ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
‘ମେକ୍ ଇନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ’ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ସହିତ ଗତିଶୀଳ ଔଦ୍ୟୋଗିକ ଆଧାର ତଥା ବ୍ୟସ୍ତ ପୂର୍ବ-ପଶ୍ଚିମ ବାଣିଜ୍ୟ ମାର୍ଗର ବନ୍ଦରଗୁଡ଼ିକର ଆଧୁନିକୀକରଣ. ଯାନ୍ତ୍ରିକୀକରଣ ଏବଂ ଡିଜିଟାଲୀକରଣ ପ୍ରଚେଷ୍ଟା ସମ୍ପର୍କିତ ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧକୁ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
23 OCT 2025 12:36PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସର୍ବାନନ୍ଦ ସୋନୋୱାଲଙ୍କ ଲିଖିତ ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି । ଏଥିରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରାଯାଇଛି, କିଭଳି ‘ମେକ୍ ଇନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ’ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ସହିତ ଗତିଶୀଳ ଔଦ୍ୟୋଗିକ ଆଧାର ତଥା ବ୍ୟସ୍ତ ପୂର୍ବ-ପଶ୍ଚିମ ବାଣିଜ୍ୟ ମାର୍ଗର ବନ୍ଦରଗୁଡ଼ିକର ଆଧୁନିକୀକରଣ. ଯାନ୍ତ୍ରିକୀକରଣ ଏବଂ ଡିଜିଟାଲୀକରଣ ପ୍ରଚେଷ୍ଟା ଦେଶକୁ ଅନନ୍ୟ ଲାଭ ପ୍ରଦାନ କରୁଛି ।
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସର୍ବାନନ୍ଦ ସୋନୋୱାଲଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଏକ୍ସ ରେ ହୋଇଥିବା ପୋଷ୍ଟ ର ପ୍ରତିକ୍ରିୟାରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
“ନିଶ୍ଚିତ ପଢ଼ିବା ଭଳି ପ୍ରବନ୍ଧରେ କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ @sarbanandsonwal ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି କି, କିପରି ‘ମେକ୍ ଇନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ’ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ସହିତ ଗତିଶୀଳ ଔଦ୍ୟୋଗିକ ଆଧାର ତଥା ବ୍ୟସ୍ତ ପୂର୍ବ-ପଶ୍ଚିମ ବାଣିଜ୍ୟ ମାର୍ଗର ବନ୍ଦରଗୁଡ଼ିକର ଆଧୁନିକୀକରଣ. ଯାନ୍ତ୍ରିକୀକରଣ ଏବଂ ଡିଜିଟାଲୀକରଣ ପ୍ରଚେଷ୍ଟା ଦେଶକୁ ଅନନ୍ୟ ଲାଭ ପ୍ରଦାନ କରୁଛି ।
ଭାରତର ଜାହାଜ ନିର୍ମାଣ ଏବଂ ସାମୁଦ୍ରିକ ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ପୁନର୍ଜୀବିତ କରିବା ପାଇଁ ସରକାରଙ୍କ ୮ ବିଲିଅନ ଡଲାରର ପ୍ୟାକେଜ କେବଳ ସାମାନ୍ୟ ବଜେଟ ନୁହେଁ, ବରଂ ମହତ୍ୱାକାଂକ୍ଷାର ଏକ ସଂକେତ ବୋଲି ସେ ରେଖାଙ୍କିତ କରିଛନ୍ତି ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article explaining the growing and resilient industrial base with ‘Make in India’ impetus and efforts to modernise, mechanise and digitise ports along the busy east-west trade route
23 OCT 2025 12:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today shared an article by Union Minister, Shri Sarbananda Sonowal explaining how growing and resilient industrial base with ‘Make in India’ impetus and efforts to modernise, mechanise and digitise ports along the busy east-west trade route which have provided the country with a unique advantage.
Responding to a post by Union Minister, Shri Sarbananda Sonowal on X, Shri Modi said:
“In this must-read article, Union Minister Shri @sarbanandsonwal explains how growing and resilient industrial base with ‘Make in India’ impetus and efforts to modernise, mechanise and digitise ports along the busy east-west trade route have provided the country with a unique advantage.
He highlights that the government’s $8 billion package to rejuvenate India’s shipbuilding and maritime ecosystem is not a routine budget line, but a signal of ambition.”