মহাক্কী ৱাখল্লোনশিং লিঙ্কইনদা ইদুনা শেয়র তৌরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা Xতা ইখি;
“মেরিতাইম সেক্তরদা শেল থাদনবগীদমক্তা ভারত অসি খ্বাইদগী ফবা মফমনি।
ঐখোয়গী কোস্তলাইন অসি য়াম্না শাংই।
ঐখোয়গী মালেমগী থাক্কী পোর্তশিং লৈ।
ঐখোয়গী ইনফ্রাস্ত্রকচর, ইনোবেসন অমসুং ইন্তেন্ত লৈ।
লাকপীয়ু, ভারত্তা ইনভেস্ত তৌবীয়ু!
@LinkedInদা ৱাখল্লোন খরা থমজখ্রে।”

Prime Minister's Office
Prime Minister shares vision of India’s maritime renaissance, invites global investment
30 OCT 2025 3:15PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared his thoughts on India’s emergence as a leading destination for investment in the maritime sector. He emphasised that India is the perfect harbour when it comes to investing in the maritime sector. We have a very long coastline. We have world-class ports. We have infrastructure, innovation and intent. Come, invest in India, Shri Modi further added.
In a detailed post on his LinkedIn page, the Prime Minister outlined how India’s strategic location, modern port infrastructure, and commitment to innovation are opening up tremendous opportunities for investors in ship-building, port operations, logistics, coastal shipping and allied services.
He said that with a coastline exceeding 7,500 km, and an expanding network of globally competitive ports, India is poised to become a major maritime hub- offering not only connectivity but value-added services, green shipping initiatives, and industry-friendly policy frameworks.
The Prime Minister called on domestic and international investors to “come, invest in India” and be part of the country’s maritime growth story- underpinned by robust infrastructure, clear intent and emerging innovation ecosystems.
Sharing his thoughts written on LinkedIn, the Prime Minister wrote on X;
“India is the perfect harbour when it comes to investing in the maritime sector.
We have a very long coastline.
We have world-class ports.
We have infrastructure, innovation and intent.
Come, invest in India!
Shared a few thoughts on @LinkedIn.”