প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ব্যস্ত পূব-পশ্চিম বাণিজ্য পথত থকা বন্দৰসমূহৰ আধুনিকীকৰণ, যান্ত্ৰিকীকৰণ আৰু ডিজিটেলাইজেচনৰ প্ৰচেষ্টা আৰু 'মেক ইন ইণ্ডিয়া'ৰ প্ৰেৰণাৰ সৈতে বৰ্ধিত আৰু স্থিতিস্থাপক ঔদ্যোগিক ভিত্তিৰ বিষয়ে বৰ্ণনা কৰা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰে
23 OCT 2025 12:36PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালৰ এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰি 'মেক ইন ইণ্ডিয়া'ৰ প্ৰেৰণাৰে কেনেদৰে বৰ্ধিত আৰু স্থিতিস্থাপক ঔদ্যোগিক ভিত্তি তথা ব্যস্ত পূব-পশ্চিম বাণিজ্য পথত থকা বন্দৰসমূহৰ আধুনিকীকৰণ, যান্ত্ৰিকীকৰণ আৰু ডিজিটেলাইজেচনৰ প্ৰচেষ্টাৰ বিষয়ে বৰ্ণনা কৰে যিয়ে দেশক এক অনন্য সুবিধা প্ৰদান কৰিছে।
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে এক্সত কৰা এটা পোষ্টৰ উত্তৰত শ্ৰী মোদীয়ে কয়ঃ
"এই আৱশ্যকীয় প্ৰবন্ধটোত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী @sarbanandsonwal-এ বৰ্ণনা কৰিছে যে কেনেদৰে 'মেক ইন ইণ্ডিয়া'ৰ প্ৰেৰণাৰে বৰ্ধিত আৰু স্থিতিস্থাপক ঔদ্যোগিক ভিত্তি আৰু ব্যস্ত পূব-পশ্চিম বাণিজ্য পথত থকা বন্দৰসমূহৰ আধুনিকীকৰণ, যান্ত্ৰিকীকৰণ আৰু ডিজিটেলাইজেচনৰ প্ৰচেষ্টাই দেশক এক অনন্য সুবিধা প্ৰদান কৰিছে।"
তেওঁ উল্লেখ কৰে যে ভাৰতৰ জাহাজ নিৰ্মাণ আৰু সামুদ্ৰিক পৰিৱেশতন্ত্ৰক পুনৰুজ্জীৱিত কৰাৰ বাবে চৰকাৰৰ ৮ বিলিয়ন ডলাৰৰ পেকেজ এক নিয়মীয়া বাজেট ৰেখা নহয়, বৰঞ্চ উচ্চাকাংক্ষাৰ সংকেত।"

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article explaining the growing and resilient industrial base with ‘Make in India’ impetus and efforts to modernise, mechanise and digitise ports along the busy east-west trade route
23 OCT 2025 12:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today shared an article by Union Minister, Shri Sarbananda Sonowal explaining how growing and resilient industrial base with ‘Make in India’ impetus and efforts to modernise, mechanise and digitise ports along the busy east-west trade route which have provided the country with a unique advantage.
Responding to a post by Union Minister, Shri Sarbananda Sonowal on X, Shri Modi said:
“In this must-read article, Union Minister Shri @sarbanandsonwal explains how growing and resilient industrial base with ‘Make in India’ impetus and efforts to modernise, mechanise and digitise ports along the busy east-west trade route have provided the country with a unique advantage.
He highlights that the government’s $8 billion package to rejuvenate India’s shipbuilding and maritime ecosystem is not a routine budget line, but a signal of ambition.”