প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফলশিংগী লিস্ত: রিপব্লিক ওফ দি ফিলীপিন্সকী রাস্ত্রপতিগী ভারত্তা চৎপা স্তেৎ ভিজিৎ
05 AUG 2025 4:31PM by PIB Imphal
সিরিএল মশিং
এগ্রীমেন্ত/MoUগী মমিং
1.
রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়া অমসুং রিপব্লিক ওফ সি ফিলীপিন্সকী মরক্তা স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ শেম্বগী দিক্লেরেসন
2.
ইন্দিয়া-ফিলীপিন্স স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ: প্লান ওফ এক্সন (2025-29)
3.
এয়র স্তাফ তোক্সকী মতাংদা ইন্দিয়ন এয়র ফোর্স অমসুং ফিলীপিন্স এয়র ফোর্সকী মরক্তা তর্মস ওফ রিফরেন্স
4.
আর্মী-তু-আর্মী স্তাফ তোক্সকী মতাংদা ইন্দিয়ন আর্মী অমসুং ফিলীপিন্স আর্মীগী মরক্তা তর্মস ওফ রিফরেন্স
5.
নেভী-তু-নেভী স্তাফ তোক্সকী মতাংদা ইন্দিয়ন নেভী অমসুং ফিলীপিন্স নেভীগী মরক্তা তর্মস ওফ রিফরেন্স
6.
ভারত সরকার অমসুং ফিলীপিন্স সরকারগী মরক্তা ম্যুচুএল লিগেল এসিস্তেন্স ইন ক্রিমিনেল মেত্তর্সকী মতাংদা ত্রিতী
7.
ভারত সরকার অমসুং ফিলীপিন্স সরকারগী মরক্তা ত্রান্সফর ওফ সেন্তেন্স পর্সনশিংগী মতাংদা ত্রিতী
8.
ভারত সরকারগী দিপার্তমেন্ত ওফ সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী অমসুং রিপব্লিক ওফ ফিলীপিন্সকী দিপার্তমেন্ত ওফ সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজীগী মরক্তা 2025-2028গী মরক্তা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী লমদা তেংবাং পীননবা প্রোগ্রাম
9.
রিপব্লিক ওফ ফিলীপিন্সকী সরকারগী দিপার্তমেন্ত ওফ তুরিজম অমসুং ভারত সকরগী তুরিজম মন্ত্রালয়গী মরক্তা তুরিজম কোওপরেসনগী মতাংদা প্রোগ্রাম ইমপ্লিমেন্ত তৌবা (2025-2028)
10.
ভারত সরকার অমসুং রিপব্লিক ওফ ফিলীপিন্স সরকারগী মরক্তা দিজিতেল তেক্নোলোজীশিংগী লমদা তেংবাং পীননবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং
11.
ভারতকী ইন্দিয়ন স্পেস রিসর্চ ওর্গনাইজেসন অমসুং ফিলীপিন্সকী ফিলীপিন স্পেস এজেন্সীগী মরক্তা আউতর স্পেসকী পীচফুল য়ুজেসকী মতাংদা স্তেৎমেন্ত ওফ ইন্তেন্ত
12.
ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দ অমসুং ফিলীপিন্স কোস্ত গার্দকী মরক্তা মেরিতাইম কোওপরেসন হেনগৎহন্নবগীদমক তর্মস ওফ রিফরেন্স
13.
ভারত সরকার অমসুং রিপব্লিক ওফ ফিলীপিন্স সরকারগী মরক্তা কলচরেল একচেঞ্জ প্রোগ্রাম
লাউথোকখিবশিং:
1) ফিলীপিন্স সোভরেন দেতা ক্লাউদ ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবগীদমক পাইলোৎ প্রোজেক্ত অমদা ভারতনা তেংবাং পীবা;
2) ইনফোর্মেসন ফ্যুজন সেন্তর – ইন্দিয়ন ওসীন রিজন (IFC-IOR)দা শরুক য়ানবা ফিলীপিন্সতা বর্তন তৌবা;
3) চহি অমগী মতমগী ওইনা (ওগস্ত 2025দগী) ফিলীপিনো নেস্নেলশিংদা গ্রাতিস ই-তুরিস্ত ভিজা ফেসিলিতী পীবা;
4) ইন্দিয়া-ফিলীপিন্স দিপ্লোমেতিক রিলেসনশিং থমখিবগী চহি 75শুবগী পালন তৌরদুনা কোম্মেমোরেতিব স্তাম্প পুন্না ফোঙবা;
5) ভারত অমসুং ফিলীপিন্সকী মরক্তা প্রিফরেন্সিএল ত্রেদ এগ্রীমেন্ত অমদা নেগোসিএসনশিং তৌনবগীদমক তর্মস ওফ রিফরেন্স এদোপ্ত তৌবা।

Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of the President of the Republic of the Philippines to India
05 AUG 2025 4:31PM by PIB Delhi
SI No. Name of the Agreement/MoU
1. Declaration on the Establishment of Strategic Partnership between the Republic of India and the Republic of the Philippines
2. India-Philippines Strategic Partnership: Plan of Action (2025-29)
3. Terms of Reference between the Indian Air Force and the Philippine Air Force on Air Staff Talks
4. Terms of Reference between the Indian Army and the Philippine Army on Army-to-Army Staff Talks
5. Terms of Reference between the Indian Navy and the Philippine Navy on Navy-to-Navy Talks
6. Treaty on Mutual Legal Assistance in Criminal Matters between the Government of the Republic of India and the Government of the Republic of the Philippines
7. Treaty on Transfer of Sentenced Persons between the Government of the Republic of India and the Government of the Republic of the Philippines
8. Programme of Cooperation in the field of Science and Technology for the period of 2025-2028 between the Department of Science and Technology of the Republic of India and the Department of Science and Technology of the Republic of the Philippines
9. Implementation Program between the Department of Tourism of the Government of the Republic of the Philippines and the Ministry of Tourism of the Government of the Republic of India on Tourism Cooperation (2025-2028)
10. Memorandum of Understanding between the Government of the Republic of India and the Government of the Republic of the Philippines on Cooperation in the Field of Digital Technologies.
11. Statement of Intent between Indian Space Research Organisation, Republic of India and the Philippine Space Agency, Philippines, on cooperation on the Peaceful uses of Outer Space
12. Terms of Reference for Enhanced Maritime Cooperation between the Indian Coast Guard and the Philippine Coast Guard
13. Cultural Exchange Programme between the Government of the Republic of India and the Government of the Republic of the Philippines
Announcements:
1) India to extend support on a pilot project for setting up of Philippines’ Sovereign Data Cloud Infrastructure;
2) Invitation extended to Philippines to participate in the Information Fusion Centre – Indian Ocean Region (IFC-IOR);
3) Gratis e-tourist visa facility extended to Filipino nationals for a period of one year (from August 2025);
4) Joint issuance of commemorative stamp to mark the 75th anniversary of the establishment of India-Philippines Diplomatic Relations;
5) Adoption of Terms of Reference for the negotiations on a Preferential Trade Agreement between the Republic of India and the Republic of the Philippines.