প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১৫ কোটিৰো অধিক পৰিয়াললৈ বিশুদ্ধ খোৱাপানীৰ নিশ্চিত যোগানৰ ছবছৰ সম্পূৰ্ণ কৰাৰ বাবে জল জীৱন মিছনক অভিনন্দন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
14 AUG 2025 1:41PM by PIB Guwahati
জল জীৱন অভিযানৰ ছবছৰ সম্পূৰ্ণ হোৱাত আজি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আনন্দ প্ৰকাশ কৰে। এই ধ্বজাবাহী পদক্ষেপে ব্যক্তিগত ঘৰুৱা টেপ সংযোগৰ জৰিয়তে নিৰাপদ আৰু পৰ্যাপ্ত খোৱাপানীৰ সুবিধা নিশ্চিত কৰিছে, যাৰ ফলত লাখ লাখ পৰিয়ালত এক পৰিৱৰ্তনশীল পৰিৱৰ্তন আহিছে।
২০১৯ চনত আৰম্ভ হোৱা জল জীৱন মিছনে মাত্ৰ কেইবছৰমানৰ ভিতৰতে ১৫ কোটিৰো অধিক পৰিয়ালক বিশুদ্ধ খোৱাপানী যোগান ধৰা, স্বাস্থ্য উন্নত কৰা, সম্প্ৰদায়ক সবলীকৰণ কৰা আৰু অগণন সপোন বাস্তৱায়িত কৰাৰ চৰকাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ আধাৰ গঢ় দিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এই আঁচনিখনে ভাৰতৰ গ্ৰামাঞ্চলৰ জীৱনৰ মান উন্নত কৰাই নহয়, বিশেষকৈ মহিলা-দেশৰ নাৰীশক্তিৰ স্বাস্থ্যসেৱাৰ ফলাফলত এক উল্লেখযোগ্য পৰিৱৰ্তন আনিছে।
মাইগভৰ এক্স হেণ্ডেলত এলানি পোষ্টত শ্ৰী মোদীয়ে লিখেঃ
"আমি #6YearsOfJalJeevanMission উদযাপন কৰিছো, যিখন আঁচনিয়ে মৰ্যাদা আৰু জীৱন পৰিৱৰ্তনৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। ইয়াৰ দ্বাৰা বিশেষকৈ আমাৰ নাৰী শক্তিৰ বাবে উন্নত স্বাস্থ্যসেৱা নিশ্চিত কৰা হৈছে।"
“সমগ্ৰ ভাৰতত জল জীৱন মিছনৰ স্থায়ী প্ৰভাৱৰ এক আভাস।
#6YearsOfJalJeevanMission”

Prime Minister's Office
Prime Minister marks Six Years of Jal Jeevan Mission ensuring delivery of clean drinking water to more than 15 crore households
14 AUG 2025 1:41PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today marked six years of the Jal Jeevan Mission, a flagship initiative that has brought transformative change to millions of households across India by ensuring access to safe and adequate drinking water through individual household tap connections.
Launched in 2019, the Jal Jeevan Mission has been a cornerstone of the Government’s commitment by delivering clean drinking water to more than 15 crore households in just few years, which has improved health, empowered communities, and unlocked countless dreams.
The Prime Minister emphasized that the scheme has not only uplifted lives in rural India but has also significantly strengthened healthcare outcomes, particularly benefiting women—India’s Nari Shakti.
Responding to separate posts by MyGovIndia on X, Shri Modi wrote:
“We mark #6YearsOfJalJeevanMission, a scheme that focuses on dignity and transforming lives. It has also ensured better healthcare, especially for our Nari Shakti.”
“A glimpse of the lasting impact of Jal Jeevan Mission across India.
#6YearsOfJalJeevanMission”