প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
‘মেক ইন ইন্দিয়া’ ইনোৎ অমসুং চিল্লবা নোংপোক-নোংচুপ ললোন-ইতিক্কী লম্বীগা লোয়ননা হিথাংফমসিং মতমগা চুন্না, মেকানাইজ অমসুং দিজিতাইজ তৌনবা থবকশিংগা লোয়ননা উদ্যোগ চাউখৎলকপগী মতাংদা শন্দোক্না তাকপা আর্তিকল অমা প্রধাওন মন্ত্রীনা সিয়ার তৌখ্রে
23 OCT 2025 12:36PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা, লৈবাক অসিদা অচৌবা কান্নবা অমা পীরিবা চিল্লবা নোংপোক-নোংচুপ ললোন-ইতিক্কী লম্বীগা লোয়ননা হিথাংফমসিং মতমগা চুন্না, মেকানাইজ অমসুং দিজিতাইজ তৌনবা থবকশিংগা লোয়ননা কমদৌনা ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ দা য়ুম্ফম ওইবা উদ্যোগ চাউখৎহনগদগে হায়বগী মতাংদা য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী সর্বনন্দ সোনোৱালনা ইবা আর্তিকল অমা সিয়ার তৌখ্রে।
য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী সর্বনন্দ সোনোৱালগী পোষ্ট অমগী পাউখুম পীরদুনা, এক্সতা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“মসি শোইদনা পাগদবা আর্তিকল অমনি, লৈবাক অসিদা অচৌবা কান্নবা অমা পীরিবা চিল্লবা নোংপোক-নোংচুপ ললোন-ইতিক্কী লম্বীগা লোয়ননা হিথাংফমসিং মতমগা চুন্না, মেকানাইজ অমসুং দিজিতাইজ তৌনবা থবকশিংগা লোয়ননা কমদৌনা ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ দা য়ুম্ফম ওইবা উদ্যোগ চাউখৎহনগদগে হায়বগী মতাংদা য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী @sarbanandsonwal না শন্দোক্না তাক্লি।
মহাক্না হায়খি মদুদি ভারতকী জহাজ শাবা অমসুং মেরিতাইম ইকোসিষ্টেম অমুক ফগৎহন্নবা দোল্লর বিল্লিয়ন ৮ গী সরকারগী পেকেজ অসি চুম্নবগী বজেত অমা নত্তে, অশা লৈবগী ঈঙ্গিৎ অমনি”।

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article explaining the growing and resilient industrial base with ‘Make in India’ impetus and efforts to modernise, mechanise and digitise ports along the busy east-west trade route
23 OCT 2025 12:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today shared an article by Union Minister, Shri Sarbananda Sonowal explaining how growing and resilient industrial base with ‘Make in India’ impetus and efforts to modernise, mechanise and digitise ports along the busy east-west trade route which have provided the country with a unique advantage.
Responding to a post by Union Minister, Shri Sarbananda Sonowal on X, Shri Modi said:
“In this must-read article, Union Minister Shri @sarbanandsonwal explains how growing and resilient industrial base with ‘Make in India’ impetus and efforts to modernise, mechanise and digitise ports along the busy east-west trade route have provided the country with a unique advantage.
He highlights that the government’s $8 billion package to rejuvenate India’s shipbuilding and maritime ecosystem is not a routine budget line, but a signal of ambition.”