Prime Minister's Office
PM hails Bihar’s New Ramsar Sites as Milestone in India’s Wetlands Conservation Drive
27 SEP 2025 6:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today lauded the addition of two new Ramsar Sites from Bihar—Gokul Jalashay (448 hectares) in Buxar district and Udaipur Jheel (319 hectares) in West Champaran district—as a proud moment for India’s environmental stewardship.
Responding to a post by Union Minister Shri Bhupender Yadav on X, the PM said:
“Wonderful news! Wetlands are vital to sustainable development. A special appreciation to the people of Bihar, who are showing in thought and action how to be at the forefront of environmental conservation.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତର ଆର୍ଦ୍ରଭୂମି ସୁରକ୍ଷାରେ ବିହାରର ଦୁଇ ନୂତନ ରାମସାର ସାଇଟ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
27 SEP 2025 6:00PM by PIB Bhubaneswar
ରାମସାର ସାଇଟ ତାଲିକାରେ ବିହାରର ଦୁଇଟି ନୂତନ ସ୍ଥାନ - ବକ୍ସର ଜିଲ୍ଲାର ଗୋକୁଳ ଜଳାଶୟ (୪୪୮ ହେକ୍ଟର) ଓ ପଶ୍ଚିମ ଚମ୍ପାରଣ ଜିଲ୍ଲାର ଉଦୟପୁର ହ୍ରଦ (୩୧୯ ହେକ୍ଟର)କୁ ସାମିଲ କରାଯାଇଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି । ଏହା ଭାରତର ପର୍ଯ୍ୟାବରଣ ସଂରକ୍ଷଣ ପାଇଁ ଗୌରବର ମୁହୂର୍ତ୍ତ ବୋଲି କହିଛନ୍ତି ।
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଭୂପେନ୍ଦ୍ର ଯାଦବଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଏକ୍ସରେ ହୋଇଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟର ପ୍ରତିକ୍ରିୟାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ବହୁତ ଚମକ୍ରାର ଖବର! ଆର୍ଦ୍ରଭୂମି ଗୁଡ଼ିକର ଶତତ ବିକାଶ ପାଇଁ ଏହା ବହୁତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ । ବିହାରର ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଅଭିନନ୍ଦନ, ଯାହା ବିଚାର ଏବଂ କାର୍ଯ୍ୟ ଉଭୟରେ ଦର୍ଶାଉଛି କି ପର୍ଯ୍ୟାବରଣ ସଂରକ୍ଷଣରେ କିପରି ଅଗ୍ରଣୀ କିପରି ହୁଅନ୍ତି ।”