প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বিহারগী অনৌবা রামসর সাইতশিংবু ভারতনা ৱেৎলেন্দ য়োকখৎনবা হোৎনরিবা অসিদা মশক থোকপা মায় পাকপনি হায়খ্রে
27 SEP 2025 6:00PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি বিহারগী অনৌবা রামসার সাইৎ অনি হাপচিনখিবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। বক্সর জিলাগী গোকুল জলশাই (হেক্তর ৪৪৮) অমসুং নোংচুপ চম্পারন জিলাগী উদয়পুর ঝিল (হেক্তর ৩১৯) অসি ভারতকী অকোয়বগী ফিবম য়েংশিনবগীদমক চাউথোকচনীংঙাই ওইবা তাঞ্জা অমনি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী ভুপেন্দর য়াদবনা X তা ফোঙদোকখিবা ৱাফম অমগী পাউখুম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি:
নুংঙাইবা পাউ! ৱেটলেন্দশিং অসি সষ্টেনেবল দিভেলপমেন্টকীদমক য়াম্না মরু ওই। অকোইবগী ফিভম ঙাক-শেনবদা মতৌ করম্না মাংজিল থানা চৎকদগে হায়বগী ৱাখল্লোন অমসুং মরী লৈনবা থবকশিং পাংথোক্তুনা উৎলিবা বিহারগী মীয়ামগী মফমদা অখন্নবা থাগৎপা ফোংদোকচরি”।

Prime Minister's Office
PM hails Bihar’s New Ramsar Sites as Milestone in India’s Wetlands Conservation Drive
27 SEP 2025 6:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today lauded the addition of two new Ramsar Sites from Bihar—Gokul Jalashay (448 hectares) in Buxar district and Udaipur Jheel (319 hectares) in West Champaran district—as a proud moment for India’s environmental stewardship.
Responding to a post by Union Minister Shri Bhupender Yadav on X, the PM said:
“Wonderful news! Wetlands are vital to sustainable development. A special appreciation to the people of Bihar, who are showing in thought and action how to be at the forefront of environmental conservation.”